Religia in scoli (3)
Raspunsuri - Pagina 10
hannen spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by hannen
Plus ca din musulmani nu or sa iasa niciodata atei,sau budisti.
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
Permite-mi sa ma indoiesc.Uite ,chiar recent am vazut la tv o emisiune in care un cuplu musulman din Dobrogea trecuse la crestinism si povesteau ce si cum.Intr-o tara islamica,daca ei vor sa-si schimbe religia,au dreptul asta?Din cate stiu eu-nu,dar desigur ca esti mai informata in aceasta problema si poti sa ma corectezi.
Eu asta sustin,oricat ma arde inima de credintza mea,ca fiecare are dreptul sa creada sau nu,si statul trebuie sa-i garanteze aceasta libertate.Sa luam exemplu Romania.Crezi ca mie,ca ortodoxa,imi place ca vin unii din afara si predica contra ortodoxiei,si atrag oameni?Nu-mi place,dar n-o sa fac nimic vreodata ca sa le ingradesc acest drept si nu vreau nici ca Biserica sa faca ceva.Biserica trebuie sa gaseasca metode de a-si catehiza eficient credinciosii si de a le oferi conditii optime pentru exprimarea credintei,iar restul tine de Dumnezeu.Nu poti tine pe cineva cu sila in Biserica.Poti sa-i spui ce pericole ii pandesc sufletul in afara Bisericii,dar atat.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Irina,exemlul cu familia din Dobrogea este irelevant,atit timp cit stim cu totii ca ei sunt musulmani din inertie.
Efectiv nu stiu nimic despre islam,nu vreau sa discut pe tema asta pt.ca o sa fim off-topic.Dar cunosc cazuri concrete,ceea ce zic ei musulmanii din Dobrogea...efectiv nu stiu nimic in afara de faptul ca ei sunt musulmani,ca profetul lor e Mohammad si ca tin post in Ramadan.Atit!
Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)
hannen spune:
Doruletz,stii bine ca musulmanii din Franta nu sunt din Arabia Saudita,sau doar de acolo.Si stii bine ca n-au cum sa ca n-au unde sa plece toti,da` toti, chiar daca nu le convine.Pt. ca sunt de generatii intregi in Franta si pt. ca la un moment dat au fost buni ca mina de lucru...etc...etc...etc.
Apoi despre Saudi Arabia,mi se pare chiar ridicol sa avem pretentia la un templu budist sau altceva.Asta este pamintul sfint al islamului,si cred ca merita ca macar acolo sa nu existe culte si idoli ,pt ca pt asta au murit primii musulmani.Sa alunge idolatria.
In rest,in celalalte tari toti se bucura de libertate,toti au acces la ce vor ei,biserici ,ectzetera.
hannen spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Plus ca din musulmani nu or sa iasa niciodata atei,sau budisti.
Permite-mi sa ma indoiesc.Uite ,chiar recent am vazut la tv o emisiune in care un cuplu musulman din Dobrogea trecuse la crestinism si povesteau ce si cum.Intr-o tara islamica,daca ei vor sa-si schimbe religia,au dreptul asta?Din cate stiu eu-nu,dar desigur ca esti mai informata in aceasta problema si poti sa ma corectezi.
Eu asta sustin,oricat ma arde inima de credintza mea,ca fiecare are dreptul sa creada sau nu,si statul trebuie sa-i garanteze aceasta libertate.Sa luam exemplu Romania.Crezi ca mie,ca ortodoxa,imi place ca vin unii din afara si predica contra ortodoxiei,si atrag oameni?Nu-mi place,dar n-o sa fac nimic vreodata ca sa le ingradesc acest drept si nu vreau nici ca Biserica sa faca ceva.Biserica trebuie sa gaseasca metode de a-si catehiza eficient credinciosii si de a le oferi conditii optime pentru exprimarea credintei,iar restul tine de Dumnezeu.Nu poti tine pe cineva cu sila in Biserica.Poti sa-i spui ce pericole ii pandesc sufletul in afara Bisericii,dar atat.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Irina,spune tu chiar crezi ca un crestin dintr-o tara islamica isi poate schimba religia??Adica sa treaca la islam.
Crezi asta?
cataghe spune:
quote:
Ba sa stii ca ccc crestinii dintr-o tara islamica nu au a se plinge de nimic pt. ca traiesc exact ca fratii.
Mie tocmai imi povestea un coleg din Pakistan ca toata familia lui a plecat de acolo pt ca sunt crestini si erau persecutati. Stie cineva mai multe despre asta?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cataghe spune:
quote:
Plus ca din musulmani nu or sa iasa niciodata atei,sau budisti.Cei aciuati carora nu le convine sa plece unde le place stiind ca musulmanii nu discuta legea lasata de Dumnezeu.
Pai Hannen, nu iti dai seama ca exact acelasi lucru pot sa il spuna si italienii?
_
cataghe spune:
quote:
Asta este pamintul sfint al islamului,si cred ca merita ca macar acolo sa nu existe culte si idoli ,pt ca pt asta au murit primii musulmani.
Nu ma pot impiedica sa nu te intreb, dar despre "pamantul sfant" al evreilor ce parere ai?
_
hannen spune:
quote:
Originally posted by cataghequote:
Asta este pamintul sfint al islamului,si cred ca merita ca macar acolo sa nu existe culte si idoli ,pt ca pt asta au murit primii musulmani.
Nu ma pot impiedica sa nu te intreb, dar despre "pamantul sfant" al evreilor ce parere ai?
_
Sincer sa-ti zic,mie tot nu mi-e clara treaba.De cine-i considerat sfint,de evrei (pamintul fagaduit)sau de crestini tinind cont de faptul ca acolo s-a nascut Isus,mormintul...etc.
Marturisesc ca sunt in ceatza
hannen spune:
quote:
Plus ca din musulmani nu or sa iasa niciodata atei,sau budisti.Cei aciuati carora nu le convine sa plece unde le place stiind ca musulmanii nu discuta legea lasata de Dumnezeu.
Pai Hannen, nu iti dai seama ca exact acelasi lucru pot sa il spuna si italienii?
_
Tinind cont de faptul ca in majoritatea tarilor islamice fiecare are dreptul la biserica,templul,preotul ...lui ,nu!
cataghe spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
_
Tinind cont de faptul ca in majoritatea tarilor islamice fiecare are dreptul la biserica,templul,preotul ...lui ,nu!
...in afara de Arabia Saudita, care e pamantul sfant al islamului.
P.S. Si in "majoritatea" tarilor europene musulmanii au moschee, dar acuma chiar in Italia, patria catolicismului, gandeste-te si tu...
P.P.S Hannen, zau ca n-am nimic cu tine, insa ma uimeste de fiecare data cat de subiectivi putem fi cu totii....
_
hannen spune:
quote:
Ba sa stii ca ccc crestinii dintr-o tara islamica nu au a se plinge de nimic pt. ca traiesc exact ca fratii.
Mie tocmai imi povestea un coleg din Pakistan ca toata familia lui a plecat de acolo pt ca sunt crestini si erau persecutati. Stie cineva mai multe despre asta?
_
Da ,si eu stiu n cazuri de musulmani americani care au plecat,culmea in Pakistan pt ca erau persecutati in America.
Nu mai stie nimeni despre asta?Doar eu?!?
Vezi Cataghe,sunt exemple si pro si contra de ambele parti si nu cred ca vom dovedi ceva scotindu-ne ochii.