Vigantol - pana la ce varsta ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de vladhana

Baietelul meu are 3 ani si jumatate si i-am dat luna asta 10 zile Vit. A+ D2, 2 capsule pe zi. Vreau sa stiu daca mai sunt mamici care au dat copiilor lor acest tratament si ce parere au de el. Sau sub ce forma le-ati mai dat vit D dupa doi ani. S-a marit doza in functie de varsta si greutate?
Va multumesc anticipat!

Hana&Vlad-Cristian
http://photos.yahoo.com/vladhana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetelor, am si eu o intrebare legata de Vigantol.

Acuma,in septembrie trebuia sa incepem sa-i luam din nou, dar spre surpriza mea, farmaciile cica nu mai promesc.

Voi ati patit careva ca mine?

Am luat Vit A+D2, dar chiar sa nu se mai fabrice???

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

scoat-ti copii la soare! E cea mai buna vitamina D!Cate putin in fiecare zi este suficient!

DanaR si baietii ei : http//www.ealbum.ro/danar/a165

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Daca nu gasiti vigantol dati copiilor ulei de peste (nu amandoua odata- atentie!).E mult mai sanatos.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by asi

Daca nu gasiti vigantol dati copiilor ulei de peste (nu amandoua odata- atentie!).E mult mai sanatos.

Nu zic ca nu-i asa...da' kum convingi piciul?
...ca n-as lua nici eu doar cand imi amintesc de acum 100 de ani de cand imi dadea mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eu i-l dau dimineata imediat dupa ce se trezeste, pentru ca se da pe stomacul gol.E buimac si il ia ca nu prea are ce face.Oricum pentru varsta lui sunt doar 2 ml.Il administrez cu o seringa.

Mergi la inceput

Expunerea la soare, uleiul de peste sunt foarte bune si le sustin si eu utilitatea.
Dar ele NU pot inlocui indicatia pediatrului de a lua vitamina D.
Daca va uitati majoritatea copiilor nostri au un grad mai mare sau mai mic de rahitism. De aceea el trebuie prevenit/tratat.

Chiar citeam ca s-a facut un studiu pe adulti care a evidentiat ca nivelul de vitamina D din organism NU ar fi deloc influentat de expunerea la soare.
Apoi, ca sa fie cu adevarat eficient ar trebui sa lasam copii sa zburde goi-goluti, de dimineata pana seara si eventual sa consume si linguri intregi de ulei de peste.
Ori acest lucru , pe lnga ca este imposibil la noi in tara, este si poate mai periculos (cancerul de piele este din ce in ce mai des intalnit) decat administrarea de vitamina D

Mergi la inceput

Autor: pet_ramona
Subiect: "vigantolul"
Trimis la: 05/10/2007 14:35:44

am un bebe de 1,5 luni in vara am facut pauza de vigantol acum iar luam cate 4 picaturi pe zi ,ce parere aveti aaaaaaaa am uitat are 13 kg.((voi ce sfaturi imi dati la voi ce recomandari aveti de la medicul de familie ))???

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: she_wolf
Raspuns la: 05/10/2007 15:20:42
Eu stiu ca pana la doi ani se da tot timpul, dupa care doar in lunile cu "r" pana la...ei, aici nu-s nici eu lamurita, dar baietelului meu i-am dat pana pe la 4 ani, dupa care am incercat cu vigantolleten, dar n-a vrut, asa ca acum ii dau niste vitamine care au si vitamina D.
Noua ni s-au recomandat doua picaturi/zi.
Asta in Ro si am mers asa mai departe, aici, nu stiu de ce, nu se da vigantol.
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: gabitaco
Raspuns la: 05/10/2007 16:01:13
Noua pediatra ne-a zis ca profilaxia rahitismului se face pana la 7 ani.Si noi trebuia sa luam vigantol si ca gluconic... dar am preferat Sirop Cipcal... care are si D3 si CA - incepem de luni, ca in septembrie nu i-am dat ca am tot amanat pe motiv de lene . Sa vedem ce o iesi ... .Mateea are 1 an si 10 luni si 13 kg.

Mergi la inceput

Autor: bb_yasmi
Subiect: vigantol
Trimis la: 27/12/2007 22:52:41

poate pare o intrebare prosteasca, dar cele 2 pic/zi de vigantol se pot absorbi daca din greseala au picirat pe piele (langa gurita)???

Autor: torna
Raspuns la: 27/12/2007 23:41:07
Parerea mea e ca nu.
Poti ori sa-i dai imediat alte picaturi, ori continui in ziua urmatoare in ritm normal. Oricum, daca s-a sarit o zi Vigantolul nu e o tragedie, sa nu fie mai multe.
Sanatate!

Mergi la inceput

Autor: analessya13
Subiect: Vitamina D3
Trimis la: 07/01/2008 11:59:36

La spital, dupa ce ne-a externat, dr mi-a zis ca picaturile D3 se dau pana la varsta de 1 an. Acum, cand am fost la pediatra pentru control, mi-a zis sa continuu sa i le dau pentru ca fontanela nu e inchisa, iar daca nu se inchide pana la 15 luni o sa ii dea niste fiole pentru a i se inchide repede.
Eu, totusi, nu stiam ca ar fi vreo legatura intre D3 si inchiderea fontanelei, plus ca am auzit copii a caror fontanela nu s-a inchis pana aproape de 18 luni.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri:

Autor: nikolett2445
Raspuns la: 07/01/2008 16:09:16
david al meu are inca fontanela deschisa la un an si 8 luni,dar f putin a mai ramas abia daca se simte.
in ultimile cinci luni parca a evoluat f incet inchiderea fontanelei.ii dau pic de vigantol si peste de doua ori pe saptamana,al meu e mare deci pot sa-i dau peste.
nu are alte semne de rahitism deci cred ca o sa se inchida.
am vrut sa-i sau capsule cu omega 3 dar nu am gasit pt varsta lui,decat pt adulti.

Mergi la inceput