biscuitzii?
Raspunsuri - Pagina 3
hristina spune:
Tonnia, cerealele le pregatesti intai cu apica, dupa care le amesteci cu fructele.
Noi folosim Milupa si au fost acceptate cu mare plcere de bubulina, inca de la trei luni, cand i le-am dat in lapte; mananca seara si dimineata la 6-7 cand se trezeste lapte cu cereal.
Acum i le dau cu mar ras,dupa amiaza si papa tot.
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
alexa si mami spune:
rezista ancutza! macar pina la un an.
pt ca nu i-a dat mai devreme, alexa nici acum nu se omoara dupa ei. 2 pe zi sunt suficienti, daca nu se apuca sa-i mai dea si lu' ta'su sa manince.
sanatate!
ALEXA
pisi_ella spune:
Tonnia, sau le pui la blender impreuna cu fructele. Asa se mixeaza cel mai bine si iese un piure ff fin.
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Mona_B spune:
Mai, si pe mine ma innebuneau vecinele alor mei in Romania, cu piureul de mar cu biscuiti. Ba imi ofereau ele ( ca eu nu aveam in casa)biscuiti din aia Rostar petit beurre, si puiul meu avea doar 6 luni. ca sa nu le fac sa se simta prost cand erau ele de fata il mai lasam sa rontaie la biscuit, dar altfel nu-i dadeam, cereale ii dau si acum iar dintre biscuiti ii prefera pe cei cu branza, ecologici, nu cei dulci.
Mona siVlad 13 luni
Mona_B spune:
Ancuta, in Canada i-am descoperit pe astia de-i plac, sunt ca cei facuti in casa, in forme de animale, cum zicea cineva mai sus, si tu i-ai putea face, sunt mai sanatosi decat ce gasesti in magazine. N-am reteta, dar cred ca e aluat de fursecuri doar ca nu pui zahar ci cascaval.
she_wolf spune:
ancutzathree, eu fac din cand in cand niste saleuri tare bunute (noua ne plac ). Iti dau reteta, poate ti-e de folos, desi cred ca ar fi bine sa mai astepti macar 2-3 luni pana sa-i dai biscuitei de rontait.
Ai nevoie de cantitati egale de:
- unt
- faina
- branza telemea (fiindca bb este mic, incearca sa folosesti o branza desarata)
Se pune faina intr-un castron, se adauga untul rece, taiat bucatele si se amesteca foarte bine. Se adauga si branza rasa si se amesteca pana se formeaza o coca pe care o pui intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru vreo 2 ore. Dupa cele 2 ore, iei o bucata de aluat, o intinzi, o tai in ce forma vrei (betisoare, cercuri etc), dupa care asezi saleurile intr-o tava si le ungi cu galbenus de ou (numai galbenus!!!). Poti presara desupra chimen, mac sau cascaval ras si apoi dai la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 20 minute. Dupa ce e gata prima tura, procedezi la fel pana se termina aluatul. Aluatul nefolosit sta tot timpul la frigider.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
roxanaz spune:
Ce biscuiti papa bb?
radu.
In afara de cei de la Hero, care sunt mai "safe" cat de cat ? Multumesc anticipat !
pisi-si-boscu
Draga Radu,
unii parinti numesc biscuitii aceia ca fiind "snobi". Iti raspund si nu o fac la intrebarea ta din urmatoarele considerente: copilului meu ii cumparam numai biscuiti din acestia "snobi", scumpi, fara "E-uri", fara conservanti, etc, etc, etc.
Copilul trebuie crescut cat mai "safe".
Si pe la 5 luni ( bb incepuse sa o ia de-a busilea ) imi gasesc copilul crescut cu apa plata fiarta si racita, suzete fierte si dezinfectate, maini spalate si la musafiri, deci, il gasesc la usa, lingand linistit papucul lui taica-miu, papuci cu care merge la ghena si in spatele blocului la spalat masina !
In plus, aud de la maica-mea care vroia sa ma linisteasca: lasa draga, ca tu ii dai biscuiti de firma si fii-tu mananca cu gura plina Eugenia.
De atunci nu i-am mai dat decat ce mancam si noi. In fond, corpul lui trebuie sa fie pregatit pentru "poluarea" atmosferica.
daniella4
De acord cu Pisi, o chestie asemanatoare am patit-o si noi!
Da copilului biscuiti obisnuiti..sau daca ai talent fa-i tu biscuiti de casa..
DanielaAB
Si eu eram curioasa ce fel de biscuiti le dati bb?Eu i-am cumparat cei de la Petit B.
