Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Fetita mea s-a nascut la data de 2 noiembrie 2005. Se numeste Stefania Iulia si este o comoara, micuta minune care ne lumineaza viata zi de zi. S-a nascut prin cezariana si a decurs perfect, avea 3000gr. 51 cm. si a luat 10 la Apgar. Este cuminte si acum si sperca va ramane asa mult timp.
Mamica ei se numeste Teodora Banu si este o mamica mandra de ce a realizat imreuna cu sotul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Fetelor,mamici dragi,iata-ma si pe mine pe-aci dupa vreo mii de ore de ne-somn...nu stiu cui sa raspund mai intai:
Alinush,condoleante ptr.bunica ta!Oricum,bebelina ta te va ajuta la alinarea suferintei!
Ptr.Ina:cum sa fii mai mamica nepriceputa la Rachelina?
Tu,care o dragalesti atat?
Tu,care o lasai la inceput cu tzitzi in gura toata ziua,la-nceput..hehee...i-am zis si mamei,am ras amandoua...cum ziceai tu ca fol.tzitzi ca pe suzeta!

Buluci,sa-ti traiasca bebu,e un luptator,din prima sec.de viata!!

Gandacel,revin si imi mentin in continuare parerea:esti f curajoasa,si ai f multa vointa si putere,de-aia ma vrut sa stii parerea mea...repet,eu stau cu mama si azi-noapte n-am dormit nici-una,nici o ora,s-a bazait Stefanel de numa-numa!!!
Apoi i-am dat san,ca nu renunt la el deloc,aproape ca noaptea numai san ii dau-dar ziua nu-l satura,fetelor,si vorba Taniei,ii mai dau 80-90 ml...Tania,citeste mes.meu de-acum 3-4 zile,cand plangeam c-am tinut copilul ne-mancat:la fel,la fel,ai patit si tu,in nebunia mea de-a crede ca cu atata stimulare am san,nu ii dadeam lapte praf...si ma dadeam cu capul de pereti ca am tinut copilul nemancat...si cu biberoanele,off.asha e!Sunt deprimante,dar tb sa le folosim.
Aaaa,Cristinamh,tu ziceai ceva sa le tinem calde in termos?
Sa tinem apa calda in termos,la-ndemana,sau cu tot cu lapticul facut?
C-am inteles ca tb folosit intr-o ora,doua,odata preparat,nu?
Gresesc?
Sau sa nu il mai dam la o alta masa pe cel ramas ne-supt,c-are bacterii pe tetina de la saliva bebului?

Fetelor,ia ziceti:s-ar putea sa vina o menstruatie pe la 5-6 sapt,ca sunii mei sunt tot tari,curge laptic pe tricou,dar bebe suge numai 10 minute,ma trag de areola dup'aia si nic picat.de laptic?
e posibil sa fie sanii inflamati-umflati de la skimbarile hormonale,si de fapt sa nu fie plini de laptic??Lavi02,Cristina,mamicile cu experienta,voi ce ziceti??

ela27-vad ca bebika e nascuta in aceeasi zi cu noi-tu cat de des o scoti afara??

Pupicei

Mergi la inceput

lavi02,si anda,cum mai stati cu sanii,mai aveti galmute,va mai dor??
fetele care acuzati dureri de san acum la-nceput de alaptat,de fapt,nu de san,de mamelon,rezistati,stiti ce repede trec??
cu fiecare alaptat,o sa vedeti,trece,trece...
voi cum faceti cu alaptatul noaptea?puneti o pernuta in poala,il infasati intr-o paturica,aprindeti lumina,sau il alaptati pe-ntuneric,etc??
sa mai invat si eu-ca eu-heheeee,la cate faceam noapteaaaaaaaaaaaa,ii trecea pofta de somn:il skimbam,vb cu el,aprindeam ditamai lumina,pun perna,pun ceva pe brat sa nu fie tare osul bratului pe caput,kemat sot sa il tina pe verticala,ragait,etc...o mie de kestii,de-l epuizam si pe el,si pe noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

meems si Tania stati usor! Pai pot sa-i trimit eu Taniei mameloanele cu care am alaptat-o pe Silvia! Sunt chicco dar nu arata ca ale Alinei cele galbene ci mai degraba ca cele albe! Iar pe mine prioripostul ma costa vreo dojdemii, nu ca DHL-ul din SUA!!! Serios, Tania, sunt ele folosite dar daca le fierbi poti sa le folosesti si tu! macar sa le incerci. Eu m-am descurcat bine cu ele la Silvia. La Nati nu le-am folosit si nici n-am de gand. Tania, daca vrei sa ti le trimit, trimite-mi te fog adresa ta postala prin mail.

Tania, si mie mi s-a parut cam exagerata doctorita aia. Asa e cel mai bine, cum faci acum. Si continua sa-l pui la san macar pana la 3 luni daca poti pt ca vezi si tu, pana la 3 luni nu poti sa-i dai aproape nici un medicament si prin laptele tau, cat de putin, ii transmiti totusi anticorpi. Putin e infinit mai mult decat 0. Nu mai stii de la analiza matem: x/0 = infinit, oricare ar fi x>0 ?

Fetelor, eu azi chiar am lapte suficient din cate se pare. Buna treba cu berea, ceaiul si Nutrinatalul. Nu stiu care ajuta cel mai mult dar.. sunt toate naturale si impreuna mi-au facut bine.

Sunt muuuult mai optimista acum!!!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Tania si Silvia, multumesc de intrebare dar Gandacelul are probleme mai mari la san, nu eu. Ale mele sunt diagnosticate si controlate de medici asa ca nu sunt un stres pt mine, doar ma duc o data la 6 luni la ginecolog pt palpat. Si cand termin cu alaptatul o sa mai fac o ecografie.

Doamne, cand ma gandesc ca de pe la 15 ani am nodulul ala care creste si doare inainte de ciclu si nu mergeam la medic de teama ca e f grav. Ce batuta in cap eram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

intrebare urgenta oarecum (pana duminica max:)) pentru fetele care locuiesc in sectorul 2: la ce sediu al primariei se depune dosarul de alocatie: pe chiristigii (obor) sau pe olari (foisorul de foc).pleeaaase

intrebare foarte putin urgenta, se poate amanare:)) : cat se da la preot pt. botezz? noi ne-am apucat sa-l pregatim si nasii sunt tineri, nimeni nu stie suma, stim doar ca e o taxa oficiala la biserica si dupa botez te duci la popa cu plicul neoficial(ca la doctor, dupa nastere:))

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Lavi02, eu sunt mai inconstienta. N-am mai facut o eco sau mamografie de vreo 4-5 ani. Am avut probleme mai mari la col, infertilitate, mama, barbatul, socra si m-am saturat de medici si spitale. Cu prima ocazie, voi merge sa ma mai controlez. Insa urgenta acum este... la DINTI!!!
Sa-ti raspund la altceva: n-am iesit pe afara nici ieri, nici azi. Iar alaltaieri am iesit cu masina, deci nu se pune. Si eu o iau razna daca mai stau in casa. Asa ca am hotarat ca maine sa ies, cu sau fara copil. I-l las barbatului meu in brate, dupa alaptat ca lumea, ca de alte nevoi se poate ocupa si el! Si de n-o sa alerg ca un catel care a scapat din lant!
Daca tine vremea tot asa, il voi scoate totusi si pe cel mic, ca pe urma tre' sa mergem la vaccin si la botez si sa nu fim nepregatiti si prea sensibili.

Mergi la inceput

Sa raspund si eu la faza cu ingrijitul:parul tuns acum o luna,scurt,acum sta ca un palmier batut de tsunami,fatza-ce creme,ce masti,heheh,apa pura de la robinet-dimineata-si-atat!
Vorba ta Gandacel,cu dintii:kiar,cum stati cu dintii?
eu?bine,la capitolul asta,a dat dumnezeu,cu 2 sapt inainte de-a ramane insarcinata mi-am terminat TRAT.COMPLET la dentist:portelanuri,gingii,detartraje,etc.
Acum,nu e nici o carie,dar am ramas cuu gingivita,tb.sa fac in continuare niste "arderi"cu Zn Cl2,adica clorura de zinc...hmmm...ce minunat!!

Mergi la inceput

gandacel si io, si io! Pai o iau razna tot in casa. Acuma de ex citesc impresii de calatorie de pe daciackub.. macar cu mintea sa circul si eu.

Aporpo, chiar e misto povestea despre Nigeria!!!

Eu diseara cand vine al meu sot, ii las fata in brate si fac o super-excursie la Mega Image. Mare loc de distractie Mega asta! Sa poti sa-ti cumperi CE VREI Si ITI FACE CU OKIU' de mancare, nu sa dai comanda la sot sa-ti aduca!!!

Iar maine dupa alaptat ca lumea de dimineata merg la Unirea sau la Mall, inca nu m-am hotarat! POate imi cumpar ceva dragut, ca cica au inceput reducerile. Pantaloni nu , fusta nix, ca in zonele alea tre' sa mai slabesc, dar in rest...

Partea proasta tot stand cu bb in casa e ca nici nu mai ai motivatie sa-ti cumperi toale ca si asa nu iesi nicaieri sa le port plus ca silueta...

tania acum te inteleg perfect cu dependenta de sot sa-ti ia pana si o sticla de apa, sau o doza de bere !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Silvia mama, dezastru sunt la capitolul dinti!!! Eu chiar inainte sa raman insarcinata mi-am facut programarea (aranjasem totul, trimitere la radiografii, fixat prima intalnire la dentist, stabilit prioritati, discutat detalii legate de bani) si ce mi-am spus inainte sa-mi fac radiografia? Stai, as vina "musafirii" intai, ca nu se stie... pe 5 martie trebuia sa fac radiografia, imi amintesc de parca a fost ieri! Si pe 11 martie (ca atunci m-am reunit cu barbatul meu, era zi aniversara) mi-am facut testul si a iesit pozitiv!!! Bucurie mare, am uitat de dinti. Am crezut ca ii pot face si in sarcina, dar nu am avut voie. E lucratura mare la mine de facut. De schimbat 6 pivoti, ca s-au distrus complet, de facut inca doi daca tot ma apuc, toti din portelan de data asta, ca sa nu mai am probleme prea curand.
Lavi02, eu nu ma gandesc sa-mi cumpar ceva de imbracat acum, doar daca va trebui sa merg la serviciu... Dar chiar si atunci as putea "incropi" ceva. E curios cum s-a schimbat conformatia. N-am burta, sunt plata ca si inainte, am 50-51 kg (inainte de sarcina aveam in jur de 48), dar nu ma incape nimic dinainte de sarcina!!! Singurii pantaloni car eimi vin sunt cei pe care ii purtam si cand eram in 5 luni, plus fustele care sunt elastice si tinutele de ocazie, care erau mulate, dar elastice. (desteapta treaba cu astea, nu?). N-am curaj sa umblu sa iau ceva nou acum, ca nu stiu cum voi evolua in urmatoarele luni. Daca raman asa, sunt multumita, ca arat mai feminina decat inainte. Talia e talie, dar am soldurile si sanii mai mari! Interesant, nu? Apropos de sani, zicea cineva pe aici ca s-ar putea sa fie o legatura cu marimea si daca plesnesc de lapte sau nu... Sigur e o legatura. Eu, inainte de sarcina aveam 83 in bust (jalnic, cupa B), inainte de nastere ajunsesem la 92, iar acum nu m-am masurat , dar cupa C nu ma incape sub nici o forma! Normal ca la ce sani mici am avut acum dau pe afara!

Mergi la inceput