Gradinita ACORNS-detalii suplimentare, pls!!!

Gradinita ACORNS-detalii suplimentare, pls!!! | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Cine ne poate ajuta si pe noi cu mai multe detalii despre aceasta gradinita??!!
Am rasfoit deja toate topicurile pe acesta tema, am aflat cate ceva, dar exista o multime de nelamuriri.
Ankalaura - am inteles ca ne-ai putea ajuta cu mai multe detalii??!! Te rugam!!
Am o mare nelamurire - din cele spuse pe forum, programul este pana la orele 17.30, in schimb, pe site-ul "acorns" - programul este pana la ora 14.00??!!
Noi intentionam oricum sa-l dam pe Alex (3 ani si 1 luna), intai la un program scurt (incluzand masa de pranz, poate reuseste sa manance si el o masa "serioasa" la pranz..:))..Insa, dupa "perioada de adaptare", va merge la un program normal(prelungit) si evident nu dorim sa schimba gradinita...

Cand se fac inscrierile pentru aceasta gradinta??!!

In alta ordine de idei - ceea ce cautam este o gradi privata, cu limba engleza CONVERSATIONAL, la un pret acceptabil (spun asta gandindu-ma la preturile practicate la Sc. Americana, sau Sc. Britanica). Mai exista o astfel de gradinita?

Cu multe multumiri anticipate,
Va pupacim,
Mama_lui_Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

1. Pe site sunt doua variante de short programme - una with lunch si cealalta without lunch, tu cred ca te-ai uitat la astea.
La extended programme nu sunt trecute orele, dar iti spun eu ca program prelungit inseamna 8.30-17.30
Optional este si transport, nu m-am uitat cu atentie sa vad daca s-a pus si asta pe site.
2. Cand intentionati sa il dati pe Alex la gradinita?
Intreb pentru ca in acest moment, pentru grupa mijlocie copiii sunt impartiti in doua grupe, la una participa copiii care s-au inscris anul asta si nu aveau notiuni de engleza la inscriere, la cealalta grupa sunt copiii de anul trecut. Din cate am inteles, multe din activitati se fac impreuna, bilingv.
La grupa asta de varsta am impresia ca sunt ocupate toate locurile, si deja se fac rezevrari pentru anul viitor, deci ar fi bine sa te grabesti daca vrei sa inscrii copilul din toamna.

In gradinita se vorbeste mai mult engleza, mai ales cu copiii mai mari (cu ei, aproape exclusiv - numai cuvintele noi sunt introduse fie prin explicatii in engleza, fie prin echivalentul in romana)
Fata mea s-a adaptat foarte repede; a mers direct la program prelungit. Sunt o multime de lucruri pe care la gradinita le face imediat, insa acasa comenteaza. Inclusiv cu mancatul - asa ca e posibil ca si pustiul tau sa capete foarte repede obiceiuri grozave, pe care tu acasa te straduiesti de mult sa i le formezi si nu reusesti - la fel si eu, nu pentru ca nu suntem noi parinti buni ci pentru ca nazbatiile astea de copii sunt cam smecheri si ne prind imediat slabiciunile

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Multumim mult,
Mi-am permis sa-ti trimit un PM.
Mama_lui_alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

mama lui alex - noi incepem de luni la acorns si iti pot oferi detalii daca vrei.

"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

Eu am ramas cu sufletul la aceasta gradi dupa ce am vizitat-o iar ceea ce am vorbit cu Ankalaura mi-a confirmat ca nu gresesc. Atunci Andrei n-avea nici 2 ani, nu eram foarte hotarata si pana la urma l-am tinut acasa inca un an. Acum chiar trebuie sa mearga si am fost la Acorns sa stabilim detalii...eu tot cu inima un pic stransa desi stiu ca acela este un loc care se potriveste oricarui copil.

Pentru grupa lui de varsta mi-a spus ca nu imi poate oferi acum un loc (de fapt eu as fi vrut cam in 2 luni, sa treaca perioada cu gripele, sa il pot pregati un pic, sa pot sa-mi iau concediu pentru ca suntem foarte aglomerati acum si sa pot sa stau cu el la inceput, + ca voiam sa mergem vreo 10 zile la munte...si pentru ca stiam ca nu il mai pot tine acasa.

Asa ca l-am inscris pentru la toamna, acum am timp destul sa il sau sa ma pregatesc cu ideea, problema este ca va trebui sa vad cum fac sa il mai pot tine acasa pana atunci.

Acestea fiind spuse, sper ca ne vom intalni la toamna si va rog sa-mi dati si mie orice detalii, tot ce va incanta sau ce nu se potriveste cu ceea ce gandeati voi ca va fi.

Mama lui Alex, iti urez succes, si mie mi se pare un pic o problema orarul pentru ca ar trebui sa ma grabesc in fiecare zi, ca sa nu mai zic ca am vrut chiar sa-mi schimb serviciul tocmai sa ma pot plia pe un eventual program al lui de gradi...si pe costuri care nu sunt tocmai mici. Si noi am vrut acelasi lucru: engleza intensiv si intentionam tot asa sa-l dam intai la program scurt, apoi toata ziua.

Va pup

Mergi la inceput

ada, puiul meu merge la acorns si incep sa imi pun niste probleme...
stiam de pe site ca sunt 1 cadru la 4 copii. de fapt erau 2 la 9 copii, ceea ce nu e grav. dar una din educatoare are o problema personala si lipseste deja de la inceputul saptamanii trecute. directoarea trece pe la ei in momentele mai grele ale zilei, dimineata, la pranz si seara. desi sunt understaffed si fetita mea se resimte din cauza lipsei de atentie, nimeni nu ia nici o masura. mie mi se da de inteles intr-un mod foarte discret ca sunt o mama exagerat de grijulie. iar de scuze... nici nu mai spun...

"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pun o intrebare - cred eu - obiectiva: Vrabiuta, fetita ta merge la gradinita, din cate inteleg, doar de o saptamana. Poate ceea ce spui tu este un caz izolat. Nu stiu despre cine spui ca are o problema persoanala si ca lipseste, eu n-am observat. Dar dati-mi voie sa imi exprim parerea personala ca suntem toti oameni, si ne putem imbolnavi si lipsi cateva zile de la serviciu, sau stiu eu, fereasca Dumnezeu de probleme mai grave. Eu una cred ca nu sunt relevante cateva zile. Fata mea e la gradinita aceasta de mai bine de un an, si niciodata nu mi-a spus ca s-a simtit neglijata, si nici nu a rezultat din comportamentul ei. Din contra, ne povesteste cu drag mai ales de doua educatoare.

PS - Nu apar pe nimeni cu interventia mea, ci doar pe mine personal, care sunt legata cu o funie de gat de scaunul de la serviciu, si nu contam, si n-avem voie sa ne imbolnavim. Nici la inmormantarea bunicilor nu am fost, pentru ca nu trebuia sa am probleme personale in timpul orelor de serviciu. Dati-mi voie, cu asta, sa fiu subiectiva, pentru ca suntem oameni toti.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

da, anca, suntem toti oameni. educatoarea a anuntat aseara ca nu mai vine deloc. in aceste conditii mi s-a spus ca vor angaja pe cineva, dar cauta persoana potrivita. sunt foarte de acord ca se pot intampla multe, dar nu sunt de acord sa mi se spuna cu nonsalanta ca vor fi in continuare understaffed pana cand vor gasi persoana potrivita... fetita mea este la grupa mica, unde este o singura educatoare. directoarea gradinitei vine si o mai ajuta (atat cat ii permite timpul, intre multe alte probleme de rezolvat). copiii sunt foarte mici (intre 1,3 si 2 ani), au nevoie de supraveghere permanenta. unul dintre ei nu merge bine in picioare, trebuie tinut de manute. cum se descurca ea 10 ore pe zi, sa se joace cu ei, sa le schimbe scutecele, sa le dea de mancare, sa ii schimbe si sa ii culce... nu intrebati.
nu stiu de ce imi pui la indoiala afirmatiile, eu spun exact ce vad in fiecare zi la gradinita. am fost de acord sa imi duc fetita acolo si sa platesc un anumit pret pentru un anumit tip de servicii (care inseamna, printre altele, o persoana la 4 copii). in acest moment aceste servicii sunt cu mult sub conditiile agreate.
si noi suntem legati de birou de dimineata pana seara, cu nimeni pe care sa ne ajute. am cautat o cresa privata buna si am sperat ca am gasit locul potrivit. cu mare dezamagire vad ca nu e asa.
nu o sa discut aici motivul pentru care ai scris mesajul de mai sus. personal consider ca e dreptul tuturor de a avea informatii corecte despre locurile unde ne lasam copilasii atatea ore intr-o zi, pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza.

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna vrabiuta, buna Ankalaura, buna tuturor!
Daca va consoleaza cu ceva, desi nu cred, am si eu exact aceeasi problema la gradi a puiului meu, numai ca eu abia azi am aflat ca sunt uderstaff dela 1dec!! Mai exact la grupa cu pampers aveau doua educatoare si acum au numai una, care practic nu stiu in ce masura face fata. Si deja au inceput sa apara probleme, mult mai grave decat o simpla lipsa de atentie! Si exact asa procedeaza si directoarea de aici in timpul perioadelor aglomerate vine si ea si ajuta, dar asta nu merge la infinit.
Sper din tot sufletul sa se rezolve pentru ca mie imi place aici, dar vreau conditiile initiale pentru ca sunt cele mai bune pentru puiutul meu si sunt dispusa sa platesc pentru ele.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

Vrabiuta,

Imi pare tare rau sa aud ca esti nemultumita, pentru ca inceputul este foarte important, de ce zic asta: cred ca orice mama are emotii in prima zi de gradi, isi pune intrebarea daca a facut o alegere corecta dupa atatea cautari plus ca intervine nelinistea fireasca a unei noi situatii prin care trebuie sa treaca atat mama cat si copilul.

Fetita ta este si foarte mica din cate inteleg, nu poate sa-ti spuna mare lucru. Acum poate este chiar o intamplare nefericita, cred ca este si destul de greu sa gasesti o persoana potrivita, poate au o lista de reyerva si se rezolva mai repede.

Dar cea mica cum s-a acomodat, ti se pare vesela? Mananca bine? Doarme bine? Conteaza si asta foarte mult pentru a-ti da seama daca se simte in largul ei.

E bine ca ai pus transant problema, sigur ca o educatoare la 9 copii este putin ..... si altfel nici nu mai stiu ce sa-ti spun, decat sa incerc sa te incurajez, pana la urma vei simti tu singura ce trebuie sa faci.

Va uram mult succes si mai dati de veste.

Pupici,
Ada si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Eu am sunat saptamina trecuta sa intreb de inscriere pt fata mea (vreau sa o dau cit de repede se poate, de la un an) si se auzeau muuulte plinsete in telefon, mi s-a facut parul cind am auzit. Incerc saptamina asta sa vizitez gradinita. Mi s-a spus ca programul lung este de la 8 la 17:30.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput