Copilasi de nov-dec (101)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Bonjour!

Veniram si noi de la vaccin. Vladut a plans putin, da mai mult cand a pus doctora stetoscopu' ala rece pe burtica decat la vaccin, era si somnoros si flamangios...si asta ne cheama mereu la ora pranzului, mai stai si la usa ca e plin de babute si mosnegi...offfff...bine c-am scapat...acu sa vedem, stiu ca pe la 4 ore de la vaccin incepe concertul...De acum pana la 2 ani jumate am scapat, daca nu ne-o da altele suplimentar...ca de la stat ...
Delia si Cookie multumim ptr aprecieri...si un special ptr Sabinutza.

Jasmine, am si eu o curiozitate...de ce te pune sa-i faci suplimentar vaccinul contra hepatitei B, ca doar asta (AHB, se numeste) s-a facut obligatoriu la nastere, la 2 luni si la 6 luni?

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Fetelor cred ca v-am cam zapacit ...
Cand a-ti iesit din spital a-ti primit un carnet de vaccinari? Daca da aveti la mijlocul carnetului rubrica vaccinare AR , adica antirujeolica . Si facand numai antirujeolic-ul , de aceea facem la 1 an jumate ROR !!!
La noi ne-au chemat pe toate mamicile care eram in acest caz deodata , deoarece dupa desigilarea fiolei putea sa o tina descgisa maxim 1/2 ora . Nu stiu daca la voi s-a facut acest vaccin separat . Despre AR povesteam eu ...

albumele noastre

Mergi la inceput

Am uitat sa va mai spun ca la fetita cea mare , care acum are 5.10 ani i s-a facut tot separat vaccinul AR , dar la varsta de 9 luni . Atunci asa era obligatoriu . Acuma l-a cumulat cu celelalte vaccinuri (antirubeolic si antiurlian) , dar se pare ca l-au introdus din nou inainte de 1 an , fiind asa mare epidemia ...
Da' nu stiu daca va ramane asa , sa se faca inainte de 1 an numai AR si din nou la 1.6 ani ROR , sau vor modifica iar calendarul vaccinarilor... Cel putin noua ni-l face dupa cum am scris mai sus ... pe viitor nu stiu cum se va proceda ...

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by aime

Bonjour!

Jasmine, am si eu o curiozitate...de ce te pune sa-i faci suplimentar vaccinul contra hepatitei B, ca doar asta (AHB, se numeste) s-a facut obligatoriu la nastere, la 2 luni si la 6 luni?

aime si Vladimir, 1an+

Din cate stiu eu la 2 si la 6 luni nu am facut vreun vaccin contra hepatitei.

Vad ca medicii pediatri nu vorbesc toti aceeasi limba.Eu ce sa zic?Daca asa mi-a zis...asa fac.Si toate vaccinurile de pana acum le-am cumparat si am chemat dr acasa sa i le faca.Mie mi-e frica sa ma duc cu el la dispensar,sa stau acolo cu orele intr-un spatiu inchis plin de oameni/copii care au venit pt diferite boli,mai ales de cand cu epidemiile astea.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Jasmine , cum adica ai cumparat toate vaccinurile pana acum ?
Dar astea sunt gratuite si obligatorii pentru toti copii !!!
Le primeste dr.de familie in functie de cati copii are in luna respectiva de vaccinat , iar daca vreun copil e bolnav sau alte cauze si nu poate fi vaccinat se trimit inapoi la DSP ... si la noi cand e zi de vaccinare se iau copii peste rand , nu am stat cu copilul la coada niciodata ...

Apoi , iar revin cu mentionarea acelui carnet de vaccinari , in el sunt trecute toate vaccinurile , printre care , si la noi , la nastere , 2 si 6 luni ni s-a facut vaccinul antihepatita B care se numeste AHB .
Eu asa stiu ca astea sunt obligatorii de facut ...

