Religia in scoli (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by yank
Da,probabil ca nu mai poate de drag.Oricum am inteles ca au facut-o evreica in 2 zile.Trebuie sa aibe multi bani ca sa faca asta. Mazel TovDin pacate,mama prostilor e mereu gravida...
[/quote]Eu am vazut-o intr-un interviu la tv si zicea exact cum ne-ai povestit,ca a facut o scoala timp de aproape doi ani,si a reusit sa fie acceptata cu putin inainte de a naste copilul.Dar e adevarat ca religia iudaica se transmite pe cale materna?Daca o crestina se marita cuun evreu,copiii nu sunt considerati evrei?N-am prea inteles treaba asta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by yank

Da,probabil ca nu mai poate de drag.Oricum am inteles ca au facut-o evreica in 2 zile.Trebuie sa aibe multi bani ca sa faca asta. Mazel Tov

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Eu am vazut-o intr-un interviu la tv si zicea exact cum ne-ai povestit,ca a facut o scoala timp de aproape doi ani,si a reusit sa fie acceptata cu putin inainte de a naste copilul.Dar e adevarat ca religia iudaica se transmite pe cale materna?Daca o crestina se marita cuun evreu,copiii nu sunt considerati evrei?N-am prea inteles treaba asta.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

[/quote]

Da,daca un evreu face un copil cu o crestina,musulmanca,budhista...wherever,nu este considerat evreu.Daca ea este evreica si el este goya( asta este numele pentru cei de alta religie) copilul este considerat evreu,mama conteaza.Oricum femeia in Israel are mai multe drepturi ca barbatul.

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Poti sa spui despre Raduleasca ca este crestina prin botez,dar nu a fost o practicanta.

Da' de un'e stii tu bre Irino cat de practicanta era Raduleasca, esti prietena cu ea? Sau o scris la gazeta? Si sa ma ierti ca is asa curioasa, da' de unde stii tu cat de drag ii e iudaismul? Uite, mie de exemplu mi-e antipatica de cele mai multe ori, dar nu mi-as permite sa vorbesc in felul asta despre o persoana pe care nu o cunosc, asa cu credinta mea asta la moda si manata de interese cum ca Dumnezeu e unul, si practicanta din an in Pasti...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

M-ati facut curioasa cu Mihaela si iudsaismu, si uite ce am aflat ca spoune un membru marcant al comunitatii evreiesti: ca Moise este Dumnezeu:

http://www3.ziare.ro/articol.php/1094018555

si ca Mihaela a tyrebuit sa transeze o gaina, ca sa poata trece la iudaism:

http://www.ziarulcn.com/print_version/aid/3960

I-a prind bine "Bubulina, imi gateste pana se face lumina".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by casandra

M-ati facut curioasa cu Mihaela si iudsaismu, si uite ce am aflat ca spoune un membru marcant al comunitatii evreiesti: ca Moise este Dumnezeu

http://www3.ziare.ro/articol.php/1094018555

Vorba ceea "asa cevaaaaa"
Nu stiu cit de evreu era nenea ala daca nu auzise de porunca ce-a primit-o Moise la muntele Tor "Eu sunt Dumnezeul tau,Sa nu-ti iei(faci) alt Dumnezeu in afara de Mine"(aprox)
Si faza cu gaina era o gluma nu?
Yank,te rog lamureste-ne si pe noi ca ne-au bagat astia in ceatza de tot.

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Mergi la inceput

Casandra, cred ca ai inteles gresit, pt ca nu imi pot imagina ca intentionat ai prezentat fals lucrurile. Persoana (sau personalitatea) respectiva a spus asa:
"E mult mai credibil ca sotii Lazarov nu s-au casatorit religios, dar, in ciuda acestui fapt, consider ca si unul, si altul sunt iubiti de acelasi Dumnezeu, desi unul este Iisus Hristos si altul este Moise."
Mi se pare evident ca Isus si Moise au fost mentionati ca figuri marcante ale celor doua religii. Oricum paralelismul nu se tine pt ca evreii nu considera ca Isus este Dumnezeu, deci nu stiu de unde ai tras concluzia ca se sustine ca Moise ar fi.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Casandra, cred ca ai inteles gresit, pt ca nu imi pot imagina ca intentionat ai prezentat fals lucrurile. Persoana (sau personalitatea) respectiva a spus asa:
"E mult mai credibil ca sotii Lazarov nu s-au casatorit religios, dar, in ciuda acestui fapt, consider ca si unul, si altul sunt iubiti de acelasi Dumnezeu, desiunul este Iisus Hristos si altul este Moise."
Mi se pare evident ca Isus si Moise au fost mentionati ca figuri marcante ale celor doua religii. Oricum paralelismul nu se tine pt ca evreii nu considera ca Isus este Dumnezeu, deci nu stiu de unde ai tras concluzia ca se sustine ca Moise ar fi.

_

Eu am inteles la fel ca ccc Casandra.Mie asa imi suna in text,ca dumnezeul unuia este Iisus,iar al celuilalt Moise.
Se prea poate sa pricep aiurea.Alte pareri??

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Mergi la inceput

Nu cred, pt ca vorbeste de "acelasi" Dumnezeu, deci daca dupa aia ar afirma ca e vorba de doi Dumnezei diferiti s-ar contrazice pe sine. "Desi unul e Isus si altul e Moise" cred ca vrea sa spuna "desi o figura marcanta are crestinismul si alta iudaismul". E discutabil, intr-adevar, adica se poate interpreta si cum ziceti voi insa nu are sens nici in cadrul frazei, chiar lasand la o parte ideologia. Oricum, daca vrei sa prinzi sensul frazei mie mi se pare suficient de clar.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Ia spuneti-mi si mie, ca tot batem campii,cum poti sa-L consideri pe Iisus profet? Ca esenta mesajului Sau asta e, ca El e Dumnezeu...
Deci poti sa_L ignori, sa-l socotesti nebun, sau sa crezi in El...Dar sa-L consideri profet?!?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu cred ca e mai bine sa-L socotesti profet decat sa-L ignori sau sa-L consideri nebun.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput