Totul despre Vaccinuri
Raspunsuri - Pagina 5
karula spune:
Alina,
Eu iti recomand varianta cumparata, respectiv Infanrix Hexa pentru doua luni, fie si numai pentru ca e o singura intepatura ;) Dar consulta-te cu pediatrul ca sa fii impacata.
Profit insa de subiect ca sa intreb daca ati gasit de curand prin vreo farmacie sau depozit Infanrix Hib (ne trebuie pentru 4 luni), ca pe asta nu-l gasesc nicaieri!
Tia spune:
ma bag in vorba, dar s-ar putea sa fie util.. Alexandru a facut Infanrix Hexa la 6 luni, apoi la un an pediatrul ne-a spus ca a aflat ca n-ar fi asa bun ca nu acopera atat cat ar trebui (scopul acestui Infanrix Hexa este sa acopere 2 vaccinuri, iar copilul sa scape cu o singura intepatura). Drept urmare la 1 an tot a trebuit sa-l intepam de 2 ori, altfel ar fi fost suficient unul singur - nu mai retin pe care le-am facut, daca vreti ma uit in carnetul de vaccinuri.
b.aly spune:
multumesc mult pe sfaturi.nu ar fi problema de 2 intepaturi ci de reactiile adverse de care ma tem f mult.nu vreau ca piti sa sufere.va pup!
roxanaz spune:
Vaccinarea
LUIZAM
Trimis la - 23/10/2006 : 09:43:19
--------------------------------------------------------------------------------
Dragi parinti,
V-as ruga sa-mi spuneti si mie ce vaccinuri suplimentare ati facut voi copilasilor vostri dupa varsta de 1 anisor?
lizu
roxanaz spune:
vaccinurile
ElenaM
Trimis la - 01/11/2006 : 12:59:40
--------------------------------------------------------------------------------
Buna!
Am si eu o nedumerire legata de vaccinurile obligatorii de pana la 1 an. Fetita mea a facut de curand 2 luni, si bineneteles vaccinul aferent varstei, numai ca eu am platit acest vaccin. Mi s-a spus ca este mai bine sa-i fac un vaccin adus din afar, care este mai bun - nu stiu exact in ce sens, nu am fost lamurita, si care e mai bine tolerat de copii. Binenteles, ca orice parinte, vreau ce e mai bun pt copilul meu -bine cu anumite limite. Vreau sa stiu daca mai e cineva in aceasta ipostaza, si daca stiti ca intr-adevar sunt mai bune vaccinurile din afara, care nu intra insa in programul de gratuitate.
Multumesc.
elenam
roxanaz spune:
si acum sa-ti raspund
vaccinul din schema obligatorie este tot "de afara" (de exemplu se face tritanrix - produs de Smithkline beecham). exista pareri diferite legate de vaccinuri, a mea este ca in linii mari sunt identice. iar in acest caz banuiesc ca daca tu nu ai ales in cunostinta de cauza pe cele cumparate....ti-au fost bagate pe gat. acum nu e nici o nenoricire, doar ca trebuie sa urmezi aceeasi schema de acum inainte. (sper sa nu te fi pus sa platesti pe cele gratuite.....totusi!)
toate cele bune,
Roxana
ElenaM spune:
Multumesc de raspuns. Eu voiam sa stiu daca banii pe care ii dau- ca se aduna o anumita suma- imi ajuta copilul sau nu, iar daca nu e diferenta decat de firma care le produce ce sens are sa iau altele decat cele obligatorii.
anya spune:
Eu am un baietel de 1 an si 1 luna. I-am facut vaccinurile de 2/4/6 luni si 1 an. La 7 luni nu i-am facut antirujeolicul si acum as vrea sa-i fac ROR-ul. Doar ca doctorita de la circa nu vrea sa i-l faca decat la 1 an si 6 luni pe motiv ca... treaba mea, daca am refuzat sa-l fac pe cel de la 7 luni, acum sa platesc daca-l vreau mai repede. Stie cineva ca zice "legislatia" in vigoare la capitolul asta? Cunosc copii care au facut ROR - gratuit la 1 an si 3 luni.
Sau de fapt vrea "ceva"? Nu e vorba de bani, daca e corect ce zice - il platesc si i-l fac, dar daca cere "spaga" pe sanatatea copilului meu - ma mut de la ea.
mary_ary spune:
Buna,
Ariana are 1 an si 3 luni. Nu s-a pus problema de bani. Dr mi-a recomandat pe cele gratuite. Multumesc la D-zeu, pana acum n-am avut nici o problema. Nepotica mea in schimb le face pe cele cu plata, si a fost foarte bolnavioara de cateva ori, racita cu febra, antibiotice, tot tacamul. Deci.....
mary si gogoasa mica
b.aly spune:
salutare!imi puteti spune si mie care este grila de vaccinare cu infanrix?la 2 luni am facut infanrix hexa,dar ce urmeaza la 4 luni si maideparte?multumesc.