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Jasmine, Anacezara are dreptate....nu se sta la rand cu cei mici nici la noi, mai ales la vaccinari, cand sunt programari speciale (cand am alta problema, si atunci ma baga in fata doctorita)....asta una la mana....si apoi da, s-a facut acest antihepatic conform carnetului de vaccinari

Ana si Bianca-iubita
pozele iubitei, 1 an, craciun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

quote:
Originally posted by aime

Bonjour!

aime si Vladimir, 1an+

Din cate stiu eu la 2 si la 6 luni nu am facut vreun vaccin contra hepatitei.

Vad ca medicii pediatri nu vorbesc toti aceeasi limba.Eu ce sa zic?Daca asa mi-a zis...asa fac.Si toate vaccinurile de pana acum le-am cumparat si am chemat dr acasa sa i le faca.Mie mi-e frica sa ma duc cu el la dispensar,sa stau acolo cu orele intr-un spatiu inchis plin de oameni/copii care au venit pt diferite boli,mai ales de cand cu epidemiile astea.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Jasmine, nu pot sa cred ca nu a fost cuprins in vaccinurile pe care le-a primit Radu si AHB! E obligatoriu.
In plus, sigur l-a facut si in spital, in primele lui zile.
Si eu vreau sa-i fac antivaricela in perioada asta.

Anacezara, si eu cumpar vaccinurile pentru Iris, exista si varianta sa optezi pentru altceva decat cele gratuite date de stat.
Iris face vaccinuri PENTACTHIB, nu ia nimic oral, totul este injectabil, si contine ceva in plus fata de cele date de stat, pentru haemophilus influentze (virus care provoaca meningita).

Aime draga, ti-am scris azi un PM lung lung si Iris m-i l-a sters jucandu-se, asa ca o sa-l rescriu cand am un pic mai mult timp. Pupici si tie si lui Vladutz!

Dana & Iris
pozele noastre
Craciun 2005!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Mey ,Andreap ,m-ai luat mereu la rost ca nu scriu mai des ,si cind colo ai stat ,m-am ingrijorat ce e cu voi !
Bine ca s-a terminat harababura cu declaratiile la Primarie ,am rezolvat-o si p-asta .
In rest eu sint tot singurica ,in we ma duc la puisor sa-l vad ca mi-e un dor de el de nu mai pot .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Danette abia astept "ravasul" tau.
Si eu ca si Danette, am cumparat vaccinurile lui Vladut, si noi am facut PentAct Hib-ul de la 2 luni, dar vaccinul contra hepatitel B, parca Engerix se cheama (denumirea comerciala) ni l-a facut gratis de la cab medicului de familie la 2 si 6 luni. Iar la 24 ore de la nastere l-a primit in maternitate.
Chiar Danette, Iris a facut al 4-lea rapel, cel de la 1 an? cum a reactionat?

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

servus noiembriste si decembriste!
mey, fac ce fac si intru din greseala la suratele noastre de nov-dec 2005...

aime-iutza, chiar ma gandeam la tine zilele trecute...sa te prind pe mess, sa vad ce mai facetzi voi...da tot te prind io...

mey, daca tot suneti la capitolul vaccinuri...si eu am un off...aici nu se face vaccinul de TBC(in Germania nu mai au TBC-isti de mult timp), asadar David nu l-a facut. Stiu ca se poate face totusi oricand, dar nu ma incumet sa fac cand vin in Romania(habar nu am cand o sa vin, dealtfel)ca doctorii de acilea zic sa nu i-l fac lu David. Cica doctorii din vest se cearta cu cei din est pe tema asta..astia de aici zic ca vaccinul nu ar avea mare efect...Si eu nu prea stiu ce sa fac...cand vin in Ro sa i-l fac lu David sau nu...
E cineva dintre puradei care nu a facut vaccinul la nastere??

In rest, toate infloritoare de numa numa...si astept primavara...

P.S.Si David are o adevarata pasiune pentru apa din wc , etc...

mey, dar ce e ce try? a mai vorbit careva cu ea? nici ionela-roxana n-a mai postat...

si vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI

"Cand tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui"

Mergi la inceput