Legislatie adoptie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

quote:
Originally posted by dana p.

Mie pe langa actele care le-ati enumerat voi mai sus mi-au cerut in plus si fotografii de-ale noastre si curriculum vitae.
Ma gandesc ca se uita la pozele noastre si incearca sa ne gaseasca un copil care sa semene cat de cat cu noi, ca altfel nu-mi explic pentru ce le trebuie pozele.Iar curriculum vitae sa vada cat esti de constant intr-un loc de munca, asta chiar nu vad ce relevanta are pentru dosar.

Catal_ina din cate stiu nu poti sa adopti nici acum si nici la anul nu cred ca se va schimba ceva in legislatie. Doar daca ai domiciliu stabil in Romania poti adopta.

Dana
Poze

Dana sa-nteleg ca v-ati hotarit?
Gata dosarul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printesa_roz spune:

Dragi mamici si tatici am si eu o mare rugaminte la voi, poate ma puteti ajuta cu o onformatie. Noi sintem de 2 ani in germania, nu avem rezidenta permanenta aici, ci in romania avem domiciliul stabil. In aceste conditii, unde avem dreptul si posibilitatea legala de a adopta un bebe: in Romania sau in Germania? Ca sint total in ceatza
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

salut tuturor! Are cineva vreo idee (mai clara decat am eu) despre hotararile judecatoresti in care apar greseli si de 'indreptarile de erori materiale'? Ce se intampla daca se depaseste termenul pentru recurs?

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Buna!Eu si sotul meu dorim sa adoptam un bebe si suntem in etapa de informare. Am citit ce ati postat si acum chiar pare realizabil!!(Imi era teama de birocratie...bine, nu voi scapa de ea, asta e cert, dar cel putin stiu la ce sa ma astept).

Am si eu cateva intrebari. Inteleg ca micutul poate fi luat in plasament, nefiind nevoie atunci de etapa incredintarii pt adoptie. In acest caz obtinerea atestarii se poate face dupa incredintarea in plasament sau e neaparat necesar sa fie inainte? Pentru plasament ce acte sunt necesare? Poti lua in plasament si un bebe (ma refer la cei din maternitate),iar ulterior sa incepi procedura de adoptie?

Andra
Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala...Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

...Aflati ca avem probleme cu hotararile in instanta. Dupa au gresit de doua ori hotararea de incredintare in vederea adoptiei (chestie care pana s-a rezolvat a durat doua luni), acum, cand e de depus dosarul pentru incuviintarea adoptiei, s-a descoperit ca si hotararea prin care Mihai e adoptabil e gresita, si trebuie sa faca revenire la ea in instanta. Ce ziceti fetelor, sa consult un avocat?

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Cel mai bine consulta un avocat ,pt ca altfel o sa stai o mie de ani dupa actele respective .Depinde si ce anume e gresit , sper sa nu aveti problemele pe care le-am avut noiBafta ! .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Briantis ti-am trimis PM.

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Nu mi-e clar cum ajungi la copilasul adoptabil: iti prezinta ei copilul care ti se potriveste sau iti arata mai multi copii si iti alegi tu. Si daca nu poti alege nici unul (mi se pare prea dur sa spun ca nu te atrage nici unul)cum faci? Incerci la alt centru de plasament? Astepti? Cat timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Si este vreo limita de varsta pt parintele adoptator ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Bine ai venit goldi!
Nu exista o limita de varsta pentru parintii adoptatori, cel putin nu se stipuleaza aceasta limita in nici o lege (Asistentul social care se ocupa de noi ne-a spus ca au avut un caz in care parintii adoptatori erau la pensie). Trebuie sa indeplineasca conditiile morale si materiale pentru a creste un copil (parca asa scrie in lege...).
Cu "alesul copiilor" cred ca se intampla cam asa: iti prezinta un copil, iar voi va hotarati daca vreti sa-l vizitati sau nu in vederea unei posibile adoptii. Daca va place copilul faceti o cerere de vizitare.
Nu cred ca ti se prezinta mai multi copii dintre care sa "alegi". (La noi a fost "din prima").
De fapt, mai corect e sa spunem ca noi, parintii, suntem prezentati copilului, legea fiind "in interesul superior al copilului".
Bafta la acte, credinta si speranta multa!

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput