La scoala (cum se simt, ce invata...) (3)
Am deschis un nou capitol.
Poftiti la discutii!
Raspunsuri
otau spune:
Mai, da ce pustietate e pe aici! Unde sunteti?
Vladut a ajuns la litera P. La matematica este la scaderea si adunarea cu 3. Azi a dat dictare si maine le da rezultatele. Mi-a spus ca a sters cu picul doar o data. Hmm!
Merge cu foarte mare placere la scoala. Sunt foarte incantata ca-i place. Cred ca asta e meritul invatatoarei. Chiar mi-a spus intr-o zi Vladut ca doamna de la scoala e mult mai buna decat cele de la gradinita. Ca cele de la gradinita erau aspre! Cand l-am auzit mai ca m-a bufnit rasul! El care plangea dupa educatoare de sarea camasa de pe el cand a avut serbarea de sfarsit de gradinita! Si spunea ca doamnele lui sunt cele mai bune din gradinita!
Voi faceti si lectii suplimentare cu copiii ? Eu fac mai ales la matematica. Am o culegere care mi se pare foarte buna si zilnic lucram din ea. Mi-ar placea ca la matematica sa-l obisnuiesc sa lucreze intotdeauna mai mult decat are teme. De altfel, il vad si pe el ca mai degraba e inclinat spre matematica decat spre romana. Ii plac jocurile logice, problemele matematice. La romana se chinuie sa scrie frumos, dar nu pot sa spun ca scrie asa cum mi-ar placea mie. Al meu sot spune ca sunt prea exigenta! Dar ce stie el! Cand ajunge el acasa temele sunt terminate, ghiozdanul facut, copilul spalat si aproape adormit.
Va pup!
georgiana.david spune:
Ioana la matematica a ajuns la adunari si scaderi cu numerele de la 1 la 10 iar la Lb. romana azi l-ai facut pe "S" mare. Mie imi place tare mult cum scrie Ioana dar a inceput s-o zbarceasca la dictari si nu pentru ca nu ar sti literele ci pentru ca nu este sigura pe ea. Ce sa fac ca ma omoara? Se si enerveaza foarte repede si incepe sa planga daca nu-i iese ceva.
Suplimentar? Eu fac dictari zilnic si cateva exercitii la mate
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
cl spune:
Georgiana, in ce sens o zbarceste? Mananca litere sau scrie urat? Explica-i copilului ca a gresi e omeneste, oricui i se poate intampla si chiar daca o sa vina si cu o nota mai mica, nu se intampla nimic. Ca tu esti convinsa si ai incredere in ea, ca o sa faca bine si frumos. Si da, fa suplimentar cu ea dictari, dar fii calma. O pui sa desparta fiecare cuvant in silabe, apoi sa spuna literele, abia apoi sa inceapa sa scrie. O sa-si revina,o sa vezi.
Claudia
isabela spune:
Ana , a avut ieri pe "T" mare, iar la matematica a terminat toate cifrele si toate adunarile cu numere de la 1 la 10.
Ei , in fiecare zi, au dictare care cuprinde: litere mici si mari, cuvinte ce contin literele ce le-au invatat pana in momentul respectiv si propozitii. Calificativele sunt primite in aceeasi zi.
Si Ana mea mai "mananca" din litere, dar am observat ca reuseste sa scrie din ce in ce mai frumos. Am mai avut ceva probleme cu pic-ul, pentru ca eu nu sunt de acord cu folosirea lui. Vad ca in ultimul timp a renuntat la el.
Si eu lucrez suplimentar cu ea si la romana si la matematica. Sambata si duminica facem dictari si rezolvam ceva probleme la matematica si asa cum v-am mai spus eu lucrez cu ea acasa litera pe care o va face la scoala a doua zi, pentru ca am observat ca asa ii este ei mai usor.
otau spune:
Copilu' a luat FB la dictare si Excelent la un test de matematica. Inutil sa va spun cum ma simt!!!
Weekend placut!
angy11 spune:
Noi suntem la s,mic,azi nu au avut romana,iar la mate fac din culegere,au terminat adunari,scaderi pana la 10,asa ca stationeaza pe culegere.
Si Daniel mananca litere la dictare,chiar si acsa,are de facut propozitii,ii dictez eu si daca nu sunt pe faza sigur mananca ceva.Cu picul la scoala nu au voie,acasa da,dar ii strg si corectez eu deocamdata.
Noi avem acum alte belele,are marti auditie la pian in sala de concerte,public...etc.
georgiana.david spune:
quote:
Originally posted by cl
Georgiana, in ce sens o zbarceste? Mananca litere sau scrie urat? Explica-i copilului ca a gresi e omeneste, oricui i se poate intampla si chiar daca o sa vina si cu o nota mai mica, nu se intampla nimic. Ca tu esti convinsa si ai incredere in ea, ca o sa faca bine si frumos. Si da, fa suplimentar cu ea dictari, dar fii calma. O pui sa desparta fiecare cuvant in silabe, apoi sa spuna literele, abia apoi sa inceapa sa scrie. O sa-si revina,o sa vezi.
Claudia
Multumesc de sfaturi Claudia!
Da, mananca din litere sau se blocheaza din scris si ma intreaba cum sa faca o anumita litera, litera pe care cu o propozitie inainte o stiuse. De scris, scrie foarte fain.
Sunt calma dar de ce sa nu recunosc ca ma mai si supar dar nu-mi ies din fire.
Despartim si in silabe dar nu am facut-o niciodata inaintea fiecarui cuvant care trebuie scris, o sa incercam si asa.
Otau, felicitari!
Angy , Bafta multa!
georgiana.david spune:
Angy, asteptam vesti! Cum a fost?
Noi suntem bine, ne chinuim cu cititul in fiecare zi dar si progresele sunt pe masura. Joi au prima activitate extrascolara, ii duce la teatru.
Voi ce mai ziceti?
angy11 spune:
Gergiana.acum am ajuns de la auditie,Daniel a catntat frumos,la un momentdat,la jumatatea piesei a avut un lapsus,s-a oprit si a luat-o de la cap,de data asta foarte bine,dar el e distrus,de parca ar fi facut nu stiu ce crima,acum isi face temele.
georgiana.david spune:
Dragul de el, cred ca e distrus! Pupici