Totul despre Vaccinuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Vaccin antirujeolic la 7 luni

Autor: ancutzathree

a mai facut cineva acest vaccin inainte de un an?a avut ceva efecte adverse?
azi mi-a zis asistenta ca trebuie sa-l facem luna viitoare
chiar nu stiu cum ar fi mai bina sa fac!
stiu ca e riscant din ambele puncte de vedere
voi ce zicetzi?
.....sau datzi-mi ceva link-uri unde as putea citi despre asa ceva



Autor: gabitz

Si pe mine ma intereseaza extrem de mult subiectul. Fetita mea inca nu are 6 luni si deja m-a sunat si pe mine asistenta de la cabinet sa-mi spuna ca la sfarsitul lunii viitoare facem vaccinul antirujeolic. Ma intreb de ce atata graba. Stiu ca Ministerul Sanatatii a dat dispozitie sa fie vaccinati toti copiii mai mari de 7 luni, (acum, de cand cu epidemia) dar a mea luna viitoare nu va avea 7 luni implinite. Inca nu stiu ce o sa fac. In mod normal stiu ca se face in jurul varstei de un an si pentru copiii care merg la cresa sau in colectivitati se face la 9 luni.
Poate stie cineva mai multe,


Autor: sirimie

Dati o cautare pentru ca au fost discutii aprinse pe tema asta cind a inceput epidemia.


Autor: ancutzathree

io chiar nu gasesc ...mai ales ca asa de greu imi merge netu'


Autor: mamica007

Buna! Eu am facut puiului meu vaccinul antirujeolic la 8 luni. Nu am vazut nici o problema in al face mai repede. Mai bine previn sa nu se inbolnaveasca ("chiar daca trebuie sa faca bolile copilariei"). Nu a avut nici o reactie adversa, nu a facut nici macar febra.


Autor: patrib

Doctorita noastra mi-a spus ca ea nu recomanda vaccinul inainte de 1an,deoarece poate avea repercursiuni neurologice, asa ca noi nu l-am facut.Deci,nu ne-a obligat nimeni si nici nu a trebuit sa semnez ceva cum ca nu vreau sa-l fac.Am inteles ca vom face la 1an si 3luni trivaccinul.


Autor: gabitz

Multumim pentru raspunsuri. E clar ca parerile sunt pro si contra chiar si in randul medicilor. Cine mai stie cum e mai bine?
Mamica007 esti prima pe care o aud ca n-a avut reactii copilul. A fost cumva vaccinul cumparat (Priorix, parca)? Stiu ca difera de la copil la copil, in functie de organismul fiecaruia, se pare ca sunteti norocosi.
Anca, sa stii ca am mai vorbit cu mamici prin parc, o parte facusera vaccinul, inainte de un an, altele refuzasera, altele chiar fusesera sfatuite sa nu-l faca, se pare ca depinde doar de noi sa ne hotaram daca ducem puiutii la intepat sau nu.


Autor: mamica007

Nu stiu cum se numeste vaccinul. Doctora ne-a chemat la vaccin, ne-a zis ca e antirujeolicu si eu nu am intrebat daca are vreo denumire. Nu l-am cumparat eu, ni s-a dat de la cabinet. Si puiul meu a facut doar la vaccinul de 6 luni febra 37.7, si sunt convinsa ca a facut din cauza ca s-a miscat. Eu ii pun imediat dupa vaccin supozitor NOVOCALMIN si compresa rece.


Autor: diana11

Noi l-am facut la 9 luni, si da, la o saptamana s-a manifestat ca si cum ar fi avut rujeola dar fara eruptie. Acum as sta sa ma gandesc dacal-as mai face, mai ales in urma celor citite aici pe forum. A fost o discutie foarte interesanta vis-a vis de vaccin, si eu am urmarit-o cu mare interes. Nu stiu sa pun link-uri ca v-as ajuta mai mult. Pe mine nu m-a sfatuit nimeni sa-l fac sau nu, asa ca m-am dus cu capul inainte cand m-a chemat dotorita. Altadata ma voi informa mai mult!


Autor: bonsai

Din cate stiu eu (lucrez in sanatate) ,in vechea schema de vaccinare care se aplica la noi in tara,vaccinul antirujeolic se facea in jur de 7 luni.Mai nou,acest vaccin e cuprins in ROR care se face pe la 15 luni.Dar se pare ca acest lucru s-ar datora unor politici de culise(interese de firma )-adica sa se faca doar la aprox 15 luni,si ca in realitate perioada dintre 7 luni si 15 luni e neacoperita de anticorpii bebelusului si ar fi mai fiziologic ca vaccinul sa se faca totusi pe la 7 luni pt a preveni aparitia unei forme severe de boala.


Autor: gabitz

Cam asta e problema, nu prea iti vine nici sa refuzi vaccinul, nu e de glumit cu boala asta.


Autor: pisi_ella

Eu chiar azi am fost la cabinet si am declarat cu semnatura ca il refuz!! Dr noastra ne-a zis ca e ok, ea nu-l recomanda neaparat, ca nu a fost chiar epidemie, ca au fost doar cateva cazuri si prea multa mediatizare.
Mi-a mai zis ca riscul vaccinarii AR inainte de 1 an e ca de multe ori nu prinde vaccinul. Ca studiile au demonstrat ca vaccinul prinde cel mai bine dupa 1 an. Intre 1 an si 1 an si 3 luni trebuie facut. Nu mi-a zis de efecte adverse...cica nu ar fi...dar eu nu cred. Am citit destul despre vaccinuri si am ales sa-l vaccinez pe Matei la 1 an, asa cum am vaccinat-o si pe Emma.
Oricum...dr mi-a dat de inteles ca nu e foc daca nu-l fac. Cand i-am zis ca-l refuz, nu a insistat sa ma convinga.
Asta am facut eu si sper sa fi facut bine! Ma dispera ideea de vaccin....unde s-a scris asa de mult p'aici despre vaccinuri...


Autor: lulu75

Baietelul meu are 7 luni si jumatate. E bine sa ii fac acum vaccinul antirujeolic sau sa astept pana la 1 an? Exista riscuri la 7 luni?


Autor: Rufus

La 9,5 luni am vaccinat-o pe Ana cu Priorix (rujeola, rubeola si oreion).
Atentie, insa: am facut acest lucru pentru ca asa a hotarat doctorita, nu pentru ca am decis noi. Este inca epidemie de rujeola si a zis ca nu mai asteapta pana la 1 an (mai ales ca mai avem doua fete scolarite care aduc "de toate" de pe la scolile lor).
Numai pediatrul poate decide!


Autor: roxanaz

epidemia de rujeola este stinsa asa ca nu vad de ce ar trebui sa ii faci acum anti-rujeolicul. parerea mea este sa astepti pana dupa 12 luni, cand poti face Priorix/Trimovax in schema normala de vaccinare. medicul a recomandat vaccinarea la varsta asta?


Autor: lulu75

Bebe are 2 medici unul a zis la 1 an, unul acum.


Autor: aurelia1278

Lumi, si eu zic sa astepti pana dupa 1 an. Daca bebe nu intra in contact cu alti copii, nu-l duci la cresa, epidemie acum nu mai e, ce rost are? Ii faci ROR-ul dupa 1 an, asa cum e in schema actuala. Nu degeaba au mutat vaccinul asta mai tarziu (zic si eu).


Autor: aprilie1976

Noi am facut vaccinul acum o saptamana si nu este nici o problema, in afara ca 2 zile i-a curs nasul si putina febra 37.9. Eu zic sa asculti de doctorul in care ai cea mai mare incredere. Si epidemie nu mai este dar mai sunt o gramada de cazuri, chiar daca nu se mai faca valva la televizor (au alte subiecte mai importante). De ce sa risti? Mai ales ca acum s-a facut cald si o sa iesi cu el in parc unde sunt si alti copii. Tu faci cum crezi ca e mai bine.


Autor: Monica-Elena

Noua medicul ne-a recomandat sa nu il facem sa asteptam pana la un an cand facem Priorixul.


Autor: mamica007

Si noi am facut rujeolicu la 7 luni si a fost ok.
Acum la 10 luni avem rubeola. Nu stiu de unde am pimit-o ca nu cunosc pe nimeni care sa fi avut. Am auzit doar cateva cazuri. Probabil ca din aer.
Eu ma bucur ca am facut vaccinul antirujeolic.Mai lipsea sa facem si rujeola sa stam toata primavara inchisi in casa, cu febra, bubite etc.
E bine sa faca bolile astea cat e mic, dar nici chiar asa mic ca nu stii ce-l doare, ce-l mananca. Si cu atatea epidemii exista si riscul sa le faca una dupa alta.
Tu decizi cum crezi ca e mai bine ptr. puiul tau.
Multa sanatate sa aveti si sa cresteti mari!


Autor: Rufus

Am si eu o intrebare: de ce ar face cineva la copil doar antirubeola si nu ar face cel antirubeola, rujeola si oreion? Dupa ce va ghidati cand "alegeti"?


Autor: roxanaz

Rufus, s-a facut doar anti-rujeolicul separat (nu in combinatia ROR) doar in timpul epidemiei. asta ar fi si indicatia unui vaccin simplu anti-rubeolic. oricum si parerea mea este ca trebuie facut vaccinul combinat...scapi de intepaturi si protectia e multipla.


Autor: sunt_mamica

al meu bebe are 8 luni si nu l-am facut inca.pediatra m-a sfatuit sa mai astept macar pana la 9 luni..daca nu la un an.cica ar fi prea puternic la varsta asta...asa ca am mers pe mana ei pt ca stie ea ce stie!


Autor: Caterinuta

A facut cineva la 7 luni, vaccinul antirujeolic?
Cum se numeste?
Ce efecte adverse are?
De ce nu ar fi chiar asa de indicat?
Noua ne-a zis pediatra ca ar vrea sa facem doar la un an (mi-a spus numele dar nu l-am retinut ), dar cu epidemiile astea s-ar putea sa facem la 7 luni.
Multumesc!


Autor: aprilie1976

Noi am facut chiar azi. Cum se numeste nu stiu. Efecte adverse cred ca te referi la reactii si ar fi febra, curs nas si ochisori sau ceva puncte rosii pe corp. Dar nu este oblgatoriu, in functie de copil. Noi asteptam.


Autor: inapopescu

Noi l-am facut si reactii adverse apar foarte rar la acest vaccin..nici macar febra..noi nu am avut nimik.
Pupici


Autor: adinell

fetelor, spuneti-mi va rog mult la cat i-ati facut acest vaccin bb vostri?
Mie mi-a zis asistenta sa vin peste o luna cu el, adica la sapte luni sa il faca.
Astept sfaturi!


Autor: margas2005

Eu i-am facut fetitei mele saptamana trecuta, la 7 luni.Pana acum se facea la un an dar ,in urma problemelor de asta toamna s-a schimbat data vaccinarii.Asa mi-a spus medicul pediatru.


Autor: ancutzathree

noi il facem luna urmatoare cand va avea 9 luni


Autor: ICorina

Noi am decis sa nu-i facem acest vaccin la 7 luni cum e ordonanta.Nici la 9 luni cum scrie pe prospect, ci il vom face la 1 an, pe cel combinat! Am vorbit cu mai multi medici de specialitate si asta a fost concluzia noastra. Pana acum am fost norocosi!


Autor: alina morostes

Vaccinul antirujeolic se face acum intre 12-15 luni, doar in luna decembrie s-a facut la copii incepand de la 7 luni ca era epidemia de rujeola. Se face ROR sau Trimovax(anti rujeola, rubeola, oreion), nu numai antirujeolic.


Autor: herra

si stiti ceva de un rapel la un an si jumatate - tot ca urmare a epidemiilor recente?
(pentru cei care se vaccineaza prima oara la 6 - 7 luni?)


Autor: alina morostes

Cei care au fost vaccinati al 7 luni cu antirujeolic se vor vaccina la 15 luni cu ROR sau Trimovax.




Infanrix-Hexa
Autor: criis

Buna!Sunt noua pe forum si nu stiu prea bine cum merg lucrurile.
Am o fetita care va face 6 luni pe 26 martie si va tb sa-i facem vaccinul clasic;am aflat insa de vaccinul Infanrix-Hexa,care il cuprinde si pe cel clasic si Hemofilius influentze.
Unii pediatrii sunt pro altii contra.Vroiam sa aflu parerile voastre privind ac vaccin,ca sa ne putem decide.
Multumim mult.

Autor: caterina71

noi i-am facut Alexandrei Infanrix Hexa la 6 luni. a fost o singura intepatura. nu a facut febra sau vreo alta reactie adversa. nici macar n-a plans la intepat, ca la 2 si 4 luni. eu m-am declarat multumita. ca eram stresata, ca la orice intepatura in bebele meu...

Autor: Caterinuta

Maya a facut la 2 si la 4 luni Infanrix Hexa, acum urmeaza sa faca si la 6 luni, nu a avut nici o reactie adversa si a plans foarte putin cand a intepat-o.
De ce unii pedriatrii sunt contra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

reactii adverse la antipolio

Autor: ana_a
Buna!

Am cautat prin arhiva si nu am gasit nimic despre posibilele reactii adverse la acest vaccin.
Nepotelul meu de 7 luni a facut vaccinul acesta acu o saptamana si jumatate si de ieri vomita intruna, are si scaun moale.Sora mea a fost la medic cu el, se pare ca a facut reactie la vaccinul antipolio, ea e un pic speriata si as vrea sa o ajut cu mai multe amanunte.
A mai patit cineva asa? Ce v-au recomandat medicii?
Va multumesc, astept cu interes raspunsurile voastre



Autor: joker

G. REACtII ADVERSE POSTVACCINALE

O reactie adversa postvaccinala indezirabila este un accident medical care se produce dupa o vaccinare si este considerat a se datora acesteia. Din martie 1996 s-a introdus un Sistem de Supraveghere a Reactiilor Adverse Postvaccinale Indezirabile (RAPI), cu declararea catre autoritatile medicale de sanatate publica a urmatoarelor reactii adverse:

a) toate cazurile de limfadenita consecutiva administrarii B.C.G.
b) toate abcesele la locul injectarii vaccinului
c) toate decesele pe care personalul sanitar sau publicul le coreleaza cu vaccinarea
d) toate spitalizarile pe care personalul sanitar sau publicul le coreleaza cu vaccinarea
e) orice alt accident medical sever sau neobisnuit pe care personalul sanitar sau comunitatea le considera legate de vaccinare

Corelarea unui eveniment cu vaccinarea se poate face în limita unei luni (cu exceptia unor reactii adverse dupa vaccinarea BCG).

Raportarea se face telefonic în primele 24 h de la depistare medicului epidemiolog al judetului.

