Purtati verigheta?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Da, amandoi o purtam si ne simtim bine cu ea pe deget.
Asa de mandra am fost cand preotul mi-a asezat-o pe deget incat imi place sa retraiesc acel sentiment in fiecare clipa cand ma uit la ea si imi amintesc.
Imi doresc sa le putem purta mereu eu si sotul meu!

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Multumirea aduce fericire chiar si in saracie.
Nemultumirea aduce saracie, chiar si in bogatie. - Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Da,o port cu mare placere...
Uneori o mai scot de pe deget,dar nu dorm si nu plec nicaieri fara ea...
Sotul meu o poarta si el,cu exceptia perioadei cand face karate,2 zile pe saptamana,pt. a nu rani pe cineva cu ea,dar cum vine acasa o pune pe deget inapoi.

Dupa primul divort,am purtat-o inca 3 luni de zile...pentru ca aveam un copil si am vrut sa par a fi maritata, ca paream prea tanara ...
Nici acuma nu par de 28 de ani,drept pentru care imi flutur mana in vant daca se apropie un tip insistent de mine....si pleaca dezamagit,zau,toata lumea imi da 20 de ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

eu nu o port tot timpul, am momente cand am chef sa o port, sau nu depinde...nu e vorba de amant...dar ce-i drept eu am toane, cand port ceva argintiu nu o pun, cand ma duc la un cocktail sau un party asa mai oficial iarasi o pun...altfel nu prea...nu stiu daca are neaparat o semnificatie cel putin pentru mine...a avut atunci cand ne-am casatorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Da, sigur ca o purtam, ma simt foarte bine cu ea pe deget si sotul la fel si port tot timpul si inelul de logodna dar la cealalta mana.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

Dragilor,
eu sunt ortodoxa si preotul ne-a chemat la biserica la o saptamana( sau 9 zile - nu mai tin minte)dupa nunta si ne-a facut o slujba in timpul careia ne-a schimbat vetighetele de pe mana stanga pe mana dreapta si de atunci asa le purtam.
Eu am avut intodeauna un reflex de a-mi scoate toate bijuteriile foarte curand dupa ce intru in casa si sotul meu a capatat acelasi obicei cu verigheta dar nu uitam niciodata sa le punem la loc dimineata.

Miha 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Noi purtam verigheta tot timpul, din prima zi de cand ne-am casatorit si consider ca e un semn prin care aratam ca apartinem unul altuia.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

Da, o port din prima zi, n-am scos-o decit rareori iar atunci cind eram insarcinata si mi s-au umflat miinile am purat-o pe lantisor la git.
Nu mi-am pus niciodata intrebarea daca ar trebui sau nu s-o port, a fost din prima zi ceva natural, acolo e locul ei, cind o am n-o simt iar cind o scot parca imi lipseste ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Sotzul a purtat-o doar in ziua nuntii pe deget, il jena si si-a pus-o ca medalion la lant. A stat ceva timp cu ea atarnata de gat, dar se plangea ca il deranjeaza cand doarme sau cand joaca fotbal. Asa ca i-am propus sa nu o mai poarte deloc. Este un simbol al uniunii, al credintei, dar nu cred ca intr-o verigheta e secretul unei casnicii fericite. Eu o purtam ca-mi placea, dar in timpul sarcinii m-am ingrasat si nu mi-a mai incaput pe deget si m-am dezobisnuit sa o port. O mai pun rar, cand iesim in vizita sau la vreo petrecere.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Si eu port verigheta si nu as putea sta fara ea. nu este o dovada de fidelitate si nici nu aduce fericirea dar este simbolul uniunii intru Hristos, sunt sfintite si orice lucru sfintit nu poate aduce decat bine. fara ea nu ma simt bine, asa cum nu ma simt bine daca nu port un timp cerceii pe care i-am primit la botez. nu stiu de ce dar asta simt. Plus ca imi place cum imi sta cu ea si ma dau si eu mai matura ca fata nu ma ajuta deloc - par de cel mult 18 de ani cand de fapt am 27.nici eu nici sotul meu nu vrem sa renuntam la ele chiar daca el s-a ingrasat destul de mult de la nunta, dar noroc ca atunci nu a fost fixa.

va sarut si purtati verigeta cat de des puteti - poate chiar apara casnicia voastra fara sa va dati seama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Amandoi purtam verigheta, imi place foarte mult cum arata mana mea cu verigheta pe deget. Ale noastre sunt simple si finute si nu am dat-o jos niciodata de cand m-am casatorit.

quote:
Initial creeata de sinzi_ana
Ba chiar ma intreb de ce a fost inventata... si care e scopul...

Dar cand verigheta a fost inventata n-a avut nimic de-a face cu uniunea sfanta intre cei doi, cu dragostea intre ei. Am avut un curs foarte interesant in facultate, Istoria Culturii si Mentalitatilor, la care am aflat ca demult, atunci cand sotii nu se luau din dragoste ci din aranjamenul parintilor si cand cei indragostiti erau considerati nebuni, verigheta nu era decat un semn al proprietatii barbatului asupra femeii, si doar ea purta asa ceva. Obiceiul era doar al oamenilor de rand, nu al aristocratilor. Era purtata de catre femeie pe mana stanga pentru ca pe cealalta mana ar fi incurcat-o cand muncea.

Mergi la inceput