La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)
Raspunsuri - Pagina 8
isabela spune:
Nu stiu de la cat pleaca B-ul, dar la noi exista:FB(Ana ii spune FB adevarat) daca totul este rezolvat corect, scris frumos, fara sa fi sters; exista XX, adica tot un FB dar il ia daca a sters putin; exista FB- d , aduca FB cu datorie, daca are o greseala mica, sau daca daca omite o litera, si apoi urmeaza B-ul. De ex. B-ul l-a primit penrtu ca gresise la 2 scaderi.
ralu spune:
Buna fetelor,
Acum am citit pentru prima oara subiectul asta!!! Fetita mea cea mare este in clasa I.Tot asa cu calificative ca si in Ro. Aici nu conteaza neaaparat daca a luat azi in FB (TB) sau un B, ci daca per total copilul a acumulat cunostintentele necesare!! In functie de aceste calificative, la sfarsitul fiecarui trimestru, invatatoarea ii clasifica in 3 zone. Pe cei ce Nu au acumulat ceea ce trebuia sunt clasificati in zona rosie, pentru cei care au acumulta aceste cunostinte, dar nu perfect sunt in zona portocalie si pe cei care stiu sa faca marea majoritate din exercitii, scris si citit sunt clasificati in zona verde. edvident ca cei din zona verde nu sunt toti la acelasi nivel. Unii au mai multe calificative de FB altii ami putine datorita neatentiei. Dar educatoarea isi da seama daca copilul a gresit pentru ca nu a stiut sau pentru ca nu a fost atent. (ii pune sa refaca exercitiul). Intr-adevar si fetita mea, acum pe final este mai obosita, dar si educatoarea nu-i mai streseaza atat. Nu stiu cum este programul acolo, dar aici programul este de la 8.30 pana la 17.00 incluzand si ora de cantina si cea de activitati. Deci mi se pare normal sa fie foarte obosita!!
Va pup!
cl spune:
Ralu (mamica Ioanei), bine te-am regasit !
Isabela, .
Elisor, la noi FB inseamna 10, -FB e 9, B=8, -B=7, S=6, -S=5.
Noi am cam facut-o lata. Practic s-a terminat clasa I pentru Alex. Am fost cu rolele in parc cu Alex si si-a rupt mana dreapta. A vrut la o rampa micuta. Eu nu si nu, l-am luat de acolo. Tot acolo s-a dus. S-a urcat si, la coborare, a dat cu fundul de pamant. Mi-am zis ca taci, s-a linistit. Ei as, a luat-o de la capat (uf, cu cine o fi semanand oare???). A cazut si a doua oara si si-a rupt mana. Si uite asa am ajuns noi la Urgente duminica seara (parca-i din ciclul toate se intampla numai duminica!!!!)! Invatatoarea ne-a zis ca tocmai acum, cand au aproape numai activitati: spectacole, excursii...Acum mi-am explicat si de ce au avut ritmul asta in final si toate testarile alea zilnice, a vrut sa-l lase mai usor in ultimile saptamani. Saptamana viitoare o sa-l duc sa asiste la ore, iar in ultima mai vedem ce facem.
Eu va urez bafta in continuare, noi o sa cam chibitam de pe margine.
Claudia
ralu spune:
Claudia-imi pare rau pentru baietelul tau. Cu rolele nu este de glumit mai ales in panta. Eu era sa cad tot asa cu Maria(care era in carut). Noroc ca am mers de mica pe role si reusesc sa ma echilibrez sau sa pun frana (mai bine zis). Dar am tras o sperietura. Si Ioanei ii place sa faca role, dar i-am spus ca daca o apuca vitejia pe nu stiu ce pante sa nu vina la mine ca si-a rupt mana sau piciorul. Pupa-l mult pe Alexutul tau.
Va pup!
ralu spune:
A! am uitat! Invatoarea Ioanei, da doar B, B+, TB(FB). Daca nu ai calificarile astea inseamna ca esti in zona rosie si gata!!!! In afara de calificari li se mai dau niste betisoare, si la un numar de betisoare li se da cate o imagine dintr-o poveste. La 10 imagini li se da o carte cadou!!!