Clasificarea reactiilor adverse postvaccinale

1. Reactii locale: abces la locul injectarii, limfadenita; reactie locala severa
2. Reactii care afecteaza; sistemul nervos central paralizia acuta - paralizia polio asociata cu vaccinarea, sindrom Guillain-Barré,
encefalopatie, encefalita, meningita, convulsii.
3. Alte reactii secundare: reactii alergice - reactie anafilactica, soc anafilactic, artralgii, febra; colaps, plâns persistent, sindrom toxico-septic.

Noua nu ni s-a intamplat asa ceva dar sper sa fie mai bine in curand....Multa sanatate...Poate are intoleranta la unele componente....a mai patit asta...Eu zic ca daca reactia nu e severa nu ar trebui sa va speriati prea tare...


Autor: adrianangi

La vaccinul antipolio ORAL pot exista reactii de acest gen, pentru ca virusii sunt vii. Si noi am avut probleme, la vaccinul de 2 luni, si atunci am trecut pe TETRACOQ.
Mucoasa intestinului e iritata - de aici diareea.


Autor: ana_a

va multumesc pentru raspunsuri, a fost din nou la medic, de data asta a primit mai multe detalii si sa mai linistit si ea (sora mea)


Autor: sinzi_ana

Si noi am patit asa la vaccinul de 1 an...
a fost groaznic...a slabit mai mult de 30% din greutate, si s-a refacut f greu...
Dar mare parte a fost din cauza diagnosticurilor gresite si tratamentului...
cu greutatea inca mai avem probleme...si acum la 3 ani...


Autor: history

Am o intrebare.Ce pot face daca,dupa ce copilul meu a primit cele 2 pic. pt. antipolio,am uitat ca trebuie sa nu bea lapte 2 ore si eu i-am dat sa suga?Trebuie sa i le administreze din nou?


Autor: Inex

Eu nu stiam ca nu are voie lapte,stiam doar ca nu are voie suc de citrice in ziua respectiva.


Autor: ginad

Nu e bine sa manance 2 ore pentru ca este posibil sa vomite/regurciteze dupa masa si sa nu elimine picaturile..daca n-a vomitat..e ok. Eu asa am inteles de la dr.


Autor: history

Mie mi s-a spus ca nu are voie sa bea 2 ore decat ceai,ca sa se absoarba picaturile,voi ce stiti?


Autor: Apanda

Pediatra mea mi-a spus ca nu are voie sa pape nimic dupa vaccin deoarece se agita de la el si sa nu vomite. daca totusi ii este foame pot sa ii dau sa bea ori suc de fructe, dar nu citrice, ori apa ori ceai. dar la noi nu a fost cazul pana acuma. Saptamana viitoare mergem la vaccin de 6 luni speram sa nu fie nici atunci.


Autor: sirimie
quote:
Originally posted by ginad

Nu e bine sa manance 2 ore pentru ca este posibil sa vomite/regurciteze dupa masa si sa nu elimine picaturile..daca n-a vomitat..e ok. Eu asa am inteles de la dr.


Asa cred si eu. Nu trebuie sa refaci vaccinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

vaccin pt.marirea imunitatii,de care??

Autor: kiwwy

Trebuie sa ii dau copilului meu 1 an si 10 luni,un vaccin pentru marirea imunitatii,in urma racelilor repetate.
Va rog sa imi dati sfaturi:sunt ele bune,ajuta la cresterea imunitatii,intradevar?
Care vaccin mi-l recomandati?

Va multumesc anticipat



Autor: mariussimiuc

Eu i-am dat lui Robert IRS19 la recomandarea pediatrei si chiar sunt foarte multumita.Am uitat ce e ala mucusor sau tuse.


Autor: filofteia

Noua pediatrul ne-a recomandat LANTIGEN B, care este un vaccin oral... inca nu l-am cumparat.
Adi are 5 ani... Anul trecut i-am dat rybomunil... si nu a avut efect ....


Autor: kiss

buna, fetele...vroiam sa va spun, ca inainte sa administrati un vaccin, chiar si oral, sa va informati bine si eventual sa intrebati medicul pediatru despre el...depinde insa ce contine vaccinul, ce fel de virusuri/bacterii ...eu, asta toamna, am vrut sa-i dau puiului meu LANTIGEL B, iar dr neonatoloaga ne-a zis ca trebuie sa fim fff siguri ca nu e bolnav sau chiar purtator al vreunei bacterii sau virus continut in vaccin, pt ca altfel se poate declansa vreo boala (eu il suspectam ca purtator de stafilococ auriu, si nu i-am mai dat)...pupici la toate


Autor: kiss

kiwwy, uitasem sa-ti spun, ca pt imunitate eu i-am dat doar vit.C, 1 fiola/zi, 10 zile/luna, in anotimpul rece, tot la recomandarea dr. neonatoloage...si asta peste fructele pe care le maninca de obicei!!!...pot sa spun ca sint multumita de cum am trecut peste iarna...de RIBOMUNYL am auzit doar pareri pozitive...poti sa incerci in paralel mai multe metode: vitamina C sau un complex de vitamine natural (de ex. NATURAMIX) + un remediu homeopat + un vaccin oral...mai cere si alte pareri...multa sanatate va dorim, si pupici


Autor: axxa

eu i-am dat bronchovaxom, la recomandarea orl-istului, 10 zile/luna timp de 3 luni, o cura toamna una primavara


Autor: kiwwy

va
multumesc pentru mesajele primite.
Chiar ieri vorbeam cu pediatra copilului despre vaccin ,si mi-a spus ca inainte de a-i administra vaccinul trebuie sa ii fac analize de sange pentru a vedea imunoglobulina sau gamaglobulina,iar daca aceste valori sunt mici,doar atunci vor trebui luate masuri.,va trebui administrat un vaccin pt. imunizarea copilului.Mi-a spus ca organismul trebuie sa se lupte cu virusii.
Leon are carnetul de sanatata aproape plin cu cate antibiotice a luat.Oare mai este necesara scoaterea de sange?
Voi ce parere aveti?Voi ati facut analize copilului inainte de a-i administra vaccin?


Autor: inaioana

Iti recomand Lantigen B. Nu stiu daca este nevoie de analize speciale pentru copilul tau, noua nu ne-a recomandat dr. Oricum acesta nu este un vaccin ci un imunostimulator. Este exclus sa faca bolile respective pentru ca el nu contine virusurile respective nici macar atenuate (ca un vaccin) ci anumite proteine, enzime din ele, in fine, nu sunt medic, nu stiu exact dar, din punctul asta de vedere stiu sigur ca nu e vaccin.
Uite-te si aici: http://www.datacom.ro/lantigen.html
Multa sanatate!


Autor: inaioana

De asemenea noi am ales sa ii facem Katjei si vaccinul impotriva lui Haemophilus B care da meningite si alte tampenii nasoale pana in 5 ani. Se numeste Act Hib:
http://www.medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=4246&fl=1

si cel anti-hepatita A pentru cand va intra in colectivitate.
(Havrix):http://www.egirl.ro/medicamente/display/9/HAVRIX_1440_adult_720_junior.html

Si in loc de ala gratuit de la 2-2.5 ani ii vom face altul mai bun , cu efecte secundare mai putine si mult mai eficient: DTCoq
Si Varilrix anti varicela si zona zoster dar asta e mai important pentru fetitze mai degraba.

Oricum ideea este sa vorbesti cu dr tau despre toate astea. Daca cumva este vorba despre acelasi dr care i-a si dat atatea antibiotice pana acum...mai bine schimba-l. Ti-l recomand cu caldura pe Stanciu Adrian de la Budimex. Gasesti date despre el la "Pediatri-recomandari".


Autor: cl_mi

eu i-am dat copilului meu RIbomunil. cam scump, cam scarbos la gust si greu de inghitit. 4 saptamani de 5x si apoi in fiecare luna cate 5pliculete. defapt scrie si-n prospect. Foarte eficient. nu a mai racit niciodata. sta in zapada min 2 ore pe zi.nu a mai facut febra. nu-i mai curg mucisorii.si destul de dezbracat afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

vaccin la pediatru sau la medicul de familie?

Autor: mirela alina

Dragi mamici voi unde mergeti sa ii vaccinati pe puiutii vostri, la pediatru sau la medicul de familie? Atat vaccinarile obligatorii cat si cele optionale.
Saptamana aceasta trebuie sa facem vaccinul de 2,6 si ma gandeam sa chem medicul de familie acasa sa i-l faca, desi pana acum am fost la pediatru si pt. vaccin.
Vaccinul acesta de la 2,6 ani are reactii diferite fata de celelate, spuneti-mi va rog,la ce trebuie sa ma astept ?



Autor: sirimie

Noi am facut vaccinurile la medicul de familie, pina acum. Medicul de familie primeste dozele de vaccin gratuit din cite stiu eu.


Autor: pisi-si-boscu

Parerea mea e ca cel mai bine duci copilul la pediatru, care din cate stiu eu este "medicul de familie" al copilului. Asistenta acestuia este obisnuita cu vaccinarea micutilor si cu reactiile lor mai ales la injectii, in plus, vaccinurile de stat sunt furnizate gratuit si mai mult decat suficiente pentru imunizarea copilului, la varsta la care sunt prevazute.
Am observat ca din ce in ce mai multe mamici ales calea vaccinurilor scumpe, cumparate pe cont propriu de la farmacie, din pacate uneori acestea nu sunt nici tinute in conditiile optime pentru ca nu toate lumea se pricepe sau citeste prospectul medicamentelor, in plus unele din acestea sunt mai slabe, avand alte tulpini decat cele "vizate" de imunizarea impusa de stat.
Ma refer strict la imunizarea impusa, nu la vaccinuri gen antigripal sau pentru cresterea imnunitatii copilului...


Autor: roxanaz

la medicul de familie care e si pediatru.

off topic:


quote:

Originally posted by pisi-si-boscu


Am observat ca din ce in ce mai multe mamici ales calea vaccinurilor scumpe, cumparate pe cont propriu de la farmacie, din pacate uneori acestea nu sunt nici tinute in conditiile optime pentru ca nu toate lumea se pricepe sau citeste prospectul medicamentelor, in plus unele din acestea sunt mai slabe, avand alte tulpini decat cele "vizate" de imunizarea impusa de stat.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani



???? adica cum?????
nu exista "tulpini mai slabe" in vaccinuri....ptr ca orice vaccin este autorizat de ANM! iar eficacitatea vaccinurilor este identica...pentru ca producatorul nu il face special pentru "gratuite" sau "scumpe".
(daca vrei sa spui mod de atenuare e altceva....dar in orice caz nu "tulpini mai slabe"!)


Autor: mariussimiuc

Si noi tot la medicul de familie am facut vaccinarile,ea este si pediatru.Vaccinurile obligatorii le primeste medicul de familie la care este inscris copilul.


Autor: mirela alina

Multumesc frumos, tocmai am fost la pediatru pentru a-l vaccina.(unde dealtfel le-am facut si pana acum).
Medicul de familie din pacate nu este si pediatru.Vaccinul de la 2 luni l-am facut la medicul de fam. si a fost singurul vaccin la care a avut reactie( plans, febra)si deasemenea singurul vaccin facut in piciorus. Nu stiu daca are legatura dar nu am mai fost la el de atunci.
De data asta as fi vrut sa-l chem acasa dar cand l-am intrebat unde-i face vaccinul, mi-a raspuns ca obligatoriu in piciorus si.....am renuntat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Vaccin contra varicelei- pro si contra

Autor: delphin

As vrea sa-mi vavcinez copilul de 2 ani si 9 luni contra varicelei si as dorii sa cunosc si parerea altor mamici. Multumesc anticipat pt. raspunsuri.



Autor: RaluD

Si pe mine ma intereseaza.
I-am facut acum vaccinul de 2 ani jumate lui Emi si peste o luna as vrea sa i-l fac si pe asta. Facem vaccinul de 6 luni pentru Inutza si sa scapam cu amandoua odata.
Multumim!


Autor: delphin

Cum adica vaccinul de 2 ani jumate,Ralu?

Mai bine zis,ma lamureste si pe mine cineva cum se procedeaza cu vaccinarile in Ro,asa de curiozitate?!


Autor: aurelia1278

La 2 ani si jumatate se face ultima tura de vaccin (inainte de scoala), din schema gratuita. Ce vaccinuri cuprinde nu stiu.


Autor: gabibarta

ai mei nu sunt vaccinati, au facut amandoi varicela. Robert a facut o forma usoara, nu s-a scarpinat, nu a suferit, insa Lili a facut o forma grava, deci boala poate sa fie si cu complicatii (e drept, a facut-o la 2 ani)
Eu totusi te sfatuiesc sa-l intrebi pe dr-ul pediatru.


Autor: delphin

Am intrebat,insa aici in Fr. nu se recomanda vaccinarea copiilor,sunt doar ceva vaccinuri obligatorii pt. a avea alocatia pt. copil,altele cum ROR si BCG pt. cand merg in colectivitate si apoi fiecare face cum vrea . In FR. vaccinul este aparut de aprox. 2 ani, asa ca pediatrii nu stiu prea multe.

Eu stiu insa ca in USA se practica curent vaccinarea contra varicelei si as vrea sa stiu parerea celor care deja au facut-o .

Nu ve-ti crede,dar ca sa-mi prescrie vitamine pt. copil a trebuit sa duc multa munca de lamurire si numai cu un doctor,asta in cazul in care copilul vomita frecvent.


Autor: anda74

Mie dr pediatru mi-a spus ca este bine sa-l facem.Urmeaza sa ne injectam cam peste 2 saptamani cu varilix,este cam scump 1500000lei,dar merita.Este activ 10 ani,deci cand vom merge la gradi suntem imuni la varicela.


Autor: kiss

si noi ne-am vaccinat impotriva varicelei, la 14 luni, tot cu VARILRIX (produs de GlaxoSmithKline), si nu neaparat de capu' nostru, ci cam la indicatia neonatoloagei din Bucuresti (mai ales ca eu n-am facut-o cind eram mica!)...tin minte ca scria in prospect ca pina la virsta de 12 ani, se face doza unica, iar peste 12 ani, 2 doze la interval de min 6 sapt...ce pot sa mai adaug: nu se recomanda daca subiectul e bolnav, cu febra ridicata, desi nu se contraindica in infectii usoare...imunitatea va scadea si va ramine scazuta cam o luna dupa administrare...atunci cind se administreaza, intramuscular, dupa dezinfectarea locului cu alcool, suprafata respectiva trebuie lasata sa se usuce, altfel alcoolul inactiveaza virusul...puiul meu n-a avut reactii deosebite, poate a fost mai putin jucaus citeva zile, dar nimic care sa ma alarmeze...numai bine


Autor: delphin

Kiss vroiam sa te intreb daca ti-a fost rambursat 100% si daca l-ai facut in FR.
In Vidal scrie ca este rambursat 65%, cred ca restul il ramburseaza mutuelle.

Ca fapt divers aici costa 42,5 euro.

Multam pt. raspunsuri,stiam eu ca este bine sa il fac. Stiu insa,anda, ca imunizarea tine cel putin 7 ani,dupa spusele vidalului (dictionar fr. de medicamente). Ar fii bine sa nu astepti chiar 10 ani sa-l revaccinezi,pe la 8-9 este ok.(daca iti vei reaminti)


Autor: Cricor

Eu am vrut sa-i fac copilului vaccinul cand avea 2 ani. Doctorul m-a sfatuit sa nu il fac. Mi-a zis sa astept pana la 9-10 ani si daca nu face boala pana atunci, sa-i fac vaccinul.


Autor: Mik

Eu nu am facut vacinul la nici unul dintre copii. Boala e mult mai grava la virsta adulta si prefer sa stiu ca au facut-o fiind mici. E drept ca cel mijlociu a ramas cu 2 semne pe fata.

(intreaba la farmacie cum se ramburseaza vaccinul, dar dupa informatiile de le Net, pentru copiii fara riscuri de sanatate vaccinul nu se rambureaza).


Autor: delphin

Merci,Mik!

Si eu am inceput sa ma gandesc de aseara,stiind ca boala este destul de periculoasa facuta cand sunt mari. Mi-am zis in sinea mea ca nu voi uita sa-l vaccinez,dar daca...si daca face boala cand este mare siare complicatii importante,oare n-am sa regret ca l-am vaccinat?

Bref,cred ca am sa mai diger ideea. Parca n'as vrea si parca as vrea in acelasi timp. Daca o face inainte sa iau decizia de a-l vaccina sper sa faca o forma usoara.Mi-e frica de faptul ca se va scarpina fara mila,dar din cate am inteles sunt ceva siropuri contra mancarimilor.


Autor: annablue

Parerea mea de mamica de copil de 3 ani jumate care a facut Varicela deja este NU FACETI VACCINUL CONTRA VARICELEI LA O VARSTA ASA MICA !!!!!
De ce ? Pentru ca asa cum zicea si altcineva, riscati sa faca mai tarziu, pe o alta tulpina (cunosc caz de doctor care a facut de vreo 3 ori varicela, din cauza ca virusul suferise o "mutatie" si avea o forma dezvoltata pe Psoriazis si Zona Zoster, parca).
Si pentru ca vaccinul are vabilitate 10 ani, o sa riscati sa faca mai mare, cand se va scarpina mai mult, poate face mai usor complicatii.
Noi am facut varicela de la cresa/din parc anul trecut si n-am avut nici macar vezicule, doar niste bubite rosii, fara febra si ne-a lasat mult mai usor sa-l dam cu mixtura mentolata.
Intr-o saptaman era ca nou...
DEci, faceti cum credeti, dar eu pentru ca am avut un vaccin bun cand eram copil, am facut Varicela la 21 de ani !!!! Si m-am chinuit de m-a luat dracu, plus ca am niste semne oribile care nu mai trec !!!
Adi nici nu are vreun semn dar si daca ar fi avut, la varsta mica pielea se regenereaxa mult mai usor.


Autor: nematics

va rog sa ma lamuriti si pe mine, poate stiti, eu n-am reusit sa ma lamuresc in urmatoarea problema:

poti face Zona Zoster fara sa fi facut varicela?
Eu am facut ZZ dar nu am am avut varicela, cel putin asa sustin ai mei, care stiu bine ce boli am avut in copilarie.

multumesc anticipat!


Autor: ruxandra_sb
quote:
Originally posted by annablue
dar eu pentru ca am avut un vaccin bun cand eram copil, am facut Varicela la 21 de ani !!!!




scuza-ma nu prea inteleg, tu ai facut vaccinul anti-varicela in copilarie ????


Autor: paula2003

Eu lea-m facut la fetita pe toate care sunt pentru varsta ei de pana acum, adica la 1-2 luni un vaccin, acum il avem pe cel de la 2ani si jumatate de facut.
A fost o perioada cand dr. de fam nu ne-a dat voie sa-l cumparam de pe piata pe unul din ele(ar fi fost ceva inneregula cu el???)si am asteptat lotul nou.


Autor: Mik

Uitam sa mai scriu o chestie : unii doctori recomanda sa se faca o analiza de serologie la varicela (asa ceva se face de ex la inceput de sarcina) inainte de vaccin, pentru a vedea daca subiectul e imunizat sau nu.

In contatct cu virusul varicelei unele persoane fac anticorpi fara a face boala sub forma explicita. Deci e foarte posibil sa faci ZZ si sa nu fi avut in prealabil varicela manifesta ca toata lumea.


Autor: annablue

Revin cu amamnunte, ca poate nu m-am exprimat bine.
Da, eu AM FACUT vaccinul anti-varicela cand eram copil, dar ai mei au avut posibilitatea atunci sa-mi procure niste vaccinuri foarte bune, de prin Elvetia sau Franta. Care au fost asa bune ca m-au tinut pana la 20 de ani... :)
Si cand am facut varicela, dr. mi-a explicat ca virusul care l-am contactat a fost format pe o tulpina de ZZoster, si a fost foarte puternica forma pe care am facut-o.
Eu stiu ca in mod normal nu au legatura ZZoster cu varicela, deci probabil poti sa faci oricare din ele fara legatura intre ele.
Dar in anul ala cand am facut eu, aparuse o epidemie de varicela care facuse o "mutatie" pe ZZ.


Autor: delphin

Anablue,despre vaccinuri bune din Fr. sau ce stiu eu de pe unde care te-au tinut 20 de ani....

Nu ai intrat tu in contact cu cineva care avea varicela tot acest timp!

Cei care au facut varicela,virusul ramane adormit in ganglioni si la o expozitie nou cu virusul, poate da zz dau herpesuri.


Autor: crisiacob

Personal mi se pare exagerata abordarea de tipul:"Hai sa-mi vaccinez copilul impotriva tuturor bolilor!". Lasati corpul copilului sa lupte si singur! Bolile copilariei isi au rostul lor. Varicela este cea mai usoara din bolile copilariei.
Principala problema a vaccinurilor impotriva bolilor copilariei ramane totusi imunitatea temporara. Oricat de mult ai vaccina copilul, dupa 20-30 ani ramane descoperit. Si fereasca Dumnezeu sa faca un adult bolile copilariei! Riscul de a face complicatii este mult mai mare la un adult decat la un copil. Poate duce chiar la moarte.
Deci, puneti in balanta avantajele si dezavantajele acesti decizii.


Autor: kiss

delphin, tb sa te dezamagesc, dar i-am facut vaccinul in Ro, deci nu pot sa-ti dau amanunte care sa te ajute aici, in Fr...cit despre virusul care provoaca varicela si ZZ, e acelasi!
a, si fara sa-mi doresc sa intru cu cineva in polemica, dar sint boli pe care pe vremea noastra le faceam relativ in forme usoare, ca de ex rubeola(pojarul, adica), tusea convulsiva, otita etc. astazi insa, copiii sint vaccinati obligatoriu impotriva lor, incercindu-se eradicarea lor...nu vad de ce mi-as chinui copilul cu toate aceste boli, care mai scad si imunitatea, riscind eventual si complicatii...


Autor: bubu05

Am intrebat si eu pediatra de vaccinul asta si mi-a zis ca la noi este nou aparut si ca ea nu-l recomanda pt. ca nu stie ce efecte secundare poate avea si mai bine face copilul o forma usoara de varicela si scapa. Si eu stau in dubii, dar inclin sa nu i-l fac.


Autor: alina morostes

Eu i-am facut la Dragos vaccinul Varilrix la 3 ani jumate.
Fetelor, varicela si Zona Zoster sunt date de acelasi virus(varicelo-zosterian se cheama), daca faci varicela poti face si Zona Zoster (adultii)sau poti face Zona Zoster si daca nu ai avut varicela.

Annablue, nu prea cred nici eu ca ai facut vaccin anti varicela cand erai copil,acest vaccin a aparut doar de cativa ani, din 1995 sau mai tarziu(nu mai stiu exact), a aparut in SUA prima data. Poate ai facut anti variola.


Autor: herra

quote:
Originally posted by delphin
Cei care au facut varicela,virusul ramane adormit in ganglioni si la o expozitie nou cu virusul, poate da zz dau herpesuri.



deci pana la urma e bine sau nu sa faca varicela in copilarie...

ca din ce am citit pana acum, am inteles ca daca nu o face, atunci exista riscul sa o faca mai tarziu si cu complicatii...

dar si daca o face, atunci mai tarziu trece direct la zz...

si daca se face vaccin din 9 in 9 ani?

PS: eu am facut in copilarie; Vlad nu e vaccinat (inca?), dar imi mai doresc un copil si am sa-mi fac analize inainte de sarcina sa vad ce si cum...
m-ati pus pe ganduri cu zz...


Autor: delphin

Tot am stat si m-am gandit,punand in balanta pro si conta,citindu-va si am hotarat:

- fara vaccin,nu-mi pot asuma riscul de a face vricela cand va fii mai mare!

Va multumesc pt. sfaturi!

Vaccinul contra varicelei a aparut de vreo 10 ani in SUA si de vreo 4-5 ani a inceput sa se practice si in Europa vaccinarea copiilor.

Acum doua zile eram ferm convinsa ca trebuie vaccinat,insa acum ma indoiesc.


Autor: nematics

va multumesc si eu pentru raspunsuri!

eu am facut ZZ intr-un moment de stres puternic, pe un fond de imunitate scazuta, fara sa fi facut varicela; asa cum spune Mik, s-ar fi putut sa fac anticorpii in mod natural, ca un fel de vaccin natural; herpes am avut mai mereu.

Si eu stiu ca ZZ se face din virusul varicelei, ramas latent in organism. Cum o fi ramas la mine latent, fara sa erupa, e un mic mister - poate am avut eu un fel de imunitate speciala. De exemplu am fost intr-un birou unde toti colegii/colegele au facut oreion la un moment dat (aveam in jur de 28 -30 ani toti) iar eu nu am patit nimic desi am fost in contact cu ei, am impartit aceeasi mincare, apa, aer samd. Si nu am avut oreion in copilarie.

Despre varicela, si eu stiu ca s-a descoperit foarte recent vaccinul.

ce vreau sa spun este ca e un vaccin obligatoriu in US acum, nu numai pentru copii dar de curind, din toamna, si pentru cei care vor sa ceara green card. Pe baiatul meu, desi noi eram doar in vizita in US, l-am dus la pediatru sa-i faca rapelul la vaccinul de hepatita pe care il adusesem cu noi din RO si pediatrul, pe linga rapel si fara sa ne intrebe nimic - nici macar daca a facut boala sau nu, l-a vaccinat si de varicela!!!

In US e obligatoriu si vaccinul pentru pneumonie,cel de hepatita B si cel de meningita, pe linga celelalte obisnuite - TBC, MMR - measles, mumps, rubella (rubeola, rujeola, oreion), difterie, tetanos, tuse magareasca.

Va dau un sfat - noua ne-a folosit in cele mai neasteptate imprejurari - exista niste carnete tipizate de vaccinuri, in care pediatrul poate trece toate vaccinurile facute copilului, cu data si seria vaccinului. Cereti pentru cei mici si aveti grija sa fie trecute vaccinurile si in carnet, nu numai in fisa copilului, si pastrati-l undeva, cu grija. Poate fi folositor in calatorii, daca vrea sa mearga la scoala, fie si temporar, intr-o alta tara, samd.


Autor: codruta_grg

Eu nu am fost vaccinata si am facut la 21 de ani varicela. Nu a fost ceva tare nasol, dar de la mine a luat cineva care avea 28 de ani si el a facut febra mare. Eu cred ca aceste boli totusi nu sunt periculoase daca sunt facute in copilarie.


Autor: katty

Datorita acestui subiect si voua, ieri am anulat in ultimul moment vaccinul Varilix pe care-l programasem la policlinica. S-a cam agitat doctorita cand i-am zis ca nu mai venim, ca l-a adus special etc., dar m-am mentinut ferma pe pozitie.
In consecinta, sper ca am procedat bine!


Autor: Jany

buna fetele si eu i-am facut vaccinul contra varicelei si nu a avut nici o reactie


Autor: Cristina_C

Eu am facut varicela la 29 de ani, o forma usoara dar cu febra 39 in primele doua zile. Copilul meu a facut varicela la 1 an si 3 luni, dar febra de debut a fost mai mica. N-apucasem inca sa ma interesez de vaccin pentru copil, de-abia facuse MMR-ul. Nici el nici eu n-am avut complicatii de la boala.
2 lucruri nu-mi sunt clare:
Asta inseamna ca o sa facem odata si odata si zz?
Daca faceam vaccinul am fi scapat de zz?


Autor: delphin

Cristina,nu cred ca ai fii scapat de ZZ daca ai fi facut vaccinul. ZZ,cred,este la fel ca si virusul care provoaca herpesul(se trateaza cu aceleasi medicamente).

Odata aflat in corp,ramane in stare latenta,pana cand,intr-o zi,o oboseala mai mare sau o scadere a imunitatii corpului mai pronuntata il poate declansa.


Autor: Cristina_C

Si zz este contagios?


Autor: nematics

da, si ZZ e contagios, in perioada eruptiilor - nu trebuie sa intri in contact cu copii nevaccinati, caci ei pot face varicela!


Autor: ange

Robert al meu a facut varicela cu vaccin cu tot
este real ca forma a fost mult mai usoara,dar a fost si chiar a ramas cu semne.


Autor: mihaela_s

Fetita mea cea mare are varicela. Cea mica a facut acum un an vaccinul antivaricela, ne asteptam sa fie protejata, dar am citit intr-o carte ca nu ofera protectie 100%.
Mai sunt copii care au fost vaccinati si au facut boala? Au facut in acest caz o forma mai usoara?


Autor: nematics

mihaela,

eu cica am facut-o asa de usoara, de habar n-am avut! De-abia cind am facut Zona Zoster s-a aflat de ea!


Autor: mihaela_s

erai vaccinata sau nu? ca acum asta ma roade pe mine .
si cum ai aflat de ea cand ai facut zona zoster?


Autor: joker

Varicela confera imunitate pe viata celor care au facut boala. Exista un vaccin impotriva virusului varicelos, dar acesta nu este inclus in planul national de imunizari. Vaccinul antivaricela se administreaza in doua reprize: intre 1 si 10 ani si dupa varsta de 10 ani.Doar boala in sine confera imunitate 100%...dar ramane posibilitatea de a fi purtator activ al virusului-persoana sanatoasa care poate purta virusul si il poate transmite la cei care nu au avut.

Nematics, imi pare rau ca ai facut Zona Zoster..e cumplit...doare, ustura, mananca...cu ce ti-a trecut?


Autor: nematics

doare rau! Da' rau rau!

a inceput la spate, pe sira spinarii (cam pe la incheietura bra-ului - atit de rau ca am zis ca m-a intepat vreo vaduva neagra (am avut placerea, pe litoralul nostru, prin '97 - am avut mina dreapta paralizata vreo saptamina si dureri vreo doua luni)

dupa vreo doua zile, tot pe linia brau-lui, spre dreapta, la vreo citiva centimetri, alta belea, la fel de rosie si dureroasa. La faza asta am intrebat pe un amic medic, care mi-a zis ca e alergie. Peste inca o zi, la citiva centimetri mai incolo tot pe orizontala, inca o eruptie. Eram la o firma intr-un birou si plingindu-ma de durere o secretara mi-a zis ca sa nu fie cumva ZZ. Dupa inca o zi, cu a patra eruptie care ajunsese acum aproape de sinul drept am ajuns la alt dr. tot amic, care mi-a dat aciclovir pastile si zovirax alifie. Si mi-a zis ca e de-a lungul nervului intercostal si se opreste de erupt cind ajunge la stern. Asa a si fost, dupa inca o zi am mai facut o eruptie chiar pe sin si apoi inca una pe stern.

Singura chestie care imi alina durerile si usturimile groaznice (intre timp facusera vezicule) a fost bitter din plante. Desi se pare ca am fost contagioasa, baiatul meu nu a facut varicela.

A mai durut inca niste luni si s-a estompat; mai da de stire, din cind in cind, totusi! Tot pe nervul ala. Am inteles ca ZZ nu da imunitate si poti s-o mai faci, am o prietena care a facut-o de-a lungul unui nerv de la picior, de doua ori.


Autor: nematics

mihaela,

tocmai a fost un subiect despre vaccinul de varicela saptamina trecuta!

vaccinul s-a inventat prin 1997, eu evident nu am facut vaccinul. Din cite am inteles ZZ o faci daca ai avut varicela, virusul ramine in stare latenta (nu am priceput daca e tot ala sau e un pic mutant) si se activeaza sub forma de ZZ in perioade de imunitate scazuta a organismului (ceea ce se pare ca era cazul meu) - am uitat sa adaug ca la tratament a trebuit sa iau un complex de vitamine vreo trei luni de zile.

Prin urmare se pare ca am avut varicela dar o forma fff usoara, cindva.


Autor: mihaela_s

Ok, mersi mult.
nematics, banuiam ca n-ai facut vaccinul, am intrebat pentru orice eventualitate. stiu cata suferinta povoaca ZZ, a avut tatal meu si l-am vazut suferind cateva luni bune, nimic nu-i alina durerile. Am sa caut si subectul anterior despre vaccin.

joker, Silvia, fetita mea cea mica a facut acum un an vaccinul-varilrix-siu ca nu e inclus inn pogramul national de vaccinari, noi l-am cumparat de la farmacie. Am optat pentru el fiindca a fost si primavara trecuta epidemie si era prea micutza. Insa Diana n-a primit vaccinul.


Autor: grati.ela

Acum 2 ani, la ziua Ozanei din cei 13 invitati 12 au facut varicela. Cea care a scapat facuse vaccin, dar...printre cei capaciti erau si copii vaccinati. Deci si vaccinat poti face varicela (si forma nu a fost tocmai lejera).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lista printabila cu vaccinurile obligatorii



Autor: sinzi_ana

Am nevoie pt ca il inscriu pe David la gradinita aici, si nu inteleg ce scrie in carnetul de vaccinari si imi imaginez ca nici un dr de aici nu va intelege mai mult ca mine!!!!
Si poate l-ar ajuta daca m-as duce cu o lista de vaccinuri obligatorii din Ro ca sa stie omu ce vaccinuri a facut copilul..

DEci David are 3 ani, ultimul l-a facut parca la 2.6 ani!!

Autor: kim222

Uite aici:
http://medfam.ro/books/infectioase/vaccinarea.htm


Autor: elyanne

Uite ce am gasit eu... Poate iti este de ajutor
http://www.babyexpo.ro/b/popup_calendar.ph


Autor: desprecopii

http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dermatita atopica si vaccinul antirujeolic

Autor: Dory232002

Fetele care au bebei cu dermatita atopica, ma puteti ajuta cu un raspuns la dilema pe care o am?
Ieri amfost cu fetita mea in varsta de 6 luni la vaccin, iar asistenta ne-a spus ca pe 31 sa mergem si la vaccinul antirujeolic.
Fetita mea are dermatita atopica si am inteles ca nu ar fi indicat sa i se faca vaccin.
Raspunsul doctorei pediatru a fost ca nu are nici o legatura una cu alta si ca se poate face acest vaccin fara probleme, voi ce ma sfatuiti?



Autor: corap

buna, eu am copil care are dermatita atopica. din pacate noi suntem mai mici si nu stim ce sa-ti raspundem. eu zic ca e mai bine sa te adresezi dermatologului care a diagnosticat dermatita si sa-l intrebi despre vaccin.
sanatate


Autor: carolinah

Asa este. Si eu stiu ca nu are legatura. Si fetita mea cea mare are dermatita atopica si i-am facut toate vaccinurile pana acum (3.5 ani).


Autor: malina_mircu

nu are lagatura... si Danutz are dermatita atopica si a facut toate vacciurile fara probleme.


Autor: coraly

Da nu inteleg de ce sa-i faci antirujeolicul la 7 luni, cand pericolul de epidemie a trecut? Exita riscuri mari la vaccinul antirujeolic, mai ales la varsta asa mica.


Autor: aurelia1278

Si nu inteleg ceva, ieri i-a facut vaccinul de 6 luni si vrea sa o intzepe iar pe 31? Pai eu stiam ca o luna dupa un vaccin nu se face nici o injectie.
Si parerea mea este sa astepti pana dupa 1 an, sa-i faca direct ROR-ul (daca vrei sa i-l faci).


Autor: Hermis

Si noi am facut antirujeolicul la 7 luni, pentru ca in martie, daca va amintiti, a fost declansata o noua alarma de epidemie. Erau semnalate in Brasov mai multe cazuri. Decat sa regreti, mai bine sa-l faci - parerea mea.
Si noi avem dermatita, si chiar nu au avut nici o legatura!


Autor: Hermis

Si noi am facut antirujeolicul la 7 luni, pentru ca in martie, daca va amintiti, a fost declansata o noua alarma de epidemie. Erau semnalate in Brasov mai multe cazuri. Decat sa regreti, mai bine sa-l faci - parerea mea. Nu exista efecte adverse gen febra etc...
Si noi avem dermatita, si chiar nu au avut nici o legatura!


Autor: coraly

Eu zic ca ar fi bine sa arunci un ochi la cele 2 topicuri despre vaccinari care sunt deschise. Iti faci si tu o idee.


Autor: Dory232002

Fetelor, am uitat sa specific ca trebuie sa mergem la vaccinul antirujeolic pe 31 mai , pt. ca luna asta nu are decat 30 de zile , deci , atunci copilul o sa aiba 7 luni si 1 saptamana


Autor: GD

Si baietelul meu in varsta de 2 ani are dermatita atopica si a facut toate vaccinurile, si cele care sunt in schema Ministerului Sanatatii si cele optionale. Nu cred ca vor fi probleme.


Autor: Dory232002

Fetelor, si eu sper sa nu avem probleme, raspunsurile voastre ma u mai incurajat .


Autor: Tino

si noi am facut alaltaieri vaccinul antirujeolic si tot asa copilul este diagnosticat cu dermatita atopica.
iti spun eu ca nimeni nu se incumeta sa afirme ca nu ar trebui facut vreun vaccin intrucat nu se cunoaste cu adevarat care este cauza dermatitei.
in asa fel nu poti renunta la un vaccin atata timp cat nu se stie ce legatura ar avea.
am inteles ca sunt posibile reactii adverse de la vaccin, dar nu numai la copii cu dermatita , ci si la ceilalti.
asa ca daca e sa aiba reactii adverse, o sa aiba. nu ai de ce sa te temi, mai ales cu epidemia care a fost ... din contra.


Autor: Diana Mirela

Dory, s-ar parea ca dermatita atopica ar avea o oarecare legatura cu vaccinul antivaricelic, care la noi este optional (Varilrix) si se poate face pe la 14 luni.
Unii dr. spun ca ar putea agrava dermatita sau ar putea declansa ecema herpetica.




Dermatita atopica si Varilrix
Autor: LEVI

Stiu ca intrebarea asta am pus-o si pe subiectul "Dermatita atopica",dar poare voi gasi aici mai multe raspunsuri.
Asadar,agraveaza sau nu vaccinul antivaricelic, dermatita atopica?
M-ar interesa daca exista persoane care au facut copiilor cu dermatita atopica acest vaccin.Eu l-am cumparat in urma cu 4 luni, cand nu stiam ca fetita mea(2ani si 10 luni) are dermatita si de atunci tot amin sa i-l fac pt ca am citit ca Varilrix-ul este contraindicat in astfel de situatii.Pe de alta parte mi-e frica si sa nu se imbolnaveasca de varicela,ca nu stiu cum as putea s-o impiedic sa nu se scarpine.


Autor: Krys

Eu stiu ca este contraindicat. Si citisem undeva ca ar fi si o legatura intre vacinul antivariolic si zona zoster. Plus ca vaccinul nu da imunitate pe toata viata si nu cred ca este mai bine sa faca boala la maturitate, cand poate face forme foarte grave. Eu ma gandesc ca toti am facut varicela cat am fost mici si nu am patit nimic, am avut un coleg care a facut la 18 ani o forma mult mai urata si a ramas cu urme. Si bb al meu are dermatita si doar cu tratament homeopat am reusit sa ii dau de cap, iar homeopatul mi-a zis sa nu ii mai fac atatea vaccinuri, sa mai las si natura sa actioneze. Dermatita poate sa izbucneasca din nou, atunci cand apare un dezechilibru in organism, inclusiv un vaccin, asa mi-a zis homeopatul.


Autor: carina

Noi am facut Varilix acum o luna jumate. Carina are dermatita atopica si nu am avut absolut nici o problema.


Autor: carina
quote:

Originally posted by Krys

Eu stiu ca este contraindicat.


Din contra, este contraindicata varicela la copii cu dermatita atopica. Pot face o complicatie urata: dermatoame, foarte dureroase care tin aprox. o luna.
Legatura este intre varicela si Zona Zoster si implicit intre vaccin si Zona Zoster.
Partea cu imunitatea e mai ciudata: nu poti spune nici ca nu nici ca da, din moment ce vaccinul e pe piata de 20 de ani. Asa ca, se poate spune ceva de genul: majoritatea pacientilor are imunitate pentru cel putin 20 de ani din moment ce numai pe atat se poate dovedi. Peste 5 ani va fi pe 25 si tot asa.

Levi, succes in hotararea ta. Sfatul meu este sa mai dai o cautare pe google si sa cantaresti tu informatiile. Eu personal, rareori pun prea mare pret pe sfaturile/ recomandarile unui singur medic, iar homeopati imi sunt cu atat mai dragi (no offence, dar e o moda sufocanta deja).


Autor: luciana12

Prin luna februarie a facut fetita mea varilrix si de atunci, nu stiu daca de la ger sau vaccin, are o roseata ciudata sub piele, pe obrajori, care apare la aer, efort sau oboseala si uneori apar mici cosuri..o fi coincidenta??


Autor: LEVI

Luciana, nu stiu ce sa zic despre asta.Pot sa-ti spun doar ca la Daria asa se manifest#259; dermatita atopic#259;.Inrosire compacta a obrajilor cu pielea putin uscat#259;(fara bubite),nu se scarpin#259;,apare mai mult la oboseal#259; sau la trezirea din somn, iar pe corp nu are absolut nimic.Uneori portiunile rosii de pe obraji sunt mai fierbinti la atingere.
Eu am crezut ca nu e dermatita atopic#259;, dar acesta a fost diagnosticul pus de dermatolog.
Ieri mi-am asumat riscul si i-am facut Varilrix-ul.Pina acum nu s-a intamplat nimic deosebit.Va mai tin la curent.


Autor: iulia_b

Efectele administrarii unui vaccin se pot observa si in timp..nu numai imediat.
Varilix din cate stiu eu a aparut in 2002 deci nu sunt asa de multe studii ale reactiilor adverse ...


Autor: LEVI

A trecut destula vreme de la vaccin ca sa pot trage o concluzie in cunostinta de cauza:NU A AVUT NICI UN EFECT ADVERS!Nu s-a intamplat nimic deosebit.Nu s-a agravat dermatita atopica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cine e interesat poate citi si aceasta discutie
vaccinare pro si contra




Vaccinarile obligatorii..un pericol pentru copii ?

Autor: nicoleta raducu

Hristos a Inviat,dragutele mele mamici...
De ce un astfel de subiect?Pentru ca citind pe net despre vaccinul de la 2 luni..pe care tocmai l-am facut fetitei mele Daria Sofia..voiam sa vad ce reactii adverse ar putea avea...Vorbesc de Infanrix si Engerix...
Si mare mi-a fost mirarea..sa gasesc mai multe opinii contra acestor vaccinari obligatorii...
Postez mai jos un link..unde am citit lucruri de..no comment..
Voi ce credeti???



Autor: coraly

Nicoleta, multumim de articol!
Eu stiam de aceste controverse si am auzit si parerea similara a unui medic hoeopat legat de acest subiect. Ea m-a prevenit despre posibilele efecte negative ale vaccinarii si despre alte studii facute. Mi-a spus ca s-a constatat statistic un numar mai mare de imbolnaviri de boli cardiovasculare si diabet la populatiile care au fost vaccinate in masa decat la altele care nu au fost. Chestia e ca am aflat de acest aspect cand copilul avea 1,1 ani, si deja l-am vaccinat. Oricum, de atunci mi-am revizuit atitudinea fata de vaccinuri.


Autor: nicoleta raducu

Roxana...in ce sens nu ti-a placut cum am pus problema???
Cit despre anul articolului...comparind cu articole mult mai recente...in limba engleza...informatia e ok..Cit despre linkuri...ti-as fi recunoscatoare..Multumesc.


Autor: roxana1974

intre timp m-am razgandit, ai vazut mi-am sters postarea, e ok...
daca citesti topicul ala cu 17 pagini, nu numai ca mai gasesti link-uri si pro si contra, dar chiar vezi opiniile forumului. eu am scris atatea despre vaccinuri, ca am obosit, nu mai vreau ....
cu bine
Roxa


Autor: nicoleta raducu

Multumesc Roxa...
La cit de controversat e subiectul..probabil ca se vor mai scrie multe pagini...Ma oftic ca deja i-am facut vaccinul de doua luni..pe cele din maternitate...Tendinta dupa cele citite este contra vaccinuri....


Autor: gazzella

n-am avut timp sa citesc toate cele 17 pagini, am sa le citesc cu calm mai incolo....
oricum e imbucurator faptul ca se intra in controverse pe aceaste tema, pana acum se pare ca se vaccina in turma (un procentaj nepermis de mare de parinti isi vaccineaza copiii habar neavand ce insemna un vaccin, pentru care boli ii vaccineaza, etc.)
vaccinarile obligatorii exista doar in italia si franta, in restul ue sunt optionale
al nostru are un an si 5 luni nu a fost vaccinat deloc

nu stiu daca o sa am timp sa intru in detalii, eu cautarile mele mi le-am facut acum mai bine de un an, sute de pagini citite pe net si biblioteci, am intrat in contact chiar si cu parintii unor copii afectati grav, pana la urma decizia noastra a fost luata: nu vaccinam copilul
va las doar un pasaj din ce postasem pe un alt forum.
quote:

"Dar azi in schimb se expun toti copiii (in deosebi noinascutii) intr-o masura nenaturala aceluiasi pericol. Cu totii sunt expusi in aceasi perioada de viata folosingu-se un antigen care nu penetreaza in organism folosind caile naturale. In natura nu se intampla niciodata ca o boala infectiva sa fie transmisa prin intermediul unei seringi si nici ca acesti antigeni sa fie in combinatie cu alte substante. Chiar si asta poate sa fie important si e bine sa nu se subevalueze. Deci daca se vrea sa se discute despre problema vaccinarilor in baza stiintei imunologiei din ziua de azi si fara paravane idelogice atunci se vor gasi multe motive fondate pentru a nu vaccina copiii in perioada neonatala." Heinrich Kremer

Cate posibilitati are un copil din ziua de azi, care beneficiaza de un regim de viata sanatos, de a contacta o boala impotriva careia se vaccineaza, ce posibilitati are de a depasi boala si cate posibilitati are de-a manifesta efecte secundare negative datorate vaccinului?
Tinem cont ca vorbim despre tari cu un nivel de trai bun, care au bune conditii igienice sanitare, socioeconomice, nu vorbim de tarile lumii a treia.
Exista studii diverse care se contrazic. The Journal of American Physicians and Surgeons in volumul 9, nr 3 din 2004 a publicat un studiu detaliat in care se ragasesc consideratii, concluzii privind relatia ROR si autismul. Autorii acestui studiu, medicii Yazbak si Goldman ( www.jpands.org/vol9no3/goldman.pdf ) demonteaza punct cu punct studiul danezului Madsen publicat in 2002 care sustinea ca nu exista nici o corelatie intre ROR si autism. Acest studiu din 2002 s-a transformat intr-o arma in lupta dusa impotriva medicului Andrew Wakefield, primul care a adus la cunostinta opiniei publice, publicat in Lancet existenta unor cazuri clinice in care se evidentia legatura dintre vaccin si autism in. Astazi studiul desfasurat de catre J. of Ph. and Sur. constata si demonstreaza erori statistice si de metedologie ce invalideaza studiul lui Madsen.
Care dintre cele 2 studii e demn de luat in considerare?
Cum se face a se stabili care este demn de luat in considerare?
Greu de decis, extrem de greu de decis atunci cand ai un copil caruia trebuie sa-i decizi, pentru ca-i decizi si intr-un caz si in altul soarta.
Sunt cateva puncte de plecare intr-o analiza ceva mai profunda pe care fiecare parinte ar trebui sa le aiba in vedere:
- nu s-au efectuat niciodata studii care sa verifice evolutia unui grup caruia i s-a administrat vaccinul si a altui grup caruia i s-a administrat doar un substitut inofensiv cu nota de vaccin pentru a se verifica efectul placebo
- nu s-au efectuat niciodata studii in timp, nu se cunosc efectele pe termen lung!
- studiile toxicologice privind continutul si conservantii vaccinului sunt putine si oricum nu sunt luate in considerare de catre practica de vaccinare comuna
- studiile post administrare s-au facut doar pentru unele vaccinari si pentru o foarta scurta perioada de timp.

Riscurile legate de vaccinare, riscuri pe care eu personal le-am auzit ca fiind reale de la parintii copiilor cu probleme post vaccinale sunt:
- interactiunea vaccinului cu alte medicamente
- o virulenta a virusului in cazul subiectilor imunodepresi (datorita unor terapii in curs sau unei boli)
- aparitie unor boli intelective datorita imunodepresiunii survenite dupa administrarea vaccinului
- contaminare vaccinica
- aparitia unor forme atipice a bolii
- deteriorarea ecosistemului imunitar natural al vaccinatului
- stress vaccinal
- prezenta in vaccinurile cultivate in tesuturi animale de virusi endemici in acele specii si periculosi pentru om ( vaccinul oras Sabin (polio) cultivat pe suport de celule renale de maimuta si contaminat cu virusul SV40, care la om cauzeaza cancerul, a fost un scandal mare in perioada in care se ajunsese la cunoasterea acestui fapt, cine poate sa dea garantii ca acel risc nu exista inca?)
- nu exista date sigure daca vaccinurile in afara de a reduce riscul de a contacta bolile pentru care sunt administrate nu provoaca boli ulterioare mai periculoase decat cele precedente (sunt in continua crestere datele care coreleaza prezenta diverselor boli datorate vaccinurilor)
- e o necunoscuta interactiunea sistemului imunitar alterat cu alte variabile ( e interesant de vazut care-i relatia dintre sistemul imunitar si bolile autoimune (scleroza, leucemia, tumori, etc))
- nu e cunoscuta in detaliu reactia sistemului imunitar dupa inoculare
- nu este sigur ca vaccinarile in masa au fost cauza disparitieii unor boli ca poliemielta, difteria in occident.
- nu exista date sigure privind substantele continute in vaccinuri, toxicitatea acestora
- sistemul de relevare a efectelor colaterale in urma vaccinului in general ofera date putin credibile, care sunt subestimate.



oricum cred ca fiecare parinte e dator sa se informeze
cum am mai zis, majoritate dintre parinti habar n-au ce-i hepatita b, ce sanse are un nou nascut sanatos s-o contacteze
in italia vaccinul pentru hepatita b s-a impus dupa ce un fost ministru al sanatatii a primit bani grei pentru a-l introduce ca obligatoriu, a fost descoperit, procesat, condamnat, demis, dar vaccinul il fac cu totii.
daca era intr-adevar o necesitate ce nevoie aveau casele farmaceutice sa-l convinga cu milioale si milioane de lire?
iarasi polio, atata moneda batuta pe polio, virusul polio este izolat la inceputul sec trecut, boala este atestata cu aproape 2000 de ani inaintea erei noastre, marile epidemii de polio incep sa apara in momentul in care medicina incepe sa se joace cu vaccinurile (pe o stea egipteana dinastia XVIII (1580-1350 aC) e rafigurat un barbat tanar care avea piciorul paralizat, bolnav de poliomielita. cum se face ca de-a lungul istoriei nu se mentioneaza nici o epidemie de poliomielita pana la intrarea in scena a vacinurilor?)
90% din cazurile de infectie cu polio sunt asimtomatice (1 din 200 si 1 din 1000 in cazul copiilor sub 5 ani manifesta simtomele PFA) vezi DoctorNews. intrebare e de ce in unele organisme e asimptomatica boala? medicina a renuntat de mult sa se intrebe de ce in perioada unei epidemii este cine se imbolnaveste si se vindeca, cine se imbolnaveste si moare sau cine nu se imbolnaveste deloc. care sunt mecanismele care conduc in construirea unui organism sanatos, armonic capabil sa fie in armonie cu el insusi cu mediul circumstant?
tot asa care sunt sansele ca un nounascut sa contacteze virusul polio, aproape toata lumea, cel putin pe acest forum, sterilizeaza cu drag si sarguinta
cand a fost eradicata polio in europa, cand a fost declarata europa polio free si de ce se continua vaccinarea noinascutilor? aceste vaccinari, ce coincidenta, nu vor mai fi obligatorii in italia cam pe cand se termina si stocurile
nu este un indemn in a nu vaccina copiii ci a va informa, doar atat!


Autor: Hermis

....dar daca (Doamne fereste!) se intampla, se se imbolneveasca bb de rujeola (de exemplu), la o varsta foarte frageda, cand nu daca nu se intervine rapid si in cunostinta de cauza, se poate ajunge la deces...o sa-ti poti ierta ca nu l-ai vaccinat?
De boli cardiovasculare si altele eu cred ca ne imbolnavim si ca urmare a alimentatiei si stilului de viata.
Sint de acord sa ne intoarcem pe cat posibil la simplitatea vietii de alta data, dar poate ca si invatamintele istoriei nu trebuie ignorate...
Parerea mea.


Autor: roxana1974

Hermis, stiu copii care au facut rujeola la 4 luni si n-au patit nimic....ok, asta nu inseamna mare lucru..sincer, nu ti-am inteles intrabarea...daca tot nu se face vaccinarea pana la 1 an, cum poti sa te condamni pentru ceva ce nu e vina ta? asa e schema, de la un an incolo, ce se intampla inainte de vaccinare e...

in plus, ideea nu era sa ne intoarcem la origini...


Autor: LunaNoua

Adevarat a inviat !!

Curioasa sa vad ce e de zis despre vaccinuri, am intrat si eu pe topicul acesta. Sincer...m-am ingrozit. Am citit fiecare postare pro si contra si toate articolele date ca reper. Am inteles ca exista suspiciuni legate de beneficitatea vaccinarilor in timp, unele cercetari, unele statistici.

Pe mine nu statisticile ma impresioneaza, ci urmatorul fapt: Vaccinul este un virus cultivat pe tesut animal??? In momentul in care este dozat si pus in seringi si alte ustensile este extras doar virusul? Se poate asa ceva? Sau nu cumva este si ceva material genetic animal ? Eu nu ma pricep. Poate e cineva care stie mai mult. Daca insa e adevarat...si prin vaccin se strecoara si cod genetic animal... brrrr ... mi-e si frica sa ma gandesc la aceasta ipoteza. Pls...cele care stiti ce contine un vaccin, va rog sa postati.


Autor: LunaNoua

Nicole, tu esti mamica colega de forum cu mine, si cu madrute cu acelasi nume si vad ca iti impartasesc ideile si aici. Intrebarea mea ar fi asa: Ce facem daca refuzam vaccinarea? Eu am cautat la pagina legislativa, si am gasit urmatorul topic:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65283&SearchTerms=vaccin
La acest subiect, Lona a raspuns asa:
"In noul pachet legislativ al ministerului, mult discutat de altfel, lucrurile sunt mult mai clare:
Art.39
Cetatenii romani si orice alta persoana aflata pe teritoriul Romaniei, precum si unitatile si agentii economici au obligatia sa se supuna masurilor de prevenire si combatere a bolilor transmisibile, sa respecte intocmai normele de igiena si sanatate publica, sa ofere informatiile solicitate si sa aplice masurile stabilite privind instituirea conditiilor pentru prevenirea imbolnavirilor si pentru promovarea sanatatii individului si a populatiei.
Si sunt si sanctiuni."

Dupa cum inteleg eu aici oricum legea nu ne da posibilitatea sa alegem in a face sau nu vaccin la copii. Ce putem face? Eu sunt contra vaccinarii. Imi pare foarte rau ca nu am stiut lucrurile astea inainte sa ii fac vaccinul la fetita. Chiar daca le stiu si acum, nu stiu cum sa fac sa le evit. Eu cred in Dumnezeu si cred in cauze spirituale ale bolilor. Cred ca acesta este motivul pentru care intr-o epidemie unii mor, unii se vindeca si altii nici nu se imbolnavesc.

Consider ca este necesar sa ne straduim in obtinerea imunitatii copiilor nostri, dar pe cai mai putin agresive. Nu este o pledoarie petru revenire la origini, ci tocmai as vrea sa invatam din greselile trecutului. Si uite ca tocmai se ignora o greseala, prin faptul ca se ignora semnalele de alarma in privinta legaturii dintre vaccinarea in masa si anumite boli foarte grave ale vremurilor noastre.


Autor: parpalak

Nu va suparati pe mine, dar eu imi strecor material genetic animal de vreo trei ori pe zi in organism. Si mult material genetic vegetal. Ca sa nu mai zic ca-s materiale genetice inginerite...
Cit despre virusuri si virologie, o sa va dau o veste proasta: nu se stie mare lucru. Dar se stie demult ca nu se stie mare lucru, asa ca nu inteleg de ce panica asta in tribune? De exemplu, se stie demult ca gripa n-are leac.
Si daca voi stiti de vreun leac de vreun fel, fie el vaccin sau altceva care sa fie eficient 100% - ma tem ca n-a fost studiat suficient!
Nu e mai putin adevarat ca se fac mari porcarii pentru bani. Si fiindca vorba "ati mintit poporul cu televiorul" e romaneasca, de ce-am crede mai tare niste afirmatii decit altele? E adevarat ca producatorul de vaccinuri are interes sa si-l promoveze. Dar ala care a pierdut contractul n-are si el interes s-si demoleze competitorul? Ce garantie am ca oricare din parerile medicale nu e motivata de bani?

Invatatura istorica: daca triburile indiene erau vaccinate cind au dat ochi prima oara cu fetzele palide, poate nici nu cucereau europenii continentul asta..

P.S. Despre sistemul imunitar se stie cam la fel de mult ca despre virusuri..
P.P.S. Si se stie si mai putin despre cum afecteaza bio-mediul toata ciorba asta care da in clocot de vreo 15-50 de ani: microunde, stratul de ozon, calota polara, celulare, calculatoare, culturi alterate biologic, animale indopate cu hormoni de crestere si antibiotice si inca un factor sau doua sau doua sute pe care le-am omis, uitat sau n-am habar de ele..


Autor: nicoleta raducu

Deea...mare dreptate ai,draguta mea..Dupa ce am amanuntit si eu studiul vis-a-vis de vaccinari..ai dreptate:legea nu ne lasa noua,parintilor,optiune pro sau contra vaccinare.Drept dovada..ca la nastere..cind eu care am facut cezariana cu anestezie generala..inca nu ma trezisem..dar fetitei mele,fara sa intrebe pe nimeni..tipele de la neonato ii facusera deja primul vaccin...
Asa ca...
Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu intram in categoria celor"patiti"...Fir-ar sa fie...Traim intr-o societate plina de dezinteres..din momentul nasterii..si pin" la moarte...


Autor: sirimie

Din cite stiu eu poliomelita si difteria au facut multe victime printre copii inainte de vaccinarea in masa, si inca mai fac victime in unele tari din Africa.

Eu sint pro vaccinare obligatorie.

In Romania eu stiu ca nu poti sa iti inscrii copilul la gradinita daca nu are toate vaccinurile obligatorii facute.


Autor: pisi-si-boscu

Nici n-am putea sa ne suparam !!!!

Bai, chestia asta cu vaccinarea e o prostie, cu nu ne lasa sa alegem e o MARE PROSTIE !!!
Paranoia moderna...
Nu de alta, dar daca nu era gratuit, era bun...


Autor: parpalak
quote:

Originally posted by sirimie
In Romania eu stiu ca nu poti sa iti inscrii copilul la gradinita daca nu are toate vaccinurile obligatorii facute.


Asta-i si sensul vaccinarii. De protectie a comunitatii. Si sigur ca nu-s infailibile, n-au fost si nici n-or sa fie vreodata. In stiintele exacte se fac erori, si inca mari. D'apai in medicina? (aaaa... care nu-i stiinta exacta).
Si n-am nimic impotriva alegerii ca si concept, dar in cunostinta de cauza. Da' mi-e ca daca ma las de meserie si ma fac specialist in vaccinuri tot n-o sa ma luminez prea tare.
Offtopic, de curind (la nush ce Universitate, din Boston, parca), s-a atestat stiintific si cu dovezi ca fasolea produce basini. Imi pare rau ca am sters mailul, ca va dadeam linkul..
Important, zic eu, e sa nu scoatem medicina impotriva legii si sa nu ne-apucam sa-i ardem pe medici pe rug..
Si daca-i pe alese, eu aleg sistemul medical chinez de-acu 5000 de ani. Imi platesc medicul cita vreme-s sanatoasa. Daca ma imbolnavesc, l-am taiat de pe lista de facturi!


Autor: parpalak

quote:

Originally posted by pisi-si-boscu
Nu de alta, dar daca nu era gratuit, era bun...


Chiar asa...


Autor: pisi-si-boscu
quote:

Originally posted by parpalak

Offtopic, de curind (la nush ce Universitate, din Boston, parca), s-a atestat stiintific si cu dovezi ca fasolea produce basini. Imi pare rau ca am sters mailul, ca va dadeam linkul..



Apropo de asta, m-a impresionat foarte tare discursul de deschidere a anului I facultatea de medicina, Harvard: din miile de boli cunoscute, stiti cate au tratament? 26 ! ( E. Seagal )

P.S. Am recitit titlul subiectului si parerea mea e ca un raspuns direct, fara ironie si cat mai aproape de adevar ar fi " Vaccinurile obligatorii ... NU sunt un pericol pentru copii ".


Autor: Ana Stroe

ma bucur ca ai inceput fraza cu...parerea mea, pentru ca parerea mea de mama de copil autist este cu totul alta,si asta dupa ce de vreo trei ani frunzaresc internetul si bibleotecile, conferinte si alte surse de informatie despre subiect...;
cred ca concluzia este undeva la mijloc, studiile nici n-au confirmat, dar nici n-au infirmat ca vaccinurile continind thimérosal — un agent de conservare bazat pe de mercur ar fi una din cauzele autismului la copii (in plus multe din studiile care infirma, au fost platite de producatorii vaccinurilor respective)


Autor: pisi-si-boscu

Ana, imi pare foarte rau ca puiul tau ( apropo, e tare dragut ) are probleme! Si stiu ca ai vrea sa stii care e adevarata cauza a autismului, sau macar cauza pentru care copilul tau sufera de aceasta boala ( nu stiu dca boala e chiar cel mai bun termen pentru ea ). Insa afirmatia ta e destul de... grava, mai ales ca nu exista fundamente stiintifice pentru ea.
Copii bolnavi si autisti si cum vreti voi, existau si inainte de aceste vaccinuri obligatorii... care erau foarte bune pana sa apara acelea alternative de 2 milioane si ceva... si sa nu uitam ca intradevar, dupa ce au inceput vaccinarile, polio aproape au disparut, ca si alte boli grave la copii.
Parerea mea, si din nou repet asta, e ca se face prea mare caz de fiecare lucru!In loc sa ne bucuram de copii nostri, sanatosi sa speram ca vor fi toti, ne streseaza fel de fel de ganduri: ce vaccin sa ii facem, ce apa sa bea, ce medicamente sa ii dam...


Autor: Ana Stroe

multumesc...

nu as dori sa intram intr-o contradictie pe care nici cercetatorii n-au terminat-o inca despre subiectul in cauza;
ceea ce am gasit insa in majoritatea studiilor respective respective este dezbaterea focusata pe urmatoarele teme:
legatura directa intre mercur din corp si autism
cresterea brusca si vizibila a numarului de copii cu autism dupa inceprea respectivelor campanii de vaccinare
faptul ca la un procent majoritar dintre copii respectivi, simptomele autismului a aparut dupa o anumita virsta, adica dupa vaccinul respectiv (si in cazul fiului meu)

eu personal am vaccinat copilul, si ulterior, cind puteam alege, deci sun 50-50%

uite citeva articole:
http://www.autisme.qc.ca/nouvelles/docViewing.php?section=nouvelles&noCat=21&noDoc=435
http://www.know-vaccines.org/autism.html
http://www.know-vaccines.org/controversy.html
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/autism.htm
http://www.ewg.org/reports/autism/execsumm.php


Autor: roxana1974

n-o sa se demonstreze niciodata, cu atat mai putin stiintific cum ca vaccinurile obligatorii sunt un pericol ... poate asaa mai underground...doar n-o sa-si puna cineva singur paie aprinse in freza...iar noi, putem polemiza aici sute de ani...

tot asa nu-si explica nimeni stiintific cum un copil sanatos, imediat dupa vaccinare devine un copil bolnavicios, si nu ma refer la cele "3" zile de efecte secundare...dar nu-si explica nimeni stiintzific cum, iar copiii aia, putini la numar, dar cine-i numara? sunt probabil pierderile colaterale


Autor: nicoleta raducu

Pisi..cred ca orice parinte responsabil isi face griji pentru copilul sau...Eu ma bucur in fiecare secunda de fetita mea....pe care m-am chinuit mult s-o am..si asta este un mottiv in plus sa imi fac griji pentru ea...pentru ca traim intr-o societate bolnava...in care legea nu mai are valoare...in cazul unui medic iresponsabil...sistemul sanitar e vai de el...politicienii sunt astia care sunt...Si atunci?E normal sa fiu preocupata ce apa ii dau fetei mele..ce vaccinuri...etc...
Este optiunea fiecaruia sa acorde sau nu atentie anumitor aspecte din viata puilor nostri...


Autor: LunaNoua

Parpalak, poate ca tu iti strecori material genetic in organism. Eu insa NU. Eu sunt vegetariana. Consider ca este o FOARTE MARE greseala a introduce material genetic animal in organismul uman, si nu oricum, ci direct in sange. As vrea sa fiu sigura ca asa este, de aceea va intreb, daca stiti: Contin sau nu vaccinurile material genetic animal ???

Vorbiti de admiterea copiilor in colectivitate. Poate ca nici nu intentionez sa imi inscriu copilul la gradinita. Si chiar nu intentionez sa fac asta. Nu vreau sa imi expun copilul contaminarilor (si nu ma refer la virusi). Iar la scoala...o sa mai vedem cum o sa stea situatia peste 7 ani...Sunt optimista Pana atunci poate se va infiinta si o scoala care sa nu ceara obligatoriu vaccinarea.


Autor: LunaNoua

Pisi si Parpalac, voi chiar credeti ca cele ce citesc si posteaza in acest topic contra vaccinarii in masa sunt de conceptia ca "daca nu era gratuit, era bun..." ??? Poate ca nu stim noi mare lucru despre medicina, nici despre virusi, nici despre vaccinuri (si chiar nici medicii nu stiu, din moment ce sunt atatea dispute), dar nu cred ca suntem atat de "inocente" (ca sa nu spun cuvantul ce imi suna suna acum in minte) incat sa ne ghidam dupa un asemenea concept. Ma abtin in a spune mai mult...

Continui cu urmatorul mesaj ...ca era ceva cu paranoia ...si vreau sa recitesc.


Autor: LunaNoua

Pana la urma...cine e cu Paranoia??? Nu cumva paranoia e cel ce se vaccineaza? Nu se face acest act dintr-o teama nejustificata, cu mult inainte de a aparea amenintarea bolii, care poate nu apare niciodata? Nu cumva de teama drobului de sare de pe soba, ne vaccinam copii ignorand riscurile pe termen scurt si nestiind nimic de efectelor lor pe termen lung?


Autor: Lona

Pai, probabil aceeasi spaima nejustificata care pe altii ii opreste sa-si inscrie copilul la gradinita pentru "a nu-l expune contaminarilor, si nu ma refer la virusi".


Autor: LunaNoua

Off topic

Hehehe Lona . Contaminarea copiilor in colectivitate este un lucru cert. Nu este o spaima nejustificata. Cine poate spune ca are copilul la gradinita si nu s-a intors acasa cu diferite manifestari nespecifice lui? Dar poate discutam de asta intr-un alt topic, despre beneficiile colectivitatii.

PS: ma refer la gradinitele de care stiu eu. Poate sunt si colectivitati in care mi-as trimite copilul si nu am dat eu inca de ele.


Autor: Flaflo

Nu cred ca e bine nici sa-i vaccinam, nici sa nu-i vaccinam! Eu am facut-o pentru ca e obligatoriu si nu stiu cum as fi procedat daca nu ar fi fost asa!
Deea, ii fi tu vegetariana, dar iti "strecori" si tu material genetic in organism! Ce-i drept, nu animal, dar crezi ca e mai putin periculos? Cit despre ne-mersul la gradinita de frica contaminarilor..... nu cred ca e in folosul copiilor nostri sa-i asezam sub un clopot de sticla si sa speram ca vreodata se va descoperi un remediu-minune pentru tot raul din lume! Inca ceva, independent de vaccinuri: cu cit copilul se imbolnaveste mai repede, cu atit organismul formeaza mai usor anticorpi impotriva bolii respective.
Si in final.....cu ajutorul vaccinelor au disparut atitea boli ale caror epidemii faceau mai demult ravagii......


Autor: ciocolata cu piper

Buna fetelor,
Am citit si eu in mare parerile pro si contra despre vaccinuri.
Eu cred caci se merge pe ideea urmatoare: vaccinul,statistic vorbind face mai mult bine decat rau.
Si antibiotocele fac rau organismului,dar te si salveaza.
Orice medicament dauneaza sanatatii dar ne si vindeca.
Suna contradictoriu,dar este adevarat.
Nu de alta dar maine sunt programata cu fetita la vaccin.
L-am amanat de vreo trei ori vaccinul.
Ma streseaza doctorita ca trebuie sa-l facem, ca este in schema,caci nu o primeste la scoala fara toate vaccinele.
Trebuie sa ma duc,este obligatoriu.
Dupa mine nu i-as fi facut nici un vaccin daca nu ma strsa doctorita.
Mie una mi se par fara rost.


Autor: pisi-si-boscu

Ciocolata cu piper, incepi mesajul printr-o gandire sanatoasa si il termini cu un semn de intrebare...Oare milioane de oameni care sunt vaccinati o fac fara rost?

N-am si ( si sper ca nu sunt ) vehementa vorbind de vaccin. Eu am luat-o ca pe ceva obligatoriu, l-am facut si gata, am lasat pe cei in tema si a caror munca se ocupa de aceste aspecte ( nu zic mai destepti ca mine, ca suna atat de indiferent !) sa gandeasca pentru mine si copilul meu daca e ok sau nu. Ma gandesc ca macar 50% am redus riscul copilului de a face hepatita sau poliomielita si sunt multumita.
S-a vorbit aici de a proteja copii...Luna Noua vorbeste si de drobul de sare... eu cred ca se exagereaza ca de obicei. Cand vine vorba de copii TOTI incercam sa ii protejam, in felul nostru, chiar daca asta inseamna sa ii privam de anumite lucruri in credinta noastra ca e mai bine... Dar consider si repet e o PARERE personala, ca mai bine protejam copilul printr-o atitudine relaxata si o minte sanatoasa decat prin a ne stresa ca ceea ce mancam e nu stiu ce Material genetic?! ( asta e cea mai exagerata chestie care am auzit-o pana acum, mi se pare extrema ! ) sau ca apa e contaminata, sau ca de la nu stiu ce vaccin o sa i se intample nu stiu ce...

Ana, sunt convinsa ca ai dreptate. Pe de alta parte, am o colega de serviciu al carui copil a facut intoxicatie ( acum vreo 8 ani ) cu mercur, au facut copii de la scoala ( liceeni !!!) o gluma absurda si i-au pus mercurul dintr-un termometru in ceva de mancare. A umblat cu el printr-o suta de doctori si nu au stiut ce sa ii faca, era plin de bubitze si ii era nonstop rau. Norocul lui e ca au gasit un fel de "vraci" la Brasov, un individ care anesteca bioenergia cu descantecele si cu vrajitoria, care i l-a scos bob cu bob, pe nas.

Si o ultima chestie, am vazut ca s-a suparat cineva sau s-a simtit prost ca am afirmat ironic ca ce e gratuit de la stat neaparat nu e bun... Pai asta e cam ceea ce "emana" diverse teme de pe aici, nu e o opinie generala, insa nu e departe de a se generaliza... A se vedea isteria provocata de schimbarea laptelui din Bebelac in Vitalact ( apropo de faptul ca mamaici care foloseau laptele cumparat din farmacie, dintr-o data declara ca nu e bun ), si nu numai ...

Eu va pup pe toate pentru ca fiecare in felul vostru ( defapt al nostru ) incercam sa ne crestem copii cat mai bine !


Autor: abriana

Buna fetelor,
nu ma exprim nici pro nici contra. Cred ca fiecare mamica decide pt bebele ei.
Puteti insa sa mai faceti ceva pt bebeii vostri, si anume sa le dati niste remedii homeopate pt a preveni eventualele efecte secundare:
THUYA CH 9 5 GRANULE INAINTE DE VACCINARE
SI SULFUR CH 9 TOT 5 GRANULE LA 48 ORE DUPA.

Puteti incerca pt ca nu au contraindicatii de nici un fel.


Autor: LunaNoua

Abriana, multumim frumos. Stii cumva si un remediu homeopat care tine loc de vaccinare? Ceva pentru imunitate?


Autor: LunaNoua

Imi cer scuze ca m-am aprins in discutie. Nu vreau sa conving pe nimeni cu ideile mele de viata. In acelasi timp as vrea sa mi le pot pastra, sa nu mi se incalce liberul arbitru. As dori sa stiu un singur lucru. Ce contin vaccinurile obligatorii? Cum se fabrica ele? Am inteleg bine ca sunt cultivate pe tesuturi de animale? (ficat de maimuta, nu mai stiu ce de bou ...). Contin sau nu vaccinurile obligatorii ceva ce apartine moleculelor, tesuturilor ... etc acestor animale?


Autor: sirimie

Ana Stroe, imi pare foarte rau pentru copilul tau autist. Cind ai descoperit ca este? Esti sigura ca e o reactie la un vaccin?

LunaNoua, din cite stiu eu un vaccin contine virusi atenuati sau morti, nu cred ca e important mediul de cultura. Pentru mai multe detalii cred ca gasesti documentatie pe net, sau iti poate raspunde doctorul tau.

Eu personal sint de acord cu Lona, orice copil cind intra in comunitate se imbolnaveste de la alti copii: daca il dai la gradinita atunci se imbolnaveste de la gradinita, daca il dai la scoala atunci se imbolnaveste la scoala. Comunitatea tine loc de vaccin pentru virozele uzuale. Si vaccinurile obligatorii sint pentru bolile grave, ca de exemplu hepatita B, difteria, poliomelita etc.

Nu mai stiu unde am citit dar sint tari in Africa unde copiii nu sint vaccinati si mor de boli ca difteria sau poliomelita. Eu nu as risca sa se imbolnaveasca copilul meu de hepatita B de exemplu - care e un pericol real, am citit ca numarul imbolnavirilor in Romania a scazut dupa ce s-a introdus vaccinul obligatoriu contra hepatitei B. Eu l-am vaccinat intotdeauna la timp pe bb al meu desi a fost prematur, mai mic decit alti copii de aceeasi virsta.


Autor: Andra28

Eu i-am facut si ii voi face toate vaccinurile obligatorii lui Alexandru!!


Autor: Flaflo

Deea, m-ai facut curioasa, si negasind nimic pe net despre ceea ce te intereseaza, am sunat la Aventis Sanofi Pasteur, producatoare a vaccinului pe care i l-am administrat Biancai. Mi s-a spus ca are in componenta virusii bolii respective (vii sau morti), intr-o concentratie mult mai scazuta, plus citeva chimcale pentru conservare, fluiditate...... dar in nici un caz material genetic animal! Doar ca inainte de introducerea pe piata a unui vaccin se testeaza pe animale. Virusii se gasesc in laboratoarele concernelor farmaceutice, colectati de la persoane bolnave de boala respectiva!
Asta e valabil pentru vaccinul Hexavac, dar ma gindesc ca procesul de fabricatie e la toate identic.


Autor: parpalak

sirimie, Ana a zis deja ca nu vrea sa porneasca o polemica in care nici macar specialistii nu s-au pus de acord. Adica nu stie sigur.
LunaNoua, foarte bine faci ca nu vrei sa convingi pe nimeni de ideile tale de viata, pentru ca mie mi se par cam periculoase: hai sa punem la indoiala ce zice un medic, dar hai sa dam crezare oricui altcuiva, in special cui ne da dreptate! Vrei sa stii cu ce-s facute vaccinurile dar nu vrei sa stii cu ce-i facut Thuys si Sulphur!!!!!!!!!! Vrei remediu homeopat care sa tina loc de vaccinare? Remediu la ce? Poate ca tu, de fapt, vrei sa spui ca esti adepta unui stil de viata cit mai sanatos, si esti pro-informare. Nimic impotriva, dar eu zic ca mai intii informeaza-te ce-i aia material genetic, ce-i aia molecula, ce-i aia tesut etc.. Si mai intreaba-te ce se intimpla daca: nu vaccinezi un copil, nu-l dai la gradi, nu-l dai la scoala, dupa aia ce faci? Se face mare si va trai in colectivitate de oameni vaccinati. Sau in padure? Sa nu zici ca bolile copilariei sint alea care-i afecteaza numai pe copii, te rog.
Si da, daca esti vegetariana tot bagi material genetic in organism si n-ai cum sa eviti materialul ala genetic decit daca ai un regim alimentar compus in exclusivitate (adica nimic altceva) din apa distilata. N-am nimic impotriva informarii, dar hai sa ne informam inainte sa dam cu molecule-n stinga si dreapta..


Autor: corap

m-am hotarat cu greu sa scriu la asa un subiect aprins, pentru ca eu evit, de felul meu, polemicile. de citit le citesc, cateodata ma si influenteaza unele opinii, dar hai sa zicem, am o parere rezervata.
despre chestiunea cu vaccinul: e obligatoriu, scrie ca tre sa-l faci copilului, i-l faci. daca nu-ti convine, iti faci bagajelele, iti iei copilul si te cari intr-o tara unde nu-i obligatoriu.
vad ca s-a exclus posibilitate ca un copil sa se imbolnaveasca de bolile impotriva carora se face vaccinarea. si imi vine greu sa cred ca o mama careia i s-a imbolnavit copilul din cauza ca n-a facut vaccinul, il poate privi apoi senina si cu constiinta impacata. dar daca unii zic ca se poate...
tot asa, omul traieste in societate. asa suntem facuti, asa cum suntem si animale omnivore. ghinionul nostru? poate, dar asta-i realitatea. poti sa optezi sa traiesti sub un glob de sticla si sa te hranesti prin fotosinteza (desi mie nu mi se pare ca "traiesti" este un cuvant potrivit in cazul asta), dar in momentul in care iei contact cu alti oameni, esti dator sa urmezi regulile grupului (sau sa cauti un alt grup, cu reguli pe care le poti accepta).
stiu ca ceea ce am scris suna foarte restrictiv, cinic si sec, si m-am surprins si pe mine scriind, pentru ca in general sunt socotita rebela, dar, on topic acum, chiar daca cele afirmate contra vaccinarilor sunt adevarate, eu nu as risca viata copilului meu nevaccinandu-l. daca andrei ar pati ceva din cauza ca i-am facut vaccinul as fi distrusa, bineinteles. dar macar nu ar exista pericolul sa-i contamineze si pe altii.
victime? victime sunt si intr-un sens, si in celalalt. e un risc. si da, ma rog ca andrei sa nu fie o victima.
vad ca nimeni n-a calculat cati copii ar fi victime daca se face vaccinul si cate daca nu s-ar face. de fapt, multe nu s-au calculat, si chiar daca probabilitatile ar fi de 1 la un miliard si copilul tau ar fi ala 1, nu te-ar incalzi cu nimic calculele.
sa-mi fie ierata lungimea si uneori incoerenta mesajului, dar am incercat sa fiu cat pot de obiectiva.
si in afara topicului, am o prietena care a hotarat ca copilul ei sa fie vegetarian. ca ea se simte bine de cand e vegetariana. bun: lapte praf de soia, legume, fructe si punct. bineinteles ca copilul e vraiste, se imbolnaveste de 3 ori pe zi, are 6,5 kg la 8 luni(bine, s-a nascut cu 2,5. poate si din cauza de mama vegetariana?). credeti ca a luat vreun moment in calcul ca poate din cauza regimului alimentar e asa? noooooooooooooooooooooo.
in plus: alcoolul, tutunul, drogurile "oldies" sunt cu toatele VEGETALE.
si matraguna e. cum sa mori 100% natural, fara adaosuri de e-uri si proteina animala? uite solutia!
asta-i punctul meu de vedere.


Autor: cipcipcip

nu-i da nici macar lapte praf la copil? dar lapte de la sin i-a dat? Stie vreun dr ce face ea? eu am citit despre bebei de parinti vegetarieni care au murit de inanitie din cauza unor parinti bine intentionati dar nu foarte informati


Autor: LunaNoua

Parpalak, imi pare rau ca trebuie sa iti raspund, oricum este ultima mea postare pe acest topic.


Poate ca nu ai observat ca pe mine ma interesa daca vaccinurile contin material genetic ANIMAL. Asta pentru ca pe net am citit cum sunt cultivate unele vaccinuri. Imi pare rau, dar nu mai stiu in ce articol. De aceea am facut apel la cunostiintele celor care stiu mai bine decat mine. BTW, iti multumesc tare mult Flo pentru raspuns.


Nu am vrut sa stiu din ce e facut thuys sau sulphur din doua motive:
1. medicamentele homeopate nu au contraindicatii.
2. Ele contin substanta in cantitate neglijabila, contin doar informatia acelei substante.


Sa stii ca m-am intrebat. Dar tu? N-am afirmat niciodata ca nu va merge la scoala. Deja am aflat ca sunt scoli care nu cer vaccinarea obligatorie. Ce sa inteleg cu padurea? Ca cei nevaccinati sunt de acum marginalizati si vor trai doar in padure???? Ori ca se va refugia in padure pentru a nu prinde vre-o boala?

Imi cer scuze daca ideile mele sunt "periculoase", nu o sa le mai auziti pe acest topic. Numai bine tuturor !


Autor: gazzella

corap, ai cam dat-o in bara
vegetarian nu-i echivalentul a bolnav, subnutrit
se pare ca ai prejudecati...
da noh! bine ca stai tu bine
noi suntem vegetarieni, copilul e vegetarian si e chiar foarte bine dezvoltat
iar prietena ta nu e informata (laptele de soia nu are ce sa caute in dieta unui copil vegan, vegetarian decat dupa varsta de un an), oricum tie asta nu-ti permite sa generalizezi


Autor: Lona

quote:

Originally posted by LunaNoua

Off topic

Hehehe Lona . Contaminarea copiilor in colectivitate este un lucru cert. Nu este o spaima nejustificata. Cine poate spune ca are copilul la gradinita si nu s-a intors acasa cu diferite manifestari nespecifice lui?


Hehehe, Luna. Tine-l acasa si in casa toata viata daca asa hotarasti ca este cel mai bine pentru copilul tau. Fiecare dintre noi are deplina libertate in acest sens.
Dar, ca mama de copil de 10 ani care de 6 ani se afla in colectivitate, ca majoritatea micutilor, am o intrebare: ce inseamna "manifestari nespecifice"? Ca nespecific unui copil ar fi sa incepe sa latre, sa stea statuie 12 ore, sa vrea sa umble fara haine pe strada.
Sau te referi la imprumuturile de comportament inerente, firesti si (aproape) obligatorii, pe care le rezolva atat timpul, cat si educatia?


Autor: pisi-si-boscu

quote:

Originally posted by gazzella

corap, ai cam dat-o in bara
vegetarian nu-i echivalentul a bolnav, subnutrit
se pare ca ai prejudecati...
da noh! bine ca stai tu bine
noi suntem vegetarieni, copilul e vegetarian si e chiar foarte bine dezvoltat
iar prietena ta nu e informata (laptele de soia nu are ce sa caute in dieta unui copil vegan, vegetarian decat dupa varsta de un an), oricum tie asta nu-ti permite sa generalizezi


Ba mie nu mi se pare deloc !
Nu compara vegetarienii cu veganii si mai ales nu generaliza tu! poate ca tu esti vegetariana, dar poate ca esti bine informata, pe aici prin Romania sunt o groaza de tembeli care se "joaca" de-a vegetarianismul aducandu-si copii in situatia de a nu fi salvati... Si eu am o vecina care se mira de ce copilul ei la 1 an si 2 luni abia sta in fundulet, in timp ce al meu la 9 luni jumate mergea in picioare!

Dar off ceea ce am spus, ce lapte ar trebui sa primeasca un copil vegetarian? In situatia in care mamica nu are lapte, nu de alta dar vecina mea cea de 39 kg, n-a avut lapte nici cat sa ii arate sanul? i-a dat o minunatie de lapte cred ca Nan, absolut "natural" de soia... cred ca varianta aceea fara lactoza...?!


Autor: Lona

Am si eu o intrebare tampita:
Oare daca salata/spanacul/varza cresc intr-un pamant ingrasat natural, cu balega de vaca, nu se contamineaza cu material genetic animal?


Autor: pisi-si-boscu

Ba nu e tampita deloc...

Uite de aceea sunt fel de fel de tipuri de vegetarieni !


Autor: abriana

Buna fetelor,
imi pere rau ca mesajul meu a fost gresit inteles, dar nu am mai avut ieri timp sa scriu.
Remediile homeopate nu sunt in locul vaccinarii!!!!!!!!!am precizat ca se admin inainte si dupa vaccinare!!!!!!!!!
Sunt o solutie pt a incerca sa eliminam efectele adverse.
Cred ca toata lumea ar trebui sa citeasca mai atenta mesajele!!!!!!!
Sunt si eu mamica de bb, dar nu mi-am uitat meseria de medic.

SANATATE MAXIMA TUTUROR!


Autor: pisi-si-boscu

Pai Abriana, daca esti medic, nu vrei sa ne dai si tu o opinie, in calitate de medic-mamica: sunt sau nu periculoase?!


Autor: abriana

ps:Parpalak: medicamentele in homeoptie se numesc remedii, dar le poti spune si medicamente, oricum doresti.Si se utilizeaza nu numai pt vindecarea unor boli acute, cronice, ci si pt preventie -cel mai cunoscut ex e Oscilococcinum, cat si pt sustinerea terenului unui organism. Daca vrei sa te mai informezi despre homeo poti sa-mi scrii pe PM.
SANATATE MAXIMA !


Autor: abriana

Parerea mea strict personala:
- da au efecte adverse atat minore cat si majore, care pot aparea la un mic procent din pacienti. Dar la fel au si toate medicamentele, simplul Paracetamol la persoanele sensibile poate da hepatita toxica, sau Aspirina sd Reye, ca sa nu vorbim de antibiotice.
Dar in acelasi timp beneficiile sunt majore.
Asa ca eu optez pt vaccinare, pt medicamente - atunci cand sunt necesare,sperand ca nu vom intra in acel mic procent. De aceea incerc sa fiu mai "open minded" si fac si cursuri de homeo, ca sa pot sa-mi ajut copilu, pacientii si cu alte solutii pe care alopatia nu le poate da.
De aceea am sugerat cele 2 remedii pt preventia ef secundare.


Autor: dalimana

Din punctul meu de vedere trebuie sa facem vaccinul pentru a proteja bb-lusul. Organismul lui e prea vulnerabil si nu cred ca ar face fata unor boli periculoase.


Autor: Siminaf

Asta cu materialul genetic e buna de tot! Si antibioticele, la inceputuri, erau tot culturi de mucegaiuri pe medii de cultura animale (ou, etc). Dar nu se injecteaza aceste substante - antibiotice sau vaccinuri - direct in genomul omului (al pacientului). Nici nu s-ar putea, de altfel!

Parpalak are dreptate: macar cititi un pic de tot despre molecule, tesuturi si genetica, si apoi lansati enormitati din astea! Puteti chiar speria oamenii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Vaccinat cu ROR si face rubeola???

