Gradinita ACORNS-detalii suplimentare, pls!!!
Raspunsuri - Pagina 2
ankalaura spune:
Vrabiuta - mi se pare ciudat ce spui tu, si anume ca ti s-a sugerat ca esti o mama exagerata, sau ca ti s-a spus "cu nonsalanta" ca asta e situatia si basta... Ma surprinde pentru aici nimeni niciodata nu mi-a vorbit ironic, din contra, de cate ori am avut o problema cu toata increderea am apelat la intelegere si am avut parte de ea. Nu pun la indoiala spusele tale, dar poate ai inteles tu gresit, poate, fiind stresata pentru binele copilului, ai citit dincolo de randuri..?
Intotdeauna am gasit atat de multa bunavointa, si va spun cu toata sinceritatea! Niciodata nu mi s-a raspuns in doi peri, niciodata nu mi s-a contestat rolul de parinte, de mama al unui copil inscris aici, niciodata nu mi s-a spus nimic neadevarat de copilul meu...
Ca si voi, si eu am vazut si alte locuri, si ca parere generala pot spune ca mi s-a vorbit cu indiferenta doar la gradinitele de stat. Stiu cazuri chiar si la gradinite private unde i s-a spus mamei "Doamna, copilul dvs e cam prost crescut. Musca". Ba chiar am o amica pe al carei copil nu l-au mai primit, si chiar au recomandat mamei sa duca copilul la psihiatru pentru ca musca alti copii, si are "o problema".
Sunt convinsa ca situatia de acum este una de moment. De cand suntem noi aici, nu s-a mai intamplat.
Ioana - indiferent unde vei decide sa inscri bebelina, sa te astepti sa planga :) Cam cateva zile, cam asa...
Concluzia mea e ca ccc cu cat duci mai repede copilul la gradinita cu atat mai repede se adapteaza. Cand citesc ce mai scriu mamici de copii de 3-4 ani despre primele zile de gradinita, ei da, atunci mi se ridica parul in cap! De altfel, reactia este normala.
La inceput - Eliza n-a mancat nimic si n-a dormit nici un pic in prima zi, a doua zi a dormit putin dar n-a mancat nimic. Dupa o saptamana nu mai avea nici o problema, manca si dormea, incepuse sa participe la activitatile de peste zi...
Important este ca fiecare sa fie multumit de cum este ingrijit copilul lui, de ce "se vede", ce abilitati i se dezvolta, etc...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
vrabiuta spune:
buna dimineata
am revenit cu vesti putin mai bune. aseara cand am ajuns la gradinita situatia era putin schimbata. pentru prima data dupa atatea zile am vazut ca exista bunavointa si intelegere. desi stiu ca i-a fost foarte greu sa isi schimbe complet programul, directoarea gradinitei s-a ocupat toata ziua de copii impreuna cu cealalta educatoare. rezultatele erau evidente, am gasit copilasii relaxati si cu chef de joaca. puiul meu mesterea de zor intr-o casuta impreuna cu un baietel de o varsta cu ea (care o iubeste foarte tare, saptamana trecuta a muscat-o de deget din prea mare amor...).
din discutia de aseara am inteles ca deja sunt interviuri pentru postul vacant si vor aduce pe cineva de proba. azi de dimineata mai era inca o fata la masa cu copilasii, care se ocupa de o fetita mai suparata (spre deosebire de ieri dimineata cand trei copii plangeau foarte tare, iar eu nu stiam cu cine sa o las pe a mea sa pot sa ies pe usa )
ada - multumesc mult pentru incurajari. o vorba buna face tare mult in momente de suparare.
anca - ieri am citit randurile tale cu ochii unei mamici foarte suparate si ingrijorate. daca o astfel de situatie nu s-a mai intamplat pana acum, sa speram ca este un caz singular si ca a fost doar ghinionul nostru sa incepem gradi intr-un astfel de moment. speram sa fie bine, din toate locurile pe care le-am vizitat, acorns ni s-a parut locul potrivit pentru noi. daca se rezolva problema educatoarelor, eu voi fi fericita sa o stiu acolo.
voi reveni, sper, cu vesti bune.
"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie
foto
ankalaura spune:
Vezi ca are site - gasesti acolo toate detalile
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare