Bebelusi de mai-iunie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Mamici in CIC, sectorul 5
am sunat si mi-au spus ( tel 314 2839 centrala)
angajatorul depune dosarul la dir muncii din Amzei
mama depune la primarie cerere plus adeverinta salariat, asta urmand sa se faca lunar!?

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Loreen, am gasit !!!

ART. 17 din CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2001 din 10 martie 2005, la nivel national pe anii 2005-2006 (PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL, PARTEA V, nr. 1 din 22 februarie 2005)
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
Sigur n-are legatura cu alaptatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Mai, Tzumpiloi, draga, saraca de tine, ce de ai sunat la primarie... de cel putin 3 ori, nu-i asa?

Radeati voi de Cluj, ca e "paradis fiscal", dar la noi treburile sunt super simple( e drept ca nu avem sectoare), probabil azi e o coada pana in strada, dar formularele au fost gata miercuri, bine-merci. Au o viteza aia de la dosare parca iau efedrina (pentru cunoscatori). Atata cu extrasul ala de cont pe care trebuiau mamicile sa le aiba asupra lor, cum am fost eu a fost super, altele au trebuit sa mearga dupa extrase. Eu am petrecut 1 ora la coada, dar era intr-o curte si am tinut si copchilul la aer cu ocazia respectiva.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Bine v-am gasit, mamici cu bebelusi de mai -iunie 2005!

Eu sunt o viitoare mamica de bebelus mai 2006, si acum ne pregatim si noi pt venirea lui bb. Din pacate eu nu prea am voie sa ies din casa, deci nici vorba sa colind magazinele asa cum mi-ar placea.

Cum nici experienta nu am, e primul bb, nu am nici cea mai vaga idee ce carucior ii trebuie unui bb care prinde vara mic si iarna probabil intr-un carut sport.

Cine e din Bucuresti ma poate ajuta si pe mine cu o sugestie? ce fel de carut, cam cati bani, de unde l-ati luat? Ca macar financiar sa fiu pregatita pt el. Adica m-ar interesa daca ati gasit un carut de care sa fiti multumite, si voi si bb...
Magg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Mamaaaa..ce nebunie cu hartzogariile astea. Daca noi, care cat de cat suntem mai informate nu reusim sa le dam de cap, da-pai femeile care n-au auzit de net, au o droaie de copii si alte ocupatii, ele ce intzeleg? Eu ma bucur si sper ca am scapat, ca angajatorul a spus ca se ocupa el de tot.
Multumesc fetelor pentru urari. Noi am sarbatorit aseara ca nu mai rezistam uitandu-ne la tortul din frigider, care a iesit o nebunie. Nu-i el prea aratos, da e tare delicios(ce rima am gasit). Pun imediat si poze cu "dovada". Azi dimineata Alex a vrut sa-mi spuna prima La multi ani, si mi-a spus la 1, la 3 si la 5.30 dimineata, cand mi-a tinut si-un adevarat concert.
Ioana, spor la treaba si nu te munci prea tare azi, ca sa nu o tii asa tot anul!
Gusta, bafta la scoala.
Si ptr fetele care umbla azi cu hartzogarii prin primarii, sa aiba nervii tari si sa scape cat mai repede.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Magg, sarcina usoara, multa sanatate si bb la termen!
Orice carut ai de gand sa cumperi, nu lua Baby Care ca iti mananci nervii cu el!!!
Mie, mai nou, mi s-a pus pata pe Cam - dar la vremea aceea mi se pareau scumpe. De fapt, de-aia am si luat Baby Care - maaaare greseala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ioana doar nu m-o cauta nimeni in tzatzar sa vada daca am sau nu lapte...adica problema mea cand alaptez...dimineata la pranz si seara si mai ales la ce...la tzatza sau la cauciuc...
Cand eram cu Bianca m-am luat dupa codul muncii din 64 care era un dezastru si tot a mers...acuma le sparg fata daca eu nu sunt acasa la copilas cand vrea muschii mei...
Eu voi incepe munca normal la ora 8 insa plec cu 2 ore mai repede si sa dea boala sa comenteze cineva ca stau 2 ani acasa si atunci n-au decat sa planga in pumni ca nu-si mai pot lua concedii sau libere ca nu are cine sa le tina locul...ca la noi nu se pot angaja pe perioada determinata...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Mygirl, am uitat sa-ti urez La Multi Ani, ca stiam ca ziua ta de nastere pica in aceeasi zi cu inceputul supliciului meu. Ce noroc pe tine, sa se ocupe angajatorul, la mine eu sunt angajatorul, dupa cum se vede treaba. Tocmai am citit normele si mi-am pus mainile in cap ca nu am inteles nimic. Din 2 una: ori m-am tampit eu in 7 luni de stat acasa ori astia le-au facut cu c....l. Cred ca e un pic de adevar din ambele.
In euforia momentului, de domineata am uitat sa va spun ca Ana nu a mai supt azi-noapte. A nu se intelege ca nu s-a trezit. Ba chiar a facut-o devreme, pe la 4 fara ceva, dar nu am vrut sa-i dau asa devreme, asa ca am incercat sa o adorm. Mi-a luat cam o ora de naveta la patutul ei pentru ca avea un chef nebun de chiuiala (ea, care se trezea exclusiv pentru suzeta/tzatza). Pana la urma, a adormi spre 5 si deja imi venea sa-mi dau cu ceva ca ma gandeam ca in jumate de ora se trezeste iar sa manance. De unde, m-am trezit eu pe la 7 si ea nimic, asa ca am mai bagat un puiac de somn pana la 8, iar de mancat i-am dat spre 9 si nici macar nu era asa de moarta de foame cum ma asteptam. In final, ar fi fost mai bine sa-i dau sa pape, ca dura 10 minute, asa, m-am chinuit o ora si a ramas si nemancat copilul. Dar de unde era sa stiu eu ca nu se mai trezeste? Mai bine de 12 ore, nu imi vine sa cred. Ma indoiesc ca va continua, dar este un inceput.
ChrisDun - eu nu apucasem sa ma uit in CCM, de aia nu gasisem, in schimb m-am uitat in ordonanta cu protectia maternitatii, ca acolo imi aminteam ca era ceva cu alaptatul. Oricum, ce e in CCM e mult mai favorabil pentru noi.
Hai ca o iau de la capat cu cititul normelor, poate ma mai luminez.
Pe masura ce va intoarceti de la autoritati, dati de veste, va rog, ca e jale mare.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Magg, sarcina usoara si bb sanatos! Mie mi-a prins bine caruciorul sport cu scoica (scaun de masina), care se poate pune deasupra. Cand e bb mic il cari in scoica mult mai usor, nu-i nevoie sa-l tot pui/scoti din carutz. Cam este intr-adevar o firma buna, dar cauta si Graco - vezi ca importatorul are site si urmareste ca au reduceri.
Uitati tortul meu de ciocolata cu visine si sectiune tort. Mai am un pic de lucrat la imagine, dar gustul e minunat.
Am pus si poze noi cuAlexandra la 7 luni.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Magg, vezi ca prin primavara, inainte sa nasti, o sa fie Baby Expo. Atunci o sa poti vedea mai multe firme cu multe modele de carucioare, chiar si cu reduceri de pret. O sa le poti testa daca le poti manevra usor.
Eu am Graco, are si cosulet de masina, am fost multumita de el. Dar tot are un inconvenient, este mare si nu o sa-l poti manevra singura. Trebuie sa te gindesti si daca iti intra in lift, daca stai undeva unde e lift. Cind e bebe micut iti trebuie landou, prin toamna deja poti trece la carut sport.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

Mergi la inceput