La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)
Raspunsuri - Pagina 7
cl spune:
Gratiela, . Are dreptate copilul, mey, ce aveti cu el??? De curiozitate, cati ani are doamna ei? Daca e una tinerica, sigur se distreaza, dar daca nu e....
Elisor, fasolea aia o sa creasca mai greu. Graul creste mult mai repede. Nu v-a zis si de grau? Daca da, puneti si grau si vedeti, in functie de timp, ce duceti la scoala. E adevarat ca fasolea arata mult mai bine. Sau mergeti si cu graul si cu fasolea...vedeti voi.
Claudia
isabela spune:
Si fiica-mea a terminat Abecedarul si matematica.De 2 saptamani au trecut la caietul de tip II. Cum spunea aici o mamica, la inceput a fost mai greu, acum parca incepe a fie mai bine. Au in fiecare zi dictari sau autodictari, lucreaza pe un caiet de evaluare la Abecedar, iar la matematica nu stiu de ce a fost greu la inceput sa inteleaga problemele de tipul: intr-o cutie sunt 5 bile, in cealalta cu 7 mai multe(sau cu 7 mai putine). Cate bile sunt in cele 2 cutii?. Problemele erau la cu...mai mult sau cu ... mai putin. Cred, ca acum le-a inteles.
Ati avut si voi parte de aceste probleme? Le-au inteles de la inceput copiii? Pt. mine nu rezultatul problemei, conteaza sa inteleaga ce are de facut. Ii spun de atatea ori sa citeasca cu atentie enuntul problemei. Dar, parca, cu cat ne apropiem de sfarsitul scolii, cu atat este mai obosita, mai lispita de chef, mai aiurita. Copiii vostri sunt altfel?
Si ea, miercuri merge in excursie, si a tinut sa-mi spuna ca doamna invatatoare le-a spus ca parintii nu merg in aceasta excursie. Chiar ma bucur ca merge singura, desi este prima data cand pleaca fara mine.
cl spune:
Isabela, si la noi la fel a fost cu mai mult si mai putin. Dar este numai din cauza oboselii sau a plictiselii. Cand vrea el si este odihnit, nu are probleme. Cand e obosit sau plictisit incape sa se vaite ca nu stie sau ca nu a facut tipul ala de probleme, sunt prea grele ! Adevarul este ca e si mai obosit acum, il vad. Isi pierde si mai usor rabdarea. Ei, mai e putin si se termina si anul scolar.
Claudia
elisor spune:
Isabela sunt un pic mai greute problemele alea ca sunt de fapt 2 intrebari, dar incet, incet se descurca ei. Si la noi au fost mai dificile la inceput pentru ca nu prea se obosea sa citeasca textul cu atentie.
Noi am avut si la gradi excursii fara parinti, pentru pitici a fost excelent, dar educatoarele .
Distractie placuta in excursie!
Claudia chiar ma gandisem sa pun si grau ca sunt curioasa (eu, ca Andreas nu prea e interesat nici de fasole, cand se mai uita pe geam isi mai aduce aminte de ea, dar de udat, n-ai sa vezi)
11 luni si In parc
Eli si puisorii Bianca Andreas
cl spune:
Elisor, cumpara o stropitoare micuta si, la inceput, udati-le impreuna. Incearca sa-l momesti zilnic: "hai sa vedem daca a incoltit, daca i-a dat frunzulita...". Apoi incepi sa-l intrebi (tot zilnic): "te-ai mai uitat la plantute? ce mai fac? s-a uscat tifonul? vezi sa nu moara!". Eu asa am procedat si se ducea sa le ude singurel! Cand le-a dus la scoala, doamna lor le-a pus pe o masuta. L-am intrebat, dupa doua zile, daca mai traiesc plantele lui, daca le-a udat. Mi-a zis ca a uitat. Apoi, cum ajungeam la scoala, primul lucru pe care-l facea: isi uda plantutele. Deci se poate .
