Despre greutate

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

la doi ani avea 16 kile si 90 cm...acum la 2 si opt luni are102 cm si 16,5 kg..e inaltuta,nu-i dai varsta.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nu ia in greutate
ralcat
Nu stiu ce sa fac cu bebe Mitz. Desi mananca bine zic io, adiq la 10-11 piure de fructe - (2-3mere+1 para); la 14-15 laptik de la mami; la 18-19 legume/sana+ou/peste; la 22-23 laptikul de dupa baitza; noaptea tot laptic de cate ori vrea (pe la 2 si pe la 5-6); nu a mai luat in greutate in ultimele 2-3 saptamani.
Oare e din cauza dintilor, ca are toata gingia de sus inflamata si se pare ca sunt 4 dintzoshi pe cale sa erupa si cum la el dureaza cam o luna spartul e tare marait si carkotash in timpul asta.
Am programare la medic saptamana viitoare pentru controlul lunar, dar m-as simti mult mai bine daca as afla si experientele voastre.
Multzam fain

liliac1

Ce "varsta" are bebe Mitz, in primul rand...ca e tare important. Si apoi, daca abia saptamana viitoare il duci la medic, cum iti dai seama ca nu ia in greutate??
Copiii au o perioada in care nu mai iau in greutate ca atunci cand era bebelush, incepe sa puna cateva sute de grame, dar nici pe alea, cateodata...de-asta spuneam ca varsta e importanta...

Hermis

Din pacate, din legume si fructe nu prea are cum sa se ingrase. Dimineata, incearca sa scazi cantitatea de fruct si sa adaugi branzica de vaci - in final sa ajungi la 3 linguri rase de branza + fructul ca si completare, pentru gust. Bineinteles omogenizate la blender cu putin laptic. Masa de la 18, as permuta-o la ora 14, iar la 18 poti sa-i dai iaurt amestecat cu gris (parti egale). Iar seara, celebrul fainos care se gaseste in n variante in comert. Eu asa am reusit sa-mi ingras bebelina top model. Adica sa o aduc la greutatea normala a varstei ei. Acum depinde si ce varsta are bb-ul tau, ca poate nu toate ce ti le-am spus sint permise la numarul de luni pe care le are.

ralcat

Mitzu are 8 luni. Si il cantaresc seara dupa baita. Branzica papa cu legume, am uitat s-o pun in enumerare. Fainoase nu-i dau inca si nici nu amestec fructele cu nimik altceva.

mina
in primul rand cantareste copilu mai rar ca face rau la nervi...vorbesc serios.
La 8 luni ce greutate are? Ca daca e "model" inalt si slab poti sa bagi cereale si in lapte si in fructe.
Ca si cantitati 2-3 mere si o para mi se par suficiente, daca adaugi si un pic de cereale ar fi mai consistent. Sau poti sa mai umbli la varietatea meniului, vizigotu meu asa s-a ingrasat un pic cand mi-am dat seama ca ritmul lui cere in fiecare zi altceva. O anumita mancare o papa bine azi si o refuza maine.

teo2
Mare dreptate are Mina! Cu cit il cintaresti mai rar, cu atit veti fi mai fericiti, si tu si bebe. Deja e la virsta cind ia mai putin in greutate, decit in primele luni, iar tu vrei sa vezi rezultate chiar in fiecare seara?

Nicoleta
Salut.
Si eram aproape obsedata de greutatea lui Stefan. Intre timp mi-a trecut.
Ideea este cum de nu papa si cereale de bebeluti?
Nicoleta

LORELAI ANCA MORARIU
Cerealele speciale pt bb (Milupa, Nestle, Hipp, etc) sunt ESENTIALE. Eu cel putin asa am învatat din toate cartile pe care le-am citit si de-asemenea de la medicul pediatru al bb. Aceste cereale sunt pe vârste - 4, 6, 8 luni si apio 1an, 1 1/2ani - si contin de-asemenea multe vitamine si minerale. Poti sa începi sa-i dai si paste fainoase facute din faina integrala - ffff bine fierte si zdrobite cu furculita/trecute prin mixer. Daca puiul are probleme (intoleranta la gluten) vezi ca exista si cereale fara gluten speciale pt bb.
La vârsta asta poti sa-i dai sa rontaie si coji de pâine - ajuta si la dentitie.

coraly
Nu trebuie sa-l cantaresti prea des. Copiii oricum cresc in salturi, recupereaza intr-o saptamana cat pt 3, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi daca in rest pare ok.

laura72
Raluca,
copilul se cantareste la 2 sapt.ca sa vezi cresterea per total,de la 8 la 12 luni trebuie sa ia in greut. cate 250g pe luna,deci 1 kg in 4 luni.daca ar crestecate 750-1000g pe luna mereu la 3-4 ani ar avea greutatea ta.
la 8 luni ar trebui sa intoduci si a treia masa adica ora8-10 fructe cu branza sau cereale
ora13-14 legume cu carne,ou,branza
ora 17 18 iaurt sau suc de fructe cu un biscuit,sau lapte cu cereale sau paste cu bransza la trezire si culcare laptic si la 20 inainte de baita tot asa.si eu sunt de parere sai dai si cereale nu neaparat multe cat sa ingroase piureul de fructe,prima data fara gluten adica orez simplu apoi porumb,tapioca sau o combinatie intre ele

ralcat
Fetele, va multumesc mult pentru sfaturi , voi incerca sa aplic ce ni se potriveste. Si mai ales incerc sa las paranoia cantaritului zilnic, ca poate e cazul sa ma calmez, in final are 8 luni si nu mai e bebe mik mik.
Si Mina, tu ai dreptate, Maria Sa Bebe e model lung si slab, a iesit de 2,5 kile si 48 cm si aku la 8 luni are 7 kile la 70 cm.
Si e super activ, jucaus si nu da semne de disconfort (altele decat dintii sau caldura de aku), dar m-a cam speriat doctorita de familie, ca nu se poate sa nu puna nimik pe el o saptamana, e clar ca e bolnav si ca trebe facut ceva. Si d-aia am sarit si io cu intrebarile la voi, ca sunteti cele de la care imi trag tot suportul in perioada asta.
Deci, va multumesc si va pupik

sirimie
Sint de acord cu Lorelai, trebuie sa ii dai si cereale, exista cereale speciale pentru bebelusi. O alimentatie echilibrata trebuie sa contina zilnic lapte, fructe, legume si carne sau ou si cereale (bogate in fibre). Lichide trebuie sa fie 110-150 ml/ kg corp pe zi.

