Vigantol - pana la ce varsta ?
Raspunsuri - Pagina 6
Sheannamp spune:
Autor: doxinu
Subiect: Vigantol
Trimis la: 11/03/2008 23:10:22
Ii dau vigantol(vit. d3) din prima saptamana de viata insa am auzit mamici in parc care nu dau nici vigantol nici calciu sau fier(ii dau la recomadarea dr si nu in feicare luna).Stiu ca pe vremea noastra nu se dadea vigantol insa acum credeam io ca toti dr recomanda.
Exista mamici aici care nu dau?Daca da ,spuneti-mi si mie de ce nu?Adica sunt si riscuri pe care ni le asumam cu vigantolul?
Nu este o intrebare rautacioasa ci vreau sa aflu si parerile dr care nu recomanda!
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: dan_danyela
Raspuns la: 11/03/2008 23:26:17
La noi cand ne-am externat din spital ne-a dat o sticluta de vigantol sa-i dam cate 2 picaturi pe zi pana la doi ani, Timi are un an deja si eu continuui sa-i dau. Am intrebat doctorul de familie daca e bine cum ii dau,si a zis ca e perfect. Iar dupa doi ani ar trebui administar doar in lunile doar in lunile cu "r", si asta pana pe la vreo 7 ani.
kid spune:
Din cate stiu eu, pe vremea noastra se facea vit d injectabil dupa nastere, de asta nu mai luam vigantol picaturi.
Vigantolul se da pentru profilaxia rahitismului, e alegerea fiecarei mamici sa il dea sau nu copilului ei, in functie si de ce spune doctorul.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze Vladut
Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
danutz spune:
Am intrebat n doctori daca este necesar sa se arunce sticluta De Vigantol dupa 1 luna de la deschidere si mi-au zis ca nu.
In prospect nu scrie nimik. Si totusi, ultimele studii si parerea recenta a doctorilor de la Carol Davila tocmai s-a schimbat.
Se pare ca substanta activa de vit. D din Vigantol se inactiveaza in contact cu lumina si aerul cam in 2 sapt. de la deschiderea sticlutei. Nu ramane decat uleiul!
Chiar ieri vorbeam cu pediatrul baietelului meu de 1 ani si 3 luni si-mi spunea acelasi lucru, plus ca pastilutele de Vigantolette de 500 se retrag de pe piata.
Nu ne-am mai recomandat Vigantol ci niste polivitamine care contin Vit.D.
Asa ca eu nu stiu ce sa mai cred, dar vad clar in cazul concret al baietelului meu care a luat Vigantol din ziua a 10 de viata pana in prezent, in doze recomandate de pediatru, tot se observa un inceput de rahitism.
Asa ca ma gandesc ca solutia 'babeasca' a expunerii la soare zilnice e poate cea mai nimerita!
ralu_tea spune:
Fetita mea are 2 ani si 5 luni, si pediatra mi`a recomandat sa ii dau cate 2 pic de vigantol pe zi, pana la 18 ani! mi se pare cam mult...dar nu sunt doctor..si dupa cum am vazut parerile sunt impartite si depinde si de nevoile fiecarui copil.. in legatura cu dantura, eu ii dau 2 pastilute de zymanfluor pe zi, una dimineata si una seara,de la un an, pt ca nu mananca lactate deloc... abia acum a inceput sa bea cate putin laptic... mi l`a recomandat o prietena, l`a folosit in cazul copilului ei, care acum are 13 ani si are o dantura superba..
afibebe spune:
noua ne-a spus medicul ca pana la 2 ani obligatoriu cate 2 pic pe zi.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
http://community.webshots.com/user/afibebe?vhost=community&vhost=community
http://b1.lilypie.com/WAdlp2.png
cristi
rodos spune:
si eu stiu ca pana la doi ani se da vigantol.
mai nou am auzit de la alte mamici ca nu e bine sa folosesti o sticluta de vigantol mai mult de o luna pt ca nu mai e eficienta substanta. la uramtoarea vizita la pediatra voi intreba si asta
mgabi spune:
Buna.
Vom incepe si noi sa luam Vigantol oil ca incep lunile cu "R". Avem 5 ani, dar asa ne-a recomndat pediatra. Baiatului care are 10 ani ii dau pastilute de ulei de peste, care au vitamina D.
O zi buna