Claudia
isabela spune:
Nu stiu ce se intampla cu fiica-mea.Ieri a luat un "bine" la matematica. Pana acum nu a avut decat FB-uri . Am zis ca este un accident, ca nu a fost atenta. Am discutata cu ea,incercand sa nu o cert. Nu pt. calificativ ci pentru ca nu este atenta. Dar azi, mi-a dat telefon si plangand mi-a spus ca a luat din nou "bine" la matematica. Nu stiu ce se intampla cu ea. Nu se mai poate concentra, nu mai este atenta, este obosita? Nu stiu daca o mai pot prinde pe doamna invatatoare sa stau de vorba cu ea, sa vad ce se petrece cu copilul meu. Nu sunt genul de parinte care sa pretinda sa vina acasa numai cu FB( mai are si astfel de copiii in clasa, care se tem sa mearga sa spuna mamicilor acasa ), dar nici sa o las asa de capul ei. Ati avut probleme asemanatoare?
grati.ela spune:
Isabela, vezi la ce a gresit. Sunt atatea probleme incomplete in manualele de clasa I. Si Ozi le mai stalceste la lucrari dar ma uit sa vad ce a gresit. Pentru neatentie primeste 10 probleme pe care trebuie sa le faca perfect pentru a-mi demonstra ca doar s-a intamplat si nu e o stare permanenta (asta-i textul meu pe care ea il accepta bucuroasa probabil ca scapa de cearta), pentru greseli datorita ambiguitatii textului doar discut si cautam sa vedem cum ar fi trebuit sa fie cerinta ca sa fie potrivita solutia ei, iar la partea cu nestiinta cautam cauzele si apoi lucram la greu.
Poate ca v-am mai spus cum am determinat-o sa lucreze la mate: isi dorea o Barbie de 1,8mil. Pentru ca am tot amanat cumpararea papusii s-a gandit ea ca-si vinde papusile in clasa si aduna banutii necesari. Ideea i-a fost data de o alta colega care vinde pe te miri ce papusi, bratarele, jucarioare de tot felul. Cand am auzit nici nu stiam ce sa fac: sa o cert, sa ii interzic pur si simplu...Strunindu-mi elanul cu mare greu i-am explicat ca papusile ei sunt frumoase si trebuie sa le pastreze pentru surioara ei (daca Dumnezeu ne va trimite una) dar mult mai placut este sa strangi banuti din munca ta. Si i-am propus ca pentru fiecare test de 3 probleme facut perfect sa ia 3RON, am scazut apoi la 2,25RON si acum am facut pachetul de 4 probleme 2RON. (cand m-a intrebat de ce am ieftinit problema i-am zis ca-s usoare; a stat ea nedumirita si a oftat: sunt usoare pentru ca stiu sa le fac!). Poate ca nu-i cea mai buna metoda dar acum fata mea vrea sa lucreze zilnic.
cl spune:
Isabela, este din cauza oboselii sigur. Si fi-miu a venit saptamana trecuta cu doua note de B la matematica. Greseli din neatentie, zic eu. Le ametise si cu proba adunarii, proba scaderii. I-am dat o pauza in weekend si apoi am reluat in liniste. Azi a luat 2 note de FB (una la Mate, una la Romana). Eu pur si simplu nu mai tin cont de ele, ma intereseaza sa inteleaga el ce are de facut, sa gandeasca. Nu stiu cat conteaza aceste note, pentru ca aproape zilnic ia note, are testari. Cred ca doamnele lor vor sa faca o evaluare cat mai exacta, sa vada nivelul fiecarui copil. Iar ei sunt super obositi. A fost un an destul de incarcat si nu usor, spun eu, iar oboseala incepe sa-si spuna cuvantul.
Claudia
isabela spune:
M-am dus acasa ieri si m-am uitat pe caietul ei. A gresit pentru ca nu citeste cu atentie textul problemei. Si ii repet acest lucru de fiecare data.
Claudia, nici eu nu tin cont de aceste calificative. Si eu , ca si tine, sunt interesata in primul rand sa inteleaga ce vrea sa spuna problema.
Dimineata am vorbit cu doamna invatatoare. Mi-a spus sa nu-mi fac griji pentru ca la toti copiii buni din clasa a observat acelasi lucru. Chiar si ea s-a mirat cum a reusit sa greseasca Ana mea doua zile la rand. A recunoscut ca " a tras" cam tare cu ei,ca deja ei sunt foarte obositi, chiar daca afara,la joaca, sunt in permanenta miscare.
Va multumesc pentru raspunsuri. Eram tare dezamagita ieri, azi parca m-am mai linistit.
elisor spune:
La voi B de la cat pleaca?
La noi B inseamna de la 8 pana la 9 si ceva, a luat si Andreas B la matematica, la 9.25. Ne-a spus invataoarea ca a inceput sa fie mai exigenta cu acordarea FB-ului.
Claudia
Fasolea a facut mustati care au crescut vreo 2 cm, dar nu in sus, mai mult pe orizontala si s-au inchis la culoare la varfuri. Sper ca nu moare.
11 luni si In parc
Eli si puisorii Bianca Andreas