Despre greutate
Raspunsuri - Pagina 7
roxanaz spune:
A luat prea mult in greutate!
wapi
Sambata am fost cu bebele meu la verificarea lunara si la masuratori au iesit 7.100kg si 63cm. El are 3 luni si o saptamana si la nastere a avut 3.500kg si 52cm. Pana la 3 luni i-am dat san si lapte praf completare, iar acum ii dau numai lapte praf. L-am alimentat la cerere, el tipa cand ii este foame. Pediatra mi-a recomandat sa-i dau sa bea si 100ml apa pe zi si sa nu depaseasca 1 litru de lapte. Noi acum nu mancam 1 litru de lapte, dar cand ii dau apa plange, dar pentru ca ii este foame o inghite. mi-e teama sa nu devina supraponderal - pentru ca se pare - el mananca mai mult decat ar trebui - si nu-l obliga nimeni !!!!
dalimana
Eu ti-as sugera sa reduci treptat cantitatea de lapte pe zi, din ce in ce mai putin, astfel incat bebita sa se adapteze mai usor. Si incearca sa ii organizezi cat e posibil un orar de mese sa se obisnuiasca stomacelul cu pauze de 3-4 ore. E mai bine si pt tot aparatul digestiv.
Gandacel
Wapi, pe Bogdan l-am nascut cu 3,450 kg si la trei luni avea 6.980 kg (poti zice 7). Nu a zis nimeni ca e supraponderal, ba arata ff bine, nu arata a copil gras. L-am hranit cu san exclusiv, la cerere, tot pentru ca plangea de foame. Singurel, incepand cu luna urmatoare a luat mai putin in greutate, constant, iar acum la 9 luni (noi il cantarim doar la cabinet, lunar) avea 9.250 kg, ceea ce e foarte bine. Si arata ca un copil de reclame! Nu te ingrijora, ritmul asta de la inceput nu se pastreaza. Abia dupa 2 ani poti sa vorbesti de copil supraponderal, sa iei masuri poate... Pana atunci, copilul stie ce si cat are nevoie sa manance.
Darria
Nu te ingrijora, acum nu poate fi vorba de copil supraponderal. Fiecare copilas are ritmul sau de crestere.
Fetita mea in prima saptamana de stat acasa(dupa ce am venit din maternitate) a luat ft. mult in greutate: 400 de gr. Am hranit-o cu formula in cantitatea recomandata varstei(a fost si putin san). Dupa aceaa si-a reglat ritmul de crestere si avea greutatea corespunzatoare graficelor.
Mirunaa
Rares la nastere a avut 3,100 si 51 de cm.In prima luna, cand l-am alaptat exlusiv a luat in greutate 1,800, apoi in urmatoarele doua luni, cand i-am dat lapte praf a luat cate 1,200 pe fiecare luna.Facand un calcul....la inceputul lunii a 4 a avea 7.300.Era un copil grasunel dar nimeni nu mi-a spus ca ar fi supraponderal( nici-un doctor).Ce-i drept o perioada am evitat sa-i dau fainoase.A inceput sa nu mai ia in greutate asa vertiginos cam de cand s-a ridicat singur in picioare si de atunci....e intr-o continua miscare.
Hildegard
Eu zic sa lasi pauza intre mese, 4 ore. E sanatos pentru stomacel. El trebuie sa stie de foame, sa simta senzatia si treptat ii reduci cantitatea de lapte.
MaryP
Hmmm...bebele meu are tot 3 luni - 6kg900g - 61 cm...Nimeni nu mi-a zis ca ar fi gras! Si papa numai san...De unde ideile astea cu copii grasi cand sunt atat de mici? Gras/slab...mai incolo, cand merge si are ocazia sa slabeasca....
wapi
Multumesc pentru sfaturi. Dimineata putem face pauze de 4 ore intre mese, dar seara ii este foarte foame si plange, si bea apa si iar plange :), asa ca mancam la 3 ore, 3ore1/2. Ma straduiesc sa nu-i dau mai mult de 6 mese pe zi. Citisem undeva ca greutatea din primele luni influenteaza greutatea ta ca si adult. In aceasta perioada se formeaza celulele adipoase, si cu cat ai mai multe cu atat iti va fi mai greu sa slabesti si te vei ingrasa mai usor. Bebele meu este acum dolofan, dar nu vreau sa aiba probleme cu greutatea nici acum, nici cand va fi adult.
miraa
am revenit si eu dupa o mare perioada de timp in care nu am mai scris nimic
al meu arata f bine si a papat numai san pana la 6 luni...am inceput apoi cu sucuri,fructe,supe,dar a fost destul de mofturos pana la 8 luni...a inceput apoi sa pape orice...papam in continuare san la cerere si avem 9 luni si 11 kg...nu as fi putut niciodata sa-i reduc din mancare ca nu aveam ce...copilul se vede ca ia in greutate abia la 2-3 ani
sirimie
Nu se pune problema de bb supraponderal la citeva luni! Eu te sfatuiesc sa ii dai sa manince cit vrea el, cu un program regulat de mese.
Eu am un nepotel care a crescut 1 kg pe luna pina la 8 luni, acum e inalt pentru virsta lui dar nu e gras deloc.
miraa
am revenit si eu dupa o mare perioada de timp in care nu am mai scris nimic
al meu arata f bine si a papat numai san pana la 6 luni...am inceput apoi cu sucuri,fructe,supe,dar a fost destul de mofturos pana la 8 luni...a inceput apoi sa pape orice...papam in continuare san la cerere si avem 9 luni si 11 kg...nu as fi putut niciodata sa-i reduc din mancare ca nu aveam ce...copilul se vede ca ia in greutate abia la 2-3 ani
roxanaz spune:
Greutate la 2 ani
Siminna
E normal sa aiba numai 11 kg la aproape 2 ani? La 1 an avea 10 kg, deci intr-un an mi-a luat numai 1 kg....e vioaie, are zile in care maninca si zile in care nu, dupa cum are chef.
anamaria
daca e vioaie si fericita, e ok!
cred ca tot atata cantarea si bogdan al meu... am fost mereu mai 'lenesi' la cap asta. in fine, o parere pertinenta ar trebui sa-ti dea pediatrul...
Field_mouse
E normal. Baietii mei au avut 11,5, respectiv 12 kile. Acum, la aproape 3 ani, au 13,5 si 14 (plus-minus, ca nu prea vor sa stea pe cantar).
Ai un copil sanatos, vioi si vesel. E putin mai slabuta, si ce daca? Iti placea mai mult, daca era grasuna si statea locului toata ziua?Stai linistita sibucura-te de fetita ta!
mamagiuliei
Foarte normal ! Nici noi nu reusim sa depasim pragul de 11 kg , desi Giulia mea mananca foarte bine, insa nu are stare
theo_2004
daca e sanatoasa nu e nici o problema. pediatrul ce zice? i-ai facut analize sa fie totul ok?
"daca era grasuna si statea locului toata ziua?"
al meu baiat e grasun dar sa sti ca nu sta deloc linistit. alearga, se catara, sare non stop. papa ff bine (nu-l indop) asa a fost mereu si doarme ff bine (din nou asa a fost mereu). asimileaza doar f bine din papa si nu am ce sa-i fac.nu mananca dulciuri, pufuleti.
Siminna
Mamici
multumesc frumos; m-am mai linistit.
kid2003
si eu am problema asta, saptamana viitoare fetita mea face un an si nu a atins inca greutatea de 9 kg, asta in conditiile in care are deja 78 de cm, deci mai mult decat zice "la carte". Mi s-a spus si mie ca asta e felul ei, daca e vioaie si sanatoasa sa o las in pace...in ultimele luni mi-a luat f putin in greutate. Eu am ales sa nu ma mai stresez cu problema, in mod sigur nu va trece de 11 kg la 2 ani, la ritmul in care se "ingrasa" ea...mai ales ca acum are luni in care nu pune un gram. Sa ii lasam in ritmul lor...oricum cred ca acesti copii energici si putin sub greutatea din carti sunt mai castigati decat cei care ies din grafice. Poate fetita mea nu se va lupta niciodata cu kg in plus cu care ma lupt eu (nu ca ar fi multe, dar oricum sunt si eu am fost intr-un perpetuu regim de slabire, asta in conditiile in care am fost un bebe cu o greutate "peste medie" mereu)
Gabbriela
Varsta - KG minim - kg medie - kg maxim
9 luni - 6.7kg - 8.6kg - 10.8kg
12luni - 7.4kg - 9.6kg - 11.8kg
15luni - 8.0kg - 10.4kg - 12.8kg
18luni - 8.7kg - 11.0kg - 13.6kg
21luni - 9.0kg - 11.6kg - 14.2kg
24luni - 9.4kg - 12.0kg - 14.8kg 2 ani
27luni - 9.8kg - 12.6kg - 15.4kg
30luni - 10.3kg - 13.0kg - 16.1kg
33luni - 10.8kg - 13.6kg - 16.6kg
36luni - 11.2kg - 13.8kg - 17.2kg 3 ani
42luni - 11.5kg - 14.5kg - 18.5kg
48luni - 12.0kg - 15.5kg - 19.5kg 4 ani
54luni - 12.9kg - 16.5kg - 20.9kg
60luni - 13.5kg - 17.5kg - 22.0kg 5 ani
66luni - 14.2kg - 18.2kg - 23.4kg
72luni - 15.0kg - 19.0kg - 24.8kg 6 ani
78luni - 15.9kg - 20.0kg - 26.3kg
84luni - 16.8kg - 21.5kg - 28.5kg 7 ani
90luni - 17.5kg - 22.5kg - 30.5kg
96luni - 18.2kg - 24.0kg - 32.5kg 8 ani
Lungime: minim si maxim
9 luni - 64.0cm - 74.5cm
12luni - 67.0cm - 78.0cm
15luni - 70.0cm - 82.0cm
18luni - 73.0cm - 85.5cm
21luni - 75.5cm - 89.0cm
24luni - 78.0cm - 91.5cm 2 ani
27luni - 80.0cm - 94.5cm
30luni - 82.5cm - 97.0cm
33luni - 84.0cm - 99.5cm
36luni - 86.0cm - 101.5cm 3 ani
42luni - 89.5cm - 105.5cm
48luni - 92.0cm - 109.0cm 4 ani
54luni - 95.0cm - 112.0cm
60luni - 97.8cm - 115.5cm 5 ani
66luni - 100.5cm - 118.8cm
72luni - 103.0cm - 121.5cm 6 ani
78luni - 105.5cm - 124.5cm
84luni - 108.0cm - 127.8cm 7 ani
90luni - 110.5cm - 130.5cm
96luni - 113.0cm - 133.5cm 8 ani
Eu ma orientez dupa acel tabel.. piticu meu e in limitele normale... din ce ai sc si a ta fata e in limitele normale.. daca e vesela si vioaie si nu are probleme de sanatate nu ar trebui sa iti faci probleme
claujro
Mateiul meu a slabit in urma unor repetate enterocolite si chiar eram foarte ingrijorata. Acum, vazand tabelul...m-am mai linistit. Are 33 luni si 14-15 kg. In schimb Mara la 1 an are 12 kg!!! Cred ca asta ar trebui sa ma nelinisteasca mai mult
GeorgetaR
Gabbriela, multumesc si eu pt tabel! Andrei la aproape 2 ani are 14 kg si ceva si ma gandeam daca nu cumva e prea mult desi nu e grasut, e doar mai "mare" decat alti copilasi de varsta lui, adica si mai inalt.Pare a avea 3 ani in loc de 2.
Ema79
Claujro nu ai de ce sa-ti faci griji. Fetita mea la 2.3-2.6 ani avea 17 kg. Acum are 3 ani, 18 kg si inaltimea de 103 cm.Cu kg s-a mentinut chiar daca a mancat la fel de bine. Daca ar fi sa ma iau dupa tabel ar fi la limitele maxime. Este foarte sanatoasa, arata foarte bine si nu e nici slaba, nici grasa.Ideea este ca pe masura ce creste nu va mai lua la fel in greutate nici fetita ta.
Ce sa mai spun ca baietelul meu de 4 luni are 8.5 kg?
