Acordul tatalui pentru iesirea din tara? - NU!
Raspunsuri - Pagina 3
craciunitza spune:
Hotararea mea are modificari facute cu pixul de catre judecatoare sau altcineva din preajma ei, habar nu am cine, modificarile sunt nestampilate si nici hotararea nu e stampilata
Nu certati copiii cand viseaza!
mihaela_s spune:
craciunitza, asa scrie in legea noua, la paragraful b):
b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;
Nu e suficienta prezentarea actului original(la treerea frontierei), trebuie facuta o copie legalizata?
KUKI, sentinta e valabila daca are stampila judecatoriei pe ea si scrie ca e "definitiva si irevocabila". Eu am avut nevoie de ea atunci cand am mutat alocatia Dianei pe numele meu.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
craciunitza spune:
Ah, eu am citit din lege doar punctul care ma interesa pe mine si nume punctul c. Oare si in celelalte tari este aceeasi situatie cand un copil pleaca din tara, tot atatea acte trebuiesc? Pentru ca desi stiu de traficul de copii totusi mi se pare putin exagerat sa dai declaratii pentru orice pas.
mihaela_s spune:
Hai sa va spun eu...am fost in data de 28 ian pana in ungaria, cu fetele. Nu m-a intrebat nimeni nimic...vad ca la noi e o regula, de cate ori am trecut granita a fost la fel, nici o intrebare despre vreun acord...in 28 ian. am riscat, am zis ca daca nu ne lasa cu hotararea de divort(nu aveam nici un accept al tatalui), atunci vom merge in 29 . Numai ca n-a fost cazul...
craciunitza, la voi cum a fost?
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
craciunitza spune:
Ne-am intors aseara. A fost foarte frumos. Am iesit din tara prin vama Nadlac, la miezul noptii. Ne-au cerut actele, vamesul a citit hotararea definitiva si gata, dusi am fost
Nu am avut nici un fel de probleme si am profitat din plin de vacanta.