Sezatoarea canadiana (39)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Denisa, felicitari! Sa va traiasca fetita, sa fie sanatoasa si sa aiba parte numai de bine!

Vin si eu cu o veste: mi-a sosit instiintarea sa ma prezint pentru depunerea juramantulului pentru cetatenie, vinerea viitoare. Fetele cu experienta, va rog ajutati-ma: cat dureaza ceremonia (ca sa stiu cat ma invoiesc de la servici)?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Chestia cu 'overqualified' mie mi se pare o gaselnita cand ti se comunica ca esti refuzat la unele joburi, chestie mai ales intamplata noilor veniti. Apoi se mai schimba lucrurile , cand intri in domeniul respectiv a avea un master te poate plasa la cea mai inalta grila de salarizare. Deci, are un sens pana la urma...

Subscriu total la ceea ce zice khristin.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Supracalificarea este un mod elegant de a refuza pe cineva. Nu ii poti spune ca nu-l angajezi pentru ca nu-ti place ceva la el, nu-i frumos. Ii spui ca nu-l angajezi pentru ca este prea bun. In felul asta nu-l jignesti.

Asta tine de cultura si educatia canadienilor (si cred ca nu numai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

caroline,corect.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Laura stii ca firmele ar fi obligate sa dea angajatilor jumatate de zi libera pentru astfel de actiuni. La mine asa a fost, mi-au zis sa plec fara grija ca nu mi se scade din concediu.

Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Laura, felicitari pentru cetatenie !

...about when you are overqualified for the job
daca nu ar fi fost reala terminologia nu ar fi fost inventata. Cineva care a terminat o facultate in Canada de inginer, nu va putea lucra niciodata pe post de tehnician, sa zicem, asta ii va creea frustrari, va regresa si f probabil acest lucru va creea tensiuni la locul de munca, chiar in relatiile cu colegii....de genul "uite domne' cat am invatat eu si lucrez la acelasi nivel cu unii care stiu mult mai putin decat mine". Superioritatea afisata este inevitabila si enervanta pentru colegi. Evident ca experienta unui job sub nivel nu poate rezista mult in timp, lucru care poate afecta compania, care va trebui sa-si gaseasca din nou alt angajat. Treaba asta costa bani. E sigur ca cineva angajat sub nivel a luat job-ul ca pe un depanaj, din interes, si nu din dedicatie pentru postul respectiv, ceeace din nou nu e f bine privit.

angajatorul stie asta dinainte.

Mai e si motivul cu grila de salarizare, poate ca angajatorul nu are resurse pt. un salariu demn de un master, si nu are nevoie de dezbateri pe tema.

Bineinteles ca este folosit si ca motiv de un refuz elegant, am si specificat asta mai sus, dar nu este numai asta. Sunt si sute de site-uri pe net care vorbesc despre fenomenul supracalificarii ca despre unul real, si nu ca pe o scuza.

Dar fiecare crede ce vrea, la urma urmei, eu am incheiat subiectul pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Stai tu linistita Ira, sunt o multime de absolventi de studii superioare (chiar canadiene) care lucreaza in compania noastra (multinationala) pe posturi sub calificari. Pe angajator il doare la basca daca esti tu satisfacut profesional sau nu, atata timp cat el face profit - si face. Un supracalificat este mult mai receptiv si eficient pentru ca nu are cunostiintele strict limitate la nivelul jobului, poate intelege din perspectiva businessului, poate fi folosit treptat la calificarea lui si platit slab.
Iar daca nu este multumit si pleaca, nici o problema, coada e lunga la usa mai ales pe "praful" asta economic. Tot businessul se indreapta spre zone ieftine (China, India) si au ajuns sa lucreze pe outsourcing chiar si callcenter-urile

Tot ce spui tu este numai teorie si o gasesti peste tot, chiar si in discursurile managerilor nostri. Grija pentru om se repeta la infinit in toate sedintele noastre incat majoritatea au ajuns s-o creada. Noi care am trait vremurile comuniste o luam ca atare si ne amuzam mereu, amintindu-ne de sedintele de atunci. Sa vezi ce bine suntem vazuti cand batem apa in piua pe o tema data, ca pe vremea aia. Noi (spun noi pentru ca suntem multi romani, si est europeni in general) o luam ca pe-o gluma. Dar suntem uimiti si oarecum ingrijorati cand vedem ca lumea crede, se implica si depresiile curg cand li se pune demisia pe masa.

Concluzie: Pentru o companie cel mai mult conteaza cat costi. Daca esti foarte bine pregatit si costi putin esti candidatul ideal. Daca te pot angaja pe post de tehnician si tu poti presta munca de inginer pentrun ei, foarte bine, nu au ei mustrari de constiinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Laura,

Felicitari! Stiu ca tu ai dat examenul cu cateva zile parca inaintea mea, asa ca inseamna ca ma pregatesc si eu de juramint(e) . Parerea mea e sa te invoiesti toata ziua, eu una asa am facut la examen si am avut tot suportul din partea lor .

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ira

Laura, felicitari pentru cetatenie !

...about when you are overqualified for the job
daca nu ar fi fost reala terminologia nu ar fi fost inventata. Cineva care a terminat o facultate in Canada de inginer, nu va putea lucra niciodata pe post de tehnician, sa zicem, asta ii va creea frustrari, va regresa si f probabil acest lucru va creea tensiuni la locul de munca, chiar in relatiile cu colegii....de genul "uite domne' cat am invatat eu si lucrez la acelasi nivel cu unii care stiu mult mai putin decat mine". Superioritatea afisata este inevitabila si enervanta pentru colegi. Evident ca experienta unui job sub nivel nu poate rezista mult in timp, lucru care poate afecta compania, care va trebui sa-si gaseasca din nou alt angajat. Treaba asta costa bani. E sigur ca cineva angajat sub nivel a luat job-ul ca pe un depanaj, din interes, si nu din dedicatie pentru postul respectiv, ceeace din nou nu e f bine privit.

angajatorul stie asta dinainte.

Mai e si motivul cu grila de salarizare, poate ca angajatorul nu are resurse pt. un salariu demn de un master, si nu are nevoie de dezbateri pe tema.

Bineinteles ca este folosit si ca motiv de un refuz elegant, am si specificat asta mai sus, dar nu este numai asta. Sunt si sute de site-uri pe net care vorbesc despre fenomenul supracalificarii ca despre unul real, si nu ca pe o scuza.

Dar fiecare crede ce vrea, la urma urmei, eu am incheiat subiectul pe tema asta.

Ira,

exista tehnicieni si...tehnicieni; sotul meu a trebuit sa treaca de trei interviuri pentru jobul respectiv, si i-au cerut cartea de munca din Romania care dovedea experienta de...inginer, deci angajatorul era perfect constient de calificarile lui; jobul este surveillance de santier, unii dintre colegii lui (imigranti ) sunt pedeasupra si membrii in ordinul inginerilor- pe acelasi job, cu aceleasi tachuri, altii (quebs) sunt studenti la bacc la Poly, absolventi de AEC uri sau DEC uri, deci totul este relativ;

ideea ca pentru primii ani de Canada, cind venitul iti permite multe dintr-un singur salariu de tehnician, crede-ma ca nu-i frustrant deloc, si sunt si perspective (firma ii plateste examenele de ordin, numai sa termin eu cu nenorocirea de HEC, are si unde face stagiul linga membrii deja, etc)

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna la toti
Laura felicitari pentru cetatenie.
Denisa multa sanatate tie, refacere cit mai rapida si rabdare. Sa va bucure Emma in fiecare zi si sa dea Domnul sa fie sanatoasa, desteapta si noroc.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput