Bebelusi de mai-iunie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Acum am aterizat de la scoala si zunt rupata si de foame si de somn,nici eu singura nu stiu.

Loreen frumos limbaj.Data viitoare sa iti iei si notite mai multeca uite asa mai invat si eu cum vorbesc copii.

Plec un pic la scoala si gasesc o gramada de pagini scrise.Numai zic nimic.

Parerea mea ca tare isi mai bat joc astea cu indemnizatia.Si intrebarea uneia dintre voi,ce fac saracele care nu au acces la internet?

Va pup si noapte buna

Marilena mamic de Marut mic
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Intrasem plina de elan, sa citesc ce ati mai scris si, eventual, sa va mai scriu cite ceva despre noi, fiind sigura ca sint la zi cu cititul... si cind colo, iar am gasit roman. Nu ma mai joc cu voi! Asa ca, pina cind am citit tot, s-a terminat pauza, si asa furata, de la copii si ziar. Dar, daca aveti chef sa cititi ceva adinc, cititi articolul de mai jos, aparut in Dilema din aceasta saptamina si scris de acelasi si mereu altul – Andrei Plesu:

Lucrurile importante

"Oameni care (...) mă iubesc pentru fleacuri ca Război și pace și altele, care lor li se par foarte importante" Lev Tolstoi, Jurnal, 6 decembrie 1908

