La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Bravo Angy11! Ce daca a luat-o de la capat? Principalul este ca a doua oara a cantat perfect.
Vladut a ajuns la litera T. La matematica e la scaderea si adunarea cu 4. Azi a dat iar test la matematica. Sa vedem rezultatul. In rest facem teme lucram din culegere si cam atat!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Aurora si Angy, felicitari!
Noi am ajuns la p mic de mana si la scaderea cu 4. La Romana mi-a mai luat doua note de FB, una la citit si una la dictare. Acum cred ca o sa mai urmeze niste teste la matematica. Mi-e teama sa nu fie distrat. Hai sa va spun cum socotea el zilele trecute. Si-a facut omuletul tema la matematica si mi-a adus caietul sa-l verific. Toate socotelile facute corect, mai putin una singura: 4-2=3!!!! Il intreb, cat fac 4-2, sa-mi spuna si mie. Si vad ca incepe sa socoteasca pe degete: degetul mare il tinea in palma, deci avea 4 degetele. Da doua la o parte, pe cel mic si cel inelar, dar, in acelasi timp, il ridica pe cel mare si numara: 1, 2, 3!!!! Imi venea sa rad, cu greu m-am abtinut. I-am zis ca daca mai socoteste pe degete, sa faca bine sa puna degetelele peste cel mare, ca sa nu-l mai ridice.
Bafta multa scolareilor!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna, n-am mai scris de mult, nici nu stiam ca mai exista subiectul. Sa va informez ce-a facut fata mea la scoala.
La italiana au terminat inainte de vacanta de iarna literele mari de tipar. Au inceput literele mici de tipar, au facut toate vocalele si cateva consoane.
In vacanta au avut de citit o carticica (scrisa cu majuscule), pe care au povestit-o apoi in clasa.
Acum le-a mai dat o carte acasa pentru doua saptamani, maine o duce si va spun daca ii va pune sa citeasca din ea sau sa povesteasca.
La matematica au terminat toate cifrele si au inceput operatiile, de fapt mai mult un fel de precedent succesiv (tip +1, -1)
Cam la nivelul asta suntem noi.
Va aud cu tot felul de calificative FB si nu stiu daca sa ma preocup sau nu. Fata mea da dictari o data pe saptamana si ii scrie in caiet mereu 'bine'. La citit tot asa, ii asculta cam o data pe saptamana, in general ia 'bine', o data era scris 'binisor'.
La matematica la toate exercitiile e scris 'da'.
Calificativul adevarat, ala care se trece in carnet ni-l vor da in februarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by otau

Mai, da ce pustietate e pe aici! Unde sunteti?
Vladut a ajuns la litera P. La matematica este la scaderea si adunarea cu 3. Azi a dat dictare si maine le da rezultatele. Mi-a spus ca a sters cu picul doar o data. Hmm!
Merge cu foarte mare placere la scoala. Sunt foarte incantata ca-i place. Cred ca asta e meritul invatatoarei. Chiar mi-a spus intr-o zi Vladut ca doamna de la scoala e mult mai buna decat cele de la gradinita. Ca cele de la gradinita erau aspre! Cand l-am auzit mai ca m-a bufnit rasul! El care plangea dupa educatoare de sarea camasa de pe el cand a avut serbarea de sfarsit de gradinita! Si spunea ca doamnele lui sunt cele mai bune din gradinita!

Voi faceti si lectii suplimentare cu copiii ? Eu fac mai ales la matematica. Am o culegere care mi se pare foarte buna si zilnic lucram din ea. Mi-ar placea ca la matematica sa-l obisnuiesc sa lucreze intotdeauna mai mult decat are teme. De altfel, il vad si pe el ca mai degraba e inclinat spre matematica decat spre romana. Ii plac jocurile logice, problemele matematice. La romana se chinuie sa scrie frumos, dar nu pot sa spun ca scrie asa cum mi-ar placea mie. Al meu sot spune ca sunt prea exigenta! Dar ce stie el! Cand ajunge el acasa temele sunt terminate, ghiozdanul facut, copilul spalat si aproape adormit.

Va pup!