Cristina_C
De la 1 an la 2 ani Robert a luat 2 kg, de la 2 ani la 3 ani aproape 4, iar de la 3 ani la 4 ani sper sa pot spune (peste 2 luni) c-a luat 1 kg.
angelapriboi
Fetelor baietelul meu are 6 ani si are 17 kg.Intotdeauna a fost slab.Am facut nenumarate analize,l-am indopat cu vitamine si nimic.I-am dat tratamente naturiste de giardia desi la copro nu i-a iesit niciodata nimic.Cu toate astea asta e ritmul lui de crestere.
Si am uitat sa va spun ca nu am avut nici o problema de sanatate pana acum.Si de alergat alearga de parca s-ar pregati pt olimpiada.
kristinutza
radu are la un an 8.500 kg si 78 cm lungime. e slabanog adica .
si mie mi-ar placea sa fie un pic mai grasut, dar si eu si sotul am fost tare ashkilopatzi in copilarie. ne-au stresat destul ai nostri cu mancarea...
laura72
un copil ar trebui sa cresca asa:
0-4 luni cate 750g luna=3 kg
4-8 luni cate 500g luna=2 kg
8-12 luni cate 250g luna= 1kg
deci cam 6 kg in primul an de viata.
dupa varsta de un an cate 200-250g luna.
lntre 4-5 luni isi dubleaza greutatea de la nastere,iar la un an si-o tripleaza.
pt. calculul greu.se ia in considerare greutatea de la nastere.un copil de 3000g la nastere va avea la un an cam 9 kg,iar
unul de 4000g va avea 12kg.
copiii mai au si salturi cand cresc mult si cand iau mai putin,important e o crestere macar usoara si ar trebui sa ingrijoreze stagnarea.
in perioadele cand sunt bolnavi(infectii) nu iau in greutate,ci doar in inaltime.
roxanaz spune:
Greutatea la 2,4 luni
TOMALAVINIA
Buna dragi mamici! Fiica mea mai mare are 2,4 luni si cintareste 16 kg.Sunt tare stressata de greutatea ei, m-i se pare ca e prea mult.Nu pare grasutza, fiindca e inalta, are 96 de cm.Are trei mese pe zi si intre mese manica fructe, nu maninca mult la o masa si de vreo 2 luni nu mai primeste nici ciocolata. Inainte primea cite un cubulet pe zi.Acum nimic!
Copilasii vostri cum sunt?
Astept sa vina vremea buna sa depuna mai mult efort fizic in speranta ca nu se va mai ingrasa.
monalac
baiatul meu la 2 ani si 2 luni are 11kg si cam 90cm....e slabut,dar e plin de energie si sanatos....nu ti face probleme,fetita ta va slabi cu timpul....cand se face mai mare,da o la inot,sau la un alt sport.
Carmenbr
Nu fii stresata de ce o sa ti se raspunda aici, pentru ca or sa apara mamici cu copii cu 10-12 kg spunand ca este grasuta, ca bla, bla, bla...Eric are 2,8 ani si 17 kg, dar si 101 cm. Are inaltimea unui copil de 3 ani, deci greutatea e ok in raport cu inaltimea. Dimpotriva, medicii mi-au spus ca au acum probleme cu copii sub greutate, pentru ca din frica de a nu se ingrasa parintii nu mai hranesc suficient copilul sau il lasa in voia lui. Uita-te la pozele mele. Eric e orice, numai un copil gras nu e. Toata lumea zice ca are 4 ani, chiar si hainutele care i le dau sunt pt 4 ani. Asa e el mai inalt si bine facut. Ce sa-i fac. Asa ca nu-ti fa griji si ignora sfaturile despre diete. Cat despre ciocolata, ti-as fi zis sa-i dai copilului, dar adevarul e ca si eu ii dau mai rar ciocolata, dar de frica dintilor si din cauza ca are energie cat pt 50, nu din alt motiv.
Stai linistita ca nu e grasuta la inaltimea ei, o sa vezi ca procesul de ingrasare o sa se mai potoleasca.
TOMALAVINIA spune:
Fetelor, m-ati mai linistit un pic! Multa sanatate va doresc si sa va traiasca puiutii!
