Purtati verigheta?
Raspunsuri - Pagina 2
Himmelsduft spune:
Si mie imi place sa port verigheta, dar cind sint in casa nu o port ptr ca mai spla una alta si e mai bine asa. La noi catolicii se poarta pe mana dreapta si cind vin in Ro toti cred ca sint logodita, iar eu nu mai dau nici o lamurire ca de ce o port pe dreapta. Daca as avea alergie la metal, chiar daca de aur, insa nu as purta-o, ptr ca legatura se simte in inima ci nu pe deget.
Himmelsduft
calut
m_monique spune:
Noi amandoi purtam verighetele. Consideram ca e un simbol al legaturii noastre.
In gluma ii spun sotului ca "pentru el verigheta reprezinta o garantie a calitatii!"
http://photos.yahoo.com/micumonica
kisstherain999 spune:
Eu port tot timpul verigheta, fara nici o exceptie. In schimb sotul meu nu a purtat-o decat in ziua nuntii. Ii este larga, dar il si deranjeaza la "diferite treburi".
Iar o superstitie legata de purtarea verighetei este ca"Cine poarta verigheta cu care a fost cununat in biserica este ferit de blesteme si deochi."
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
aissa spune:
Si noi o purtam, chiar daca de la nunta ne-am tot ingrasat, le-am si largit de cate ori a fost cazul. Se pot schimba, fireste, dar e bine ca atunci cand le schimbati sa mergeti la preot, asa am auzit, nu stiu ce le citeste, sfinteste....
Noi am purtat chiar dinainte de a ne casatori, am avut unele (de fapt chiar 2 perechi) din argint, le pastram in cutiuta si daca ne ajuta Dumnezeu le vom pune la nunta de argint, bineinteles muuult largite ![]()
Cristina si
Ale (30.09.2004)
diadaniela spune:
Noi le purtam si zi si noapte.Eu una nu concep sa o dau jos .Nu ma intrebati de ce ca nu stiu ce sa va raspund.Pur si simplu nici nu imi trece prin cap sa o scot .
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
sinzi_ana spune:
Noi avem alte "maruntisuri" simbolistice (pt noi) care simblizeaza uniunea dintre noi si care ne aduc aminte de momente placute din clipele petrecute impreuna...
Dar nu sunt "evidente" ca o verigheta...
Dar nici daca nu as avea pielea asa sensibila nu cred ca as fi purtat-o tot timpul...
Sotul meu o poarta cand e plecat...![]()
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
KUKI spune:
Eu am purtat-o de cand ne-am casatorit, pana....la vreo 6 luni dupa ce am divortat. Nu ma intrebati de ce ca nu stiu sa va raspund. Si m-am despartit cu greu de ea, mai mult de gura celor din jur. Pe el nu-l mai aveam in suflet, dar verigheta o purtam in continuare cu placere. Cred ca era de fapt, in mintea mea, nu simbolul casatoriei noastre, ci simbolul familiei pe care credeam ca o am si pe care o iubeam atat de mult. Si ca sa fiu sigura ca nu mi-o pun la loc intr-o buna zi, am schimbat-o cu un inel la un magazin de bijuterii.
http://community.webshots.com/user/miuiuliana
dora78 spune:
Da, o port si imi este draga tare... nu mi-a fost incomoda, pt. ca am purtat 2 ani inainte pe acelasi deget inelul de logodna, si pe deasupra mai e facuta si la comanda, de un bijutier tare bun. Poarta in ea multe simboluri, multe dintre ele inventate de mine si de sotul meu... Am dat-o o data jos si nu mi-a fost bine, eu o pipai cam toata ziua cu degetul mare de la aceeasi mana, o mangai, ma joc cu ea, va zic, mi-e tare scumpa... in fine, mi-era asa urat sa duc din reflex degetul mare spre inelar si sa n-o gasesc acolo.... brrrr... ca primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa o pun la loc. Caci locul ei e pe inelarul meu. Va pup!
Dora, mami de
Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
chatonel spune:
quote:
Initial creeata de sinzi_ana
Purtati verigheta in fiecare zi???
De ce trebuie sa purtam verigheta?
Intreb pentru ca eu nu o port decat foarte rar...motivul principal este ca ma deranjeaza (ca orice alt metal care sta direct pe piele - am o sensibilitate si de obicei se lasa cu o iritatie locala) si apoi nu o consider o "dovada" de fidelitate...
Ba chiar ma intreb de ce a fost inventata...si care e scopul...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
sigur ca port verigheta. Chiar si cind am divortat, mi-am cumparat alta, dar tot am purtat. Este liniste garantata, barbatii cind se uita la o femeie arunca un ochi intr-o doara si pe inelar, sa stie daca au de-a face cu o persoana libera sau nu
Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru Romānia. Sint 16 ani de cind am crezut ca Romānia mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala
http://chatonel.free.fr/
Leta spune:
Am dat-o jos doar cind am fost insarcinata in ultimul trimestru. Mi se umflasera miinile si imi facuse rana. Imediat ce degetele si-au revenit, am pus-o la loc.
Cred ca o voi purta mereu...Ma impresioneaza foarte tare persoanele care poarta verigheta chiar si dupa ce partenerul/a nu mai este (tatal unui amic inca poarta verigheta desi sotia i-a murit de aproape 3 ani si il respect profund pentru asta)
Leta
si un bebe
2005 - primul an de viata
bebe in 2006
want my life back