Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Scuze, semi-internat: dupa ore, raman la scoala, mananca de pranz, se recreaza cumva si isi fac si lectiile.

Seara cand recuperezi copilul, e aranjat

Noapte buna la toata lumea,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

quote:
Originally posted by jadi

Cuscra, intreb si eu ca sint nestiitoare, exista scoli cu internat in Bucuresti?

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Pot sa iti spun numai de scoala la care am fost si eu : al vlahuta care are semi-internat. E foarte buna. E vizavi de caragiale langa posta.

Sofia si Irinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Mihaela recunosc personajul... asa a facut si bb al meu, spurcat la bibe de altfel... si acum am aceeasi problema, daca e tita ferma maninca, daca nu, asteapta bibe... incearca sa il pacalesti cu suzi daca e invatat cu asa ceva... eu ii dau suzi, molfaie din ea si cind vad ca ia avint o scot si bag tita. Uneori merge, alteori nu!

Am inteles cu semi-internatul, ce vreti sint o simpla provinciala venita la Bucuresti.

Ma duc sa ma culc! Noapte Buna!!!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Hai salutare! Ce, credeati ca ati scapat de mine si de gura mea bogata?! ntzzz!
Am fost numai mai tacuta, ca n-am prea avut eu loc la calculator, sotul si-a luat de lucru acasa - in loc sa piarda vremea cu transport etc, lucreaza de acasa.
cupilu' meu are dermatita atopica. Pe la mijlocul lui decembrie, i-am pus un body nou primit de la niste prieteni care avea o margine mai aspra. normal, spalat, calcat. dar i-a iesit o iritatie la gatut, am zis ca de la body e si i-am dat pace - ma rog, am uns locul cu baneocin. la vizita de luna 3, doctorita a remarcat-o si a zis ca ea crede ca-i dermatita atopica, am combatut-o pe loc, nu si nu ca-i de la body. asa a ramas, dar iaca de Anul Nou mi s-a umplut de spuzeala, asa de rau ca dupa baie iti venea s-o iei la fuga! M-am speriat si am chemat-o pe doctorita, care a zis ca-i beleaua de dermatita. Acum, alergenul nu stiu care o fi. O fi detergentul - spalam cu persil lichid - n-oi fi clatit vreodata suplimentar si de la aia s-o fi declansat, o fi de la laptele meu, ca tot am bagat in perioada asta tot soiul de porcisme si ciocolate (desi dr zice nu si nu, dar eu am ff putin lapte si ma tot gandesc ca e cu atat mai mare cantitatea de toxine eliminata in el?!)...
Eu sper sa nu fie la lapte, ca i-a mers bine pana acum. dar cica se face fest in ultima vreme. Am zis sa pun laptele pe ultimul plan, sa elimin mai intai sus-amintitii factori alergeni. drept care azi i-am luat medicatia, care m-a uscat. ziceati voi pe aici de-un unguent de 1 mili fara cortizon, elidel, pe ala l-am luat ca eu am piticul meu cu cortizonul si nu vreau si pace, ceea ce pare sa le incante si pe dr si pe farmacista. inca un sapun HA biolane si o crema Avene HA trixera. ma-sa nu-si permite, dar pt odor, ce nu facem! pe scurt, daca e de la lapte, am cacarisit-o.
Mi-au zis de la farmacie ca cica Lactana HA nu aduc. O sa te rog pe tine, Ioana, sa pui o intrebare la cunostinta ta, poate nu stia farmacista bine. Iar daca are totusi dreptate, sa intrebi daca la comanda speciala se poate aduce - ma rog, sa faca pret, dau avans, iau un box, na, ca la engros.
In rest baiatul e bine, cam agitat ca e nescos de mult - doua zile a fost ploaie, a treia blestemat de vant, maine de s-o potoli trebuie cumva sa-l aerisesc! E grasun, gangureste, dar e si cam puturos, nu face rostogoliri si nici nu sta pe brate (ca nu s-a prins inca), am zis ca e cazul sa-i dau idei. Ce-i cam rau e ca ar trebui sa-l dezvat de societate, zici ca are senzor de proximitate, cum o stergi de langa el suna alarma. Stiu ca asta-i rasfat, daca nu proasta crestere, dar un baiat are mama! ei, glumesc, trebuie sa fac strategie in sensul asta, dam militaria jos din pod si lasam golanul sa mai si planga singurel!
Maddy, e aiurea e drept, dar mai du-te la un ortoped, ca fie toti dr precedenti si bunul tau simt sunt tampiti, fie ortopedul la care ai fost e cascat si a scris gresit. Si Radu suge manutele pana la cot si paturici si gusta tot ce poate, inclusiv parul de pe manile lui tat-su, bleahh!
Cristina CGE, daca tu stii statia de metrou Iancului, are 2 iesiri, una spre Ferdinand. Ei, o iei nitel spre Ferdinand, se termina blocul din dreptul statiei si pana incepe urmatorul, mai intrat inauntru e o alee care duce la scoala 56. Sau intre piata Iancului si cladirea PROTV e un parculet - ca reper magazinul picasso de tesaturi. o iei prin parculet tot inainte si te scoate tot acolo. la piata Iancului stii cum ajungi, asa-i? Eu la scoala asta faceam cursuri de sanitarii priceputi!! am fost si la concurs pe sector, d-aia fluieram la partea asta la examenul pt carnet!!

