Diabet zaharat la copii! (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia_c spune:

Un salut calduros tuturor,
nu am reusit pana acum sa scriu deoarece am avut cateva zile foarte aglomerate, dar v-am urmarit zi de zi.Am vazut ca fiecare din noi ne lovim de aceleasi probleme: cate o glicemie mare dimineata, hidrati calculati gresit, oboseala, extenuare...
Parerea mea este ca aceasta "boala" ne-a spulberat linistea.
Nina draga, sper ca acum sunteti bine. Va doresc o vacanta placuta fara surprize neplacute. Sa stii ca si Horea a avut serbarea de sfarsit de an abia vineri dupa-amiaza. E tare fericit ca nu mai merge dimineata la gradinita, se trezeste cu o ora mai tarziu.
Horea e nascut pe 8 ianuarie. Eu nu tin cont de zodii.

Dani, cati ani are Robi? Te inteleg perfect din prisma oboselii. Si noi am trecut prin asemenea momente. Dupa aceasta perioada de acomodare la un progra strict, intervine, inevitabil obisnuinta, si ai sa vezi ca nu te mai impacientezi la fiecare glicemie mare.
Eu intru in panica dupa mai multe glicemii mari succesive, una pierduta "are dreptul sa o faca " vorba d-nei doctor.In privinta cartofilor prajiti, eu ii calculez dupa cartea de la Buzias, xerocopiata de la o cunostinta, si anume cu 44 HC la 100 gr., gata prajiti. Asa nu am dat gres niciodata.
Noi ne-am lovit de o alta problema la mancare.In spital ni-i s-a spus ca nu are voie sa manance fasole uscata, deoarece are prea multe glucide. Nu am gatit fasole aproape o jumatate de an, pana cand am gasit intr-un tabel valorile nutritionale ale fasolii conservate(mult mai scazute).
Sorina, felicitari pentru locul obtinut la gradi!!!! Noi dupa ce am iesit din spital,februarie anul trecut, nu am mai fost primiti in aceeasi grupa, le era frica tuturor sa lucreze cu un copil cu diabet. Am avut noroc cu o doamna educatoare cu suflet mare care ne-a primit si nu au fost probleme. Legat de remisie, eu nu stiu ce sa zic.La iesire din spital avea 22-23 kg, faceam 12 maxim 13,5ui/ zi. Asa am tinut-o toata vara pana prin noiembrie cand doar usor a crescut nevoia de insulina. Acum facem 16- 17,5 ui/zi si el are 24 kg.D-na doctor spune ca la aceasta varsta ar trebui sa depasim usor o ui/kg corp la zi.
Ana, pentru Horea 1-2 hidrati la o masa conteaza foarte mult, eu cu acestia ii corectez glicemia de la acea masa. Cum se simte Alex?

Sa va tie D-zeu glicemiile intre 80 si 120.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:

Multumim!!!

Mergi la inceput

Lavinia, eu pun cartofii prajiti cu 31HC/100 g. Stiu ca in cartea dr. Serban sunt cu 44%, dar mie nu mi-a mers schema asta, am constatat ca erau prea mult pusi. Un mic pont despre cartofii prajiti pot sa vi-l spun de la dna dr.: daca fierbem cartofii inainte, ii taiem si ii prajim pe urma, acestia (sunt si mult mai sanatosi) si se pot pune cu 20 HC/100 g.
Oricum, evit cat pot sa-i dau prajeli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Si mie mi s-a spus de la Cantacuzino sa calculez cartofii prajiti la 30 hc....la noi sunt varianta de rezerva cand refuza orice alt hc lent.

Joi mergem si noi la Bucurestila analize...sa luam insulina si ace pt pen ca numai avem. Voi ce fel de ace folositi?
Mie la Buzias mi s-a spus a ii fac cu ace de 10 mm ca este grasut ...pana sa mergem la Buzias ii faceam cu 5mm, 6mm si cei drept uneori insulina mai iesea din piele dupa ce scoteam acul.....cu astea de 10 mm vad ca nu iese si nici numai plange cand il intep.

http://www.cat.pscomp.ro/yap/
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia_c spune:

Buna fetelor,
ANA, noi de la inceput folosim doar ace de 8. Am invatat in spital, ca atunci cand se face insulina trebuie sa ramana o picatura de insulina pe piele. E de fapt picatura de insulina ce o scot in varful acului inainte de injectare.Cum ii merge lui Alex? VA DORESC SA VA IASA ANALIZELE BUNE. O hemoglobina glicozilata buna este o nota buna data parintilor pentru grija, controlul ce il au pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Buna!
Multumesc din suflet dragele mele prietene inimoase pentru sfaturile utile si pretioase pe care mi le-ati dat.
Am sa calculez cartofii la 30 kg-100gr, ca prea a fost mare nebunia asta de glicemie. Hmmm...ii ine eu de hac cumva :)
Maine am sa sun sa vad cat este hemoglobina glicozilata, sper sa fie buna, trebuie sa fie, nu ma gandesc la altceva. Va dau de veste oricum.
Noi facem injectii cu ace de 6mm, este totul ok, si ca si Lavinia asa am invata si eu cu picatura de insulina pe ac. La 4-5 injectii schimbam acul, fiindca sunt imbracate in silicon si in contact cu piele dupa apox 4 injectii se simte .
Glicemii sunt bune acum, doar acum 2 zile am avut o zi mai proasta, speram sa le tinem in frau.
Va doresc tutror multa sanatate si glicemii extraordinare !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, tuturor !
Ce faceti, cum sunteti ?
Noi am scapat cu bine de scarlatina, caci asta a fost in cele din urma. Exudatul faringian a indicat streptococul beta hemolitic grupa A, cel care da scarlatina. Noroc, ca la internare s-a inceput tratamentul amigdalitei acute chiar cu penicilina intravenos, antibioticul indicat in scarlatina. Dupa 5 zile de inravenos, de ieri s-a trecut la penicilina sirop(Ospen) pt. inca 5 zile.
Am scapat usor, doar cu o noapte de varsaturi, 2 mese de glucoza(perfuzie) si 2 zile de temperaturi care n-au depasit 38,5 grade C, totusi. Ca deobicei, Cristina s-a dovedit a fi o fetita tare curajoasa si puternica. E o mica mare luptatoare !
Glicemiile nu prea au luat-o razna, dar a stat mai mult intre 200-270, facand si una de 350, intr-o dimineata si asta pt. ca seara la culcare, la ora 22, inainte de administrarea Insulatardului, n-au considerat necesar a i se mai lua glicemia si mi-au zis sa-i dau doza obisnuita. Dar a trecut, de ieri suntem pe glicemii mai bune, caci deja, nu are stare si misca mult pe afara.
Ma bucur ca am trecut cu bine si peste acest hop, chiar daca ne-a dat emotii mari in noaptea cea cu varsaturi.
Sper sa va dam numai vesti bune de acum incolo si la fel asteptam si de la voi !
Va imbratisez si va pup cu mult drag !
Am sa mai revin !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Nina, ce bine ca sunteti acasa si micuta luptatoare este bine !!! Eu habar n-am ce sa fac daca vreodata Robert vomita, nu s-a intamplat niciodata si sper nici sa nu se intample. Ce se intampla cu glicemia in cazurile astea? Si cum se procedeaza ??

Fetelor, azi am luat rezultatul analizelor si hemoglobina glicozilata este ....5,3, mi s-a spus la telefon de catre asistenta ca este buna si atat. Am sunat-o pe Ana care m-a asigurat ca este OK, initial m-am speriat, pentru ca stiu ca un om normal are 6. Multumesc lui Dumnezeu ca a iesit asa, am vorbit apoi si cu doctorita si mi-a spus ca este foarte buna.

Ana, bafta maine!!!, asteptam vesti cel putin la fel de bune !!!!si va tinem pumnii

Sanatate multa tuturor!!!

Mergi la inceput

Dani si eu stiu ca rezultatul analizei este foarte bun. Inseamna ca a avut o glicemie medie de pana in 100 mg%. Deci absolut normala.

Pentru HbA1
de 5 corespunde o medie a glicemiilor de 80 mg%
de 6 corespunde o medie a glicemiilor de 114 mg%
de 7 corespunde o medie a glicemiilor de 147 mg%
de 8 corespunde o medie a glicemiilor de 180 mg%
de 9 corespunde o medie a glicemiilor de 214 mg%

Referitor la aparitia unei boli infectioase sau chiar o simpla raceala insotita de febra determina adaptarea la noua situatie si deci a tratamentului cu insulina, crescand unitatile.
Daca din cauza bolii, copilul nu poate manca intreaga cantitate de alimente, nu se va renunta la insulina, dar se vor scadea dozele (pe moment)si vei cere indicatii medicului.In cazul in care apar varsaturi,nu-i faci insulina pe moment, ci vezi daca poate manca, macar o parte din HC, eventual ceaiuri sau compoturi cu zahar, reducand si doza de insulina, eventual intarzii 30 min - 1 h pana isi revine si apoi faci insulina cu cateva unitati reduse numai si numai dupa ce a mancat hidratii.Daca scazi din hidratii de la masa, scazi neaparat si doza de insulina.

Lavinia,
eu stiu ca necesarul insulinic mediu zilnic pentru:

- copil sub 12 ani: 0,8 - 1 u.i./kg corp
- copil 12 - 15 ani: 1 - 1,2 u.i./kg corp
- adolescent 15 - 19 ani: 0,8 u.i./kg corp (uneori poate ajunge la 1,5 - 2 u.i./kg corp)

P.S. Alex este in general bine, dar azi au sarit iar glicemiile (nu dintr-o cauza anume - varsta) si trebuie sa fiu prompta cu unitatile. vara ii merge in general foarte bine in special datorita miscarii. Este un copil foarte activ si ii place foarte mult sa faca sport.Are o multime de cunostinte despre diabet, nutritie, medicina pe care le dezbate cu mare usurinta, cand are ocazia, cu diferiti medici cu care intra in contact.Este din fire un luptator structural si in mod special caracteristic copiilor cu diabet.

quote:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Este foarte adevart ca valorile hemoglobinei este ideal sa fie sub 7.
Insa, ieri la analize ...lui Alex i-a iesit 9,4...cam mare cei drept, daca ne luam dupa tabelul indicilor de hemoglobina, asta insemna ca a stat pe glicemii de 200. D-na dr. a facut comparatie cu valoarea inregistrata in urma cu o luna si un pic la Buzias , cand lui Alex i-a iesit hemoglobina de 10,4.

Comparand aceste valori a spus ca A SCAZUT FOARTE BINE. Si ca nu trebuie sa ma invinovatesc eu pentru asta ....este firesc la un copil asa de mic sa fie greu de obtinut o valoare sub 7, plus de asta scaderea obtinuta este destul de buna.
Pe langa hemoglobina i-am mai facut analize pentru a vedea si nivelul calciului, magneziului si fierului. Au iesit foarte bine in limite normale.

Cand i-au recoltat proba de sange a fost mai greu, a plans foarte tare, l-a tinut sotzul in brate si asistentele, una saraca a stat in genunchi si una i-a recoltat probe din vena. Dar a trecut si asta.
Pe drum s-a comportat ok, nu am mai avut probleme , nici hipo, nici hiper ...glciemii normale.

Cam astea sunt vestile de ultima ora.
Va pupam si glicemii bune!

http://www.cat.pscomp.ro/yap/
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos

Mergi la inceput