Sezatoarea canadiana (39)
Raspunsuri - Pagina 10
Ira spune:
Supracalificare nu este o gaselnita....
...evident ca se poate folosi ca si motiv diplomatic de a te refuza la interviu, dar supracalificarea este un defect real, un concept greu de inteles romanilor la inceput de drum in Canada, datorat modalitatilor diferite de abordare ale alcatuirii unui CV in Ro comparativ cu Canada.
Aici cand ti se cere sa faci/ai un lucru, tu trebuie sa oferi exact ce ti s-a cerut, nici mai mult nici mai putin. De multe ori bunavointa este interpretata gresit, tocmai din cauza nerespectarii consigne-lor. Cel putin asa asta e impresia cu care am ramas din experientele mele de pe aici.
khristin spune:
quote:
Originally posted by Ira
Supracalificare nu este o gaselnita....
...evident ca se poate folosi ca si motiv diplomatic de a te refuza la interviu, dar supracalificarea este un defect real, un concept greu de inteles romanilor la inceput de drum in Canada, datorat modalitatilor diferite de abordare ale alcatuirii unui CV in Ro comparativ cu Canada.
Aici cand ti se cere sa faci/ai un lucru, tu trebuie sa oferi exact ce ti s-a cerut, nici mai mult nici mai putin. De multe ori bunavointa este interpretata gresit, tocmai din cauza nerespectarii consigne-lor. Cel putin asa asta e impresia cu care am ramas din experientele mele de pe aici.
Ira, ca profesor aici sa ai master nu vei fi niciodata considerat supra-calificat, ma refeream strict la acest domeniu, nu in general. Fireste ca fiecare avem experiente diferite care pot sa probeze contrariul foarte usor. Noapte buna tuturor.
Cristina
noi si poze mai noi
Ira spune:
Eu am avut un soc aici cand am aflat ca copiii supra-dotati sunt considerati copii cu handicap....e cam pe acelasi principiu cu CV-ul...tu ai invatat asta, Cris, la fac ?
Nu, dar acum serios vorbind, parerea mea este ca atunci cand ti se cere sa ai in CV sau sa faciun anumit lucru si tu aduci acel lucru + 1, inseamna ca nu ai inteles bine ce ti s-a cerut.
Ok, noapte buna, am scris in acelasi timp.
khristin spune:
quote:
Originally posted by Ira
Eu am avut un soc aici cand am aflat ca copiii supra-dotati sunt considerati copii cu handicap....e cam pe acelasi principiu cu CV-ul...tu ai invatat asta, Cris, la fac ?
Nu, dar acum serios vorbind, parerea mea este ca atunci cand ti se cere sa ai in CV sau sa faciun anumit lucru si tu aduci acel lucru + 1, inseamna ca nu ai inteles bine ce ti s-a cerut.
Ira, de ce nu ma lasi, ma'? Da, uite cam asa e....'gifted kids' fac parte din categoria generala de 'special education' students.
Cu CV-ul e treaba lunga, depinde f. mult pt. ce aplici...deci cand iesi la inceput de drum, si vrei un post obisnuit, iti vei modifica CV-ul in functie de cerintele jobului. Pe masura ce cresc pretentiile si experienta, fireste ca vei aplica pe un post pe masura studiilor si cu un salariu adecvat...asta voiam sa comunic
noi si poze mai noi
Ira spune:
quote:
Originally posted by khristin
Cu CV-ul e treaba lunga, depinde f. mult pt. ce aplici...deci cand iesi la inceput de drum, si vrei un post obisnuit, iti vei modifica CV-ul in functie de cerintele jobului. Pe masura ce cresc pretentiile si experienta, fireste ca vei aplica pe un post pe masura studiilor si cu un salariu adecvat...asta voiam sa comunic
noi si poze mai noi
Cu siguranta, asta ar fi varianta optima ! Aaaa, ba nu, una si mai optima, ar fi sa nu studiezi nimic si sa fii director, asta da ascensiune !
Noapte buna Toronto !
Magdone spune:
Multumesc inca o data fetelor
Profa nu ma fac ca n-am acum, n-am terminat studii in domeniu si nici de contabilitate nu prea ma trage ata , mi s-a parut tare interesanta partea cu certificatul, adica acele cursuri pe care le faci pt a-ti completa facultatea, daca am inteles eu bine si dupa aia oi mai vedea eu, e importanta bineinteles si partea cu banii, ca daca n-avem bani de unde studii , deci cineva tot trebuie sa munceasca, si cu copil, hehe. Cu masterul, greu intr-adevar, am mai citit si eu ca nu se compara facultatea din tara cu ce se studiaza acolo si ce ritm e...sa speram ca vom face fata...trebuie.
va pup si va citesc in continuare. Mai ziceti, mai ziceti
Sa nu uit, Bun venit Emmei! Sa creasca mare si sanatoasa!
Felicitari Ira pentru sot!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
nelia spune:
Bine ai venit, Emma! De cind te asteptam!!! Sa fii sanatoasa, sa cresti mare si frumoasa, sa aduci numai bucurii mamicii si taticului tau. Iar lor... sanatate si rabdare, cit mai multa rabdare! Stiu eu ce spun, vor avea mare nevoie!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Mona_B spune:
Magdone, te-ai gandit bine pana la urma, eu n-am nici o tangenta cu domeniul economic deci nu te pot ajuta, insa intr-adevar prima voastra grija ar trebui sa fie aflarea unui job, ca banii se cheltuie rapid si nu stiu cat de eligibil pentru un credit poti fi, ca nou-venit. Macar unul dintre voi sa devina"locomotiva", provider-ul,iar celalalt sa stea cu copilul acasa. Nu ne-ai spus ce lucreaza sotul tau. A doua grija ar fi trecerea perioadei de proba, ca niciodata nu poti fi sigur de nimic,nu te poti angaja la cheltuieli pana nu ai trecut de perioada respectiva ca te poti trezi fara job si cu datorii. Eu urmez niste cursuri pentru un simplu certificate(nu degree)care costa destul de mult si nu se accepta plata in rate. Asa ca banii conteaza in primul rand, apoi studiile. Poti aplica pentru joburi si inainte sa te-apuci de studii, nu stii niciodata ce sanse ai. Eu n-am facut-o ca deocamdata trebuie sa am grija de copil, dar nici n-am vrut sa pierd vremea acasa fara sa fac si altceva, asa ca am ales varianta certificatului.
simona_filipas spune:
Buna seara fetelor,
Va multumesc din suflet pentru ca m-ati primit printre voi si ca mi-ati raspuns la intrebari.
Sper sa mai pot apela la voi cand o sa am intrebari ( si nu cred ca o sa fie putine )
Din cate am inteles eu a mai aparut un copilas pe lume ,Emma. Sa cresti mare, frumoasa si sanatoasa.
Multi pentru tanara mamica si bebelusei.
si va dorim sa cresteti mari si frumosi
Simona deDragos Octavian
http://photos.yahoo.com/filipas_simona