JARMO spune:
Eu l-am nascut pe bb de 3.945 g , iar la un an avea 11.150g si 77 cm, insa nu toti copii sunt la fel, poate sa fie mai slabut si mai inalt sau mai grasut si micut, asa ca... stai calma !
flaviutza spune:
Lavinia sa sti ca si noi ne-am facut probleme. ba chiar am fost si am cerut sfatul unui nutritionist. Alexia are acum aproape 17 kg la 103 cm, 2,10 ani , e foarte energica, da foarte, nu sta deloc, nu oboseste, are mobilitate buna, e bine cladita, dar fara sa aiba cute de grasime. nu e bolnavicioasa si are un apetit de speriat. rade la o masa aprox un castron normal de mancare fara mofturi.
mie mi s-a spus ca probleme sunt la cei molatici, cei cu grasimica multa,cu cute la picioare(nu bebei,ca ei mai toti au, ci copil la 2-3 ani) nu muschiulet sa-l simti tare sub mana, cei care obosesc repede si nu fac fata la efort sustinut.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
oanna3 spune:
tripletii mei si-au depasit cu mult triplul greutatii, aveau la nastere intre 1800 si 2200 iar acum la 8 luni au intre 7500 si 8500...
oare cat vor avea la 1 an?
sper ca 9000 - 10000
mai vedem noi
iubesc si sunt iubita
TOMALAVINIA spune:
flaviutza, sa stii ca are muschi peste tot, mai ales la picioare, e tapana!Si de energica, nu mai zic! Nu sta nici 3 secunde locului, chiar azi am cronometrat-o.Si pofta de mincare are cit doi! Mai ales cind sta cu noi la masa! Dar e important ca e sanatoasa.Multi din partea noastra!
silvi_2005 spune:
Eu sunt de parere ca trebuie avut in vedere si inaltimea si ritmul in care fiecare copil creste in inaltime si greutate, este bine sa urmaresti graficele( si eu am facut-o tot timpul) dar sa nu uitam ca fiecare copil creste in ritmul lui, sanatosi sa fie.
Baietelul meu s-a nascut cu 3900 gr si 58 cm, era cel mai lungan din maternitate.Acum la un an si o luna are 87 cm si 12.750 gr, pentru lungimea lui greutatea e la limita normal,a nici vb sa fie grasunel doar ca e f lungan, in ultimele luni a luat f putin in greutate, mai mult s-a lungit. Parerea mea e ca lungimea conteaza f mult si la ei ca si la noi, mai ales ca la ei diferentele sunt f mari, sunt copilasi care la un am au 75 cm altii mai putin iar altii sar de 80 cm....iar greutatea variaza f putin, in raport cu inatimea.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
flaviutza, sa stii ca are muschi peste tot, mai ales la picioare, e tapana!Si de energica, nu mai zic! Nu sta nici 3 secunde locului, chiar azi am cronometrat-o.Si pofta de mincare are cit doi! Mai ales cind sta cu noi la masa! Dar e important ca e sanatoasa.Multi din partea noastra!
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
Exact asa e si a mea. doar falcutele au ramas! in rest, are carnea tare si e fortoasa(se ridica in maini pe bara)
eu am urmat totusi sfaturile nutritionistului, in sensul ca i-am limitat fainoasele,dulciurile,etc. si nu a mai pus pe ea de pe la doi ani. am pus-o aseara la elecronic, goala pusca, si are 16,100.
17 are imbracata de scos afara.
are insa un apetit de speriat, insa e rosie in obraji si sanatoasa..nu imi mai fac probleme, o las sa bage cat doreste(de ex aseara mi-a mancat un castronel de legume cu branzica la cuptor ,cam 200 grame , doua mere barosane rase si un iaurt de 150 grame cu un pumn mare de fulgi de porumb + biberonul de suc . si la sapte azi dimineata urla prin tot apartamentul ca moare de foame! doua sandwisuri la aparat plus un porumb fiert plus ou fiert cu crema de unt si branza!
mi se pare ca papa prea mult, dar iar are o perioada de inaltare si stam vreo 4 ore prin parc!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/