Într-un articol de anul trecut, spuneam că prezența supraabundentă a anecdoticii cotidiene în presa curentă abate atenția cititorilor de la "lucrurile cu adevărat importante". Ei bine, unul dintre acești cititori mi-a scris pentru a mă întreba care anume sînt lucrurile cu pricina. Întrebarea e legitimă și m-a făcut să mă simt stingherit. Asta meriți cînd folosești, în genul scurt, cuvinte mari. Îmi place sau nu, trebuie să mă explic. Tema e riscantă. Mai întîi pentru că trebuie să o rezolv clar și concis, gazetărește, rămînînd, așadar, în limitele genului scurt. Apoi pentru că invocarea "lucrurilor importante" stimulează gesticulația solemnă și impostația inițiatică. În sfîrșit pentru că, în acest domeniu, răspunsurile sînt, inevitabil, gata-făcute, previzibile și, ca atare, nefolositoare. Poți întocmi oricînd o listă validă de probleme nobile, care să definească fără rest ceea ce este "important": problema sensului, a morții, a iubirii, a suferinței, a desăvîrșirii de sine, a creativității. Acestea sînt, într-adevăr, probleme importante și e un fapt că vîrtejul zilnic le marginalizează, le adumbrește, schimbînd unghiurile și răsturnînd proporțiile. Necazul e că toate aceste probleme întrunesc un soi de consens vid: toți admit, la răstimpuri, că ele sînt importante, dar nimeni nu le ia în serios, decît în rare momente de criză drastică, sub clarul de lună al primei îndrăgostiri sau la capătul unei beții rusești. În Orientul mediu și extrem, accentele se schimbă. Conturul metafizic al tematicii "europene" face loc fie transcendentului radical, care anulează tot, fie clipei revelatoare, aptă să lumineze fulgurant, în chiar nemijlocirea imanenței sale, sensul ultim. Cu multe decenii în urmă, un autor chinez, Lin-Yu-Tang, avea mare succes în Occident cu o carte intitulată The Importance of Living ("Importanța trăirii", a viețuirii de zi cu zi). Nu era un elogiu "vitalist" al existenței comune, ci o invitație la asumarea exigentă a fiecărei experiențe de viață (de la artă și ritual la mîncare și îmbrăcăminte), din perspectiva actului spiritual care o instituie. În genere, și la Apus, și la Răsărit se socotește că lumea nu are sens decît pe fundalul unei ordini meta-lumești, care o justifică și o orientează. Lucrurile "importante" sînt punctul de fugă al accesoriilor, "mîntuirea" lor. Fără prezența lor hieratică, totul se pierde în derizoriu și trivialitate. În limbajul credinței, al tuturor credințelor, "lucrurile importante" se reduc, în fond, la unul singur: căutarea lui Dumnezeu, adică a singurei realități capabile să situeze totul, să dea "scara" corectă a imediatului, să creeze ierarhii existențiale cu sens. Îmi dau perfect seama că orice discurs despre "lucrurile importante" e pîndit de primejdii demobilizatoare. El poate sucomba în linearitate sublimă, dar flască, în inexprimabil sau - hélas - în abisalitatea de budoar a lui Paulo Coelho. Mai modestă și mai direct utilizabilă ar fi, poate, o abordare piezișă. Mai important decît să inventariezi - numindu-le - lucrurile importante, este să ții mereu deschisă întrebarea cu privire la ele. Cu alte cuvinte, să fii mereu atent la raportul dintre lucrurile, împrejurările și ființele cu care ai de-a face, să deosebești între esențial și secund, între inevidențele determinante și evidențele contingente, între traiectoria destinală și accidentul colateral. A face din fiecare circumstanță un exercițiu de discernămînt e cheia optimă a identificării "lucrurilor importante", care, de la caz la caz, capătă culori, definiții și funcții diferite. Cititorul care mă întreabă care sînt "lucrurile cu adevărat importante" este plasat deja în "cîmpul" acestui exercițiu. Alături de discernămînt, se impune, de altfel, deprinderea - aș spune aproape "cultura" - interogativității. Omul fără dubii este prototipul omului care n-are nici o relație cu "lucrurile importante": el "știe", e beat de certitudini, nu are - în cel mai bun caz - decît mici perplexități de ocazie. Nu pledez, firește, pentru nedumerirea veșnică, ci pentru surdina care trebuie pusă mereu, de foarte sus, asupra oricărei forme de suficiență mentală. A avea o relație constantă cu universul întrebării, cu acela, mai ales, al întrebării fără soluție promptă, e un semn de sănătate spirituală, de bună așezare în teritoriul valorilor. "Lucrurile cu adevărat importante" sînt cele cărora, îndeobște, nu le acordăm importanță, cele care pun, în jurul satisfacțiilor zilnice, un halou de neliniște și, în jurul insatisfacțiilor, un halou de liniște suverană. Sînt "distanța" fără de care nici un episod trăit nu are adîncime. Conștiința difuză a existenței lor m-a ajutat, în multe ceasuri de oboseală a sufletului, să funcționez malgré tout. Am aflat, astfel, că mai important decît să știi care anume sînt lucrurile importante e să ai încredințarea că asemenea lucruri există și că, recunoscute sau nu, numite sau de nenumit, ele sînt stelele fixe ale oricărei încercări omenești.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gusta iti spun ca nici in visele mele cele mai perverse nu voi ajunge sa vorbesc cum o fac pustanii zilelor noastre...si culmea in cartierul cu pretentii al Constantei...Am auzit altele si mai si insa am putin respect pentru neuronii mei si asa mult prea incercati pe ziua de azi...

Ei Nelia ...traim in Romania si marii majoritati ne ocupa tot timpul acest fapt...

Ioana ai vazut ca nu-i greu..?!Asta incerc sa-mi spun si eu mie de vreo 2 saptamani si tot prelungesc agonia...a mea inca se uita chioras la femeie...

Va promisesem poze cu copilasul meu cel cuminte foc...cand aveti chef,daca mai aveti dupa chestia asta cu indemnizatia stimulata,gasiti aici pozele

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Loreen, mai dar e o dulce foc... Asa ceva... E mortala... Mie imi plac comentariile de la poze. Si aia cu pepsi e faina si aia cu scaunele...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Corni biscuitii milupa sunt cu lapte praf pentru copii ca m-am uitat la ingrediente.
merci Andreoix pentru lamuriri dar am dat deja cererea secretarei.(oricum tot eu am facut dosarul ca pica pe biata fata care e si prietena cu mine in loc sa se ocupe firma care tine contabilitatea)Daca nu o primesc o sa mi-o dea inapoi sa o depun eu. Am trecut si eu tot contul din banca la care oricum m-am incurcat ca are mai putine casutze decat are contul meu.

Nu stiu cine intreba cum completeaza cererea aia stupida.Pai inainte de firma am bifat salariata deci nu mai trebuie bifat nimic.Si la copii nu am mai trecut nimic caci nu mai am alti copii in intretinere.Am trecut doar la copilul pentru care solicit drepturile.

Lore superba Delia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Loreen - eu i-am facut de doua ori examenul coproparazitologic si a iesit negativ. Mi-e teama numai sa nu fie giardia ca aia nu iese din prima la analize. Nu stiu ce sa mai cred. Azi ma uitam la un filmulet mai vechi cu Maya si iar m-a apucat depresia. Era o grasana si balota piureul cu ou cu o viteza.... si acum abia reusesc sa-i bag cu forta trei lingurite.

In seara asta a mancat cateva lingurite de cereale cu biscuiti si lapte si acum doarme dusa. Si eu bantui pe net... nu am somn... iar maine dimineata o sa am ochii cat cepele!

Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...

Spor la munca...si la hartii ca zi e marti...acuma ramane de vazut ale cui zile rele...sa fie la matracucele de la ghisee

Florentina da de ce te gandesti asa departe...giardia.Eu ma uit la a mea cum face si ma intreb daca nu ucmva sunt toate si mofturi...ii este foame tare si deschide gurita iar dupa trei-patru lingurite gata tot apetitul...dar daca-i dau lapte bea...asa ca nu-i dau nimic si la masa urmatoare papa tot...

Beatriced,Alina_a ...pana si-o da Delia cu scaunul ala in cap cred ca nu se lasa...ieri am pus-o pe jos cu jucariile si cu sor-sa sa pot calca...ei bine pana nu era sa-mi traga masa de calcat nu s- a potolit...a trebuit sa urlu la ea ca sa priceapa ca "NU-I VOIE"...

Elisooooooooor ... hai ca nu mai scrie Ioana romane...avem loc

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Neata.

Loreen frumoase pozele .Si nu ii mai da atata treaba fetei ca e obosita rau.(aia cu sticla cu pepsi e super)

Iar mi-ai luat-o inainte dar asta e .

Va pup si va doresc o zi cat mai buna si ne auzim mai tarziu.Ma duc la scoala ca deja sunt in tarziere .Se mai intampla.

Marilena mamic de Marut mic
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Neata.

Bafta la dosare, fetelor, care mai aveti de rezolvat.

Eu azi ma cobor in oras sa iau banii de CIC, probabil ultimii care vor veni la timp si sa-mi schimb cardul pe numele de casatorie, ca acum m-am prins ca trebuia sa fac si asta.
Spre bucuria mea, Thomas nu a luat raceala de la mine, sper sa nu ia in zilele urmatoare.

Ridicarea in picioare in unghi obtuz ce mi-a facut-o ieri arata exact ca ridicarea de aspirator a Biancai lui Ruxel. Sper sa nu ma insel ca cred ca ea era cu aspiratorul. Asta s-a intamplat dupa ce i-am facut teorie lui Thomas cam asa: "Bianca se ridica pe aspirator, Timeea umbla prin patut, Delia se ridica in scaunul de masa, in principiu toate fetele se ridica si si tu nimic. Ce barbat esti tu, mai, draga?"

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna,

Nu Bianca mea era cu ridicarea pe aspirator .

In alta ordine de idei, cu toate ca stiu ca am zapacit pe toata lumea: ce naiba trebuie sa bifez in declaratie la punctul C ??????????????

Ruxel

Bianca

Mergi la inceput