Cum va 'domesticiti' sotii?
Raspunsuri - Pagina 3
livia spune:
O sa-ti dau o rezolvare foarte simpla...Eu am aplicat-o si merge de minune...
I-am spus:cat este el la surviciu atat sunt si eu la "seviciu"(calcat,spalat,cu copiii,gatit etc.)...Statul acasa nu inseamna ca stai degeaba,sa-i intre bine in cap!!!Cand vine el acasa mi se incheie si mie programul de lucru...deci egalitate...vrea el ceva ii aduci dar cand vei vrea tu atunci sa-ti aduca si el tie,da!?Asta inseamna respect si al intelege pe cel de alaturi!
Eu ii spun cand nu vreu sa fac ceva si rezolvam fara sa fie nimeni "botos"la urma.Nu-i reprosez nimic dar nici el mie...pur si simplu gasim solutia ca sa nu se simta nimeni exploatat!
Iar situatia descrisa de tine cu prietenii invitati...ce as fi facut eu:pana cand a venit el m-as fi ocupat de ei fiindca eram inca la "serviciu" dar odata el venit ,gata...totul impreuna!
Aici trebuie sa intervina TONUL...sa nu fie cumva ridicat ca-i "iritzi" superioritatea ci mai degraba,refuzul,tau sa fie cat se poate de mieros si "neajutorat"...sau mai bine spus,ca si cand ai cere ajutor
si "masculul" din el va sari imediat sa ajute o femeie care are greutati...Daca tu le vei face pe toate inseamna ca poti si implicit nu ai nevoie de ajutorul lui.
Sambata si duminica este egalitate totala...adica zic:spal eu vase dar da-i copilului sa manance sau dau eu cu aspiratorul iar tu duci gunoiul si stai cu bebe pana termin si tot asa...
Si alt exemplu...ii spun sotului:vrei sa-i dai tu copilului sa manance si sa te joci cu el o ora ca eu chiar nu mai am chef acum,te rooog,apoi stai la computer pana ii fac baie si-l culc iar dupa asta vedem impreuna un film -care vrei tu...![]()
Eeee,ce zici, sa-mi spui daca a functionat!!!
Sa nu-mi spuneti ca voi ati stiut sa fi-ti mame,sotii,etc.din nastere...ati invatat pe parcurs,nu?...asa ca,pot si ei ..doar trebuie lasati,nu mai faceti voi totul in locul lor...doar sunt sexul tare(cum le place lor sa zica!),ar trebui sa faca fara sa comenteze o treaba(usoara)de femeie!
ps:fetele care aveti astfel de probleme...nu va lasati...cum ati invatat voi pot invata si ei;OMUL CAT TRAIESTE INVATA!
Daca nu stii cum sa pui in aplicare ce am zis scrie pe forum (situatia) si noi(fetele)care am reusit cu disciplinarea te vom ajuta !
Daca vrei iti scriu numele cartii dupa care ma ghidez...Nu am dat niciodata gres cu sfaturile de acolo...
J G spune:
Da, Livia, ma intereseaza cartea! Eu din fericire nu am probleme de acest gen (facem cand unul cand altul functir de cine poate, are timp, chef etc) dar ma intereseaza oricum!
J
lana spune:
Livia ma intereseaza numele cartii,bineinteles.
Cred ca ar merge unele din solutiile pe care mi le-ai dat,ca sotul meu nu e chiar asa rigid;in schimb, trebuie sa fiu extraordinar de calma si perseverenta.Uneori mi se face lehamite sa-l tot pun sa faca ceva mai ales ca risc sa-l supar si,ca sa evit o cearta prefer sa fac eu.Pe motivul asta mi-am luat menajera-sta la noi 8 ore,dar ma bate gandul sa-mi iau una care sa stea la noi non-stop.
Dar nu una de 18 ani
Lana
livia spune:
Eu am fost sceptica cand mi s-a recomandat cartea dar am cumparat-o pana la urma...Ce am facut:m-am pus intr-o seara si am scos tot ce era important(idei)din ea si mai ales exemplele.Pt.mine sunt foaaarte importante exemplele concrete ca altfel mi-e greu sa aplic teoria...si am luat-o usurel exact cum scrie in carte...pe pashi...Iti trebuie niste neeeervi si un controoool, dar la urma vei culege rezultatele sigur!
Eu din cand in cand imi mai pierd rabdarea sa tot ii spun si iar incep sa ma "reped" la el si atunci imediat isi scoate "coltzii"...apoi aplic ce am invatat si sa vezi ce impacat duce gunoiul chiar daca e un meci la TV(el fiind microbist inrait!)![]()
O sa vezi care este de fapt problema...barbatilor trebuie sa le spui exact ce vrei(fara apropouri sau ocolisuri),ei nu "intuiesc" ca noi cand e nevoie de ajutor...
Mai sunt si niste cuvinte cheie pe care trebuie sa le folosesti ca sa nu-l jicnesti si multe altele,o sa vedeti!Un exemplu de cuvant:unei femei ii spui:poti sa faci asta?-iar unui barbat ii vei spune:vrei sa faci asta?
cartea s.n.:"barbatii sunt de pe Marte,femeile sunt de pe Venus" de dr.John Grey
Elise spune:
livia, cre' ca trebuie sa ne dai niste lectii
Si eu am observat ca "merge" daca il iau cu frumosu', dar uneori imi pierd rabdarea - de ex. azi am stat o ora in viscol sa curat zapada de pe masina (care se aseza la loc pe capota pina eu terminam portbagajul si tot asa) si al meu fuma tacticos pe balcon, privindu-ma!![]()
La un moment dat, am cedat nervos si i-am dat tel. si i-am spus ca coboare.
tot asa....pls...te rog.... ajuta-ma....
A coborit imediat, a rezolvat "problema".... da' DE CE trebuia sa ii spun si sa il chem eu, oare ?!?!
CHIAR n-a inteles, o ora, cit m-a tot admirat, ca am nevoie sa ma ajute?!?!
Elise
yank spune:
quote:
Initial creeata de lana
Eu recunosc mi-am cam scapat sotul de sub control de multa vreme.Ca el munceste mult(in sensul ca are un servici care il solicita mult si mai are si alte activitati pe langa job) si vine tarziu acasa si obosit si nu mai are chef sa-si stranga masa.Dimineata,la fel,gasesc cana de ceai pe masa si nici macar painea nu si-o pune la locul ei..pai ,el este grabit si daca eu tot stau acasa...
Bineinteles daca se trezeste noaptea copilul eu trebuie sa ma duc sa vad ce are ca el munceste si trebuie sa se odihneasca.
Si cel mai tare m-am enervat ieri,cand am avut niste invitati la noi acasa.Sotul meu a ajuns mai tarziu cand ei sosisera deja;s-a trantit intr-un fotoliu si de acolo imi dadea indicatii:fii atenta ca-i curge nasul fetitei,vezi ai grija ca i-a cazut un botosel,da-i alta jucarie....bineinteles fetita era mai aproape de mine decat de el pentru ca ea cu mine s-a obisnuit-daca pe el il vede destul de rar!!!!
Iar daca ii spun du-te si fa aia sau aia deja vreau sa-i dau ordine!!!!!
Simt uneori ca fierbe sangele in mine...in concluzie vreau sa schimb foaia,vreau sa-l constientizez si sa-l responsabilizez dar el imi arunca in fata ca munceste mult la serviciu,la firma noastra si este obosit;ca el vrea ,cand vine acasa ,sa se odihneasca,sa gaseasca un camin linistit si tot asa...
Voi cum ati reusit sa va implicati sotii in programul administrativ al caminului vostru sau ce solutie gasiti in cazul meu?
Lana
Serios acum,eu zic sa il pui la munca puternic,cind ajunge seara acasa,pune-l sa spele si vasele de peste zi,sa de-a si cu aspiratorul,sa spele si rufele,sa adoarma si pruncul,poate asa nu o sa mai pierzi nici o telenovela....
