Viata in Germania (30)
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
cklaudia21 spune:
Salut fetelor, eu va povestesc cazul meu, daca ma poate ajuta cineva!
Am terminat liceu teoretic cu profil mate -fizica, cu bac. Diploma mi-a fost recunoscuta la München, am primit un bescheinigung cu nota de 2,3 ,si nota mi-a fost tradusa( cred ca am avut noroc).
Problema e ca eu nu am idee ce pot sa incep eu cu bescheinigungul ala.Daca ma poate ajuta cineva, ce sa fac cum sa incep, sa incep sa trimit CV uri peste tot?
Mi se pare totul asa complicat. Si prin CV ce intelegeti voi, numai Lebenslauf sau o intreaga mapa din aia de Bewerbung?
Pe Lebenslauf stiu ca se scrie tot feluri, si pe langa aia imi mai trebuie ceva? Sa ma ajute cineva pls. As dori sa incep sa studiez ceva si nu am nici un ZIEL!!!!!
Va multumesc mult!
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mamica dulce spune:
la voi cat a durat recunoasterea diplomei de bac,de cand ati trimis actele pana ati primit bescheinigung-ul?
Si nu inteleg cum e asta,ca ati avut noroc ca v-au transformat si nota,pai ori iti fac recunoasterea,ori nu?
eu am terminat filologie,cu media la bac 9,00.Cat inseamna asta la ei?1 sau 2?
se ia in calcul si media generala a anilor de liceu?sau numai bacul propriu-zis?La media generala stau cam prost..cam 7,mi-a venit mintea la cap inainte de bac si am recuperat puternic.
peca spune:
quote:
i]Originally posted by mamica dulce[/i]
la voi cat a durat recunoasterea diplomei de bac,de cand ati trimis actele pana ati primit bescheinigung-ul?
eu am scris ptima data o scrisoare in care am intrebat daca se fac recunosteri .... cineva mi-a dat adresa dar mi-a spus ca nu se mai fac recunosteri
in nici o saptamana mi-au raspuns inapoi si mi-au atasat actele ce trebuia sa le competez si lista cu cele necesare
a durat 1 sapt. sa imi traduca diploma (la mine scria ca musai sa fie traducere in de facuta.....dar stiu si cazuri cand nu au cerut deloc, sau o traducere normala)si apoi dupa ce am trimis actele in nici 2 saptamani am primit raspunsul
quote:
Si nu inteleg cum e asta,ca ati avut noroc ca v-au transformat si nota,pai ori iti fac recunoasterea,ori nu?
se pare ca nu am avut noroc eu, si se pare ca altii da...mie si la scrisoare si telefonic mi-au spus ca ei nu se ocupa de note
quote:
eu am terminat filologie,cu media la bac 9,00.Cat inseamna asta la ei?1 sau 2?
nu stiu sigur dar 9,11 este la ei 1,3 ... am fost primit de la ei o adresa de net unde sa ma uit asa ca ca sa stiu pt. mine dar nu o mai am
quote:
se ia in calcul si media generala a anilor de liceu?sau numai bacul propriu-zis?La media generala stau cam prost..cam 7,mi-a venit mintea la cap inainte de bac si am recuperat puternic.
daca te fereri la transcrierea notei nu stiu si nu cred ..... dar poate cineva care a avut norocul sa ii se transcrie nota stie cum s-a procedat ....
peca si niko(23 iulie '05)
_
Himmelsduft spune:
Hallo fetelor!
Acum citiva ani plateau cei de la Arbeitsamt cursurile din ESF (Europäische Sozialfond). De bani din acest fond beneficiau mamicile, care stateau cu copii mai mult timp acasa si nu se mai puteau intoarce in meseria initiala si trebuiau sa se reprofileze. Iar cei care erau straini, dar casatoriti aici cu cetateni germani beneficiau de acesti bani, chiar daca nu au platit inainte aici nici un Arbeitslosenversicherung. Asa ca cele care nu stiati, intrebati, ca sigur nu va zic ei de buna voie. Nu stiu daca se mai acorda, dar intrebati.
Din banii la care ma refer se platea de ei cursul, Unterhaltsgeld si Fahrtkosten.
Referitor la CV, eu inteleg o intreaga Anschreiben (care nu se pune in mapa ci deasupra) + Bewerbungsmappe ce contine Deckblatt, Lebenslauf, Schul- und Ausbildungszeugnisse, Arbeitszeugnisse. Poza se pune ori pe Lebenslauf ori pe Deckblatt, daca se foloseste asa ceva. Pe site-ul uniprotokolle.de la forum se gasesc modele de Bewerbungsschreiben ptr diferite meserii, dar e pe germana. Daca insa are cineva nevoie de ceva anume imi poate scrie un pm. Iar daca scrie cineva Bewerbungen nu uitati sa tineti absolut toate chitantele, poate puteti deconta cind faceti ESt-Erklärung (declaratia de venit).
Himmelsduft
calut
sfarsitoarea spune:
Mamica dulce , de la 1 ian 2005 multe diplome universitare sunt recunoscute automat aici , fara sa mai fie necesara o recunoastere speciala. Trebuie diploma de facultate tradusa si eventual pusa o stampila de "glaubing". In mapa de prezentare sau chiar in CV eu optez sa pun in parantez in dreptul diplomei ceva de genul "recunoscuta pe baza legii. blabla" . Toate facultatile ale caror diplome sunt recunoscute aici, precum si gradul lor (de ex. cu diploma de licentiat la ASE Bucuresti e recunoscut gradul de Akademiker- si asta deja probat la Arbeitsamt- cu nivelul H+) le gasesti pe www.anabin.de
rory76 spune:
Fetelor din Germania,
am si eu o mare-mare rugaminte la voi. Sunt invatatoare si la noi la scoala se organizeaza un targ international cu mancaruri din toate zonele lumii, de unde provin elevii nostri. Stiti cumva cam ce mananca nemtii in mod traditional? Adica au si ei asa ceva gen cum sunt la noi sarmalele sau micii, nu? Cum se numesc aceste mancaruri si cam ce contin ele in mare? Adica, de exemplu ce e ala Bratwurst? Sau Kirkschtorte? Enlight me, please!!!!
Multumesc din suflet!!!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
tumpi spune:
quote:
Originally posted by rory76
Fetelor din Germania,
am si eu o mare-mare rugaminte la voi. Sunt invatatoare si la noi la scoala se organizeaza un targ international cu mancaruri din toate zonele lumii, de unde provin elevii nostri. Stiti cumva cam ce mananca nemtii in mod traditional? Adica au si ei asa ceva gen cum sunt la noi sarmalele sau micii, nu? Cum se numesc aceste mancaruri si cam ce contin ele in mare? Adica, de exemplu ce e ala Bratwurst? Sau Kirkschtorte? Enlight me, please!!!!
Multumesc din suflet!!!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Bratwurst-ul este carnatul traditional (daca ma insel fetele sa ma corecteze),iar Kirkschtorte este tortul de cirese.
Nemtii sunt inebuniti dupa wurst(i) mai ales dupa cei albi,care mie una imi inspira a caltabosi prajiti.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
symaco spune:
carnatii albi se mananca neaparat cu mustar dulce si cu covrigi!eu ám incercat de cateva ori...combinatia nu e neaparat pe gustul meu!
sunt foarte multe metode de gati si papa bratwurstul,dar cred ca ceea traditionala e fiert si cu mustar!uite asa arata unul:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0524.htm
uite si unul mai rumenit:http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0283.htm
tumpi spune:
Cori, primul arata tare naspa, dar cel rumenit si cu varza murata arata demential, din ala as manca.Eu una sunt inebunita dupa butter brezel.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
symaco spune:
ufffincurcai cratitele..
weisswurstul e cel care se papa cu mustar dulce si covrig http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0538.htm
bratwursstul e cel care tre sa fie rumenit,pe varza,pe cartoafe,gratarit etc!
sper ca nu incurcai mai mult decat sa ajut!
ps:weissßwürstul e specialitate bavareza!