Dreptaci sau stangaci

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lady.lavi spune:

Nu vad care este problema daca este stangaci.Si eu sunt stangace si nu am nici o problema.Este adevarat ca atunci cand eram mica eram jicnita la scoala dar nu au avut ce sa imi faca.Scriu,mananc,cos cu dreapta si imi ies toate bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daliaailad spune:

Si fetita mea e stangace, nu poate face mai nimic cu dreapta. A inceput scoala si scrie mai incet si mai urat decat ceilalti, dar o incurajez si se descurca din ce in ce mai bine.
E un pic complexata dar ii spun sa vada partea buna a lucrurilor, nu sunt multi copii care scriu cu stanga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

Buna,si ingerasul meu e stangaci,nu ma deranjeaza,este mai special,de cand a inceput sa umble el dadea si in minge cu stangul,batea cu stangul si de aia nu am insistat,sa invete sa scrie cu dreapta.Am intrebat si la gradi ce sa fac si au spus sal las in pace.Acum daca il pun sa deseneze cu dreapata nu poate,are4anisori si jumatate,o sa-i fie mai greu,dar se va descurca.Am avut discutii pe tema asta cu socrii,dar i-am lasat vorba aia sa vb "singuri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Draga mea...eu sunt stangace...in clasa intai am inceput sa scriu cu stanga...din cauza tatalui meu care m-a fortat sa scriu cu dreapta am avut intotdeauna un scris foarte urat (scriu si acum mai frumos cu stanga!). Am ajuns sa-mi folosesc ambele maiini la scris...pe ascuns de tata scriam cu stanga...si ma lauda, cu dreapta scriam cand era de fata si ma certa ca am scris urat. In afara de asta...orice as face nu sunt in stare sa tai ca lumea o lamaie sau o felie de paiine cu dreapta, nu am puterea pe care o am in mana stanga, fac orice lucru cu stanga....NU POTI SCHIMBA NATURA! oricat te-ai stradui, copilul tau va face intotdeauna lucrurile mai bine cu stanga decat cu dreapta...lasa-l in pace...nu este un stigmat, nu este un blestem, este pur si simplu altfel...si este extrem de frustrant sa nu poti face bine lucrurile, doar pentru ca trebuie sa faci cu "drapta" ca ceilalti.

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si Miruna este stangace. Mananca, deseneaza, scrie cu stanga. Cat despre ''facilitatile lumii moderne'' - singura lucru pe care Miruna il manuie cu greu este foarfecele pt dreptaci, il tin cumva....invers si se cam chinuie insa pana la urma reuseste sa taie ce vrea. I-am cumparat un foarfece pt stangaci si gata.
Si drept sa spun, vad mai multe avantaje la faptul ca e stangace: chiar ieri jucam un joc la care fiecare trebuie sa ghiceasca ce cifra scrie celalalt, ghidandu-se dupa miscarea mainii. Pot sa iti spun ca eu nu am ghicit nici macar odata din 10 incercari ce cifra scria ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Si noi suntem stangaci, adica eu si baietelul meu. Eu scriu cu mana dreapta (ca asa m-a obligat invatatoarea), motiv din care scriu urat, incet si apasat (am facut cursuri de stenografie cand eram in facultate), in rest fac totul cu stanga. Pe baiatul meu il las sa scrie cu stanga, nu vreau sa fac aceeasi greseala care s-a facut cu mine. Intr-adevar trebuie putin mai multa rabdare cu el la scris, dar este mai bine asa decat sa-l oblig sa scrie cu dreapta.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruby. spune:

Ne inscriem si noi in grupul stangacilor cu o bucata printesica stangace. Nu am absolut nici o problema cu asta.Ba din contra, o gasesc interesanta.Cum in familia mea nu au fost stangaci (pe care sa-i cunosc eu),ma fascineaza dexteritatea ei.DAR!!!
Pentru ca avem un DAR!!! asa de mareeee... Printesica are 4 ani, si la colegiu a invatat sa scrie.Problema e ca-mi scrie INVERS!!!De la dreapta la stanga.Incet incet, incerc s-o corectez.Am gasit si o forma mai...asa cum m-a dus biloiul meu. I-am desenat un soare in stanga si o luna in dreapta,si i-am explicat ca asa cum o zi incepe cu rasaritul soarelui si se termina cand apare luna, asa trebuie si scrisul sa inceapa cu soarele si sa se termine cu luna.Cat timp are reperele mele,scrie bine.Cum o las sa scrie de capul ei...cum scrie invers.
Ea, mititica functioneaza bine cu soarele si cu luna...iar eu vad STELE.Bufff...
Ehhh...mai sunt ca noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

am observat in multe filme ca multi americani(actori)sunt stangaci.fa un experiment cu tine insati si cel putin o zi nu te mai folosi de mana dreapta si foloseste-te doar de stanga si sa vezi cat de greu este.si daca va fi stangace ce?de ce e chiar atat de rau?eu am avut o colega stangace si toate lucrurile pe care le faceam noi cu dreapta le facea la fel de bine ca noi cu stanga.eu chiar nu vad unde este problema cea mare sa fii stangaci.ba chiar eram incantata cand stateam cu ea in banca pentru ca atunci cand scriam nu ajungea cu cotul la mine pe caiet si nu ma incurca.

mami de andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruby. spune:

Moruna, nu stiu daca raspunsul tau era pentru mine.Daca nu era pentru mine,imi cer scuze,dar daca imi este adresat,te rog eu mult de tot,mai citeste odata ce am scris eu.Nu am absolut nici o problema cu faptul ca e stangace.Din contra,mi se pare foarte interesant,pentru ca nu am avut in familie si imi place sa urmaresc cum face lucrurile.Diverse...
Problema mea e alta.Nu mai repet.
Oricum,mersi pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Eu stangace, fiu-meu cel mare stangaci.
N-am apucat sa citesc chiar tot ce s-a scris pe subiect, dar am si eu o intrebare: Ce lege hotaraste ca e mai bine cu drepta decat cu stanga? Adica, de ce ar fi mai cu mot un dreptaci decat un stangaci?

Si special pentru stangaci: acum exista si foarfeci speciale pentru stangaci, adica cu lamele imbinate invers.

Mergi la inceput