Autor: roandre

Fetita mea de 1 an si 8 luni a fost vaccinata cu ROR la 1 an si o luna si la 1 an si 3 luni cu Varilrix.
De ieri i-au aparut pe tot corpul (inclusiv fata, gat , palme, talpi) bubite mici rosii-pale.
Am fost cu ea la spitalul Victor Gomoiu si dupa ce si-au dat cu presupusul cele 3 doctore de acolo (fiecare avea parerea ei...ca sa nu spun ca una nici nu stia ca exista Varilrix si pt ce e) mi se spune ca fetita are RUBEOLA.
Pai dc am vaccinat-o, cum de a mai facut rubeola? A mai patit cineva asa ceva?
Fetita nu a facut deloc febra, nu i-a curs nasucul, nu se scarpina, nu e agitata.
Maine vom merge si la dr de familie sa vedem ce ne spune caci diagnosticul pus in spital nu m-a convins.



Autor: sinzi_ana

Da, si David a facut rubeola la vreo 3 luni dupa ce facuse vaccinul ROR...
Febra foarte mare, bubite mici si rosii pe tot corpul...
Se intampla ...vaccinurile nu dau protectie 100%...


Autor: ralu_tudor

Si Tudor al meu a avut rubeola la 7 luni dupa vaccin!La noi a debutat cu febra mare-am fost la doctor si a zis ca are rosu in gat si ne-a dat antibiotic-mai avea putin si ne chema sa ii puna branula ca nu ii trecea febra-norocul nostru a fost ca au aparut bubitele si ne-am calmat!E adevarat ca rosu in gat e o manifestare frecventa in cazul rujeolei,rubeolei-dar chiar sa nu isi dea seama si doctorii astia?!


Autor: carolinah

I-ai facut ROR de la stat?

Noua ne-a spus cineva de la Cantacuzino ca (citez aproximativ): chiar daca ai 10 copii cu maneca ridicata, stau in rand si le faci vaccin pe banda rulanta, de pe la vaccinul 8-9 incolo, in functia de viteza cu care te misti, sansele ca vaccinul sa se fi inactivat sunt deja destul de mari. De aceea eu am preferat sa el fac mereu vaccinuri cumparate de mine de la farmacie, doza unica, tinute numai la frigider. Dar si la astea se poate intampla, sansa fiind insa mai mica.


Autor: Briantis

Ni s-a intamplat si noua ,dar la scurta perioada dupa vaccin .Ni s-a spus ca ar putea fi reactia de vaccin ,dar era plin de pete peste tot.Eruptia i-a trecut in 3zile ,nu a avut alte manifestari .Initial am crezut ca a zis rujeola ,dar am cautat si pojarelul am vazut ca e denumirea populara pt rubeola .


Autor: impreuna

Si pitica mea a facut rubeola imediat dupa vaccin, si dr mi-a spus la fel, ca e o reactie si forma foarte usoara, pe moiv ca organismul are imunitate ridicata si anticorpii au reactionat.


Autor: l_carmen2003

Si noi completam formatia... Alex a facut la 11 luni ROR si la 1 an si 4 luni a facut rubeola. O forma usoara - 4 zile cu tot cu exantem - de joi pana luni numai avea nimic. Sper ca vaccinul sa fi fost bun macar in cazul rujeolei si a oreonului, caci eu era sa dau coltul la 7 ani de la rujeoal asa ca am doar amintiri urate despre boala asta.
Sanatate!


Autor: DanielaAB

Eu nu i-am facut fetitei mele vaccinul pentru rubeola la 8 luni, ci astept pana la un an.Vad ca, chiar si cu vaccin se poate face rubeola.Voi la ce varsta i-ati vaccinat contra rubeolei?
Daniela


Autor: roandre

Multumesc dragelor pt raspunsuri. Intre timp am mai consultat inca 2 medici. Concluzia finala: are RUBEOLA fara dar si poate.
Sa mai spun ca am fost la pediatra ei si a zis ca are doar o simpla alergie, sa-i dau Peritol si s-o scot afara ca ii trece?!? Avand 2 diagnostice total diferite am mai chemat inca o pediatra s-o vada si aceasta ne-a confirmat ca are rubeola avand ganglionii mariti si avand bubite pana si in palme si talpi.
Ma gandesc totusi, dc scoteam fetita afara in fiecare zi si ii dadeam si Peritol 10 zile, oare ce i se putea intampla?!?
Tot ultima pediatra mi-a spus ca desi i s-a facut vaccinul ROR acum 7 luni asta nu insemna ca nu mai putea face rubeola si ca e posibil ca intre 5-6 ani sa mai faca inca o data dc intra in contact cu o alta persoana cu rubeola (din cauza ca vaccinul asta ROR isi cam pierde efectul in jurul varstei de 5 ani iar copilului nu i se mai poate face rapel inainte de 6 ani).
ROR este singurul vaccin gratuit pe care i l-am facut!
Ne-a mai spus aceasta pediatra ca este putin posibil sa faca pojar (rujeola) fiind vaccinata (cica vaccinul ROR da o imunitate buna pt rujeola dar nu si pt celelalte) dar ca oreion poate face asa cum a facut si rubeola.
Oricum, fetita a avut o forma usoara, fara febra, fara alte manifestari in afara de acele bubite pe tot corpul care tin de 4 zile (astazi se mai vad ff putin).

DanielaAB, la 13 luni i-am facut eu ROR.


Autor: danina

Acum am citit si eu ce spuneti voi si se poate ca Dia mea sa fi facut rubeola. Am fost internat cu ea o sapt in spital a debutat cu febra si cu o convulsie iar la 3 zile iau aparut ca o eruptie pe corp. O mancau putin, mai multe in zona urechii si pe corp iar dr au zis ca poate e o alergie de la medicamente insa dr de familie a soacrei mele a vazut-o si a palpat-o era plina de ganlioni si a zis ca numai de la rubeola poate sa faca asa. Noi ne luptam in continuare cu febra si cu rosu in gat asa arata insa eu sunt convinsa ca a avut rubeola. exista un test care se face sa vedem daca a avut intradevar si o sa il fac sa vedem .



Autor: Field_mouse

Se intampla, dar oricum, din cate am inteles, dupa vaccin se poate face o forma mai USOARA.


Autor: DanielaAB

Roandre, multumesc pentru raspuns.Si pe fetita mea o cheama Alexia Maria.
Va doresc multa sanatate.
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Vaccinurile si autismul

Autor: ligurda

Fetita mea a implinit in martie un anisor.Abia asteptam sa scapam de vaccinurile obligatorii dar fetita a programat cu totul altceva.De cate ori se apropria ziua vaccinarii de atatea ori facea ceva minor(o raceala in gat,febra usoara) ce nu ne lasa sa -i facem vaccin.Recunosc ca tanara mamica nu m-am gandit ca un vaccin poate avea efect advers.Intamplator dupa vreo doua amanari am citit pe internet un mesaj despre legatura intre vaccinurile obligatorii si din ce in ce mai desele cazuri de autism la copii.Va supun spre meditatie deci acest articol care pe mine m-a facut sa decid ca fetita mea sa evite urmatoarele vaccinuri obligatorii.:


Acul de timerosal in autism

By James Ottar Grundvig

Special to The Epoch Times

In vara anului 1980 am lucrat cu un fost detectiv de omucideri asupra unei echipe de constructii. El a patrulat si supravegheat strazile invadate de droguri din Bronxul de sud timp de douazeci de ani. Dar imi aduc aminte de el nu pentru duritatea lui ci pentru hiper-alergia lui la albine.

Acul unei albine era ca o si condamnare la moarte pentru acel fost politist mai mult decat o rana de cutit sau impuscatura. Daca nu primea ingrijire medicala imediat dupa intepare, se sufoca.

Imi amintesc acea poveste in fiecare zi cand imi vad fiul in varsta de sase ani bolnav de autism cum se lupta sa pronunte un cuvant, cum nu reuseste sa foloseasca tastatura calculatorului cu degetele sale, sau cand ramane concentrat pentru lungi perioade de timp. Cei mai multi oameni nu au reactii mortale la veninul din acul albinei. Diferentele dintre putinele persoane ale caror sisteme sunt sensibile la acele de albine si copiii bolnavi de autism sunt precum noaptea si ziua.

De exemplu, numarul oamenilor cu defecte genetice care le distruge apararea impotriva albinelor creste cu o rata constanta in randul populatiei.

Acest lucru, totusi, nu poate fi spus in cazul triunghiului vaccin-timerosal-autism care a inceput in 1929, cand populatia copiilor bolnavi de autism era zero. 14 ani mai tarziu dupa introducerea timerosalului (un conservant pe baza de mercur, care atunci se numea Mertilat) de catre gigantul farmaceutic Eli Lilly, Leo Kanner de la Centrul Medical John Hopkins a diagnosticat pentru prima data comportamentul distinct asociat cu autism la copiii de 11 ani. Acest lucru se intampla in 1943. In anul urmator in Elvetia, Hans Asperger a identificat cu Sindromul lui Asperger un alt subgrup de copii afectati de autism.

Coincidenta? Greu de spus. Dovezile circumstantiale dintre momentul introducerii timerosalului in vaccinuri si aparitia bolii la copii 14 ani mai tarziu, si apoi amplificat in continuare de o crestere paralela a cantitatilor de vaccinuri administrate si explozia epidemiei de autism, sunt coplesitoare. Timerosalul si autismul au mers mana in mana de-a lungul secolului trecut.

Dupa ce a fost identificat acum 30 de ani, autismul a crescut cu o rata constanta de 1 la 10.000 la copiii nascuti. Astfel cand generatia mea avea unul sau doua vaccinuri in anii 1960, rata copiilor cu autism a ramas aceeasi Desi este mai raspandit decat persoanele alergice la acele de albine, numarul de copii mici cu autism a crescut nu datorita cresterii populatiei, ci datorita cresterii numarului de vaccinuri administrate copiilor, multe dintre ele continand timerosal.

In 1978, Centrele pentru Controlul Bolilor (CCB) a adaugat triplul POR (pojar,oreion,rubeola) in programul de crestere a imunitatii copiilor. Desi POR nu contine timerosal a provocat un curent infricosator, ireversibil si daunator: doctori au inceput sa acorde mai multe vaccinuri, la varste tinere, pentru diferite boli la care copiii mici nu ar fi expusi decat mai tarziu in cursul vietii (hepatita B). Nici unul dintre noile vaccinuri pentru copiii mici nu au fost sustinute de nici un studiu asupra sigurantei individuale; si nu a existat nici un studiu facut asupra sigurantei multiplelor vaccinari facute acum.

Pana in anii 1980, nepoatele si nepotii mei au primit 8-9 vaccinuri cand populatia rezidenta a Statelor Unite era de 236 milioane de oameni. In 1978, rata autismului a crescut de patru ori, plecand de la rata precedenta de 1 la 10.000 la cea de 1 la 2.500. In urmatorii 10 ani, rata de autism a crescut din nou fiind de 1 la 1.000 in 1991, cand injectia tripla de DTP si hepatita B au fost adaugate pe tabelul de vaccinuri, ambele continand timerosal.

Pana la sfarsitul anului 2000, anul in care s-a nascut fiul meu, rata a crescut din nou fiind de 1 la 250. Nu doar populatia copiilor cu autism a crescut, ci si numarul total de vaccinuri acordate copiilor mici, incluzand pe fiul meu, de la 10 in 1990 la 22 de vaccinuri sau mai multe in prezent. Acest lucru a dus la crearea unei catastrofe. Rata copiilor nascuti cu autism a crescut din nou, fiind de 1 la 166 sau 1 la 150 in multe locuri de California, Florida si New Jersey.

Pe scurt, aparitia autismului a crescut la o rata de 1.700% in ultimii 20 de ani, fata de 6.000% in ultimii 30 de ani. Intre timp, populatia din S.U.A. in ultimii 20 de ani a crescut de la 236 la 300 milioane. Totusi, guvernul american, care a permis pana in aceasta zi folosirea continua a mercurului in vaccinuri si astfel aproband otravirea corpurilor copiilor, nu inteleg un lucru esential despre autism: copii cu autism au reactii dezastruoase la timerosal.

O data ce sunt contaminati ei nu mai pot elimina metalele grele din sistem.

Precum acul albinei care ar putea dobori un urias sau un detectiv dur din New York, nici o cantitate de timerosal, indiferent cat de mica este, nu va fi niciodata sigura in organismele copiilor predispusi la autism. Dar spre deosebire de acele de albina, nu exista nici un ser sau medicament care sa intoarca otrava. Aceasta este din cauza ca timerosalul este chiar mai viclean – este o neurotoxina infiltrata in creier, organe si tesuturi sub forma de metale grele.

Astfel, daca violul unui copil este impotriva legii, atunci de ce nu este otravirea copiilor o crima? Daca o persoana alege sa otraveasca o alta persoana cu ricina, otrava de sobolani, antrax, sau chiar mercurul din termometre, acea persoana ar trebui trimisa la inchisoare. Atunci de ce folosirea timerosalului in 2006 nu este interzisa ca o toxina pentru copiii mici?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare si pentru a vedea de ce dispozitiile de imunizare ce au fost impuse au contribuit la explozia recenta in ratele de autism, o persoana trebuie sa inteleaga relatia incestuoasa dintre agentiile si institutiile care ar trebui sa ne protejeze copiii: Administratia Alimentelor si Medicamentelor (ALM), CCB, si marile companii farmaceutice. Cheia acestei relatii este lacomia.

Protejand companiile farmaceutice de acuzare, pastrand folosirea continua a timerosalului in vaccinuri, trecand responsabilitatea financiara de la vinovati la victime, guvernul american, de la CCB si ALM pana la Congres si Casa Alba, a esuat fata de intreaga generatie de copii.

Poza: (The Epoch Times)



Autor: LEVI
Raspuns la: 12/05/2006 20:08:25
Mesaj:

Foarte interesant!Aceeasi parere a avut-o si medicul(nu-mi amintesc acum numele lui)de la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes cand l-a consultat pe baietelul colegei mele:mercurul continut de unele vaccinuri poate cauza un astfel de deuechilibru.


Autor: Lorelai

asta s-a mai discutat si parerile sint impartite, exista studii care dovedesc cum ca e o legatura intre thimerosal si autism si alte studii care infirma legatura. toate scrise de specialisti. adevarul e la mijloc dar unele guverne (printre care si canada) au interzis vaccinurile pt copii care contin thimerosal.

pt cine e interesat, uite un articol stiintific despre aditivii din vaccinuri. in tabelele din articol puteti vedea ce vaccinuri contin ce aditivi. gasiti thimerosalul in tabelul 1. articolul e publicat in jrnalul academiei americane de pediatrie.

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/112/6/1394

Mergi la inceput