Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Catutza, bine ai venit si sa-ti traiasca fetita! Sa-ti zic cum ne-a recomandat noua dr sa incepem diversificarea (in conditiile in care Alexia a fost hranita exclusiv artificial). De la 3 luni jumate sa-i dam suc de mar (in prima zi 5 ml, a doua zi 10 samd pana la 30 ml, apoi palier de 2 sapt cu 30 ml dupa care iar se creste progresiv cate 5 ml/zi pana la 60 ml). Apoi palier de 1 sapt pe 60 ml, dupa care se adauga pulpa de mar, iar dupa aceea cate 1/4 de biscuite instant - si se poate creste progresiv si cantitatea de biscuite. Eu as mai povesti pe tema asta dar cred ca cel mai potrivit este sa intrebi pediatrul tau pentru ca din cate am vazut fiecare medic are "piticii" lui in ceea ce priveste diversificarea, ia la pitici se mai adauga si particularitatile de dezvoltare ale fiecarui cupil.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

In primul rind buna ziua!

In al doilea rind, La Multi Ani tuturor care poarta numele de Ion, Ioan, Ioana, etc!

In al treilea rind si nu in ultimul, La Multi Ani Victor si sa cresti mare, sa fii cuminte si sa asculti de mama!

Eu am dat copilul pe balcon ca sint singura acasa si pina la ora asta a fost cumintel, unde mai pui ca nu stiu cind s-a trezit, l-am auzit cum se juca in pat pe la ora 9. Dupa ce i-am dat sa manince, l-am carat dupa mine in carutz si am facut ordine in toata casa. Cind sa ma apuc sa spal vasele si biberoanele, dadea semne de scinceala de somn asa ca am facut vreo 10 ture de casa si a dormit circa 45 de minute timp in care mi-am continuat treaba si cind sa maninc, a sunat tipa de la repartitoare sa platesc rata la ele si cind sa ma reapuc sa maninc, s-a trezit bb...
Acum a stat si s-a jucat singur dar la un moment dat se scincea si cind ma uit, aveam o ditamai pata pe maieu asa ca l-am mufat si i-am cintat iar mincarea, l-am schimbat de 2 ori si uite asa a mai trecut o ora din viata noastra...

De ieri nu mai am internet prin cablu, si am tot sunat la rds si cica trimit ei echipa , am sunat si azi noapte la 9 si cica pina la 10 vine echipa si azi cind sun, ce credeti... pina in decembrie anul trecut abonamentul teve era gratis, din ianuarie trebuia sa platesc dar pe mine nu m-a anuntat nimeni, asa ca nexam teve, nexam cablu... sotul i-a sunat azi de 3 ori si a zis ca ii suna toata ziua la interval de 1 ora pina se rezolva. De ieri de la 13 fara teve e groaznic, ca internetul il ai pe telefon daca vrei... asa ca am inchiriat 4 filme si cind am timp, ma uit la ele, ca mi-e lene sa caut antena de camera si sa prind tvr1 sau alt post care se poate prinde.
Dar parca vad ca pina saptamina viitoare nu se rezolva asa ca luni va trebui sa caut antena ca reincepe clubul nevestelor disperate de luni pina miercuri la ora 9.

Fetelor, m-am hotarit si eu pentru Montignac dar nu pot de luni pentru ca nu am citit toata lista si vreau sa fac o treaba organizata, sa curat frigiderul si camara si sa cumpar numai alimente permise. Cu Atkins astept dupa ce termin cu alaptarea, scrie clar in carte ca nu se recomanda... Oricum am vazut ca in mare parte e super ciudat Atkins adica nu ai voie iaurt dar ai voie smintina, nu ai voie brinza dar ai voie cascaval si alte asemanatoare, regimul se bazeaza pe eliminarea carbohidratilor din mincare... ca la diabet!
Eu aveam 69 dupa nastere, adica + 3 de inainte de a fi gravida si acum am 72 adica + 6, ca am bagat in mine ca in spital! cica sa nu pierd laptele cum zice mama!

Astept sa vina sotul acasa ca sa mai stea si el cu bb desi este asa de cuminte dar parca nu mai am chef de joaca si de alte alea... trebuie cineva care inca nu s-a plictisit!

Deea chiar ma gindeam aseara ce este cu tine si ma intrebam daca nu ai probleme cu bb... deci e vax albina vorba babelor ca la botez nu raceste nici un copil! Asa credeam si eu! Multa sanatate!

Mihaela chiar nu vazusem nici un bb baiat mai silfid asa ca al meu, concuram la greutate la fetite, asa ca bine ai venit in club! hehe... daca e sanatos, nu mai conteaza greutatea si ma uit ca in lungime bate spre 66 asa ca e dezvoltat.

Vioa si eu am probleme cu alimentarea copilului la tita insa am observat ba ca aveam tite moi si nu pe placul copilului ba incercam sa ii dau sa manince mai repede decit vroia el... trebuie sa fii calma si sa nu te apuce panica, altfel el simte si mai rau nu vrea sa manince... eu il pacalesc cu suzeta, am mai spus metoda, suge suzeta, ii bag tita, respinge tita ii dau suzeta pina ia tita si o papa de o parere, dupa care muls si la bibe. In schim noaptea numai titi maninca!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

LA MULTI ANI CELOR CARE ISI SERBEAZA AZI ZIUA NUMELUI !

LA MULTI ANI IOANA !

LA MULTI ANI VICTOR !

Vad ca vorbiti de cure de slabire .Eu sunt multumita cu kg mele (48,5) avind in vedere faptul ca inainte de a naste aveam 60 kg.Singura mea problema sunt colaceii de la burtica .Din cauza lor nu gasesc haine potrivite .

Ina , si eu iti inteleg starile prin care treci ,dar cel mai bine e sa nu mai bagi in seama toate prostiile care te deranjeaza .Si eu m-am plins de sot , de mama , de soacra , de copil bolnav etc. Si acum crezi ca mi-e mai bine ? Ba dimpotriva .

Gabi

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo74 spune:

La multi ani tuturor Ioanelor si Ionilor! Sa ne traiti si sa infloriti!

O dedicatie speciala ptr Ioana75, veterana noastra!

Si de asemenea la multi ani ptr toti beblusii care astazi implinesc diverse varste (luni)...intelegeti voi.

Ina - da-o incolo de depresie. 2006 va fi un an extraordinar ptr toata lumea, o sa vedeti voi. Va spune baba Rada.

Mai fetelor, bebelusii vostrii sunt sociabili? Ca Luca al meu e tare sperios. Cand vine cineva pe la noi, intai sta, studiaza si apoi pune buza si plange frate de cine stie ce-i faci. Cel mai nasol e cu maica-mea care-l vede o data la 2, 3 saptamani. Se da saraca de ceasul mortii sa vina sa-si vada nepotul (sta la Ploiesti) si bblinul face figuri. Bine, toata situatia asta dureaza cam 20 de minute, dupa aia sunt cei mai buni prieteni.

Voi v-ati lovit de chestia asta? ca in rest e super razacios, hahait si ganguritor nevoie mare. Eu vreau ca bebeul meu sa se rada cu toata lumea sa nu fie vreun morocanos, care se ascunde in fustele lui mami.

Simona si bebe Luca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shalichias/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_flor spune:

Buna fetelor,

In primul rind La Multi Ani tuturor Ioanelor, Ionilor si mai mici si mai mari (IOANA75) si bineinteles, La Multi Ani bebelusilor care fac astazi un numar rotund de lunisoare. Petrecere frumoasa tuturor! .

Noi suntem bine, nu prea avem noutatzi, suntem sanatosi voinici si papam chiar binisor, 750-800 ml / zi. Doar mami are f multa treaba.
Si asteptam sa facem 3 luni sa vedem si noi daca si cit am mai crescut.

De dieta inca nu m-am apucat , dar trebuie sa ... ca revelionul si craciunul au lasat urme neplacute ... Am vazut ca ati mai scris una alta despre, va citesc din urma si revin.

Pupici,

Daniela, mama Ioanei (24.10.1999) si a Mariei (17.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Cristina CGE, sa-ti traiasca baietelul, izvorul nesecat de poante!
Stii ca am visat intr-o noapte ca pe Radu il chema Victor, asa ca s-ar putea sa-l botezam asa.
Asadar nu ne-a inselat feelingul sa nu ascultam de mama soacra, ca nu raceste nici un copil la botez. Biata Deea, nu te invinovati prea mult, adevarul e ca ne ghidam mult dupa proverbul "cand doi iti spun ca esti beat te duci si te culci" si sunt convinsa ca mai mult de doi ti-au zis ca nu-i pericol la botez, plus ca ai vazut si fetele - norocoase dupa parerea mea - care au facut botez si au fost copiii ok. Asa ca e usor sa cedezi si sa-ti pui la indoiala instinctul. Eu am avut noroc cu 2 familii prietene care au sustinut sus si tare sa-mi bag mintile in cap si sa nu risc inutil, dar tot restul de prieteni si familionul (afara de cumnati, care nu s-au bagat) ne-au blamat! Soacra si acum, daca-i zic ca ceva nu-i merge lui Radu, imi zice ca pt. ca e nebotezat; ma ameninta ca o sa vina ea si o sa-l ia, sa-l boteze fara stirea mea, va dati seama ce interesant e in conditiile astea sa fii diplomata!! Bine ca-i Alex bine. Oricum, de-acum ai incredere in instinctul tau, ca nu degeaba e renumit cel matern!
Catutza, dupa cum zicea si Mimsi, cu diversificarea sunt multe scoli de gandire, si pe stil vechi si pe stil nou, si americane si europene. De pilda, la Radu care acum mananca exclusiv lapte praf, mie mi-a zis dr sa ma gandesc la diversificare de la 4 luni 1/2 -5, ca pana atunci nu-s suficient dezvoltate functiile organelor interne si mai ales a pancreasului. Si tot cu suc de fructe mi-a zis ca incepem (prin USA am inteles ca se poarta cu cereale..). Eu zic sa citesti si tu cat mai mult, si de-aici dar si de-afara, sa vezi ce zice si pediatrul si sa iei o decizie cum ti se pare tie mai corect pentru fata ta!
Simo, eu la Radu am observat ca pusul buzei e in legatura cu starea de agitatie/nervozitate a musafirului. Daca e calm, destins, nu vorbeste tare, nu se agita, nu face gesturi bruste are parte de cel mai dragut zambet de bebelus din arsenalul lui Radu!
Jadi, nici nu stii cand trece timpul, asa-i? acum e dimineata, acum e seara si n-ai reusit sa faci mare lucru, ba chiar ca in cazul tau nici sa mananci! Eu ii tin de rau pe cei care ma suna - cu bune-intentii de altfel - si ma tin de vorba, ca imi strica toata planificarea fragila a zilei! Si oricum reclama aia unde taticul spala vase impingand si la carut ar fi fost fff credibila daca in loc de tatic era o mamica...
Copilul meu a inceput sa redescopere placerea dormitului pe spate; critic a fost acum cateva zile cand nu-i placea nici pe spate, nici pe burta si era marait nevoie mare. Acum il culc noaptea pe burta si dupa vreo 3-4 ore se foieste, il intorc si doarme tot atat pe spate. Uraaa! Ba chiar in timpul zilei si adoarme frecvent pe spate! Mai avem cu dormitul pe-o parte si gata, suntem mari!
Am fost azi la un cabinet de electrostimulare, sa vad si eu cum arata aparatele. Luni ma duc la maraton, 3 sedinte de proba (2 gratis) cu electrostimulare, vacuum si capsula (sper c-am retinut corect) sa vedem pe care o suport. Ei da, sa ma rasfat si eu, ca merit!
Hai ca v-ajunge cu gura mea bogata.

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Multumesc mult pentru raspuns Mimsi, si noua doctorita ne-a zis ca diversificarea de la 3 luni,incepand cu sucul de fructe,dar nu-mi spusese ce suc si cat,dar o sa ma lamureasca ea cand mergem la control,la 3 luni.
Multumim inca o data si sa-ti triasca fetita,sa creasca mare

Catutza si Bianca-Maria

Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Multumesc de raspuns si tie Raluca , , eu ma gandeam sa incep pe la 3luni 1/2-4luni,ca sa nu fie nici prea devreme nici prea tarziu,dar sa vad ce zice doctorita totusi (cand am fost acum la vaccin mi-a zis ca de la 3 luni) .
Fata mea a avut la nastere:3,220kg si 49cm, iar acum la 2 luni 5,600kg si 59cm.

Catutza si Bianca-Maria

Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Multumesc, multumesc, multumesc! Sinteti foarte dragute. Va doresc si voua sanatate si bucurii! La multi ani sarbatoritilor zilei.

Eu azi m-am destrabalat la Getts, tuns, coafat, manichiura; si nu i-am lasat acasa pe sot si pe miruna, i-am pus sa se plimbe pe victoriei; evident ca m-a sunat sotul de citeva ori, si imi punea la telefon copilul sa-l aud cum rage. Data viitoare ii las acasa, si imi "uit" si telefonul.

Am avut musafiri, traiasca "cuptorul cu lemne" ca fac pizza repede si buna, si o si aduc la usa. Iar acum mergem la o petrecere, cu tot cu fata, sa vedem cum se adapteaza.

Tonnia, eu am facut aerobic la 3 luni dupa operatie, asa de capul meu, nu am intrebat dr. Abdomene am facut doar pt partea superioara; pt partea inferioara, unde e operatia, doar am schitat citeva miscari, cit am considerat eu ca e ok. M-as mai duce si eu la sala ...

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

A venit si sotul acasa cind dadeam copilului sa manince si ia luat iar la telefoane pe astia de la rds. A fost super distractiv , a trevut timpul de masa mai repede decit de obicei dar tot nu avem net si cablu tv... in curind o sa incepem sa ne povestim amintirile din copilarie!
Basca a inceput o paranghelie prin bloc, maneaua rules!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput