Despre Echinacea
Fetelor care va pricepeti, va rog, ajutati-ma!
Nu stiu cum se face, dar cand ne-am decis sa incepem sa "lucram" pt bebe m-am trezit cu o raceala cam nasoala. Am zis sa nu iau medicamente, ci sa fac o cura cu echinacea. In cazul in care as fi gravida ar avea echinacea vreun efect nedorit asupra sarcinii? Ce se poate lua pt a scapa de raceala???
Multumesc!
Ioana
Raspunsuri
Andita spune:
Echinacea este un remediu naturist pentru cresterea imunitatii organismului. Pot sa-ti spun doar ca tine, chiar creste...imunitatea. Despre chestia cu bebele, eu una nu ma bag, ca sunt chestii prea avansate ca sa ma dau interesanta, dar pot sa te trimit la unii care-ti pot spune mai multe: in Crangasi e o farmacie cu produse Hofigal, Honey ii zice. Ei produc tinctura de echinacee, pe are o iau eu pentru alergia la polen din fiecare primavara. Consultatia se face acolo, gratuit, si poti sa intrebi ce vrei tu. Poti sa incerci si la farmaciile care comercializeaza produse naturiste, e una, de exemplu, pe colt la Dimitrov. E cel mai sigur asa, cele mai bune sfaturi ti le poate da cineva avizat.
Nunta noastra
Poze
Leditia spune:
Ei na!La aceeasi chestie ma gandeam si eu si tare as vrea sa aflu,insa o sa mai dureze pana ajung la dr.
Eu acum am fost racita si cred eu(desi nu e confirmat la dr)ca sunt si insarcinata.Ce-am facut?Pai am baut la suc de lamaie de mi s-a luat,am mancat multeeee portocale,am baut ceai verde si ala cu multaaa lamaie si miere si am luat oscillococcinum.Si multa apa..eu oricum beau cam 2-3l/zi.Cand insa am simtit ca ma ia cu febra si ma durea capu pana n-am mai suportat am luat un paracetamol,care nu e contraindicat.Daca ai nasul infundat poti folosi apa de mare,e naturala si nu are contraindicatii in sarcina.Mi-a mai trecut,insa cu prima ocazie cu care ajung la medic o sa-l intreb si de echinaceea,ca eu cu ea ma tratam.
Stiu ca sunt multe plante care desi sunt naturale sunt contraindicate,asa ca pana nu aflu sigur ce-i si cu echinaceea nu risc.
Pupici cu lipici si sanatate multa.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
ramonskaia spune:
Am citit acum citeva saptamini un prospect, ca i-am cumparat sotzului meu, si se specifica, sa nu se foloseasca in sarcina.Nu inteleg de ce, dar m-am conformat ca si noi lucram la bebe, asa ca mai bine NU.Cauta pe forum ca era pe aici un topic despre echinaceea sau pe eva.ro.
Leditia spune:
quote:
Originally posted by ramonskaia
Am citit acum citeva saptamini un prospect, ca i-am cumparat sotzului meu, si se specifica, sa nu se foloseasca in sarcina.Nu inteleg de ce, dar m-am conformat ca si noi lucram la bebe, asa ca mai bine NU.Cauta pe forum ca era pe aici un topic despre echinaceea sau pe eva.ro.
Mersi de informatie.Si eu aveam un prospect,da' l-am ratacit,insa de aia nici eu n-am riscat ca parca asa-mi aduceam si eu aminte,ca nu-i indicata in sarcina..insa nu eram sigura.
Pupici cu lipici.
numeioana spune:
Acum am prospectul in mana - Echinacea - capsule de la Hofigal si nu scrie asa ceva. Ciudat! Nu sunt inconstienta. Iti dai seama ca daca scria nu luam. Deci capsule am luat si nu tinctura. Oricum de azi nu mai iau. Deci oscilococcinum e bun si se poate lua in sarcina? Pastile sunt, sau sub ce forma? Ser fiziologic se poate pune in nas? Asta in caz ca nu gasesc apa de mare...
Multumesc mult pt promptitudine!
Ioana
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by numeioana
Acum am prospectul in mana - Echinacea - capsule de la Hofigal si nu scrie asa ceva. Ciudat! Nu sunt inconstienta. Iti dai seama ca daca scria nu luam. Deci capsule am luat si nu tinctura. Oricum de azi nu mai iau. Deci oscilococcinum e bun si se poate lua in sarcina? Pastile sunt, sau sub ce forma? Ser fiziologic se poate pune in nas? Asta in caz ca nu gasesc apa de mare...
Si pe prospectul meu de echinaceea (firma americana parca) scrie a NU se utiliza in sarcina.
Pe cand oscilococcinum este O.K., conform prospectului.
Serul fiziologic este bun. Poti incerca gargara cu sare (grunjoasa), este indicat pt durerile de gat. Si da rezultate; pe incercate!
Sanatate.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
Zina spune:
Dar daca eu iau de vreo 4 -5 zile echinaceea tinctura, de 3/zi cate 30 picaturi si de luna asta vreau sa incercam sa facem bebe, e ceva? Am inteles ca nu e indicata in sarcina, dar daca am luat inainte cu cateva zile de ovulatie, cum e?
Leditia spune:
quote:
Originally posted by numeioana
Multumesc mult pt promptitudine!
Ioana
Ioana nu pe toate prospectele mai este scris si "amanuntul"acesta.
Oscilloccocinum e homeopat si nu are contraindicatii in sarcina.
Pupici cu lipici.
numeioana spune:
Atunci nu-mi ramane decat sa sper. Ce poate sa se intample daca am luat 2 zile capsule cu echinacea?
Ioana
ingridnen spune:
Ioana, stai linistita, nu ti se poate intampla nimic.
Eu am ramas insarcinata in timp ce faceam tratament cu Prozac (un antidepresiv) si l-am intrerupt abia cand testul de sarcina a iesit pozitiv... nu ma asteptam sa raman insarcinata caci altfel nu luam medicamente... Asa ca o biata Echinaceea luata 2 zile n-are ce sa-ti faca rau, nu-ti fa nici un fel de probleme.
Dar uite ca nu s-a intamplat nimic, Cristi e sanatos, OK, nascut la termen... e drept ca e super-energic dar asta e mostenit de la sotz...
Ingrid si Cristi 2 ani si 10 luni