Religia in scoli (3)
Raspunsuri - Pagina 14
denizel spune:
quote:
Originally posted by yank
[br
Nu am auzit de nici un evreu trecut la crestinism,in afara de cei care au facut-o in timpul razboiului.Invers sint multi.Cum iti explici?
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
[/quote]
Auzi yank, am vorbit acum vreo luna cu un evreu din Israel si, printre altele i-am spus ca si eu consider sabatul ziua de odihna. Asta era un tip destul de riguros, care tot ii dadea cu kosher-u' si din cauza asta, cat a stat aici a mancat numai vegetale.
S-a aratat foarte surprins, m-a rugat sa confirm de vreo 5 ori daca sunt sigura ca sunt crestina:)) si a concluzionat: ei, inseamna ca te tragi din evreii aia care au fost crestinati cu forta dupa moartea lui Isus. Precum vaz, nu e singuru':))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:Inaioana,ziceai dimineata ca revii cu parerile tale despre Coran si Mohamed.M-ai facut sa astept 20 de minute degeaba Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by inaioana
Wow, ce adunatura curat ecumenica suntem aici! Nici nu mai conteaza cat a deviat subiectul! Va rog, continuati!Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
yank spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by inaioana
Wow, ce adunatura curat ecumenica suntem aici! Nici nu mai conteaza cat a deviat subiectul! Va rog, continuati!
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Inaioana,ziceai dimineata ca revii cu parerile tale despre Coran si Mohamed.M-ai facut sa astept 20 de minute degeaba
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Nicolae Steinhard a avut pacatele lui inainte de a intra la puscarie. Atunci a vazut realitate unde a ajuns tara romaneasca cu toata influienta iudaica si, ce a fost adevarata lui deschidere de ochi, a fost purtarea legionarilor cu care era in celula. El se astepta sa fie linsat de “criminalii legionari”, dar in loc de a fi la ce se astepta, legionarii, care erau deja invatati cu foamea in puscarie, in loc sa’l omoare, ii mai dadeau din mica lor portie ca sa’l tina in viata!. Atunci, a vazut lumina
si si-a cerut iertare prin a se boteza!!! Si ca sa nu fie vazuti prin vizeta, legionarii au facut o perdea in jurul procesului de botez!!!.
Nicolae Steinhard, a fost unicul caz de care am fost informat ca a acceptat cu trup si suflet
credinta crestina, si a ramas pentru restul vietii simpatizant legionar…
bagoiu spune:
quote:
Originally posted by yankquote:
Nici mie nu imi vine sa cred,e blasfemie.Imi cer scuze...
Normal ca nu crezi,daca ai fi crezut ai fi fost crestin,nu evreu.
today
Nu am auzit de nici un evreu trecut la crestinism,in afara de cei care au facut-o in timpul razboiului.Invers sint multi.Cum iti explici?
Eu stiu mai multi, sunt printre prietenii mei. Invers nu stiu pe nimeni. Deci, concluzia ar putea fi subiectiva. Cauta-ti alte argumente.
yank spune:
quote:
Originally posted by bagoiuquote:
Originally posted by yankquote:
Nici mie nu imi vine sa cred,e blasfemie.Imi cer scuze...
Normal ca nu crezi,daca ai fi crezut ai fi fost crestin,nu evreu.
today
Eu stiu mai multi, sunt printre prietenii mei. Invers nu stiu pe nimeni. Deci, concluzia ar putea fi subiectiva. Cauta-ti alte argumente.
Irina & trupa
Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.
Nu a vrut sa fie nici un argument,oricum nu vreau sa polemizez cu nimeni vis a vis de acest subiect.
Prietenii tai,adica sint mai multi evrei trecuti la crestinism? Hmm.Ce persuasiva esti!
Invers...Mihaela Radulescu,ar fi una cunoscuta pina si tie,Madonna.Oricum trecerea se face foarte greu,nu printr-un simplu botez.Se face o scoala si se da un examen,si scoala asta se face in Israel si in USA,in Europa nu am stinta sa existe.Asta ca sa fi recunoscut drept evreu....Posibil sa fie si care trec la crestinism din fel de fel de interese,nu contest asta,oricum nu e relevant.
bagoiu spune:
[quote[/quote]
Nu a vrut sa fie nici un argument,oricum nu vreau sa polemizez cu nimeni vis a vis de acest subiect.
Prietenii tai,adica sint mai multi evrei trecuti la crestinism? Hmm.Ce persuasiva esti!
Nu, nici eu nu voiam sa polemizez cu tine vizavi de aces subiect, ci m-am oprit numai asupra argumentatiei tale.
Invers...Mihaela Radulescu,ar fi una cunoscuta pina si tie,Madonna.
Pentru mine cele doua personaje nu inseamna nimic, e ca si cum n-as fi auzit vreodata de ele
Oricum trecerea se face foarte greu,nu printr-un simplu botez.Se face o scoala si se da un examen,si scoala asta se face in Israel si in USA,in Europa nu am stinta sa existe.Asta ca sa fi recunoscut drept evreu....
Sa inteleg ca daca nu iti merge mintea sa faci scoala, nu poti fi recunoscut ca evreu?
Posibil sa fie si care trec la crestinism din fel de fel de interese,nu contest asta,
Fel si fel de interese pot exista si de partea cealalta, nu?.
oricum nu e relevant.
relevant pt ce?
[/quote]
casandra spune:
Yank, era vorba sa dai exemple de crestini trecut la iudaism.
Madonna si Mihaela Radulescu, crestine? Cand?
yank spune:
quote:
Originally posted by bagoiu
[quote
Oricum trecerea se face foarte greu,nu printr-un simplu botez.Se face o scoala si se da un examen,si scoala asta se face in Israel si in USA,in Europa nu am stinta sa existe.Asta ca sa fi recunoscut drept evreu....
Sa inteleg ca daca nu iti merge mintea sa faci scoala, nu poti fi recunoscut ca evreu?
[/quote]
Exact,trebuie sa inveti Thora,sa inveti tot ce e legat de iudaism,de preferinta in ebraica.
Eu personal nu sint de acord cu asta,cu exclusivismul asta,dar asta e realitatea.
Casandra.Pai Madonna a fost catolica,si Raduleasca banuiesc ca ortodoxa.Si crestini stiu multi care ar fi vrut sa treaca,dar cum spuneam trecerea nu se face oricum,numai pe baza dorintei.
irina.c. spune:
Yank,nu toate persoanele care apartin unei religii o practica.Convertiri sunt in toate religiile,crestinii devin yoghini,musulmani,sau eventual isi schimba denominatiunea,musulmanii devin crestini,evreii devin musulmani,etc.,asta nu dovedeste adevarul sau superioritatea unei religii.In orice caz,practicantii nu isi schimba de obicei religia.Poti sa spui despre Raduleasca ca este crestina prin botez,dar nu a fost o practicanta.Probabil era genul care e la moda acum:Dumnezeu e unul,nu conteaza ce religie ai,tot acolo ajungi,bla,bla,bla.Pentru astfel de oameni-ca sunt crestini,evrei sau musulmani e tot aia,ei isi urmaresc propriul interes.In cazul Raduleascai,s-a convertit ca sa ii transmita copilului religia iudaica a sotzului,fiindca la evrei am inteles ca religia se transmite pe linie materna.Ma indoiesc ca nu mai poate ea de dragul iudaismului.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
yank spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Yank,nu toate persoanele care apartin unei religii o practica.Convertiri sunt in toate religiile,crestinii devin yoghini,musulmani,sau eventual isi schimba denominatiunea,musulmanii devin crestini,evreii devin musulmani,etc.,asta nu dovedeste adevarul sau superioritatea unei religii.In orice caz,practicantii nu isi schimba de obicei religia.Poti sa spui despre Raduleasca ca este crestina prin botez,dar nu a fost o practicanta.Probabil era genul care e la moda acum:Dumnezeu e unul,nu conteaza ce religie ai,tot acolo ajungi,bla,bla,bla.Pentru astfel de oameni-ca sunt crestini,evrei sau musulmani e tot aia,ei isi urmaresc propriul interes.In cazul Raduleascai,s-a convertit ca sa ii transmita copilului religia iudaica a sotzului,fiindca la evrei am inteles ca religia se transmite pe linie materna.Ma indoiesc ca nu mai poate ea de dragul iudaismului.
today
Da,probabil ca nu mai poate de drag.Oricum am inteles ca au facut-o evreica in 2 zile.Trebuie sa aibe multi bani ca sa faca asta. Mazel Tov