Altfel: copiii au perioade in care nu cresc in greutate, mai ales atunci cind fac alte progrese: cind se ridica in picioare, cind incep sa mearga, cind invata cuvinte noi Nu trebuie sa iti faci griji daca nu a luat in greutate 3 saptamini, are sa recupereze.

l_carmen2003
Raluca, Alex al meu de la 9 luni la 1 an si 1 luna, adica exact de cand au inceput caldurile in 2004 nu a luat un gram. Apoi, cum s-a normalizat temperatura s-a rezolvat. Anul trecut, cu experienta din anul precedent, am apelat la a.c. din plin si copilul a mancat si dormit mai bine. Nu a avut nicioadta "chiscute" dar cred ca la 2,10 luni cat are acum sa aiba 1 m inaltime si 16 kg e ok, asta la un copil care alearga si se joaca non-stop si care mananca te-miri-ce-si-mai -nimic: 500 ml lapte cu cereale seara, inca 200ml lapte simplu dimineata, fructe si ceva legume toata ziua, cas si branza de vaci cu smantana, putina paine si uneori ou. Si iaurt la ora 5pm. E putin insa e vara si e cald. Nici noi nu mancam mare lucru.

Si eu cred ca cerealele sunt esentiale pt copii mai ales in perioada asta. Nu te speria, sunt perioade in care stagneaza, apoi au salturi... fii calma si nu te stressa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bristena spune:

La noi este un pic cam ingrijorator atunci pentru ca la sase luni si doua saptamani avem deja 9 kg 200 la o inaltime de 68-69 cm.Pana la sase luni nu i-am decat decat lapte (alapatat la san)dupa sase luni am inceput diversificarea . Aici medicul mi-a zis sa nu-i mai dau lapte decat seara si dimineata si m-am conformat dar ii este cam foame in timpul zilei si cateodata ii mai dau si in timpul zilei laptic caci tare mi-e mila de el. Sper sa nu devina obez mai tarziu; astept sfaturi din partea voastra de cum si cu ce ati inceput diversificarea
multumesc !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Fetita mea s-a nascut cu 3.100 kg si 51 cm, acum la 1 an si aproape 10 luni are 11.600 kg si 88 cm, este o mofturoasa, si ar mananca numai fructe si iaurt. Nu-i place cartoful,painea,banana, iar paste cateodata, doar simple. Cu toate astea a crescut, e sanatoasa, si i-a curs nasul doar o data.
Avem o cunostinta, a carui baiat are 1 an si 11 luni, si are 22 kg, nu stiu inaltimea, Ce e rau, ca , mama nu-si da seama ca, l-a facut obez, adica ii dadea paine la orice masa,in loc de fructe si legume,bea mult lapte ziua si noaptea, chipsuri, meniuri de la Mc'D, sucuri gazoase, si tot felul, astea prin vara trecuta. CAnd ne mai intalneam incercam sa-i zic ca nu-i bine ce-i da, asta bineinteles ca o deranja si imi spunea ca asa l-a crescut pe primul baiat, care acum are 9 ani si pare de 12 ani, plus ca zice ca, seamana cu fratele ei, care e mai voluminos.
concluzie: trebuie educat de mic sa aiba o alimentatie sanatoasa si limitata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Stefan s-a nascut cu 4.400 si 54 cm.
Acum are 1 an si 2 luni si are 13.100 si 85 cm.
Suge in titi seara si bea si formula.
Daca vedeti in boze nu arata deloc gras(nu este bucalat la fata cum sunt alti copii, asa umflatei)...doar are bulane sanatoase
N-am avut probleme cu mancarea pana acum, daor mai face mofturia tunci cand iese cate un dinte. Avem si 13 dinti

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Diana s-a nascut cu 3,200 kg si 53 cm si are acum 8 kg si 76 cm la un an ,nici vorba de triplat greutatea adica 9,600 - poate pe al 2 ani ajunge acolo
E perfect sanatoasa ,dar seamana pe noi siluetzi (mai ales pe mine cu 53 kg doar la 1,70) plus ca nu sta locului o clipa
I-am facut si analize ... e ok ,pediatra zice ca arata bine,dar cand o pune pe cantar face o moaca ... si ne da explicatia de mai sus
Am alaptat-o pana la 9 luni si de papat a papat foarte foarte bine pana pe la 7-8 luni cand au inceput dintii,de atunci papa binisor spre bine sa zicem ... Cred a batem recordul cu doar 8 kg la un an

MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4

"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"

Mergi la inceput

Copilul meu se ingrasa....
Gabrielama
Am o copila minunata si extraordinara (ca toti copiii nostri), care a fost de la nastere un copil mare; s-a nascut la fix 39 de saptamani si a avut 3,850 kg si 51 de cm, pentru o fetita aceste dimensiuni fiind peste medie.

A fost alaptata pana la 4 luni si apoi a mancat Nan.

Nu este un copil mancacios; nu mananca chipsuri, McDonald, cartofi prajiti; ciocolata a mancat poate de 2 ori, doua bucatele. Biscuiti cate 1-2 si atunci biscuiti adusi de mine de prin tot felul de locuri, de obicei organici, facuti din faiana integrala si fara zahar. Singura "prostie" pe care a mai mancat-o din cand in cand (dupa ce a implinit) 2 ani, sunt pufuletii.