Va pup!
isabela spune:
Azi, Ana este in excursie. Era extraordinar de fericita azi dimineata.
Si la noi doamna a lasat-o mai incet . Dimineata mergand cu ea la scoala am aflat de la mamici, ca multi copilasi au giardia sau oxiuri. M-am gandit si eu la un moment dat ca si asta ar putea fi una din cauzele oboselii, neatentiei si lipsei poftei de mancare. Dupa amiaza aflu si eu rezultatul coproparazitologicului. Ati avut de curand paraziti intestinali?
Mi-a recomandat la Plafar - Parazitol - care merge pe orice tip de paraziti.
elisor spune:
Claudia of, saracutul, chiar de e din vina lui tot te doare ca parinte sa-l vezi cu mana rupta. Andreas a avut-o rupta la 4 ani, tot datorita zbenguirii. Bine ca n-a fost mai rau.
Vindecare rapida!
Fasolea a crescut frumos, inalta si am transferat-o in ghiveci. A luat si FB-ul si daca tot ne-am apucat cu avant pioneresc am pus si cateva boabe de grau sa vada si alea cu ies.
Multumesc de raspunsurile cu calificative.
Noi avem o pata in carnetul de note: a luat un I la religie ca nu si-a invatat o rugaciune. Ce sa mai zic? Eu n-am stiut ca o are de invatat ca nu-l lasam sa mearga cu ea neinvatata. La ultimele testari la mate si romana a luat cateva FB si uite cum o petzeste la religie. Adevarul e ca nu prea ma doare asa mult de religie.
A & B
Eli si puisorii Bianca Andreas
cl spune:
Ralu, . Ai dreptate, cu rolele nu e de glumit. Problema e si mai mare insa atunci cand ai un copil care crede ca poate face orice! Imi place mult de invatatoarea Ioanei, stie sa stimuleze copiii. Bravo ei! Cred ca Ioana ta o adora!
Elisor, , felicitari pentru "operatiunea fasolea"! Cat despre religie, las-o-ncolo! A uitat copilul ca are de invatat o rugaciune, mare lucru! Si profesoara insa, mi se pare ca s-a grabit cu I-ul ala, putea sa-i mai acorde o sansa, sa-i spuna copilului s-o invete pentru data urmatoare. Acum hai sa-ti spun si eu ceva: lui Alex i-a dat profa de limba straina I pentru suflat!!!! Asa mi-a scris in caiet! Sunt curioasa daca o sa-i puna nota si in catalog. Alex imi tot repeta: "mami, da' n-am stiut!". Habar n-avea copilul de e aia suflat .
De saptamana viitoare o sa mergem si noi la scoala, dar doar la repetitiile pentru serbarea abecedarului. Ne-a spus dna lui ca nu-l scoate din serbare, sa venim la repetitii. Alex este litera "i", de la invatatoare. La voi se face serbarea abecedarului?
Claudia
isabela spune:
Si la Ana se face serbarea abecedarului. Ea este litera N, si mai au o sceneta, "Anotimpurile", in care ea este toamna.
annita72 spune:
Eu v-am descoperit cam tarziu, tinand cont ca sunt ultimele zile de scoala. Mi-ar fi prins bine sa mai discut cu cineva despre toate problemele pe care le-am intampinat in clasa I. Inceputul a fost frumos, fetita mea, Ioana, se plangea ca nu are de facut teme, apoi dupa vacanta aceea prelungita cu greva nu si-a mai intrat in ritm. Asta, din punctul meu de vedere, pentru ca trag de ea sa se aseze la teme, trebuie tot timpul sa o pun sa verifice daca nu cumva a uitat de vreo tema, nu-si face ghiozdanul singura etc.Altfel, invatatoarea e foarte multumita si stiu ca este printre cei mai buni copii din clasa. Dar nu-mi place sa stau s-o imping tot timpul de la spate. Sper ca din toamna sa ne fie mai bine.
annita