La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)
Raspunsuri - Pagina 6
angy11 spune:
Gratiela,chiar are dreptate fata,o barbie adevarata nu costa 15 lei,ci 150,asa ca cum o sa adune ea?
Daniel azi nu are deloc chef de teme.
Si el se descurca,dar l-as vrea un pic mai ambitios,asta e!
anya spune:
Buna!
Copilul meu e inca la gradinita, dar am intrat pe subiectul acesta ca sa vad ce ma asteapta
O singura nedumerire am. In afara de mate si romana alte materii ei nu fac? Sport, lucru de mana, desen, muzica... Eu cred ca sunt foarte importante pt. dezvoltarea copilului si am senzatia ca nu li se da importanta cuvenita nici la scoala. Se fac astfel de ore sau sunt deseori inlocuite de clasicele mate si romana?
grati.ela spune:
Au 2 ore de sport pe saptamana (care nu prea se fac; la noi invatatoarea a gasit un program special pentru clasa I unde copiii invata sa joace tenis cu antrenori de profil), religie, cunoasterea mediului, muzica, abilitati practice si educatie plastica (1 ora/saptamana) care chiar se fac.
elisor spune:
Buna!
Voua v-a dat de facut experimentul cu vrejul de fasole? La cunoasterea mediului.
Cum ati procedat?
11 luni
Eli si puisorii Bianca Andreas
cl spune:
Gratiela, , e super pustoaica ta!!!!
Anya, ba da, mai au si alte activitati si li se da importanta. La Cunoasterea Mediului: invata despre natura, anotimpuri, au tot felul de decupaje de realizat, lipesc pe diferite planse. Chiar saptamana trecuta au avut o lucrare, la care li s-a cerut sa enumere lunile anului, sa scrie din ce este compusa o planta, le-a dat ceva despre animale salbatice si domestice si nu mai stiu ce . Mai au Abilitati: lucreaza cu plastelina si hartie creponata. Mai au si Pictura, Muzica, Religia, Optionale (ei au o limba straina) si Sportul. Daca la celelalte materii (exceptand romana si Matematica) au alocate cate o ora pe saptamana, la Sport sunt alocate 2 ore pe saptamana. Noi am platit un profesor de dans si copiii fac dansuri. Deci, Anya, la toate materiile li se acorda importanta. Noi discutam aici numai de Romana si Matematica pentru ca sunt mai grele pentru micutii de ei. Doar n-o sa povestim cum la Cunoasterea mediului a avut de decupat, colorat si lipit un urs, nu?
Elisor, cum adica experimentul cu vrejul de fasole? Adica sa puneti la incoltit boabe de fasole? Daca despre aceasta este vorba, da, am avut, in vacanta de primavara, a trebuit sa punem la incoltit grau sau fasole. Pe o farfuriuta mica si un pic adanca pui un tifon si, pe el, boabele de fasole sau grau, apoi le acoperi cu alt tifon. Noi le-am pus pe pervazul de la fereastra (ai grija sa fie umbra acolo, nu soare) si le udam zilnic, aveam grija sa fie mereu umed tifonul (umed, nu sa stea boabele in apa!). Apoi, dupa ce au incoltit boabele, am dat tifonul de deasupra la o parte, ca plantutele sa poata creste. Sper ca am fost destul de explicita.
Claudia
cl spune:
Revin, ca am intrat sa spun una si am spus alta .
Noi am terminat alfabetul. Luni l-au facut piticotii pe ultimul grup: ghi. Gata Abecedarul! Iar la Matematica fac socoteli cu numere de la 0 la 100, deci gata si cu Matematica. La Romana au trecut pe caietele de tip II. La inceput a fost un cosmar, acum e ceva mai bine. Iar de ceva timp au testari la greu. Aproape in fiecare zi au lucrare la Matematica sau la Romana. Daca eu m-am saturat, imi inchipui ce-o fi pe capul picilor. Noi asteptam, cu nerabdare, Vacanta Mare! Mai sunt 3 saptamani si jumatate!
Voi ce mai faceti?
Claudia
angy11 spune:
Noi acum am ajuns la K,inainte de K,au stat vreo luna in evaluari,recapitulari pe grupuri de litere,etc.
La mate ma omoara,ca fac exercitii pe carte,culegere,iar probleme in caiet,in care intrebarea problemei si raspunsurile sunt scrise cu pix cu gel,verde cu sclipici.In rest aer de vacanta,vrem sa plecam intr-o excursie,mai au examenul la innstrument in 30 mai.
elisor spune:
Claudia mersi de informatii. Da, despre fasolea incoltita e vorba. De vreo 2 zile ne-a incoltit si sper sa creasca suficient pentru un FB.
La mate au terminat si cu timpul, ultimul dintre unitatile de masura. Ca teme pentru acasa le-a dat de multe ori o operatie si sa compuna ei problema cu toate variantele posibile. Din astea va trebui sa facem in vacanta, ca vad ca sunt mai greute si a avut nevoie de indicatii, in rest se descurca foarte bine, atent sa fie.
La romana noi mai avem literele de la sf. alfabetului, k si ghi.
Optional la noi inseamna lecturi (au un manual cu lecturi optionale) de unde citesc si dezbat lecturile, invata poezii, etc.
Engleza e separata.
Fac si serbarea de abecedar.
Concluzia la finele anului: usoara si interesanta.
11 luni
grati.ela spune:
Ozi a mea a luat de ziua ei bine la mate la tema cu timpul. Nu ma mira pentru ca ea niciodata n-avea habar daca e luni sau miercuri...Mi-a spus ca stie foarte bine cand este vineri pt ca incepe "vacanta de sfarsit de saptamana". Poate ca daca a scuturat-o bine invatatoarea nu va mai fi asa de aeriana. A mai gresit la propozitia:"butoiul e mai greu decat damigeana" si ea a spus ca-i falsa. Invatatoarea a inrosit raspunsul ei si Ozi a mea i-a spus suparata ca habar n-are ca Bubu (bunicul) avea o damigeana de vin uriasa si un butoi micut de tuica. A mai dat un raspuns straniu la o intrebare legata de rata si iepure (care-i mai greu): "pai asta vad la fata locului".
Mai au putin si termina materia si intra in evaluari.
elisor spune:
Grati.ela simpatica fata ta! La fata locului
11 luni si In parc