Daniela
mariussimiuc
Atunci cand ma mai chinuie talentul,vorba Danielei,mai fac biscuiti de casa,iar de nu ii mai dau cate un biscuitel de la Petit Beurre sau Merlin,depinde ce gasesc.
Tia
radu.
pisi, am mai patit si noi d-astea, ba soacra, ba cumnatu', la inceput ma enervam rau...
O sa incercam si noi de la Petit B., oricum nu papa toata ziua biscuiti
Multumesc pt. raspunsuri !
Ela2001
Buna.
I-am cumparat si eu o data biscuiti Hero, dupa care i-am dat Petite B, bisc. de graham, bisc. populari.
Acum am ramas la cei populari pt ca nu sint asa de dulci ca ceilalti si sint mai tari asa ca rontaie la ei mai mult timp si deci maninca mai putini.
La cit sint de dulci cei Hero (si costa si o gramada de bani), eu nu i-as mai da.
bubu05
Si noi am mancat Hero, vreo luna, dupa care am luat Petit B. de la Ulker, super buni, iar acum nu-i mai gasesc nicaieri si ii iau Merlin, de la Elite. Oricum, mananca max. 2 biscuitei pe zi.
sirimie
Baby Star, facuti de ROSTAR, am gasit la Cora Lujerului la raionul pentru bebelusi. Si i-am mai dat niste biscuiti turcesti, nu mai stiu cum se chemau. Eu inca nu i-am dat Hero pentru ca nu are un an.
Kittycat
Eu ii dau biscuiti cu miere de la Rostar. I-am luat odata din exces de zel Hero si mare greseala am facut: am ajuns sa mananc eu biscuitizii de 150000 lei... in timp ce fii-mea i-a preferat pe cei de 7000 lei. Asa ca m-am invatat minte de atunci.
anda74
Ma bag si eu in seama,Alex a papat pana la vreo 7 luni cereale fara gluten,apoi incet-incet biscuiti:menuet,iar mai nou cei de la Lu,acum avem 1 an si 3 luni si papam si din cei cu ciocolata,unul cam la 3-4 zile.
crissy77 spune:
Eu ii dau biscuiti populari. Am mai incercat si biscuitii de la Nestle dar nu prea ii plac. Si la cat costa...
Cristina & Elise-Stefania
roxanaz spune:
Ce biscuiti oferiti bebeilor?
alondra25.2006
Am inceput diversificarea micutei mele si in piureul de fructe introduc 2,3 biscuiti Petit beurre.Sunt oare cei mai potriviti pentru bebelusi?Cei "simplii"nu-i plac.Voi ce biscuiti folositi in hrana celor mici?
karmenutza
Ce varsta are bebelusul? Eu stiu ca bebelusilor pana la 8 luni nu li se dau biscuiti, ca au gluten. Eu nu i-am dat niciodata biscuiti si nimic cu grau, deocamdata. Are 6 luni. In piureul de fructe i-am pus o lingurita ce cereale pentru bebei de 4 luni, cu orez si porumb.
Editez, ca mi-am adus aminte ca biscuitii respectivi au si zahar, care nici ala nu se " prea" da la bebelusi. Incearca cu cereale, ca alea sunt indulcite cu altceva.
Carmen & Ioana Catalina (4.oct.2005)
ana-oana
eu i-am dat biscuiti "popular", se gasesc la magazinele vel pitar.
Ana68
Si eu zic la fel ca si Karmenutza...Copiilor mei le-am dat fara gluten ,chiar si cereale speciale pentru diferite varste...apoi am folosit Petit Beurre.Si acum tot Petit folosesc.
Sa creasca mare si sanatos!
alondra25.2006
Am uitat sa mentionez varsta bebelusei are 5 luni.Vad ca-i place si nu o deranjeaza la burtica,am sa-i dau si cereale in piure,si nu cred ca voi renunta la biscuiti, dr.de familie mi i-a recomandat.
sirimie
Eu i-am dat tirziu biscuiti, pentru ca nu am gasit biscuiti pentru sub 1 an. Eu ii puneam cereale in piureul de fructe.
Mai mare fiind i-am dat biscuiti de bebelusi de la Rostar, am gasit la Carrefour si Cora.
asi
Pana la 6 luni nu se dau fainoase care contin gluten.Mai bine ii dai pireul de fructe cu cereale adaptate varstei sau simplu.
Flaflo
Biscuitii speciali pentru bb, fara zahar si gluten (vezi Alete, Hipp....) sint recomandati doar de la 6 luni. De ce trebuie sa introduci deja biscuiti?
amalisimona
Cand am citit titlul subiectului, mi-a venit repede in minte raspunsul "bebelusilor nu li se ofera biscuiti".
Oricate babe binevoitoare ma indemnau sa dau copilului biscuiti (clasicii biscuiti cu mar!!!!!!) nu i-am dat pana la 9 luni. M-am certat cu maica-mea de nu stiu cate ori pe tema asta , ea insistand ca TREBUIE sa-i dau copilului si ceva mai consistent decat laptele, ca si eu am crescut la fel si ca uite ce bine.....bla, bla, bla , ca de ce ma dau eu desteapta in loc sa-i dau copilului sa pape ca lumea .
In fine, biscuiti i-am dat dupa 9 luni...din cei speciali pentru copii de la Hero Baby (au vitamine si minerale). Mai tarziu, pe la 1 an si 2-3 luni am descoperit la Carrefour biscuiti Baby Star cu vitamine (sunt facuti de Rostar). De Petit Beurre m-am ferit, ca parca prea au multe E-uri, dar s-a mai intamplat sa raman in pana de biscuiti si pana ajungeam la "sursele sigure" ii dadeam biscuiti simpli (populari). Vad ca esti din Rasnov, asa ca daca te intereseaza, biscuitii Hero Baby se gasesc la Metro si Selgros. Sunt scumpi, dar oricum la inceput bebe papa destul de putin. Iti ajunge o cutie chiar si o saptamana.
Totusi, la 5 luni nu cred ca e cazul sa o indopi cu biscuiti. Incearca sa mai amani momentul. Va avea timp toata viata sa pape tot felul de biscuiti.
IEPU
Este destul de derutant ca medicii au pareri asa de diferite despre alimentatia bebelusilor in primul an de viata.
Mie, de exemplu, doctorita mi-a spus ca indiferent ce "nazdravanii" as face cu diversificarea, tine neaparat sa nu ii dau pana la un an gris si biscuiti.
Al meu e un dolofan si acesta este principalul motiv.
Da' tot am luat un pachetel de biscuiti Delma cu multe vitamine dupa ce a trecut de 6 luni. Si sa stii, totusi, ca am observat ca "clientul" apreciaza mai mult cerealele decat biscuitii.
DanielaLaura
De la varsta de 7 luni jumatate i-am pus fetitei mele in piureul de mar un biscuite(Petite Beure-Rostar sau Merlin) si nu mai mult.Totusi 2-3 biscuiti cum adaugi tu in piureul de fructe este cam mult si este prea devreme la 5 luni.Acum fiecare mamica face cum crede ca este mai bine pentru puiul ei dar eu nu i-as da biscuti de la 5 luni.Poti folosi mai bine cerealele fara gluten.
Sanatate maxima si sa cresteti mari!
diadaniela
Eu i-am dat mar cu biscuiti de pe la 6 luni.
Biscuiti populari.
Rivarutz
E cam micutza pentru Petit-Beure,parerea mea este sa-i dai ceva pt virsta ei ,biscuiti din cereale(HEINZ,MILUPA) ,cei fortificati cu fier,calciu, si tot ce are ea nevoie,nu cred ca pettit-beure ar fi cei mai indicati
Asta este doar parerea mea si ceea ce am dat eu fetitei mele(1an si 2luni acum)
Sa cresteti mari si pofta la papica!
alondra25.2006
M-ati convins:voi renunta la biscuiti,ii voi da cereale in piure.Vad ca toate sunteti impotriva.Am sa va ascult.Multumesc pentru sfaturi.
MamideIngeras
Eu i-am dat biscuiti Petite beure de la 6 luni.
Dimineata cu fruct iar seara cereale.
anis
Eu inca nu i-am dat biscuiti si avem 8luni si 1 sapt ,fiindca nu am gasit fara gluten.I-am facut eu unii din faina de orez de ex.
Pediatra mea recomada sa se dea cat mai tarziu glutenul ,macar dupa 10 luni.
aime
Si noi am inceput cu biscuitii destul de tarziu, cred ca pe la 10 luni, dar cu succes am folosit cerealele, care is mai comod de utilizat, in orice, in piure de fructe, in iaurt, cu lapte...si contin si vitamine pe langa cerealele atat de necesare organismului lor. Noi am inceput cu cele de la Nestle, cu porumb, orez si tapioca, fara gluten.
anca tanasica
si noi am fol.cerealele...cu astea am inceput diversificare...cereale din orez...biscuiti a papat tarziu, pe la 10/11 luni si numai speciali de bb sub 1 an...stiu ca nu prea se gaseau atunci...acum am vazut in toate supermarketurile...