La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

CristinaT bafta la examene! Ideea era sa nu te stresezi cu ea peste vara, daca faci e bun facut, daca nu asisderea.

Claudia cum adik prezenta obligatorie la lb.? Ca doar nu sunt cu nota/medie. La noi mai e si pe bani.

Anita mentalitatea romanului de a face din scoala "bau-bau" e deja consacrata. Si lu' fii-miu i s-a spus si culmea chiar oameni de pe strada intrebandu-l cati ani are "l-au amenintat" ca adio joaca cand va incepe scoala. Cata prostie, au timp si de joaca si de lectii si de somn (cine o face).

La noi nu sunt uniforme!

A & B
Eli si puisorii Bianca Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Fetelor, voi cum va treziti dimineata, ca asta e o alta problema la noi.Trag de Ioana vreo 10 minute inainte de a se da jos din pat, mai sta vreo zece in baie si apoi se posteaza cu ochii in desene animate, chipurile, la masa. Si sta, sta...ca oricum faza cu mancarea e chiar mai neplacuta pentru ea decat trezirea. Am ajuns sa o trezesc pe la 6,30 -6,40 in conditiile in care pleaca la scoala la 7,40.Am avut totusi o victorie cu imbracatul si incaltatul, se imbraca singura de la inceputul anului. Mai bine mai tarziu...
Acum mai avem putin dar as vrea sa stiu ce sa fac de la toamna

mami de tudor si ioana

Mergi la inceput

Anita trezitul si la noi e mai problematic, dar nu mereu. Il trezim la 7 si vine la masa (care e pregatita evident), dar nu se imbraca singur (ci taica-su, eu fiind ocupata cu cea mica), pentru ca se mocaie si la 7.40 tb. sa fie la blocul unui coleg ce-l duce cu masina (noroc ca e aproape). dar desenele nici nu intra in discutie ca altfel n-ar mai pleca la scoala...decat pe la 10. Asa cum zici tu procedam anul trecut cu gradinita.
Vedem noi la toamna, poate s-or mai maturiza, cel putin eu asa sper ca la unele faze e copilaros tare.

A & B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Elisor, la noi limba straina e bagata la optional si nu e pe bani. Platim la sport, un prof de dans. Si inca ceva, ca uitasem: daca reusesti cava la capitolul "tinerea pliscului" sa-mi spui si mie metodologia, ca eu ii tot spun ca dna trebuie sa verfice pe toti copiii, sa vada ce stie fiecare si el trebuie sa-si tina gura, sa raspunda numai intrebat, dar...UITA! Uita sau se plicitseste . Ne-am lamurit si de ce l-a chemat si la limba straina: repetitie pentru serbarea finala.

CristinaT, da, ne vedem.

Anita, si la noi sunt probleme dimineata cu sculatul. Il scol la ora 7 si vreo 10 minute ma tot bate la cap cu: "mai lasa-ma 5 minute!" (numai sambata si duminica se scoala la nici 7 dimineata !). Eu il dau jos din pat, pur si simplu, si-l imping, usurel, catre baie.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Claudia-ai dreptate invatatoarea Ioanei stie cum sa-i stimuleze, iar Ioanei ii place foarte mult de ea. Ce face Alex al tau? Sper ca bine!! Te pup!

Aici in Franta, cel putin la scoala fetitei mele, nu se face-serbarea de sfarsit de an. In schimb in timpul anului au tot felul de serbari, Carnaval-sambata asta are Sarbatoarea Sportului. Vreau sa vad si eu ce inseamna asta. Dar la final, din cate stiu eu nu se face nici o serbare. Poate la clasele mai mari. imi este dor de serbarile scolare!!!
CristinaT-da-i sa coloreze, cumpara-i jocuri cu cifre si litere daca totusi vrei sa faci ceva cu ea, dar n-o stresa. Vorba fetelor, las-o sa mai profite un pic de timpul asta (fara scoala)!!!Eu zic ca aceasta clasa I este de fapt perioada in care copilul se acomodeaza cu ideea de munca zilnica, in care invata sa se concentreze si in care intelege ca lucrurile trebuie facute corect!!!In rest clasa I este destul de usoara!
Hai ca v-am batut destul la cap!!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Va multumesc pentru raspuns eu abia la anul in vara sper sa termin facultatea si n-as fi vrut sa ma aglomerez in timpul anului, ca si asa abia ma descurc.

Multumesc.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Mai, dragele mele mamici, eu am avut ieri o problema cu Ioana, la care chiar nu ma asteptam. Aseara trebuia sa avem serbare la dansuri- Ioana face niste cursuri de dans,asa ca sa se mai miste si ea - si exact inainte se a incepe spectacolul fetita mea a iesit din culise plangand si n-a mai vrut sa ramana sub nici o forma la serbare. Dupa ce am reusit intr-un final s-o linistesc am scos de la ea motivul pentru care plangea: o injurase o fetita!!! Nu am putut s-o fac sa redea ce i-a zis, dar sicera sa fiu n-am stiut ce sa-i spun sa faca in situatii d-astea, sa riposteze si ea sau sa ramana indiferenta, desi dupa cum a reactionat... nu cred ca se poate. Vreau sa va spun ca Ioana e un copil foarte cuminte in privinta asta, suprema jignire la ea e "urato" si asta numai daca s-a suparat foarte rau. Desi a auzit o gramada de expresii in desene animate eu sunt convinsa ca ea nu le foloseste. Spuneti-mi, voi care aveti copii cam de aceeasi varsta, ati trecut prin asta? Ce ati facut?

mami de tudor si ioana

Mergi la inceput

Se simte adiere de vacanta...
Gata si noi abecedarul, alfabetul, matematica, tot, tot, ma rog, aproape.
Aspetam cu nerabdare serbarea si distractia de dupa. Mai ramane sa vina si vara...
O intrebare: micutii vostri au facut la mate si banul (leul)?

A & B

Mergi la inceput

Hey, dar ati intrat in vacanta?
Sper sa povestiti cum a fost la serbare, ce planuri aveti de vacanta, daca ati primit teme, etc...

A & B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Maine e ultima zi de gradinita............. cand a crescut copilasul meu?????????????

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput