Spanac cu....
![](images/user_woman.png)
ce mai faceti cu spanacul? Am auzit ca ar trebui sa consumam spanac de 2 ori pe saptamana.
Ioana
poze noi
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Ioana, eu fac asa: calesc o ceapa mara, fasiute de piept de pui, in f. putin ulei, apoi adaug un pahar de apa sa se inabuseasca. Cand sunt facute pun spanacul(proaspat - oparit si taiat sau spanac congelat), mai las sa dea cateva clocote, apoi bat 2 oua si le pun acolo. Se fac ca niste zdrente. Servesc cu smantana deasupra si garnitura de piure de cartofi. Noi suntem "lesinati" dupa felul asta, dar nu fac asa de des.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cornelianeli spune:
...cu ciuperci proaspete.dupa ce le curat, spal, le calesc in ulei de masline sau unt,pun un pic de apa,sare+piper si le las sa fiarba.cand sunt aproape gata, pun spanacul, mai fierb un pic si gata
iese un fel de tocanita buna buna mmmmm
pupici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
BUDINCA DE CLATITE CU SPANAC
faci vreo 8-10 clatite, fara zahar in compozitie.
faci un piureu de spanac, cum iti place. ii pui sare, piper, alte condimente.
la final in acest pireu adaugi cascaval ras si 2-3 oua. asezi intr-o forma rezistenta pt cuptor, unsa cu unt/ ulei, mai intai o clatita, apoi un strat de piureu, si tot asa pana termini cu o clatita. deasupra mai pui 1-2 oua batute cu smantana si cascaval ras.
dai la cuptor pana se rumeneste.
se consuma cald cu smantana deasupra, e un deliciu!
varianta: poti sa umpli fiecare clatita cu compozitia, le rulezi/ le faci triunghi, le aranjezi in tava si deasupra pui oul si cascavalul!
mie imi place foarte mult si ciorba de spanac (facuta de soacra-mea, deasa si cu mult ou!) pireul de spanac cu oua ochiuri, si salata de spanac crud (cand exista).
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
va doresc un 2006 MINUNAT!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Natasa spune:
Mie in afara de salata de spanac crud nu-mi place sub nici o alta forma-si am incercat destule, mi se face rau numai cind il vad terciul ala verde :) Oricum, nu de asta am intrat, ca fiecare e cu pasarelele lui. Daca faceti spanac, evitati sa-l fierbeti mult-cu cit mai putin cu atit mai bine-pentru ca isi pierde toate proprietatile si in afara de masa aia verde-diforma nu mai ramine nimic cu care sa-l laudati la copii ca e sanatos!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adriana spune:
Eu il mai faceam si cu cartofi. Alor mei copii nu le place spanacul gol, nici cel cu ou si smantana.. prea se fleoscaie in gura...
Asa ca am mai bagat si ceva cartofi fierti, cu o ceapa si la sfarsit spanacul. Iese ca o mancare...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Nici eu nu stiu cum sa-l mai gatesc ca sa-l pot manca ma inspir de-aici, sa vad, poate-poate iese ceva...
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
louisea spune:
eu mai fac foietaj umplut cu spanac (calit putin in prealabil plus un pic de smantana) si il servesc cu creveti (creveti, sare, piper, suc de lamaie si un pic de maioneza) si carnaciori, morcovi salata cu feta etc..
------------------------
Louisea si Bandit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
michelle7 spune:
va dau si eu o reteta indiana adaptata Palak Paneer
taiati cuburi de 1 cm telemea si prajiti-o putin in ulei de masline .
separat caliti o ceapa dupa care adaugati un pahar de suc de rosii si spanac vreo 3 maini bune. lasati sa fiarba acoperit cu capac. dupa vreo 5-10 minute, cand spanacul "s-a micsorat) adaugati condimentele boia (iute sau dulce) piper, nucsoara , chimion , ustoroi, ghimbir etc ce prefera fiecare se poate si fara condimente, doar sare) . se lasa la fiert inca 5 minute cu condimentele dupa care amestecul se baga in blender si se face o pasta. Tot secretul e sa nu fie amestecul prea apos , adica sa nu exagerati cu sucul de rosii.
Pasta ( de consistenta smantanei ) se pune inapoi in oala si i se mai da un clocot impreuna cu telemeaua prajita. se mananca cu orez sau cu paine .
Se mai poate adauga la sfarsitul fierberii si 1 lg doua de smantana dar atunci nu mai e reteta originala ,dar parca e ceva mai aproape de stilul romanesc
"The harder you work, the luckier you get"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Teodora D. spune:
eu sunt innebunita dupa spanac si, din fericire, asta micu' ma mosteneste. eu traiam cu impresia ca toata lumea stie reteta pe care o facea mama, dar am mancat undeva spanac gatit altfel,cu orez, si trebuie sa recunosc ca nu era prea grozav in acea varianta.
asa ca, daca nu o stiati, notati acum reteta- se calesc in unt (de preferinta) cativa catei de usturoi, tocati(cati catei doriti, in functie de cantitatea de spanac si de gust), se adauga spanacul fiert cateva minute in prealabil sau, daca e semipreparat/congelat, se arunca in oala ca atare; se adauga o lingura de faina, se amesteca si apoi se pune lapte, putin cate putin. e gata rapid, cand fierbe laptele. consistenta o alegeti voi, in functie de cat lapte puneti.
pt. copil am adaptat reteta, nu mai prajesc usturoiul, ci il pun sa fiarba acolo si nu pun prea multa faina.
merge bine cu ochiuri, paine cu ou, snitele.
ah, ce pofta mi s-a facut de vremea cand mi-l punea mama in fata, parca tot ce gatea ea era mai bun decat imi iese mie!
p.s.-am uitat ceva-spanacul fiert se toaca marunt si apoi se pune in oala cu usturoiul.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Teodora, ceva in genul asta fac si eu, dar nu pun doar lapte, ci o dresatura cu lapte, smantana si un pic de faina. E fff buna mancarica, toti olandezii din familie o adora.
Eu mai fac tarta cu spanac din aluat frantuzesc si spanac calit cu ceapa,praz, putin usturoi, carne tocata calita in unt, sare, piper, smantana, un pic de faina sau amidon alimentar, 2-3 oua batute si puse in mancare.Mai intai pun aluatul (cumparat, of course) intr-o tava detasabila (acopar tava pe dinauntru), o pun vreo 10-15 minute in cuptorul preincalzit pt a nu fi tarta cleioasa in final (in ac timp prepar mancarica de spanac in tigaie pe foc(separat prepar carnea si o adaug amestecului de spanac, smantana, oua, etc.)Torn acest amestec de mancarica de spanac si carne in tava cu aluatul putin copt si rad cascaval din belsug deasupta. Dupa inca vreo 20-25 minute e gata. E fff buna.
P.S.:La final las tarta sa se odihneasca vreo 10 min si apoi detasez marginea si o tai in 4 portii (diametrul tavii mele e de 30cm).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)