Aurora, mami lui Vladut (27.06.1998)

te rog frumos sa-mi spui si mie cum se numeste culegerea din care tot faceti voi?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Vladut este tot la litera T. La matematica a ajuns la adunarea si scaderea cu 5. Azi a luat FB la matematica.
Claudia! super haios copilul. Si al meu socoteste pe degete. Eu il intreb cat fac de ex.15-5 si el se incordeaza si-l vad ca-si misca degetele de la picioare. E super caraghios!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Ieri am stat o ora cu clasa I.Invatatoarea lui Dany,avea de facut o asistenta la o alta invatatoare,ea fiind sefa de catedra,asaca m-a rugat pe mine sa-i "pazesc",aveau scriere,in caietul special si daca terminau in caietul mic.
Nici nu va imaginati cat sunt de scumpi,asa toti la un loc si cat muncesc ei,fiecare in ritmul lui,dar nu se lasa,sunt foarte ordonati in lucru,de-a dreptul pedanti,asa am vazut si eu ca Daniel acasa are o gramada de fitze la teme,ca de fapt stie perfect ce are de facut,lucreaza mediu ca viteza,nici prea repede,nici prea lent.
Au mai incercat ei sa vorbeasca in ora,dar le-am spus ca am sa fac o lista cu cei care deranjeaza si o sa o dau doamnei,a dat roade amenintarea,peste asteptarile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

La Ioana au ajuns la V mare iar la matematica au terminat adunarea si scaderea numerelor pana la 10.

Si pe mine ma distreaza cum calculeaza ei pe degete, Ioana ca sa fie mai sigura cand numara degetelele, se atinge cu fiecare de nas

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Ana a ajuns la P mare si au tot rezolvat diverse exericitii la matematica. Ultimele exercitii erau de tipul : a+2=6, si 3+a=7. Dar le-a aratat la scoala cum se rezolva astfel de exercitii, la modul"t1+t2=S(t), t1=S(t)-t2, t2=S(t)-t1.
Nu intelegea de ce trebuie sa scrie toti pasii: a=6-2; a=4; 4+2=6(proba), cand ea afla din prima rezultatul.
Mi se pare cam mult pentru clasa I-a. In cele din urma, tot explicandu-i , a inteles cum trebuie rezolvate.
In culegere exista si exercitii de tipul:m+1+2=7.
Dar am avut probleme cu exercitiile de genul:"Se scade 3 din 8", si trebuia aflat rezultatul. Rezultatul il spunea imediat, dar o intrebam cum a rezolvat, si-mi raspundea 3-8=5. Cred ca, am reusit sa o fac sa inteleaga de ce nu este corect, pt. ca aseara ma ruga sa o intreb exercitii de tipul "scadeti.... din..." si-mi rapundea corect.
Voi ati avut probleme la exercitiile de acest gen?

Mergi la inceput

Asa este Isabela. Si eu am impresia uneori ca e cam mult pentru clasa I. Eu rezolv mereu exercitii din culegere cu el si ma surprinde placut ca se prinde repede. E adevarat ca la unele problemute se mai poticneste dar cu rabdare incerc sa-l fac sa inteleaga. De ex. am avut un exercitiu astfel: a+b=8 si a-b=2. Cat e a si cat e b ? Saracu' copil mi-a zis: "Mami, dar cum sa rezolv ca nu-l stiu nici pe a nici pe b ?" Pana la urma e vorba de sistem de 2 ecuatii cu 2 necunoscute. L-am luat "babeste" si l-am rezolvat.
Spor la invatat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Buna,
n-am mai scris demult pe aici pentru ca noi cand ternam clasa I mergem direct la facultate.
Am terminat tot alfabetul, si la romana si la germana, si la matematica suntem la adunari si scaderi pana la 30.
Sa ne tineti de astazi pumnii ca de azi incepem evaluarea.Pentru o saptamana, ne teseaza la dictare( cuvinte stiute, si pentru FB si cuvinte nemaiscrise pana atunci) citit la prima vedere cuvinte. La germana dictare si citit propozitii. Si la matematica adunari, scaderi descompuneri.
Avea saraca Mara niste emotii, dar de ce avea emotii, ca daca nu trece clasa
Mi-am varsat oful aici la voi si va rog sa ne tineti pumnii.

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput