Diabet zaharat la copii! (2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Ce mai fac dulcineii vostri ?
Cristina a avut un inceput de saptamana cu glicemii mai ridicate(in jur la 200mg) si desi, marisem un pic dozele, glicemiile se incapatanau sa stea in jur la 200mg. De ieri, insa, si-au revenit si sunt chiar mai scazute.
Multumesc, Dani si Adriana pt. suport !
Inseamna mult pentru mine !
Dani, sa aveti parte de o vreme frumoasa si Roby sa aiba glicemii cat mai bune, sa va puteti bucura din plin de concediu !
Ana, insanatosire grabnica lui Alex !
Cum va mai descurcati cu mancarea ?
Cristina are cate un fix pt. cate o mancare, dupa care trece la alta si tot asa le invartim cele cateva feluuri de mancare pe care le mananaca.
Soryali, n-ai mai dat pe aici. Ce faceti, cum este Alina ?
Va doresc un weekend cat mai placut si sa ne "auzim" numai cu vesti bune !

Un fulg pentru seara de Craciun
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Nina, ce mai face Cristina scumpa de ea? merge la gradi? cum va descurcati?

Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!
POZE

Suferinta unui copil de 4 anisori, Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizania spune:

Multumesc celor care mi-au raspuns.Desi fata mea are diabet de 7 ani pot spune ca sunt multe necunoscute si culeg informatii pt ca teoria in cazul meu nu prea se potriveste cu practica.Ma intereseaza dragi mamici daca voi va confruntati cu o nervozitate mai accentuata si daca diabetul este raspunzator.Ma refer la copii ca eu personal ma confrunt cu disperare si o lupta continua pt binele ei desi nu-mi place sa recunosc sa transformat in obsesie.Cred ca perioada asta este mai dificila pubertatea dorinta ei de a fi independenta si multe altele,totul se schinba de la an la an.va astept si va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Buna seara fetelor,
Bun venit Lizania, desi era de preferat sa ne "intalnim" in alte conditii. Inteleg ca i o minunatie de fata...Sa-ti traiasca si sa aina glicemii cat mai bune.
Anin, ma bucur ca e Cristina bine, noua ne-au cam dat de furca glicemiile. Rau de tot as spune, noroc cu Andrada, Ana, Nina si Adriana care m-au "suportat" in aceste ziele intunecate.
N-am mai intrat de mult pentru ca e mai usor sa vorbmi pe mess, id-ul meu este :ddani_home pentru cine este interesat, si cu cea mai mare placere va pot impartasi din scurta mea experienta.
E pacat insa sa se piarda acest subiect, asa ca macar 2 randuri din cand in cand sa va faceti timp sa scrieti, sa stim ca este totul bine
Roby a avut viroza, iar ca si tratament i-a dat Paracetamol Sinus, de 3 /zi o jumatate de pastiluta, picturi de nas Ophtamesone si 10 picaturi de 2 /zi Zyrtec. Toate acestea se dau la frmacie fara reteta. V-am scris fiindca puteti preintampina instalarea unei raceli.
Veste mare, hemoglobina glicozilata este 5.9.
Sanatate mult puilor si glicemii extraordinare
Va pup..sper sa ne mai auzim pana de Sarbatori !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizania spune:

dani roby te voi contacta pe mes si multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Ai dreptate Dana, in privinta subiectului.
Alex, mi-a facut 2 zile la rand hipo , foarte mici, 40-50, chiar si noaptea avea glicemii mici, ii dadeam in somn sa pape sa pot tine glicemia buna pana dimineata. Am scazut doza de seara de Actrapid cu 0,5 , dar degeaba, noaptea vaea gl la limita de hipo....70-80.

De azi dimineata am scazut Lantusul la 2 ui ( faceam 3 ui). Sa vedem la noapte cum este.
In rest, noi avem in continuare probleme cu alimentatia.

Va pupam si sa auzim numai de bine!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Bine ai venit Lizania!
Si eu am un baiat in varsta de 14 ani si cu diabet zaharat de 6 ani. Pot sa spun ca aici comunicam mult intre noi si fiecare, cu mai multa sau mai putina experienta, avem de invatat inca multe. Vorbind cu fetele, de diverse situatii intalnite, ne-am sfatuit, dar totodata m-au ajutat sa-mi dau seama de anumite greseli pe care le faceam si eu si pe care incerc sa le corectez.

P.S. Anina, am mai vorbit rar cu Sorina si Alina este f. bine. Ultima analiza i-a iesit excelent, parca pana in 7. Stiu ca este f. ocupata si ca are ceva planuri de viitor in ce priveste tratamentul fetitei. Alina este la gradinita si ii merge f. bine. Se pare ca a schimbat tratamentul pe Novorapid si Lantus.

Va imbratisez pe toate,
Adriana

Mergi la inceput

Fetelor, am luat legatura pe mess cu Lizania. Am facut schimb de foto si copiii s-au recunoscut. Se cunosc din tabara de la Buzias. Eeee, ce mica-i lumea!!!....

Anina, ce face Cristinuca? I-au iesit analizele? Ana Maria cum mai merge mancarea cu Alex? Arata asa de bine ca n-ai zice ca nu e prea mancacios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Fetelor, va spuneam ca face hipo Alex si ca am scazut Lantusul cu o unitate. ei bine, nu merge .....ieri a stat pe glicemii mari, dimineata la 6 avea 300. Am marit iar Lantus-ul la 3 ui si azi a stat tot pe glicemii mari.
Adriana , noi avem aceleasi probleme la mancare. Alex al meu nu papa mancare gatita, decat ciorba sau supa. Nu salatae, nu paste, nu placintele, nu cartofi fierti, lui ii plac cartofii prajiti, dar pentru ca nu sunt prea sanatois , ii gratinez un pic si asa il pacalesc), in rest , fructe , sticks, paine de secara cu ceva unt si gem dietetic, biscuiti dietetici , iaurt si lapte cu cereale. Mai fac exceptie si ii dau jumatate de ou Kinder.

Voi ce ma sfatuiti sa fac?
Am incercats a il pacalesc , in dievrse amestecuri care stiu ca ii plac ,am stercurat alt aliment pe care nu il agreaza , degeaba. Nu resusesc sa il pacalesc. Am chemat copilasi la masa cu el, am mers acasa la prieteni de-ai luis apapam impreuna. Nici asa nu a mers.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Of, tare greu cred ca este cu micutul, mai ales ca mancarea este esentiala in cazul lor si cu un program strict. Chiar nu stiu cum sa te sfatuies, dar am sa ma mai documentez pe net, poate imi vine vreo idee. Ai mei, amandoi copiii au fost tare mancacioci inca din prima zi a lor. Erau primii in maternitte care terminau supt. N-am avut nici un fel de probleme de genul asta. Pana atunci , mai incearca tot felul de idei poate-l pacalesti. Banuiesc cat de complicat este.

Mergi la inceput