Copii nascuti in 2000 (04)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR.

Noua deja ne-a cazut al treilea dinte, unul de sus.Suntem fete mari.

Viusid acum ne-a recomandat si noua. Vitamine a spus ca in primavara deoarece am facut analize si au iesit bine. Miere maninca cu piine si unt, poate nu in fiecare zi. Iar vitamina C suge in fiecare zi cite 3-4 zi, e cu propolis.
Acu nu stiu ce sa zuc dar anul trecut i-am dat toata iarna 10pic/zi tinctura de propolis, dar parca mie frica sa ii mai dau din cauza alcoolului pe care il contine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Bobita

Mai sunt copilasi de virsta noastra care cum ii duceti la grdi se imbolnavesc? Sincer eu sunt disperata, de cind au inceput gradinita dupa greva din noiembrie, o duc 1 sapt si apoi face febra, rosu in gat, acum are puroi pe una din amigdale. Tin sa va spun ca dupa fiecare episod din acesta am stat acasa, in ianuarie la gradi am fost doar 1 sapt, in dec la fel, si acum in februarie dinnou.
Am fost la medic si a spus ca pina in aprilie sa nu o mai ducem, dar mie teama sa pierdem multe lectii la gradi, of, of.
Ati dat cumva Liuvac sau Viusid copiilor? stiti ceva de aceste medicamente? Medicul ne-a recomandat tratament cu aceste medicamente pt ridicarea imunitati.

Bobita, mamica a 2 albastrele

In primul an de gradinita (la 3.5 ani) am avut si noi aceeasi situatie, mai mult acasa bolnava decit la gradinita. In disperare de cauza, cind am fost in Romania in 2004, am fost la consultatie la d-na dr Culcer.
Uite detaliile tratamentului pe care ni l-a dat(Antonia avea 4.5 ani cind am inceput):
- Bronhovaxom: 1 pastila pe zii pe stomacul gol cu ceai cald, cite zece zile pe luna (o prima tura septembrie, octombrie, noiembrie si a doua tura: februarie, martie, aprilie). Pentru asta iti trebuie 2 cutii (o cutie are 30 de pastile si este destul de scump...). Sa fii atenta sa fie pentru copii (exista si pentru adulti...). Noua anul trecut ne-a recomandat o prima cura de 30 de zile non-stop, pentru ca Antonia era tare slabita si sensibila.
- Dupa ce am terminat Bronfovaxomul, eu i-am dat: Imunogrip (2 ml pe zii, 4 zile / saptamina timp de 8 saptamini. Imunogrip are echinaceea. Dupa Imunogrip i-am dat Septilin (tot pe baza de plante), 1 tab x 2 pe zii timp de 30 zile.
Medicametele de mai sus i le-am dat dimineata.
Dupa masa i-am dat (in acelasi timp cu medicamentele de dimineata):
- Propol pur (sirop pentru copii), 1 lingurita pe zii pina am terminat sticla
- dupa ce am terminat Propol pur i-am dat Propolis C: 1 pastila x 2 pe zii dizolvata in gura - nu maninca/nu bea 1 ora, pina termina cutia. Cu Propolis C am avut dificultati (nu are gust bun si copilul nu a vrut sa-l suga). Asa ca o lasam sa suga cit poate si pe urma ii spuneam sa-l inghita cu putina apa.
Dupa cum vezi, in afara de Bronhovaxom care este un gen de vaccin pe cale orala contra infectiilor virale, restul sint medicamente pe baza de plante sau propolis. Eu am fost multumita de rezultate (in primul an de tratament a fost bolnava doar de 2 ori) si am aplicat si iarna aceasta tratament. Pina acum, a avut o raceala cu git rosu in noiembrie si o otita saptamina trecuta (in comparatie cu anii trecuti cind a avut 10 otite intr-un an jumatate )
La vara mergem iar in Romania si vreau sa merg din nou la consultatie la d-na doctor Culcer, sa vedem ce ne mai prescrie.
Va urez multa sanatate la toti (mici si mari).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

N-am mai intrat de o suta de ani la subiectul asta si in primul rand as vrea sa va multumesc din suflet pentru urarile de ziua Laurei si sa va urez si eu tot binele din lume pentru voi si puiutii vostri !!

Bobita, asa a fost si la noi in primul an de gradi, in fiecare luna statea cate o saptamana acasa din cauza vreunei viroze. Dar acum, dupa 2 ani jumate este mult mai bine, slava Domnului !! eu i-am facut vaccin antigripal si i-am dat din cand in cand vitamine; anul asta i-am dat si Echinaccea.

Fetelor, vroiam sa va intreb si eu ceva: voi mai dati vitamina D copilasilor vostri ? v-a mai recomandat pediatru asa ceva la varsta asta ?
Pentru ca soacra-mea 8care a fost pediatra), a zis sa-i dau in continuare vigantol pe lunile de iarna, dar ma intreb daca chiar mai e nevoie ? aici, de exemplu, nu se da vigantol decat pana la max. 2 ani.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Vitamina D- regula pediatrei noastre este: pana la 2.5 ani in fiecare zi, de la 2.5 la 5 ani numai in lunile cu 'R', pe urma deloc. Tinand cont de varsta Ana a ajuns la deloc, si bombane mereu ca Matei (fra'su de 2.5 ani) ia vitamina D si ea nu.

The problem with the rat race is that, even if you win, you're still a rat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Elena, eu aici in De i-am dat Biancai fluorvigantolette pina la 5 ani. Pediatrul ei mi-a zis ca aici nu se da mai mult de 2 ani, dar el e roman si a mers pe ideea ca nu ar fi rau ca pina la 5 ani sa-i dau. Anul asta insa nu i-am mai dat. Si tot asa, numai in lunile cu "R".

Si noi pt intarirea sist. imunitar luam de 3 ani jumate Bronhovaxon, 10 pastile pe luna, 3 luni consecuvite, de obicei martie, aprilie, mai, sau februarie, martie, aprilie.

Pb asta cu raceala de la gradi am avut pina pe la 4 ani (Bianca a mers in gradi de la 2 ani si 10 luni). Toamna i-am facut mereu vaccinul antigripal si vad ca de 2 ierni, nici macar nasul nu si la mai tras pina......ieri. Nu e nimic rau, azi vad ca nu mai are nimic.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Madalina, Andreia, multumesc mult pentru raspunsuri !!
Cam asa ma gandeam si eu, acum ca deja a implinit 6 ani nu cred ca mai e nevoie. In Japonia de exemplu, nu se da deloc-deloc, nici macar la bebelushi.

Sanatate la toti puiutii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

LA multi ani sarbatoritilor de astazi.LAURA IOANA si SYED ALI.
petrecere frumoasa si daruri pe masura.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Buna fetelor
M-am hotarat sa scriu aici in speranta ca ma veti ajuta cu un sfat.Si eu si sotul meu suntem suparati pe pustiul nostru care face numai probleme la gradi(e in grupa mare),ne-am saturat sa se tot planga educatoarele de el:este neatent ,alearga ,nu doarme si ii deranjeaza si pe ceilalti.I-am interzis calculatorul,desenele animate,il pun acasa sa scrie ...etc dar se vede ca nu prea e pasionat de astfel de activitati(ma refer la scris).Nu stim cum sa mai procedam,nici cu bataie nu e bine si de aceea am ales pedepsele de mai sus.
Poate e vina mea ca l-am mai neglijat din cauza celei mici(are 1 an si jum) si sta cam tot timpul pe capul nostru.Stau totusi si ma gandesc ca are doar 5 ani si jum...e normal sa-i placa sa se joace.
Efectiv nu stiu cum sa mai procedez cu el...voi ce sfaturi imi dati ?

luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Luna, sigur a intervenit ceva pentru el de cand a aparut al doilea copil si de aceea se comporta asa ca sa atraga atentia.sigur ca atentia ta se indreapta mai mult spre aia mica involuntar bineinteles dar el percepe toate astea.treb sa stai de vb cu el si sa ii explici ca il iubiti la fel de mult ca pe sora lui si ca ea fiind mai mica nu se descurca singura si treb ajutata.incearca si angreneaza-i in jocuri pwe amandoi deodata chiar daca aia mica nu prea pricepe mare lucru dar participati si voi la astfel de jocuri cu amandoi cand sunteti acasa.daca nu vrea sa crie acasa lasa-l in pace ca are timp sa o faca la scoala.
ce sa zic,succes si te mai asteptam cu vesti,bune.dar fa tot posibilul sa nu se simta neglijat din cauza celei mici.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Lunna, nu-i aplica pedepse gen: "treci la scris" sau "ai de citit de aici pina iaci". Va uri scoala, inainte sa o inceapa.
Nu-i deschide calculatorul o perioada si chiat si TV-ul..........daca astea sunt 2 dintre actvitatil ecare lui i-i fac placere, o sa-l "doara" ,.........iti spun sigur!
Apoi, joaca-te si cu el, jocuri specifice varstei lui. Las-o pe cea mica de ex in grija sotului o juam de ora si acupa-te numai de baiat. Astfel, el va intelege ca, aparitia surioarei lui, nu l-a privat de atentia exclusiva a mamei.
Stai de vorba cu el si vezi ce-l framinta, de ce se poarta asa, ce-i lipseste...........

Mergi la inceput