Dispalzia de sold
Am o fetita frumoasa ca un ingeras.Din pacate,
are displazie de sold.Ortopedul a recomandat
Ham Pawlick si ma asigura ca totul va fi bine.
Mai stie cineva cazuri? S-au recuperat?Sunt cam disperata
Raspunsuri
Adela spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4893&SearchTerms=displazie,de,sold
Adela &Julia
mumulina spune:
quote:
Initial creeata de nadina
Fetita mea cea mica are displazie de sold de tip IIB, este imobilizata in ham de 4 saptamani, problema s-a corectat, dar la urmatoarea consultatie vom stii cat mai trebuie sa stea asa. noi am depistat cam tarziu, la 7 luni si de aceea trebuie sa stea asa de mult cu hamul. la nastere sau la 2-3 luni totul s-ar fi rezolvat cu 3 perechi de pampersi care-i tineau picioarele in abductie, dar asta este, doctorii nu ne-au spus nimic si acum suferim si noi si bb.
cristinutza spune:
Fetita mea a fost suspecta de displazie, asa mi-au spus la maternitate, insa ecografia a aratat ca totul a fost o alarma falsa.Pana insa sa ne convingem ca asa e am folosit doi sau trei pampersi si asta 3 luni.Iti recomand un ortoped pediatru foarte bun: Doctorul Jianu( are si la Medicover consultatii).Pana sa ajung la el am mai fost la un ortoped, dar acesta m-a cam speriat: mi-a spus ca nu vede bine, nu e sigur(Ana avea o luna), i-am facut masaj mereu:rotind picioarele intr-un anumit fel..destul de complicat.Doctorul Jianu la care am ajuns cand Ana avea 3 luni mi-a spus ca e totul in regula, ca sa fiu sigura am tot facut ecografii, a dat Dumnezeu sa fie bine.Oricum ar fi se rezolva.Displazia este foarte frecventa la nou nascuti, mai ales fetite.
Sanatate!
Cristina si Ana-Cristina
quote:
Initial creeata de nadina
Delia spune:
Fetelor as vrea sa stiu daca la ecografie va spus si unghiurile coxofemurale deoarece Codrin are 66 la un piciorus si 52 la altul iar doctora mi-a spus ca doi pampersi sunt suficienti la gradul lui de displazie (minor).
Va multumesc.
Delia si Codrin
cristinutza spune:
Delia, mie nu mi-au spus nimic de asta, doar am primit asigurari ca e totul in regula si ca a fost o alarma falsa.
Sanatate multa.
Cristina si Ana
quote:
Originally posted by Delia
Fetelor as vrea sa stiu daca la ecografie va spus si unghiurile coxofemurale deoarece Codrin are 66 la un piciorus si 52 la altul iar doctora mi-a spus ca doi pampersi sunt suficienti la gradul lui de displazie (minor).
Va multumesc.
Delia si Codrin
CameliaH spune:
Delia, mie imi scria pe foaie unghiurile. Cel mai rau a fost 77 la stangu si 56 la dreptu. Cam asa ceva. Daca vrei exact da-mi mail si ma uit in fisa (n-o am acum cu mine).
La ce doctora ai fost?
Toate bune!
Adina spune:
si noi am fost alarmati de catre un medic din maternitate ca tudor ar fi suspectat de displazie de sold datorata prezentatiei pelviene,drept pentru care 2 luni si ceva i-am pus lui tudor cite doi pampersi,cel de-al doilea chiar peste hainute....acum,la aproape 5 luni am facut un echo de sold la centrul medical olimp si totul a iesit perfect!!!uffff!!!mi-a facut pozute cu solduletele si a masurat doctorul unghiurile...nu am acum datele...in orice caz era o diferenta de un grad-doi.....deci e totul ok:)))
mumulina spune:
quote:
Originally posted by Delia
Va multumesc.
Delia si Codrin
la Teodora unghiurile acum o luna erau 56 la stangul, cel cu probleme si 61 la dreptul, iar acum o saptamana, la ultima consultatie erau 73 la ambele solduri. de la dr. Cristea am inteles ca nu trebuie sa fie sub 60 de grade la bb mai mari de 5 luni si se admit 5 grade maxim intre solduri.si el (doctorul Cristea)a considerat ca problemele fetitei sunt mici, dar tot ne chinuim cu un ham Pavlik.
mumulina spune:
quote:
Originally posted by CameliaH
Delia, mie imi scria pe foaie unghiurile. Cel mai rau a fost 77 la stangu si 56 la dreptu. Cam asa ceva. Daca vrei exact da-mi mail si ma uit in fisa (n-o am acum cu mine).
La ce doctora ai fost?
Toate bune!
Camelia, la ce varsta a fost diagnosticata fetita ta si cat a stat cu hamul? stiu ca tot la dr. Cristea ati fost si as mai vrea sa-ti pun cateva intrebari. poti sa-mi dai adresa ta de mail? a mea este paul.p.oprea@xnet.ro sau oprea2002@yahoo.com.
multumesc.
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by mumulinaquote:
Originally posted by CameliaH
La ce doctora ai fost?
Toate bune!
Camelia, la ce varsta a fost diagnosticata fetita ta si cat a stat cu hamul? stiu ca tot la dr. Cristea ati fost si as mai vrea sa-ti pun cateva intrebari. poti sa-mi dai adresa ta de mail? a mea este paul.p.oprea@xnet.ro sau alinaoprea2002@yahoo.com.
multumesc.
alina
vezi ca ti-am trimis mail
Toate bune!