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
Babisa spune:
Am inteles eu gresit?sau tu vrei ca el sa mearga la serviciu de dimineata pana seara ,sa stranga si farfuria dupa ce a mancat,sa isi puna si masa,sa stranga si aca deranjaza ceva in jurul lui ,eventual sa aiba grija si de copil ,iar cand e vorba de weekend,o petrecere ceva,sa stea cu ochii pe copil si sa iil si dadaceasca in tim ce tu stai acsa???
Hai ,spune ca e o gluma ,altfel cred ca traiesc eu pe alta planeta.daca e cum am inteles .Pai nu te supara ,eu una,chiar daca ar vrea el sa faca ceva,nu i-as da voie si asta nu pt ca ma simt obligata sau pt ca sunt una daia la cratita non stop...dar mi se pare jenant ca dupa atata munca ,eu stand acasa ,tot eu sa ma pretentii de la el.Inteleg atunci cand munciti cot la cot ,iar cand sunteti amandoi acasa ,normal ca treburile se impart.
Nu vreau sa te supar sau sa supar pe cineva dar cred ca exagerezi si esti cam pretentioasa.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca
lana spune:
Babisa probabil ca esti din categoria celor care cred ca daca o femeie sta acasa inseamna ca sta degeaba,adica cresti singura un copil din prima zi cu toate responsabilitatile unei case(cumparaturi si achitarea facturilor) este egal cu stai acasa degeaba si urmaresti pe deasupra si toate telenovelele(apropo yank).Probabil ca voi sunteti din categoria superfemeilor care isi pot creste singure copiii,casa este luna si-si mai tin si sotii in puf pe deasupra, cu toate ca ma indoiesc.
Consider ca in momentul cand ai un copil nu ai voie sa fii obosit.Cand copilul meu avea colici si nu dormea noaptea decat foarte putin a doua zi chiar daca eram obosita trebuia sa fac fata.Si nu am avut nici ajutorul mamei si nici al soacrei!
Fara sa mai pun la socoteala ca fetita mea la 5 luni nu-si cunostea tatal!Pai daca-l vedea 5 min la 2 zile!!!
Parerea mea este ca si tatal trebuie sa se implice destul de mult in cresterea si educatia copilului indiferent cat de obosit este!Pentru copilul tau trebuie sa existe rezerve.
Lana
livia spune:
Oaaau!Babisa e chiar atat de greu sa strangeti masa impreuna???Sau sa puna painea la loc dupa ce a taiat o felie???De taiat nu a fost greu???Ce este atat de jenant sa duca gunoiul???
Tu daca esti acasa, stai cu picioarele in sus si de odihnesti?Daca da ,atunci este logic sa-l tii in "puf" cand vine de la serviciu ca doar n-ai facut nimic,te-ai uitat la telenovele ...
De cand "ii cade mana" daca sterge copilul la nas???Ce inseamna asta ...ca n-are chef de copil ca e obosit??!
A FI MAMA ESTE UN SERVICIU PE VIATA-ZI SI NOAPTE...CREZI CA TATA NU?
Atunci de ce s-a mai insurat,de ce a mai facut copil daca el vrea sa stea tolanit?
Sa nu-mi spui ca dupa curatenie,gatit,calcat,jucat,hranit,plimbat copilul,facut piata etc.esti asa de odihnitaaaa ...Clar, daca le face altcineva(menajera,mama) pt.tine...se schimba foaia...
Iti spun un lucru...una este exploatarea si alta este viata impreuna...
Sa-ti dau un exemplu la noi:cat pun eu masa seara el sta si se joaca cu copilul...e greu???
Sau sambata si duminica:dimineata-eu ii dau copilului sa manance iar el face omleta apoi copilul se joaca iar noi punem masa impreuna si de strans la fel.Este jenant???
Acum yank:de cand este " o munca " sa-i schimbe jucaria copilului???Apropo de :"Din pacate,mama prostilor e mereu gravida..." -vezi ca si mama ta a fost gravida si ai iesit tu...!!!![]()
ELISE:ai gresit ca ai iesit singura la dat zapada...daca faceati amandoi treaba asta nu ar fi durat o ora...Stiu ca nu ar fi vrut sa coboare daaar puteai negocia:ii spuneai problema apoi il lasai pe el sa aleaga cand mergeti sa dati zapada...dupa el cred ca nu ar fi mers daaar tu ai fi zis:mergem acum sau vrei mai tarziu???Sau ii zici...vrei sa te duci sa dai zapada??El:nu am chef!Tu:hai ca vin cu tine sa te ajut si terminam mai repede,ce zici?!Daca nu vrei acum mergem mai tarziu,ok?!
Cand vrei sa faca partenerul ceva ,intai ii expui clar problema,fara ocolisuri,si ii dai un pic de timp sa "digere" cererea ta apoi ii ceri iar si el iti va da un raspuns iar in functie de raspunsul lui continui...
Important!!!:aratai,dupa rezolvarea problemei,aprecierea ta...lauda-l!!!Maaaare greseala sa-i spui:"in sfarsit ai facut ce ti-am zis ...sau :in sfarsit ai facut si tu ceva in casa asta..."-data viitoare sigur nu va mai face nimic ca tu oricum nu vei fi multumita si se va gandi ca:de ce sa faca cand poate sta degeaba ca tot aceeasi rasplata primeste adica cicaleala si reprosurile tale...
SALURARI!!!
PS:daca mai vreti mai scriu!
livia spune:
Aaaaa acum abia am citit toate postarile... asa ca,urmeaza comentariile:
1.o bona de 18 ani nu ar face treburile casei ci doar ar sta cu copilul si oricum ar pleca pana vine el(tarziu si obosit)acasa...sau v-ati referit la o bona pt.el???Atunci de ce s-a insurat si a facut copil cand putea sa aibe "n" bone de 18 ani neinsurat???
2.lana s-a referit la bunul simt cand a scris subiectul,ca el oricum vine tarziu si sunt gata toate cand soseste.
Stersul la nas si schimbat jucaria copilului nu necesita asa maaaare efort sau ma insel???Ea a vrut doar un pic de ajutor nicidecum sa-l puna la curatenie generala cand "saracul" vine asa obosit...
Ei aveau invitati care trebuiau serviti...cine credeti ca s-a ocupat de ei,de copil si de sot in acelasi timp???Ea singura!
Sa va dau un exemplu de cum se intampla la mine cand aveam invitati si era bebe mic(acum bebe e mare si facem totul impreuna!):intotdeuna bebe era deja mancat cand venea cineva;eu il tineam in brate pana aducea sotul bauturile apoi il tinea el si ma acupam eu de adus cafele,prajituri sau pus masa...Cand era cu stransul dupa invitati,la fel,el punea sticlele la loc si-mi aducea totul in bucatarie apoi continuam eu cu spalat si sters vase si aranjat totul la loc.
3.Pt.Yank- O...ce fericit trebuie sa fii si scuza-ma ca nu mi-am dat seama ca tu faci parte dintre oamenii "norocosi" care nici macar nu scot o vorba buna ca sunt asa de obositi ca-i doare pana si gura ; probabil si mancarea o primesc mestecata ca doar este asa de greu sa mesteeeeci...FE-RI-CI-TU-LE !
Apropo,un om intreg la minte nu ar da la 10 noaptea cu aspiratorul(sau alte "munci grele") chiar daca ar sta degeaba toata ziua...iar de spalat,scuza-ma,exista masina de spalat rufe asa ca nu-l pune nimeni la frecat scutece!!!
Si de cand e asa greu sa culci pruncul ca doar nu mai trebuie sa-i faci nimic(gen schimbat,baie,dat sa manance,jucat cu el...)???Si stai linistit ca tot nevasta se trezeste noaptea daca plange,nu tu!Si la cat de tarziu vine sotul ei de la serviciu pruncul poate doarme si treburile sunt deja facute!!!
4.Babisa:nu confunda statul degeaba(lenevitul)acasa cu statul acasa al unei mame cu bebe mic ...
ps:ma intreb...cei care stau la curte si au si gospodarie(animale,gradina)si care vin obositi de la serviciu ,ce fac???
Sau cei de la tara care au "de toate"(ma refer la vaci,oi,gradina,etc.)si mai si muncesc si nu la computer ci ca zugrav,zidar(adevarate munci grele)nu sunt obositi seara ???