Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

buna, fetelor

desi mai tarziu, LA MULTI ANI! tuturor Ioanelor si Ionilor!

in paginile anterioare se vorbea de obrajori iritati, rosii cu bubite, din cauza salivei si lapticului pe care si le intinde bb cu manutele...
ceea ce voiam sa va zic este ca bblului meu i-a trecut iritatia cu TRIDERM. am incercat inainte cu galbenele (nu am vrut nimic cu antibiotic...) timp de cateva zile si nu am obtinut decat o ameliorare. astazi in schimb i-am dat de trei ori in cursul diminetii cu triderm si pana pe la daua dupa-amiaza bb meu avea obrajii curati. unguentul asta mi-a fost recomandat de neonatoloaga din spital.

in rest, nici bb meu nu prea a mancat bine (azi doar la 9 - mar ras si suc, la 14 - 130 ml lapte si la 18:30 - 130 ml lapte). acum doarme. ma astpt sa manance in cursul noptii... :)

si noi avem botezul luna asta si, dupa ce am citit despre 'sejurul' nefericit la spital cu bronseolita, m-am cam speriat... o sa stabilesc cu nasa o strategie de lupta... mai nasol cu soacra care-si baga tot timpul in seama cand suntem in public cu copilul... nu s-a 'educat' inca...

oricum, ca tot s-a pus intrebarea despre reguli pentru terte persoane, eu mi-am impus de la bun inceput regulile tuturor, fara nici o teama ca se supara cineva : MAI BINE SA SE SUPERE TERTII DECAT SA SUFERE BB MEU!!! si sa stiti ca nu s-au incumetat sa-mi incalce regulile (in special doritorii de tinut in brate de la sosire pana la plecare...)

liamia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Mai da multe albume ati facut. Hai sa facem inca unul cu Dormind. Am pus in albume si eu poze.
Noi maine deschidem albumul de 5 luni. Va dati seama?! 5 luni.... o gramada de vreme.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Codruta bine ai revenit! Nu reusesc sa deschid albumul sa o vad pe Petra... ce se intampla?

Luca e super... are 8 kg. si papa foarte bine, momentan doar fructe si cereale! Acum am inceput si cu borcanele de la Hipp.Matei a devorat acele borcanele... cu el ar fi trebuit sa primim premiu de fidelitate. Eram mai tanara si nu stiam gati putin, acum ma descurc cu gatitul la suta de grame si borcanelele le mancam doar asa... de amorul artei!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Romana, poate ca umblam eu prin album...Incearca acum.

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

Mergi la inceput

Noi avem 7 kg si papam doar tzitzi. Cred ca incep cu morcovelul pe 12 ianuarie....sa vad daca am curajul

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna seara mamici si bebici,
Pai.. eu am reusit perfomanta de a culca amandoi copii, trebe sa il mai culc pe tati

Codruta si Petra, bine ati revenit. Asteptam sa ne povestesti cum a fost primul sejur la munte in 3.

Multumim ptr urarile lui Victor.
Cu mentiune speciala ptr Jadi, care i-a scris s-o asculte pe mama.
Cand a citit nu prea i-a convenit
am serbat aniversarea lui dupa toate regulile si inca ceva: un dinte care se misca.

Asa ca in final, le vor da dintii la amandoi copii mei.

Ioana, lasa ca vei rezolva si cu bona si cu mobila.
Si eu disperasem cu bona, dar pana la urma am rezolvat.
Si eu stiu cataloagele Ikea din Franta, e super mobila.
Vezi daca plecati in Franta, cumparati mobila de acolo.

Mihaela_e, ce bine e ca ai net, ne mai auzim si noi.

Fug sa ma spal si eu.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_reurean spune:

Buna seara mamici,

Jadi si Irina, multumesc pentru sfaturi. M-am cam panicat, desi nu sunt genul care se sperie din orice. Am vorbit cu pediatra si mi-a spus ca ar putea fi doar o faza. Bebe e vesel di fericit, zambeste mult si nu pare bolnav.
Ma gandesc sa imi iau pompa, voi de care ma sfatuiti sa iau? Sunt destul de frustrata cum spunea Irina de faptul ca desi am lapte, bebe nu vrea. E greu de acceptat.
As ramane recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi despre cum se pastreaza laptele de mama la frigider, la temp camerei si congelator.
Trebuie sa ies cumva din starea asta ca nu ii face bine la bebe.
Sper sa nu slabeasca si nu stiu de ce mi se pare aa o tragedie sa incep cu formula seara ca supliment.
Si peste toate astea nu ma prea inteleg nici pe mine , ca asa de panicata nu am fost niciodata. Am senzatia ca bebe slabeste si cantarul zica ca nu si o multime de prostii de genul asta.
OF!
Ma duc sa ii dau papa si sper sa fie toate bune!

Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Buna dimineatza!

La multi ani cu intarziere tuturor Ioanelor si Ionilor!!!

La multi ani sarbatoritilor zilei! Petra Alexandra, Maya Georgiana, Alexandru, Radu-Ioan, Darius Eduard.

Noi am fost la Moeciu 3 zile. Ne-am intors ieri seara. A fost supeeeer! A nins tot timpul, ne-am dat cu sania, Serban a dormit la greu. Am luat si socrii cu noi, asa ca am putut respira cat de cat Am facut cu schimbul la cupil, ca sa guste toata lumea derdelus. Din pacate n-am putut sa-i aratam lui Serban zapada decat de pe geam - cum dadea cu nasul de aer adormea instant.In schimb i-au priit iesirile astea - ba la munte, ba la tzara ca mi-a luat in greutate peste 800 gr in 3 saptamani desi suntem in luna a cincea. Avem aproape 7 kg.

Am si o veste mai putin buna: nu-l mai alaptez deloc de la Craciun - nu mai am lapte. Am tot tras de el dar nika. Am fost cam tristutza, motiv pentru care n-am prea mai reusit sa fentez depresia asta post-natala Acum insa incep sa-mi revin

Pauza ca maraie!

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Gata! L-am intors pe burta si a adormit tun.

Noi am reusit sa ne facem un program destul de fix de papa si somn. Am ajuns la 5 mese pe zi de cand cu alaptatul exclusiv artificial. La o masa haleste intre 170 si 240 ml lapte. Papam la 4 ore, cu ceva ceai intre mesele de dupa pranz: intre 150 si 200 ml pe zi de ceai. Avem zile cand nu ne ajunge 1 litru de lapte pe zi, asa ca de saptamana viitoare incep sa-i dau suculet de mere.Avem 4 luni juma.

Nici eu nu sunt prea hotarata cu diversificarea...Daca as fi reusit sa pastrez sanul n-as fi inceput-o pana la 6 luni. Oricum, pana atunci nu vreau sa-i dau decat fructe si legume. Nu m-am hotarat daca in piureul de fructe sa-i pun biscuite ras sau branza de vaci sau sa le alternez... Dar mai am 2-3 saptamani ragaz. Oricum pana la 7 luni o sa-i diversific toate cele 3 mese ca de la jumatatea lui martie ma intorc la serviciu si vreau sa ma ocup eu de acest aspect.

In ceea ce priveste somunul Serban doarme cam asa: somnul de seara intre 22-23 si 5-6 dimineatza, papa in 15-20 min, de obicei facem si kk atunci, schimbat si pus in patutz unde doarme iar pana pe la 8. La 8 maraie si-l iau cu mine in pat si mai dormim pana la 9 cand ne trezim de tot.Daca nu, ne trezim la 8. Pana la ora 9-10 cand e masa nr 2 il schimb de pijama, ii fac toaleta de dimineatza si gimnastica. La 10 papam iar si pe la 10 juma-11 mai dormim 20-30 minute.Apoi ia neica si distreaza cupilu: catecele, poezii, plimbat in carucior prin casa, pus in patutz cu jucariile, zgait pe pereti la figurine. Uneori mai fura 20-30 minde somn pana la masa de ora 13-14, alteori nu. Dupa masa nr 3 insa fie iesim afara si adoarme in marsupiu, fie il pun infofolit in carucior in fata geamului deschis. Doarme intre 1,5 si 3 ore. Daca stam afara o ora, mai doarme 2 dupa ce intram in casa imbracat in fata geamului. Daca nu iesim doarme doar 1,5-2 ore in fata geamului. Masa urmatoare e la 17-18 dupa care nu mai doarme decat rareori pe la 20-20h30 inainte de baitza dar max 30 min. Baia o facem intre ora 21 si 21h30 iar la ora 22 primeste ultima masa.

Sa va spun acum cum adorm eu copilul. Serban nu adoarme in patutz decat dupa prima masa cand, dupa ce se gangureste la carusel si la piticii de pe peretzi fie adoarme singur fie incepe sa scanceasca si ma duc numai sa-l intorc pe burtica si adoarme imediat. In rest tre' sa-l ajut sa adoarma si procedez astfel. Seara imi adoarme uneori singur la biberon si nu mi se trezeste nici cand il pun pe umar. Cand insa tre' sa-l adorm eu, il iau in bratze in camera lui , opresc radioul, il legan si ii cant fie "aaaaaaa" fie " un elefant...". Uneori ii pun si suzi, insa numai cand e ft obosit si agitat. Adoarme in maxim 5 minute. Dupa ce adoarme merg cu el la TV si il tin inca la mine la piept cam o juma' de ora. Cand ma asez continui sa-l legan inca vreo 5 minute. Sonorul la TV nu tre' sa fie prea tare.Dupa o juma' de ora ma ridic usor si-l duc la el in patutz unde il culc pe burtica si doarme pana dimineatza. Niciodata nu incerc sa-l pun in pat mai devreme de juma de ora, nici cand adoarme la biberon ca altfel se trezeste.In timpul zileiil adorm mereu in carucior: leganat inainte si inapoi, pastrand ritmul si fredonand aceleasi melodii ca seara.De cele mai multe ori recurgem si la suzi. Adoarme in max 10 minute si nu-l mut niciodata de acolo. E foarte important insa sa fiu pe faza cand da el primele semne de somn: frecat la ochi sau cascat sau usor marait sau pur si simplu fixatul unui obiect/ unei persoane mai mult de 20-30 secunde. Daca trec mai mult de 10-15 min de la primele semne incep plansetele,circul si imi este foate greu sa-l adorm.

Haideti ca v-am plictisit destul si nici macar nu stiu daca foloseste cuiva ce am scris.Ma duc sa ma mai culc o ora. Va pup!

Aaa, sa nu uit. De azi incep si eu Montignac. Si de saptamana asta incep si sala.Nu mai incap in nici o haina!! Si cand ma gandesc ca la 3 saptamani dupa nastere nu mai aveam nici un gram in plus... Ufff, acum cred ca am luat vreo 10 kg, n-am avut curajul sa ma cantaresc sa nu-mi stric sarbatorile O voi face in dimineata asta! Asa ca fetelor, sa avem spor la slabit.

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Simodina, are un program extraordinar! O sa incerc si eu adormirea lui asa!
Ce-am observat eu la al meu e ca atunci cand ii faceam baia la 21, adormea greu dupa, cred ca ii trecea ora de somn, ieri am facut-o la 20.30 si a adormit instantaneu dupa masa. Doar ca se trezeste mai devreme ...

Mergi la inceput