Cum va 'domesticiti' sotii?
Eu recunosc mi-am cam scapat sotul de sub control de multa vreme.Ca el munceste mult(in sensul ca are un servici care il solicita mult si mai are si alte activitati pe langa job) si vine tarziu acasa si obosit si nu mai are chef sa-si stranga masa.Dimineata,la fel,gasesc cana de ceai pe masa si nici macar painea nu si-o pune la locul ei..pai ,el este grabit si daca eu tot stau acasa...
Bineinteles daca se trezeste noaptea copilul eu trebuie sa ma duc sa vad ce are ca el munceste si trebuie sa se odihneasca.
Si cel mai tare m-am enervat ieri,cand am avut niste invitati la noi acasa.Sotul meu a ajuns mai tarziu cand ei sosisera deja;s-a trantit intr-un fotoliu si de acolo imi dadea indicatii:fii atenta ca-i curge nasul fetitei,vezi ai grija ca i-a cazut un botosel,da-i alta jucarie....bineinteles fetita era mai aproape de mine decat de el pentru ca ea cu mine s-a obisnuit-daca pe el il vede destul de rar!!!!
Iar daca ii spun du-te si fa aia sau aia deja vreau sa-i dau ordine!!!!!
Simt uneori ca fierbe sangele in mine...in concluzie vreau sa schimb foaia,vreau sa-l constientizez si sa-l responsabilizez dar el imi arunca in fata ca munceste mult la serviciu,la firma noastra si este obosit;ca el vrea ,cand vine acasa ,sa se odihneasca,sa gaseasca un camin linistit si tot asa...
Voi cum ati reusit sa va implicati sotii in programul administrativ al caminului vostru sau ce solutie gasiti in cazul meu?
Lana
Raspunsuri
Elise spune:
Lana, si al meu e foarte dezordonat.
Il iubesc mult, dar vreau sa-l dezvat, mai ales ca noi muncim amindoi la fel, avem acelasi program, si nu am cum sa ma ocup eu de toate.
Am incercat sa ii spun "fa si tu aia" nu spune "nu" ci "o sa o fac". Cind...la sfintu' asteapta.
Daca imi pierd rabdarea si ii spun "te rog fa-o ACUM" are impresia ca ii ordon.
Practic, am descoperit ca sint 2 solutii care dau roade:
1 - sa ma scandalizez - ne certam, realizeaza ca am dreptate si face. Dar sta botos toata ziua.
2 - il iau "cu duhul blindetii". Il manipulez, mai exact. Si daca ii explic ca eu sint doar o femeie amarita, care nu se descurca, si are nevoie de nepretuitul lui ajutor... oricat ar parea de absurd...ma crede si se ofera sa ma ajute.
Asteptind vesnica mea recunostintza dupa aceea, evident....
Elise
Teodora D. spune:
eu sunt mai pesimista, zic ca pe termen lung nu functioneaza nici o metoda de domesticire,poate te asculta pe moment daca faci scandal sau il iei cu "lugu-lugu", dar ii trece repede daca e prin natura lui dezordonat/comod/pisalog etc etc.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Elise spune:
Teodora...sint de acord, eu pe moment rezolv astfel.
Adica pina va fi de acord sa angajam o femeie care sa ne scoata din buda in ce priveste treburile casnice.....![]()
Elise
gabibarta spune:
si al meu e de acest gen. Daca cumva printr-un miracol pune mana pe aspirator, ne zice de vreo 20 de ori sa nu facem mizerie in camere, ca e curatenie. Doamne fereste sa intre careva cu un biscuite sau sa verse ceva pe jos... In rest numai indicatii pretioase, daca eu sunt la lucru, e normal sa se ocupe mama mea de copii, nici prin minte nu-i trece sa-i scoata la plimbare. Daca cumva am tupeul sa-i fac observatie, imediat se ofera s-o cheme pe ma-sa cu care nu as lasa pe copii nici 10 secunde... M-am saturat sa-l educ. Fac si eu ce pot, cat pot, daca nu-i convine, are si el dreptul sa mai spele o farfurie sau sa-si puna singur mancare la incalzit, nu? Copiii mei deja sunt capabili de asa ceva, daca le este foame, se mai pot autoservi, insa barbatul meu ar fi in stare sa moara de foame in fata frigiderului plin.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
ocebine spune:
Cum sint crescuti asa vin...al meu a venit bine crescut de maica-sa...stie sa faca de toate si nu se sfieste de la nici o treaba, spre deosebire de tata care trebuie motivat![]()
Asa vreau sa-mi cresc si eu baietii...nu as vrea sa se comporte in felul asta: "pune-mi de mincare, curata, spala si io sa stau cu cracii'n sus la tembelizor"!!!
cu o bere in mina si cu una pe telefon la amici.
La o bere, iesim amindoi...nu unu' fara altu cu amicii...
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by gabibarta
insa barbatul meu ar fi in stare sa moara de foame in fata frigiderului plin.
Fii convinsa ca daca ari fi singur acasa nu ar muri de foame, si-ar pune, dar daca esti prin preajma, de ce sa se oboseasca?
Am mai vazut tehnica asta si la altii...nu este vorba de indeminare, dupa cum ai zis copiii se pot descurca singuri, este vorba de exercitare a puterii lui asupra ta.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
lana spune:
Ocebine cand sotul meu e singur acasa se duce sa manance la maica-sa,nu vine acasa decat sa doarma.
Elise,la fel ca tine am crezut si eu:daca imi iau bona o sa fie altfel.Si mi-am luat o femeia care sta si cu copilul dar si gateste.Este minunat intr-adevar,ma ajuta enorm,daca vrea sa caute nod in papura tot gaseste.Adica ce ma deranjeaza mai mult este ca imi spune sa fac lucruri pe care ar putea sa le faca el: cumpara si tu paine,adu-mi si mie un pahar cu apa etc...Daca-i zic sa-si ia singur se supara...
Aadela spune:
Parerea mea este ca orice barbat trebuie sa inteleaga ca atat obligatiile cat si datoriile intr-o familiei sunt ale ambilor soti. Ambii soti au servicii, deci cand venim de la servici acasa suntem toti la fel de obositi. Nu este normal ca sotul sa se puna in fata televizorului iar femeila sa intre la treaba in bucatarie. Nu este corec ca numai unul sa aiba obligatii iar celalat doar drepturi. Nu merita sa ne "jertfim" facand treaba si smotru tot timpul. Traim intr-o lume unde femeile au posturi de conducere, conduc masini, tin sub control administrarea unei case si de multe ori sunt mai descurcarete decat barbatii.Eu cred ca o femeie trebuie sa isi aloce timp sa se ingrijeasca, sa se relaxeze, sa se uite pe o revista, sa aiba grija de ea. Sunt femei care se jertfes pe altarul casniciei, nu au grija de ele, decat de sot si de casa si peste nu stiu cat timp, barbatul isi gaseste pe alta care arata mai bine pentru ca s-a preocupat de exteriorul sau. Asa ca fetelor, aveti grija de voi in primul rand si mai puneti si sotii la treaba.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by Aadela
Asa ca fetelor, aveti grija de voi in primul rand si mai puneti si sotii la treaba.
O precizare as face eu... ideea nu e sa il "pun" la treaba, ci sa aiba el bunavointa si placerea de a contribui la aceste treburi. Si drepturile si responsabilitatile sunt aceleasi.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
filofteia spune:
Eu am renuntat sa-l fac pe al meu sa ma ajute la curatenie...
Cu bona m-am mai "usurat" un pic, dar nu cine stie ce...
Dar acesta este unul din motivele pentru care am ales sa fac un singur copil... oricum el nu l-ar fi vrut nici pe asta...
Stiu ca multe fete nu ar sta cu el.. si totusi eu il iubesc... niciodata nu m-am gandit ca ar fi mai bine fara el... pana la urma are si calitatile lui ... face tot in casa de la reparat instalatiile electrice pana la cele sanitare...In plus si-a asumat responsabilitatile platilor... adica tot ce inseamna plata pentru familie... de la cablu, energie ... pana la impozite si alte taxe...Nici macar nu citesc afisul cu intretinerea de jos...