Nu bea decat sucuri naturale facute in casa. Nu mananca prajituri de cofetarie.

Eu sunt extrem de preocupata de ce mancam si caut sa cumpar cea mai sanatoasa mancare existenta in Romania; acasa mancam sanatos si nici unul dintre noi (si nici parintii nostri) nu suntem grasi.

Este super activa, tot timpul in miscare, alearga, danseaza, se catara, joaca fotbal. La sport "organizat" nu pot sa o dau acum, caci este prea mica; am incercat la inot si mi-au spus ca primesc numai copii care au implinit deja trei ani.

Singura "problema" este laptele, pe care, daca ar fi dupa ea, l-ar bea in cantitati industriale; nu am reusit sa-i scot laptele de noapte si in fiecare noapte avem negocieri intense la cat lapte bea.

Si totusi... la 2 ani si 3 luni a sarit de 15 kg; nu este grasa inca, este si inalta, dar mi-e teama sa nu se ingrase mai mult de atat. Nu ma intelegeti gresit - nu vreau sa o fac "modela" la 3 ani. Dar nu vreau nici sa fie grasa si sa sufere - nici fizic si nici psihic.

Sfaturi?

Jocelyn

Mananca regulat? Daca ciuguleste tot felul de lucruri mai des e mai predispusa la ingrasare decat daca are mese regulate.

Laptele baut noaptea e o problema si poate fi chiar si pt dintisori daca nu ii spala dupa. Cred ca trebuie sa-l elimini, pentru asta mai bine sa-ti dea sfaturi cele care au trecut deja pe-aici, eu nu sunt in masura.

Si nu in ultimul rand, in afara de lapte, consuma apa in cantitate suficienta? Poate parea ciudat pt unii dar consumul de apa are foarte mare legatura cu ingrasarea. Copii si adulti care in loc de apa consuma alte bauturi sau mananca si cred ca apa este inlocuita ceea ce e total gresit.

Deocamdata atat ti-am putut spune, o sa ma mai informez.

daniella4
Lasa copilul in pace, Gabriela. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau in plus de ce faci deja si anume supravegherea calitatii mancarii copilei.
In alta ordine de idei nu mi se pare ca-i prea grasa, al meu bursuc are aceeasi greutate la 1,8 ani, ceva burtica, dar e inalt si nu consider ca-i mare nenoricire.

In plus, dupa cum spui tu mancati toti sanatos si nu aveti obezi in familie, iar bebelina e hiperactiva, deci putin probabil ca sa fie o grasa.

Ana68

Gabi,cred ca te ingrijorezi prea mult...Din cate am citit se vede ca esti foarte grijulie cu ceea ce mancati si cum iti scria si Daniella...mai mult decat ceea ce faci in privinta calitatii mancarii...nu vad ce ai putea face mai mult.Ma gandesc ca sa cantaresti mancarea copilei si sa ii dai asa sau sa calculezi caloriile.... e o grija in plus si poate un stress fara rost.Oricum copilasii cresc si,poate ai vazut si tu,cand se inalta parca mai slabesc.
Ca fapt divers:Luana ,fetita mea,are 2 ani si 8 luni si 15,5 kilograme...
Multa sanatate!

clyo
Gabi, eu zic ca-ti faci griji degeaba.
fetita mea are 2 ani fara cateva zile si are aproape 15 kg, nu e grasa caci e inalta, toate lumea imi zice ca arata de 3 ani.
cam aceeasi politica am adoptat-o si eu in ceea ce priveste alimentatia: are ore fixe de masa, nu mananca prajit, nici carne de porc, biscuiti destul de rar dar mai scapa la ciocolata.
nu bea ceai, doar f multa apa si suc de portocale (facut in casa).
cel putin 4 ore / zi e in parc (cand e vremea frumoasa), alearga, se joaca, e f activa.

mamitzica

Cred ca nu ai de ce sa iti faci probleme;din ce scrii copila maninca chestii foarte sanatoase;lapte si al meu bea de ma inebuneste chiar ziceam ca ar trebui sa cumparam o vaca pentru el.Al meu are 14 luni si banui 11 kile ca acum 2 luni avea 10 si un pic.E un copil normal dezvoltat asa ca pina va ajunge de virsta fetei tale imi inchipui ca si el va ajunge la 15 kile.Bucura-te ca e sanatoasa si voinica;eu am fost durdulie-normala ca si copil si de la 14 ani m-am slabanogit si chiar si acum am 45 de kile asa ca nu-ti mai fa griji.

sirimie
Din cite am citit eu trebuie sa aiba un program de mese regulat si echilibrat, care sa cuprinda zilnic lapte, legume, carne/ou, fructe, cereale, eventual iaurt. 3 mese principale si 2 gustari. Conteaza nu numai sa manince mincare sanatoasa, dar si sa manince din toate cite putin, echilibrat, si la mese fixe. Si sa bea 120-150 ml de lichide pe kg corp pe zi.

Am fost de curind la mare si am vazut o multime de copii obezi, mi se pare regretabil. Multi parinti sint obezi si copiii sint la fel . Recunosc ca nici eu nu am avut habar despre ce inseamna alimentatie sanatoasa inainte sa il am pe bb, pentru ca nu m-a interesat si nici nu m-a invatat nimeni

Gabrielama

Multumesc mult de raspunsuri.

Are un program de masa regulat - merge la gradinita pana la 12.30 si acolo mananca micul dejun si pranzul; la venirea acasa doarme; dupa-amiaza are masa de fructe sau un iaurt; seara, cu noi, mananca un sandwhich sau/mamaliguta cu branza/sau alte lucruri de acest fel. La culcare lapte. Nu mananca mult; comparand-o cu alti copii de varsta ei, mananca mai putin ca media.

Jocelyn, la varsta asta nu prea adorm copiii fara biberon; ea se spala pe dinti cand face baita de seara, dar lapte in biberon tot trebuie sa-i dau si nu pot sa o mai spal pe dinti dupa. Se spala pe dinti si de 5 ori pe zi, cu mare elan, dar e inca prea mica sa adoarma fara biberon.

De mancat mananca sanatos cum va spuneam, pentru ca eu am dezvoltat de foarte multa vreme o mare preocupare fata de mancatul sanatos si ca atare si cei din jurul meu mananca la fel.

Nu arata rau (grasa), e si destul de inlata pentru varsta ei, arata mai degraba a copil de 3 ani si nu de 2,3. La 3 ani speram sa o putem da si la inot, care ajuta in general la o dezvoltare armonioasa.

sinzi_ana

Eu am fost ingrijorata ca copilul meu e prea slab...si pediatrul mi-a spus ca nu e slab deloc pentru ca se incadreaza in graficul greutatii pt 3 ani, dar e inaltuz si pare slab...

Tot el mi-a explicat ca inaltimea unui copil la varste mici este irelevanta pe cand greutatea conteaza foarte mult, si acum si in viata de adult...(pentru ca eu i-am spus ca vreau sa il indop cu mancaruri mai grase ca sa mai puna ceva pe el).
Corpul unui copil de x ani este programat pentru a sustine o anumita greutate (osatura, sist circulator) si la fiecare kg in plus organismul este suprasolicitat...

Sfatul lui a fost, sa ii mentin o alimentatie sanatoasa, miscare, sport si sa ma alarmez daca iese din grafic ca greutate (desi acum inca nu e cazul) chiar daca nu pare gras.
La varste mici e ideal sa ii controlezi greutatea, problemele apar de obicei cand e prea tarziu...

Eu cred ca fetita ta mananca foarte bine si sanatos (cam asa are mesele si baietelul meu de 3 ani, exceptand laptele ) si ca nu ai de ce sa iti faci griji...Are o tricicleta?

Eu stiam ca in Bucuresti primesc si copii de 3 luni la inot...

Dorsilia

eu cred ca trebuie sa te bucuri ca e sanatoasa si arata bine. Un copil robust si bucalat nu e egal cu un copil obez.
Danut are aproape 2 ani si are 14.500 gr la o inaltime de 87-88 cm, e bucalat, scurt pe picioare si pare robust dar nu gras. Taica-su zice ca e bun de rugby :)), fiindca are picioruse scurte si puternice. S-a nascut cu 51 cm si 3 750, la termen.

Nu mananca decat gatit de mine, 99,9% doar fiert si copt, dietetic, fara grasimi, prajeli, sosuri cu faina, si nici dulciuri de cofetarie, eventual cate 2 cuburi de cioco desert si nu zilnic. Nu roade intre mese decat fructe si eventual pufuleti, dar putini. Sucuri ii prepar eu. Nu l-am restrictionat practic la nimic, doar la mezeluri,ii dau mai selectiv si redus cantitativ. Nu e mare mancau, e doar pofticios, vrea ce au alti copii sau gusta sa vada ce avem noi in farfurii. Toata lumea care-l vede crede ca-mi goleste frigiderul zilnic, insa portiile lui de mancare nu s-au marit fata de cand avea 1 an. Nu mananca mai mult si in nici un caz mai des, dimpotriva.

Nu cred ca e cazul sa ma alarmez de acum. Cu timpul cresterea in inaltime se va accelera si se va lungi, va deveni mai activ, va putea face un sport, acum treaba mea e sa am grija de alimentatia lui, de starea lui de sanatate, si sa ma aasigur ca e in limitele normalului.....

Gabrielama

Sanzi_ana, in Bucuresti exista un singur loc unde primesc copii la inot la 3 luni - Micii Campioni, la Geta Sultana. Geta a venit la mine acasa, sa faca inot cu Mara de cand Mara avea 2 saptamani, insa la clubul ei nu am inscris-o din diferite motive pe care nu le dezvolt aici. Am fost si la alte cluburi si mi-au spus peste tot ca nu primeste copii decat la minim 3 ani.

Are tricicleta, dar nu o prea intereseaza inca.

Dorsilia, eu ma ingrijorez pentru ca stiu ca odata ce s-a ingrasat e mai greu sa revina la normal. Si prefer sa evit o asemenea situatie, decat sa se chinuie dupa.

Jocelyn

Scuze, eu intelesesem ca se trezeste noaptea ca sa bea lapte, nu ca adoarme cu biberonul :)

Dorsilia

Gabi, la copii nu se pune asa problema, ei sunt in perioada de crestere acum, vor urma perioade de crestere exploziva in inaltime. Fratele meu a fost un dodolotz pana la 4 ani, apoi o data cu mersul la gradi, bolile aferente, si curba accelerata de crestere s-a lungit brusc de parea chiar slabut, apoi din clasa a 5-a pana intr-a 8-a iar s-a rotunjit din nou, urmand ca din clasa a 10-a si pana acum la 22 de ani sa fie fotomodel.

Metabolismul unui copil sanatos nu se da peste cap decat daca e suprasolicitat de vitamine. In rest, daca nu exista cazuri de obezitate in familie nu trebuie sa existe motive de ingrijorare mai ales ca spuneai ca fetita ta e inaltuta si e doar bine facuta nu supraponderala sau obeza, are o alimentatie sanatoasa, deci a o pune la dieta de la varsta asta e un pic cam drastic

niko31
Nu iti tot fa complexe ca ai un copil gras, daca il hranesti sanayos,si e activ nu are rost sa te ingijorezi, e drept si eu sunt de parerea ca dintr-un copil gras iese un adolescent gras si apoi un adult gras ,dar vad ca de fapt nu e cazul fetei tale.eu am o pustioaica de 7 ani care pana pe la 1 an si jumatate era rotunjoara,dar pe urma a slabit, e un copil super activ,acum are 116 cm si 20 kg(e putin slabuta,dar eu zic ca daca e sanatoasa nu ma deranjeaza).
pupici

Tzuni

Nu dati cu rosii ca "opninez" si eu, desi nu am copii... Dar, din cate am citit in carti de specialitate, celulele adipoase se formeaza la varsta copilariei. Asa incat, cu cat e mai grasutz copilul, cu atat mai tarziu, la varsta adolescentei si cea de adult va avea probleme cu controlul greutatii.

sirimie

Tzuni - virsta copilariei e pina la 14 ani cel putin, nu? Nu e relevant, bebelusii grasuti de exemplu nu trebuie sa tina nici un fel de dieta... si cred ca nici la 2 ani inca nu se pune problema de obezitate sau dieta. Daca alimentatia e sanatoasa si echilibrata, nu e nici o problema, dupa parerea mea.

adi_dalma

Gabriela.
Am acelasi stres ca si tine (pt ca eu insami am fost grasuna copil si dupa 30 de ani am devenit grasuna adult).

Ce fac am facut eu cu fetita mea (care si ea a fost mai plina la 3 ani-fara sa fie obeza):
- i am facut program de 5 mese/zi. Masa de seara cat mai devreme si cat mai 'light'
- niciodata nu am recompensat o fapta de a ei cu mancare; prefer sa i umplu camera cu papusi si pufuri;
- painea este prezenta in meniu (cam 1-2 felii/zi)
- dulciuri ii dau doar cand cere; nu am initiativa aceasta; cred ca cere atunci cand ii cere organismul;
- bea multe lichide (apa in special); pana acum a baut ceaiuri Hipp; mierea si zaharul mai slabutz;
- consuma multe legume - asta e norocul meu;
- la primul semn ca s a saturat ii iau farfuria din fata; niciodata nu o fortez sa termine din fgarfurie;
- am instructat bunicile si mamaitele si bonele in acest sens;
- face miscare: balet, role mers pe jos, si urmeaza inotul;
- acum merge zilnic la saltele (cam 15-30 min)-

Rezultatul: acum fata mea arata splendid; nu mai e pufoasa dar nici slabanoaga nu e.
Are aproape 5 ani si cred ca fara sa o chinui am adus o unde am vrut eu.

ps : nu dispera; nu lasa bunicile sa si faca mendrele pe ea; nu o lauda cand 'papa tot'
- nu manca mult in prezenta ei

Corina

Draga Gabriela
Nu stiu ce inaltime are fetita ta,dar daca ma uit pe curba de crestere din carnetul de sanatate al Annei,in functie de greutatea si talia avuta la nastere,acum fetita ta ar trebui sa aiba aproximativ 14 kg si 91 de cm inaltime!!
Daca e mai inalta,atunci e normal sa aiba si mai multe kg!
Fetita mea s-a nascut cu 55 cm si 4.300kg,iar la 2 ani si 3 luni avea 94cm inaltime si 15.200 kg!
Oricum ,nu e o generalitate,fiecare copil are ritmul lui de crestere.
Si eu sint f atenta la alimentatia Annei pentru ca e o mincacioasa si are tendinte de ingrasare!
Eu zic ca daca continui cu o alimentatie sanatoasa si miscare,nu are de ce sa iti fie teama ca se va ingrasa!
Pupici

Mergi la inceput

Greutatea de la 3 la 4 ani
Cristina_C
La 3 ani Robert avea 16 kg si acum, la 3 ani si 8 luni aceeasi greutate o are. A reusit o data sa ajunga la 17 dar apoi au venit vreo 2 raceli si a slabit la loc. Mananca echilibrat, nu mult, nici putin si face foarte multa miscare. A crescut doar in inaltime in astea 8 luni. Imi fac griji...anemic nu e, ce poate sa aiba?
Tare as vrea sa mai puna pe el vreo 2 kg!

sanziana72

Uite aici o lista din Franta:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67109

Cristina_C
Merci, chiar nu vazusem subiectul respectiv.
Dar e normal sa stagneze in greutate aproape 1 an?!

katty

Exact in situatia asta suntem si noi, si noi ne-am pus problema acum cateva luni, iar la ultima vizita la doctorita lui, i-am pus problema, "ca de ce nu s-a ingrasat timp de un aproape de loc". Ea s-a uitat in fisa si ne-a zis, ca a crescut foarte mult in lungime (10 cm intr-un an) si ca de-asta.

Cristina_C
Pai cu cat se lungeste, cu atat mai slab pare...

Karina
Hop si noi, tot asa. La 3 ani avea cind 17.5, cind 18 kg, iar acum la 3 ani 8 luni, de cind cu ultimele raceli, are constant 17.5 kg. Si el s-a lungit, dar acum mi se pare taaaare slabut, asa ca am hotarit: trece la cura de ingrasare . Lui i-am spus ca-l indop ca pe giste daca nu maninca . Si e tare amuzat.
Sa nu credeti ca bag in el ca in spital, doar ca fortez un pic atunci cind nu vrea sa pape seara, mai ales iaurtel si fructe. Nu vroia sa manince pepene si uite ca acu' 2 zile i-am dat pepene si la un moment dat am considerat eu ca e suficient. Dar el NU ! Si pina n-am terminat tot pepenele, n-a plecat de la masa. Noroc ca n-avema prea mult
Astept sa vad rezultatele

Edit: m-am uitat pe graficele alea si vad ca sintem la extreme , adik ar fi gras . Dar cind imi aduc aminte cum arata dezbracat, sau in niste panaloni 3/4, zic: nu se poate.

Cristina_C
Eu sper sa manance mai mult in vacanta, schimba si mediul, la sfarsitul saptamanii plecam in Romania si ne asteapta mancaruri peste mancaruri.

sinzi_ana
David la 3 ani avea un pic peste 15kg, acum la 3.6 ani are 14.500kg!!!!

Pediatrul din US cand l-a vazut si mi-am exprimat ingrijorarea ca e prea slab, mi=a spus ca e in graficul de 3 ani la greutate, si ca e peste graficul de 3 ani la inaltime, de asta PARE slab...dar nu e deloc slab...

Mi-a spus sa nu il fortez sa manance, sa il las sa constientizeze cand mananca, pt ca alimentatia fortata duce la pb cu greutatea...

Si sa il las in pace, ca atata timp cat se incadreaza in grafice la greutate / varsta e ok...ca inaltimea nu conteaza la varsta asta si nu ar trebui sa aiba greutatea / inaltimea....ci greutate / varsta...inaltime / varsta....(asa iti dai seama daca este prea gras, prea slab, prea inalt sau prea scund...)

Cary
Baietelul meu la 3 ani si 5 luni are 14.500 kg.
Mananca pe rupte dar nu sta o clipa, asa ca NU se pune!

nanami

fetelor ! nu va faceti probleme , ca nu sunt slabi copii, din contra , sunt normali pai, ce vreti sa se ingrase de ......
al meu are 4 ani si 11 luni acusi face 5 ani , si are 18,1 kg. desi la 5 ani ar trebui sa aibe 19,1 kg. la baieti , cel putin mie mi se pare normal , sa vad cat mai pune pe el intr-o luna jumate

uite la japonezi cica e asa la 3 ani - baieti ,96,6 cm si 15 kg
la fete 96,6 si 14,6

la 4 ani baieti-103,4 cm. si 16,6 kg.---fete-101,3 si 16,1 kg.

la 5 ani baieti-110,9 cm si 19,1 kg ---fete 110.0 si 18,7kg.

la 6 ani baieti 116,8 cm si 21,6 kg , fete 115,8 si 21,1 kg

monalac
eu ce sa mai zic ca al meu,la 1 an si jumatate,are 9500kg?cand o sa mai ajunga el la 3 ani la 14 kg?asa ca nu ti face griji,se poate si mai rau!

try
Nu uitati ca pe la 3-4 ani copilasii incep sa se inalte si sa piarda alura de toddleri: dolofanei si falcosi. Mai toti copilasii in jurul acestei varste incep sa se subtieze, ca alura si capata alte proportii unele parti cu altele (ex. capul i nraport cu corpul).
Plus ca la 3-4 ani deja pricep atatea si sunt non-stop in miscare, tot timpu ltrebuie sa faca ceva. Plus ca e varsta colectivitatilor si majoritatea merg la gradi, schikbare i nvaita lor care e imposibil sa nu-si puna amprenta asupra lor.
Plus ca nu toti copiii cantaresc la fel desi par la fel de grasi/slabi.
Al meu are aproape 21 de luni, 93 cm si 15 kg. Ma intreb oare cat va cantari la 3-4 ani. Dar el a fost atipic intotdeauna: s-a nascut f. inalt si evolutia inaltimii (si automat si a greutatii) a iesit mereu din graficele normale varstei lui. Desi nu pare un grasut, dar nici slab nu pot spune ca e. Pur si simplu asta-i conformatia lui. Pe masura ce cresc vor pune din ce in ce mai incet pe ei, deci pentur perioade mari de timp ei vor ramane la aceeasi greutate. Inaltimea insa se modifica mai sensibil. Nu corelati niciodata greutatea fara inaltime si sex.

alina morostes
Dragos la 3 ani avea 18 kg, acum la 4 ani si 4 luni are 17 kg, dar a crescut mult in inaltime. Si eu ma stresam ca nu mai ia macar 1 kg intr-un an de zile. El mananca bine, dar nu sta nici un minut, e intr-o continua miscare.

Cristina_C
E OK sa aiba greutatea asta la varsta lui, stiu ca este in limitele normalului in grafic, dar eu imi facea griji ca acusi trece anul si el ramane la aceeasi greutate. Dar asta o fi ritmul lui de crestere.
Am uitat sa va spun ca vara trecuta a pus 3 kg in 6 luni, de la 13 la 16!

tlaura

Si noua ni se intampla acelasi lucru: stagnare in greutate!
Si asta de vreo 4-5 luni, daca nu mai mult. E adevarat, s-a inaltat, si s-a mai subtiat putin, iar in functie de perioada, are 19-20 kg., la 3 ani si 10 luni.

sanziana72
Copiii nu cresc constant. Au perioade de ingrasare alternate cu perioade de lungire.
Deci daca macar una dintre acestea a crescut (greutatea sau inaltimea) nu ar trebui sa fie probleme.

Cristina_C

Daca asa stau lucrurile, ma linistesc. Dar numai la gandul ca, dupa perioada asta de acum de "lungire" urmeaza alta de crestere in greutate.

Caprioara

Al meu baiat, la 4 ani juma are 12-13 kg (deci la extrema inferioara), asa ca eu ce sa mai zic.

Insa e argint viu si destept foc . Pe unde ma duc cu el atrage atentia.

Samurai-lady
Buna,

Kenutz al meu are la 3 ani si 7 luni 102 cm si 14,8kg.
Mananca pana i se umfla burticika,dar nu sta o secunda,e tot timpul in
miskare.Plus ca nu-i plac dulciurile si nu se prea ingrasa.
Dar aici vad ca-s mai slabi astia mici,io as vrea sa aiba vro 16 kg la varsta lui.Dar...e lung si slabutz,n-am ce sa fac.

hermelina
Maria la 4 ani are 15 kg, a avut si 16 dar de cand cu canicula "s-a gandit ca i-ar mai usor mai suplaaa".

sinzi_ana
Am fost si noi azi la pediatru...si la 3.6 ani David are 15.800kg...

Asta inseamna ca intr-o luna a luat 1.300kg?? Se poate??? Sau o fi unul din cantare stricat? Ca mie nu prea mi se pare ca a pus prea mult pe el...

hermelina
Sanzi_ana si mie mi se pare cam ciudat, poate ar trebui sa verifici cu alt cantar

nanami
intr-o luna??????? mult.... sigur ceva nu-i in regula

Karina
Trebuie sa-l cintaresti mereu pe acelasi cintar ca sa ai termen de comparatie.

redi
Buna Cristina .
Stii ca baiatul meu fusese in Romania si a stat vreo acolo vreo patru luni ,ajunsese la 18,500 kg .De o luna l-am adus in Franta si a slabit la 17kg iar .Stiu ,ba se inalta ,ba se ingrasa dar nu sunt multumita,pentru ca si in Ro era cald ,ba crestea ,si tot nu a slabit asa tare si mai si alerga ziua intreaga .Eu am fost la pediatru ca sa vada cum arata imediat cand am venit si apoi sa vada si diferenta intr-o luna si de asta mi-a dat totusi un prafulet alb ,ceva homeopatic si are pofta de mancare mai buna dupa asta.
Sunt mamici si mamici dar eu nu vad de ce sa slabeasca sau sa stagneze in greutate fara motiv valabil , asa ca mai fac o vizita la pediatru daca e nevoie .La varsta lor ,descopera lumea si progreseaza enorm ,deci mai bine sa aiba ce consuma decat sa consume ce au adunat inainte si sa slabeasca .Vacanta placuta in Ro ,sper sa se simta si baietelul bine acolo si sa manance .La revenire sa-mi spui si mie daca vezi vreo diferenta la el ,in general

pisi_ella
Emma (3 ani si 2 luni) are 13,400 kg si 96 cm. Dr ne-a zis ca e bine, sa nu-mi fac probleme. E fetita si e delicata Oricum e ff mofturoasa! Sa vedem ce va face la gradi...poate se remediaza situatia (abia astept sa vad, peste 3 zile merge la gradi )
Insa e sanatoasa tun, raceste extrem de rar si face forme usoare, asta e important! NU-mi mai fac probleme cu greutatea, ca atunci cand era mica!
Fiecare cu organismul lui si cu ritmul sau de dezvoltare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

Pt KIK - cred ca aici tb postat daca subiectul celalalt este inchis: este normal sa scada in greutate copilul in primele zile dupa nastere - cu pana la 10% - deci la bebele tau pana la 400 grame. Odata ce ai lapte nu ii mai da nici un supliment - caci va recastiga greutatea pierduta. Si laptele tau este cel mai bun pt asta!!! Tot teoretic se spune ca tb sa recupereze greutatea pierduta in a 15 zi de la nastere.

Mergi la inceput

Nu a luat in greutate!
stoica simona l.
dragele mele,am o fetita de 2 luni si o saptamana,am fost cu ea la cantar la o luna si luase in greutate 1,200g ,iar la luna a doua doar 300g.asta pentru ca bea mult ceai ,cam 300g pe zi,si nu pot sa o dezvat,refuza categoric!am uitat sa va spun ca nu alaptez.nu stiu ce sa fac,laptele este humana,si ma gandesc ca daca in prima luna a luat bine,si laptele este bun..dar ce sa fac?cum o dezvat de ceai?de ieri nu i-am mai dat decat 50g si e ff suparata,abia o conving sa bea laptele ,da bibe afara cu limbuta si nu mai vrea sa deschida gurita-se joaca cu tetina pe la ''maselute''.dr a zis ca ea arata bine ..doar ca nu a luat cat trebuie in greutate....ce ma fac?cum o conving?mai ales ca daca vede ca nu e ceai..incepe sa planga..si abia invatase sa rada..off

papadie
nu-i mai da ceai si da-i si un flit cui te-a invatat sa saturi copilul cu ceai. 300 de ml de ceai la 2 luni mi se pare imens! sper ca nu-i pui si zahar. insista cu lapticul. la varsta asta laptele ii tine si de sete si de foame. stiu ca e canicula in RO insa este exagerat de mult ceai. aici ni se recomanda cateva linguri de apa plata pe zi in caz de 40 de grade. in rest lapte, lapte, lapte.
succese papacioase si spor la luat in greutate!

cristalina
Sa-ti traiasca printesa.
Doctorii zic de obicei sa-i lasi in pace cand nu vor sa manance. Mie cand imi zicea cineva asa imi venea sa-i sar la gat!
Eu, cu mintea de acum, i-as da mai putin ceai si as astepta pana i s-ar face foame sa inceapa sa manance.
Sa incerci o data cu biberonul, daca nu ia sa astepti cel putin juma de ora si sa incerci iar...Cate 50ml eventual, ca sa nu arunci laptele de pomana.
Si poate ca as schimba laptele cu milumil...Ca le place la gust.

Daca m-ar fi sfatuit cineva atunci cand avea Maria 2 luni sa fac asa nu as fi ascultat, dar acum dau si eu sfaturi la altii.
Eu va urez sanatate si sa cresteti mari si voiosi indiferent de reteta...:)...Si sa radeti pe saturate...

Mada
si mie mi se par mult 300 ml de ceai. Daca are colici, iti poti da dar cel mult 50 odata, si nu mai mult de 150 ml in 24 ore, de sete mai bine dai apica.
Asa si fi-mea pe la 2 luni incepuse sa refuze tzazta pt ceai, bleach ce porcarie, i l-am scos de tot. Numai ca era noiembrie, nu august.
De sete apa si pt colici, sab simplex sau espumisan, bonosan altenativ la fiecare masa.
sanatate multa

ligia13
Banuiesc ca in ceai ii pui si zahar si e dulce si din aceasta cauza prefera ceaiul.
Laptele Milumil este dulce (mai dulce decat Humana) si copii il accepta f bine. E greu pt ca majoritatea se obisnuiesc cu dulce si apoi e mai greu sa-i introduci laptele de vaca.
Dar oricum, decat ceai mai bine lapte Milumil, care de altfel e f bun si hranitor, majoritatea copiilor il accepta usor si cres frumos cu el.

stoica simona l.
va multumesc pt sfaturi,in ceai nu-i pun zahar,i-am dat la inceput de nevoie,avea colici, de la hipp cu musetel-chimen si anason,acum nu mai are colici dar a prins gustul bun ,dulceag.eu am gustat din humana si nu e bun-poate milumil..sigur ii schimb laptele,ca nu stiu ce sa fac altceva.asta o sa o fac treptat..dar cum?amestec cu humana pana nu-i mai pun deloc?sau sa fac separat putin milumil si putin humana?

ligia13
Ceaiurile de la hip sunt duuulci, si lu Radu ii placeau. (Nu sunt cu zahar, dar au fructoza)
Se amesteca din cate stiu eu, o parte milumil, 3 parti humana, apoi 2-2, apoi 3-1 ai apoi numai milumil!

toanca
Si eu i-am dat lui fimiu ceai de la HIPP (de fenicul), dar la fel, e dulce, are fructoza, si nu mai vroia sa manance.
Acum nu ii mai dau deloc ceai nici de la HIPP nici de la Humana, ci numari ceai simplu din farmacii: chimen si anason (fara zahar,, fara fructoza, fara nimic(; ceai natural.
Si uite asa a inceput el sa manance....

aalina2003
Pentru inceput, eu zic sa-i faci ceaiul din ce in ce mai diluat, adica in loc de o lingurita cu varf la 100ml, tu pune 1 lingurita rasa la 125ml si tot asa pana il inlocuiesti cu apa.Incearca sa nu-i dai sa manance mai repede de 2,5ore-3ore si intre mese apa chioara.
Iar trecerea de la un lapte la altul se face treptat, in 2-3 zile, adica, de ex, azi pui 2mas Humana+1mas Milumil la 90ml apa (sau cat mananca ea la o masa), apoi 1mas H+2masM si tot asa pana il inlocuiesti de tot.
Poti sa mai incerrci sa-i schimbi biberonul cu ceai cu cel cu lapte in timp ce bea ceai..Uneori merge, dar rar, ce-i drept!
Bafta!

nanna
Buna Simona, te inteleg perfect prin ce treci pt ca si eu am avut probleme cu fetita mea cand era asa micuta. Eu nu i-am dat ceai, dar nu bea laptic mai deloc, ajunsese la 2 luni sa bea cu greu 30ml la o masa. Insa nici altceva ce stiam ca nu ii face bine nu i-am dat. Abia pe la 4 luni unei doctorite i-a venit ideea sa ii schimb laptele din Nan in Milumil. Intr-adevar, i-a placut mai mult, eu am fost sfatuita sa il schimb direct, fara amestec in ideea ca poate e si mai scarbos amestecat. Incearca ambele variante, sa vezi cum reusesti. Insa nu iti pune f mari sperante nici in solutia asta( desi sper din tot sufletul ca printesa ta sa devina o mancacioasa), nu de alta, dar ca sa nu fii dezamagita ulterior; fetita mea nu s-a omorat nici cu Milumil, manca puitn mai mault , dar nu cat ar fi trebuit, nici pe departe. Cand treci prin asta e ingrizitor, stiu, dar incearca sa ai rabdare, sa mai creasca puitn si sa incepi diversificarea, poate pur si simplu nu ii place laptele.
Fetita mea a fost sub greutate pana la un an cand a inceput sa manance f bine, iar la 2 ani avea 2kg peste grafic.
Cu rabdare se va rezolva si la tine problema, poate ai mai mult noroc si nu vor mai fi probleme dupa ce ii dai Milumil, dar chiar si asa nu ii mai da lichide sau alimente nepotrivite varstei ei.
Mii de pupici si asteptam vesti minunate!

madau
300 ml ceai la varsta asta e enorm de mult!!! Eu ii dadeam max 50 ml pe zi si asta numai dupa mese, niciodata foarte aproape de urmatoarea masa de lapte, altfel, evident se satura cu ceai si nu mai papa.
Si tot ca sfat..incearca cum au spus si fetele Milumil, e mult mai dulce si mai bun la gust, nu am auzit pana acuma un copil sa nu-l accepte. Fa trecerea treptat si sper sa auzim de bine. Tine-ne la curent. Pupicei

toanca
Eu am inceput cu Humana.
Pe la 2 luni nu i-a mai palcut laptele si am trecut pe Milumil.
Dar mie dr. nu mi-a zis sa-i schimb laptele treptat, ci dintr-o data.
Pur si simplu in loc de Humana i-am dar Milumil.
Acum vezi si tu in functie de ce spune dr.

roxycod
Am patit acelasi lucru cu baietelul meu, si am ajuns la concluzia ca nu-i placea laptele...Am inceput cu Milumil, am schimbat la Nan H.A. si pana la urma i-am dat Novalac (este un lapte frantuzesc, a aparut de curand la noi in tara si e putin mai scump decat celelalte, insa merita incercat; bebelusul meu il adora, acum nu mai pot sa-i scot biberonul din gura :)).

sirimie
Prea mult ceai. Eu te sfatuiesc sa ii dai maxim 50g de ceai, poate chiar deloc, incearca apa. Da-i lapte de cite ori plinge, dar sa fie la diferenta de 3 ore intre mese, si nu-i mai da ceai cu maxim 30 de minute inainte de masa de lapte.

stoica simona l.
va multumesc din suflet pentru sfaturi,m-ati ajutat enorm!i-am luat milumil,si am amestecat cu humana-a baut tot lapticu-acum trebuie sa maresc si doza de laptic...dar cred ca lucrurile merg spre bine.promit poze pe mai tarziu,si va multumesc inca odata!

bonsai
dupa ca am citit discutiile be aici,mi-am lamurit una -alta!

roxycod-sunt putin off topic,dar spune-mi te rog ce fel de lapte e NoVALACT,pe toti i-am auzit cu Humana,Milumil,Nan,etc.

Mergi la inceput