Copilasi de nov-dec (101)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Mersi fetele.Mai am o intrebare : la pagina 5 punctul D,"am beneficiat de indemnizatie incepand cu data de...".Asta e data de la care am intrat in CIC?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Adriana, adevarul e ca m-am speriat foarte tare de inflamarea ganglionilor! Bine ca totul este OK!
Dr. pediatra, este o prietena de familie si de aceea este asa de dragutza, ma gandesc ca nu se intampla des sa fie asa de amabili.
Faza nasoala este ca ei i-a murit primul copil de leucemie, la 5 ani, si este extrem de sensibila la toate simptomele acestei boli.
Nu m-a speriat ea, dar stiu si eu anumite chestii...
Da, am auzit de dr. MIU, stiu ca este unul din cei mai buni medici pediatri din Cluj, daca afli ceva mai multe despre ganglioni, te rog spune-mi si mie.
Am citit si in dr. Spock ceva care m-a linistit, inflamarea asta se numeste adenopatie laterocervicala, este relativ frecventa la copii mici intre 1-6 ani. Poate sa apara chiar si datorita eruptiilor gingivale, sau unei simple viroze, poate sa fie o faza anterioara unei amigdalite...etc.
Ideea este ca ganglionii limfatici se inflameaza cand au de dat o lupta ori cu bacterii ori cu virusi.
La Iris, s-au mai dezumflat, doar unul este mai pronuntat, se pare ca e normal sa dureze pana isi revine la forma initiala de "bob de orez".
Asteptam inca urocultura si rezultatele de la exudatele faringian si nazal.

Dutzi, am vazut pozele de sarbatori, foarte frumoase, frumoasa familie, iar Iustin este un scumpic.
Esti cu sora ta in ultimele 2 poze?
Cred ca si noi avem nevoie de o casutza... Iris isi cauta mereu locuri de genul asta, mai nou se ascunde in cada de dus si isi duce jucariile cu ea
Este deasemenea deosebit de interesant sa dea drumul la apa de la bideu si sa broscareasca... am ajuns sa leg cu banda izolatoare capul bateriei de la bideu care momentan este inutilizabil
Ideea e ca o fascineaza baia (incaperea).

ici lui Silviu, sa sa faca bine cat mai repede!

Dana & Iris
pozele noastre
Craciun 2005!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by eveline

Eu ma gandeam la vaccinurile obligatorii....in acrnetul de vaccinari sunt prevazute:
la 12 luni - antidifteric, antitetanic, antipertussis si antipolio - care se face in piciorus si pe gurita picaturi, dar in aceeasi zi
la 12 -15 luni - antirujeolic, antirubeolic, antiurlian = ROR, care se face in manuta si pe care noi l-am facut la 11 luni si 20 zile din cauza epidemiei, probabil

Ma gandesc ca voua vi s-a mai recomandat vreun vaccin care insa nu e obligatoriu....ca altfel nu-mi explic

Ana si Bianca-iubita
pozele iubitei, 1 an, craciun 2005

Asa e,nu toate sunt obligatorii.Ala de varicela sigur nu e obligatoriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Mersi fetele.Mai am o intrebare : la pagina 5 punctul D,"am beneficiat de indemnizatie incepand cu data de...".Asta e data de la care am intrat in CIC?

Eu am completat minunea asta de cerere cand m-am dus la DM si aveam si dosarul depus de angajator in fata mea, si acolo in dosar el a depus nu stiu ce cerere in care se specifica ca : "....a beneficiat de indemnizatie incepand cu data de..." si bineanteles c-am copiat de acolo data....dar ma gandesc ca da, ar trebui sa fie data de la care ai intrat in CIC caci practic de atunci ai primit indemnizatie

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Jasmine,da, la "am beneficiat de indemnizatie..." trebuie sa treci data de cand ai intrat in CIC,data care e trecuta in cererea pe care ai facut-o catre angajator.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Eveline , noi in decembrie am implinit 1 anisor ... asa ... atunci era epidemia in floare de rujeola si mi-a amnat vaccinul care trebuia facut la 1 an ( adica antidifteric,antitetanic si antipolio ) , iar la 1 an jumate ne repeta cel ROR . In decembrie am facut doar vaccinul antirujeolic , nu ROR .
De aceea facem noi 3 vaccinuri acum .
Sper ca am explicat bine , daca nu astept intrebarile voastre .
A... mai era o chestie ... zicea dr.de familie ca li s-a spus de la DSP sa se faca toate vaccinurile deodata , adica si antirujeolicul si cel care trebuie facut la 1 an de zile , dar a mea nu a vrut sa chinuim copilul asa tare ( adica intepatura si in manuta , in piciorus si antipolio pe gurita ) , asa ca la intelegere cu ea am amanat vaccinul de 1 an , de aceea il repetam antirujeolicul la 1 an jumate , cum de fapt au procedat mai multi dr. de familie de la noi din Zalau ...

albumele noastre

Mergi la inceput

Anacezara, ROR-ul este antirujeolic, antirubeolic, antiurlian.....deci inteleg ca tu ai facut un vaccin numai antirujeolic urmand sa faci mai tarziu (la un an jumate) ror-ul....deci repeti antirujeolicul, de aia ieseau trei vaccinuri la tine: antirujeolic, vacc de 1 an si ROR (de fapt antirujeolic din nou).
Ma gandeam ca faci altceva de care nu stiam si nu intelegeam de ce nu trebuie sa-l faca si Bianca.

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Exact Eveline , am facut acel vaccin antirujeolic care l-au bagat obligatoriu de anu trecut , mai exact din decembrie . S-a facut la copii cu varrste cuprinse intre 7-11 luni si la cei care implineau 1 an in luna decembrie .
Nu am facut nimik suplimentar ...

albumele noastre

Mergi la inceput

Anacezara sper sa nu le zapacim pe fete cu discutia noastra despre vaccinuri........dar, ce sa fac, eu tot am o nedumerire:....cand spui tu ca s-a facut obligatoriu la copilasii intre 7 si 11 luni antirujeolic din cauza epidemiei, de ce nu v-a facutr ROR-ul atunci si gata....la noi asa a fost....a facut ROR-ul mai repede (caci tot e antirujeolic) si apoi l-am facut pe cel de 1 an....la voi in concluzie face de 2 ori antirujeolicul....care-i sensul?
Vezi cum e...cate Marii atatea palarii...
Va pup....pana la urma bine ca le-ati facut, mai rau de cei ce au medici pe care nu i-a prea durut capul de epidemie si facut cum au vrut ei...adica n-au facut nika (stiu eu un caz).

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by anacezara

Eveline , noi in decembrie am implinit 1 anisor ... asa ... atunci era epidemia in floare de rujeola si mi-a amnat vaccinul care trebuia facut la 1 an ( adica antidifteric,antitetanic si antipolio ) , iar la 1 an jumate ne repeta cel ROR . In decembrie am facut doar vaccinul antirujeolic , nu ROR .
De aceea facem noi 3 vaccinuri acum .

Hai sa o luam altfel (ca m-ai facut si pe mine curioasa) cum se numea vaccinul antirujeolic pe care l-ai facut tu, si care NU e ROR?...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput