curs de balet
Raspunsuri - Pagina 2
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by Irina_Claudia
Si fetita mea (4 ani si 4 luni) isi doreste sa mearga la balet.
Am si gasit ceva scoli de dans .
Eu si sotul fiind ingineri de meserie nu prea vedem dincolo de calculatoare, matematica , stiinte exacte,
eventual limbi straine si atunci nu reusesc sa vad avantajele pe termen lung ale baletului .
Va rog as dori opinii pro si contra (si din experienta ..) pentru alegerea baletului.
Multumesc.
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
Mens sana in corpore sana!
Copilul nu are numai un creier (stimulat de matematica, limbi straine...),
ci si un corp pe care trebuie sa il intretina si sa invete sa il foloseasca.
La varsta asta si nu numai, copii isi perfectioneaza miscarile si isi invata si dezvolta propriile posibilitati fizice. Controlul propriului corp iti da o siguranta mai mare si la nivel psihic si e foarte bun pentru copiii activi sau agresivi ca sa isi consume energia iar pentru cei mai mai moi sau timizi ca sa isi accelereze metabolismul si sa isi castige increderea in sine. Se creaza un echilibru intre activitatile fizice si cele intelectuale care nu poate fi decat benefic dezvoltarii copilului.
Oboseala fizica e foarte buna ca remediu pentru oboseala psihica si stress.
E important insa sa nu devina un stress in sine activitatea extrascolara, ci mai degraba o joaca.
La adolescenta e indicat sportul pentru ca impiedica exacerbarea preocuparilor sexuale si reechilibreaza sistemul endocrin si hormonal.
Nu trebuie neglijat nici aspectul de socializare pe care il ofera aceste activitati.
Faptul ca nu va face cariera de balerina nu este ceea ce este urmarit aici,
ci posibilitatea de a se deschide si spre alte domenii ale vietii, fapt ce ii va da mai tarziu o capacitate mai mare de adaptare la solicitarile diverse ale vietii.
E ca si cu diversificarea alimentara ( ƒº), daca s-a invatat cu gusturi diferite cand era mic, copilul v-a accepta mult mai usor noile gusturi (limbi, sporturi, munci, cariere¡K) si cand va fi mai mare.
Pentru o fetita, baletul e important pentru tinuta corporala si invatarea gratiei si a feminitatii corporale.
Muzica dezvolta sensibilitatea si inteligenta copilului.
O activitate facuta cu placere ii invata sa se concentreze mai bine, sa munceasca pentru ceea ce isi doresc, lucruri care se vor reflecta si in modul de a aborda scoala si viata.
Trebuie sa te simti bine in corpul tau, ca altfel nici mintea nu iti merge.
Cand eram mica am facut mai multe sporturi de-a lungul timpului si pian si pictura.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Irina_Claudia spune:
Sanziana si Irina va multumesc mult pentru raspunsuri, se vad clar avantajele. Si ca urmare de azi Ioana mea incepe baletul, va face de 2 ori pe saptamana (cate o ora) .
Am inscris-o la cursurile doamnei Ana Valkay (sotia lui Francisc Valkay ) , poate fetele din Timisoara au auzit .
Revin cu impresii si mai astept pareri si experiente.
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
sanziana72 spune:
Irina_Claudia, i-a placut Ioanei la primele cursuri sau nu era ce se astepta ea ?
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Irina_Claudia spune:
Sanziana , spre marea mea surpriza, Ioanei i-a placut foarte mult , sunt 10 fetite in grupa si doamna este o foarte buna pedagoga.
Sunt si 4 junioare de varsta Ioanei , celelalte sunt mai mari, pana la 8 ani . Pe cele mici nu le-a pus la bara inca, au exersat langa niste scaune cu spatar. Au dansat deja si pe muzica .
Ioana a fost intr-o miscare continua , de unde atata energie nu stiu...oricum seara a adormit rupta.Sper sa-i creasca si pofat de mancare cu ocazia asta..
E fain ca ne lasa si pe noi parintii sa asistam la curs daca vrem.
Deci spre deosebire de sceptcicismul cu care priveam baletul la inceput, incep sa nu regret ca am dat-o .
Sanziana, tu esti in domeniu sau ai facut balet? Ca tare frumos m-ai convins...
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
Irina_Claudia spune:
Sanziana , spre marea mea surpriza, Ioanei i-a placut foarte mult , sunt 10 fetite in grupa si doamna este o foarte buna pedagoga.
Sunt si 4 junioare de varsta Ioanei , celelalte sunt mai mari, pana la 8 ani . Pe cele mici nu le-a pus la bara inca, au exersat langa niste scaune cu spatar. Au dansat deja si pe muzica .
Ioana a fost intr-o miscare continua , de unde atata energie nu stiu...oricum seara a adormit rupta.Sper sa-i creasca si pofat de mancare cu ocazia asta..
E fain ca ne lasa si pe noi parintii sa asistam la curs daca vrem, iar pretul de 400.000 pe luna mi se pare super convenabil..na' ca nea- costat un pic body-ul si opincutele dar asta e.. probabil ca vom fi nevoiti sa-i facem si costume pt spectacolele de sarbatori si de sfarsit de an..
Deci spre deosebire de sceptcicismul cu care priveam baletul la inceput, incep sa nu regret ca am dat-o .
Sanziana, tu esti in domeniu sau ai facut balet? Ca tare frumos m-ai convins...
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
sanziana72 spune:
Ma bucur enorm ca i-a placut! Abia astept sa o dau si eu pe asta mica! Daca nu cumva ea o sa vrea la karate!
De fapt eu sunt informaticiana, dar am avut noroc de o mama cu principii sanatoase sau cel putin potrivite cu personalitatea mea!
Iar dansul imi place la nebunie! Astept sa imi fac putin timp si sa ma inscriu si eu! Serios!
Cel mai mult mi-ar place un curs pentru mame si copii, ca sa putem merge impreuna! Sau macar sa fie in paralel ca sa o pot duce si lua de acolo.
E drept ca eu am incercat o gramada de lucruri inainte de a le gasi pe cele care imi plac, desi imi place cam tot ce e nou (pentru mine)!
Intre 4 si 30 de ani am facut: gimnastica artistica, pictura, inot, scoala de arta: 5 ani de pian - 3 ani de arte plastice, patinaj artistic, cor, karate, munte, parasutism, alpinism, curs de dans, curs de canto, tai chi chuan, qi gong (doamne ce palpitand pare scris pe hartie!). Aici m-am oprit momentan din cauza sarcinii.
Si as mai face, dar trebuie sa scap de kilele de dupa nastere.
In paralel am fost la cercul de matematica, am facut liceul de matematica-fizica si facultatea de matematica-informatica. Iar de lucrat, lucrez ca analist-programator in informatica.
Nu sunt o mare sportiva, adica nu am fizicul necesar, dar imi place sa ma simt bine in corpul meu si sunt destul de ambitioasa.
Incercand atatea lucruri mi-am dat seama si care este efectul lor asupra fizicului si psihicului meu si care mi se potrivesc si care nu.
Si care as fi vrut sa le fac si nu am apucat la timpul lor.
Acum, poate ca e mai bine ca te axezi pe un singur lucru si sa mergi pe el. Dar viata e scurta si eu vreau sa gust din toate.
Depinde si de firea fiecaruia. Dar oricum nu poti stii daca iti place acru sau sarat daca nu le-ai gustat pe amandoua.
Bineinteles ca nu imi voi stresa copilul sa faca o gramada de lucruri daca el nu vrea! Dar cred ca rolul unui parinte e sa ii ofere copilului posibilitatea de a alege si cand e mic si mai tarziu si nu sa il indoctrineze intr-o singura directie. Ca asta poate si singur.
Si apoi, care fetita nu a visat sa fie printesa ? Iar a face balet in rochita e ca o incununare a acestui vis!
Asta din ce am auzit, ca eu visam sa fiu in trupele de comando si sa ma tarasc pe burta cu automatul in mana ca spion! Fiecare cu visele lui.
Dar poate ca daca m-ar fi primit la balet cand a vrut mama sa ma dea as fi fost si eu mai feminina!
crig72 spune:
quote:
Originally posted by sanziana72
Mens sana in corpore sana!
Copilul nu are numai un creier (stimulat de matematica, limbi straine...),
ci si un corp pe care trebuie sa il intretina si sa invete sa il foloseasca.
La varsta asta si nu numai, copii isi perfectioneaza miscarile si isi invata si dezvolta propriile posibilitati fizice. Controlul propriului corp iti da o siguranta mai mare si la nivel psihic si e foarte bun pentru copiii activi sau agresivi ca sa isi consume energia iar pentru cei mai mai moi sau timizi ca sa isi accelereze metabolismul si sa isi castige increderea in sine. Se creaza un echilibru intre activitatile fizice si cele intelectuale care nu poate fi decat benefic dezvoltarii copilului.
Oboseala fizica e foarte buna ca remediu pentru oboseala psihica si stress.
E important insa sa nu devina un stress in sine activitatea extrascolara, ci mai degraba o joaca.
La adolescenta e indicat sportul pentru ca impiedica exacerbarea preocuparilor sexuale si reechilibreaza sistemul endocrin si hormonal.
Nu trebuie neglijat nici aspectul de socializare pe care il ofera aceste activitati.
Faptul ca nu va face cariera de balerina nu este ceea ce este urmarit aici,
ci posibilitatea de a se deschide si spre alte domenii ale vietii, fapt ce ii va da mai tarziu o capacitate mai mare de adaptare la solicitarile diverse ale vietii.
E ca si cu diversificarea alimentara ( ƒº), daca s-a invatat cu gusturi diferite cand era mic, copilul v-a accepta mult mai usor noile gusturi (limbi, sporturi, munci, cariere¡K) si cand va fi mai mare.
Pentru o fetita, baletul e important pentru tinuta corporala si invatarea gratiei si a feminitatii corporale.
Muzica dezvolta sensibilitatea si inteligenta copilului.
O activitate facuta cu placere ii invata sa se concentreze mai bine, sa munceasca pentru ceea ce isi doresc, lucruri care se vor reflecta si in modul de a aborda scoala si viata.
Trebuie sa te simti bine in corpul tau, ca altfel nici mintea nu iti merge.
Cand eram mica am facut mai multe sporturi de-a lungul timpului si pian si pictura.
sanziana ai mare dreptate.

jucaria anului 2005 imi place si mie tare mult.Nu stiam de ea.
Succes mult micutelor balerine!
Mariuca si mamiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai

cristina_florea spune:
Fetita mea merge de la 3.5 ani la o scoala de balet pe b-dul Dacia aproape de Calea Mosilor si suntem foarte multumite si eu si ea.Acum are 7 ani si privind in urma imi dau seama ca a ajutat-o foarte mult in ceea ce priveste tinuta si nu numai.S-a mai discutat despre acest subiect si daca dati la "cautare" lectii balet sau curs balet s-ar putea sa mai gasiti ceva.
cristina
Irina_Claudia spune:
Multumesc Cristina.
Ioana e inca mica dar o vad ca-si da silinta asa ca o sa continuam. Mai ales ca-mi place si profa , e mai severa dar face cu ei "ca la carte" .
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)
lilic spune:
Aveti idee daca se gasesc pe undeva in Ro dvd-uri cu lectii de balet pentru copii?Fetita mea face balet,dar as vrea sa exersam si acasa si nu am nici cea mai vaga idee ce s-o pun sa faca,iar ea nu prea stie sa-mi spuna prea exact ce fac pe acolo.