Gata, ca v-am facut capul mare!

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Neata, fetelor!

Copilul meu a inceput sa sara peste o masa de noapte, asa ca se trezeste direct pe la 5-6, nu-mi vine sa cred!

Marinela, multumim pt articolul cu somnul. Eu am ceva probleme cu adormitul dar e mai bine ca inainte gratie...hotei! Fetelor, e miraculoasa, il iau la plimbare prin bucatarie cu hota mergand si adoarme in 10 min, am si citit ca unii bebelusi au nevoie de un zgomot de fond egal care sa ii adoarma si care sa estompeze toate celelalte zgomote. Sa vedem cat o sa tina.
Pe mine ma enerveaza acum altceva: dupa baie, cam pe la sfarsitul masajului, incepe sa planga, cred ca de foame desi am grija ca baia sa fie la un interval mai mic de la ultima masa fata de intervalul normal, plansul devine isteric, cu sughituri, nu mai poate nici sa manance, barbia ii tremura, se invineteste, trebuie sa-l calmez inainte de a incerca sa ii dau laptele si asta dureaza cam 30 min, timp in care ma ia si pe mine cu tremurat atat de urat face, dupa care reuseste transpirat si vlaguit sa manance. Ce-o mai fi si asta?

Raluca, sa-mi spui si mie daca auzi ceva de Lactana HA, si al meu are dermatita, acum aproape a disparut, mie mi-a recomandat gama dermato de la Mustela, e foarte scumpa dar a dat rezultate extraordinare. E special creata pt piele atopica, fara cortizon, bineinteles. Faptul ca a disparut ma face sa cred ca nu are legatura cu Lactana, nici cu detergentul (care e oribilul Dermalin). Eu clatesc rufele lui de 4 ori in afara de clatirea din program. Pe de alta parte, nu ma bucur inca pt ca dermatita asta apare asa in valuri...

Mergi la inceput

Raluca, stii ce ma mai nedumireste cu dermatita asta? Cica ea ar provoca prurit si daca doarme bine noaptea nu e sigur ca asta are! Cum o fi? Se pune cam greu diagnosticul, nu orice spuzeala e d.a. Am o prietena care mi-a spus ca ambii ei copii au avut "spuzeli" din astea de la caldura, iar vara de la transpiratie, nici prin cap nu i-a trecut sa se gandeasca la altceva si le treceau singure, fara nimic special...

Mergi la inceput

Marlena, felicitari pt dintisori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata!!!

Iaca eu sunt harnicuta si deschid lista de dimineata. Al meu bb se trezeste pe la 7-7,30 si pana la ora asta ne jucam, apoi adormim cam vreo 30 minute, iar ne jucam iar adormim 30 minute si se cam face ora 12 cand iesim afara si dormim 3 ore.

M-am uitat azi afara si e crima...nu pot s-o numesc ninsoare, dar chestia de afara ma ingrozeste pt ca Alexandru al meu nu intelege si pace de vreme, el vrea afara si gata. Asa ca o sa-l scot nite, o sa-i pun pelerina de ploaie a carutului, pe care eu o folosesc si la vant, il plimb 30 minute dupa care in casa in fata geamului larg deschis.

Jadi, personajul asta al meu nu ia suzeta prefera pumnul, maneca orice altceva dar suzi nu. Mai am inca un subterfugiu> cosuletul de copii care e pus pe un suport cu roti. Il pun in el si il plim prin casa (cred ca l-ati vazut in poze). Problema e ca nu prea mai incape in el si nu stiu ce sa fac pt ca asta mergea intotdeauna si se potolea copilul.

Cand v-am citit de anul nou am vazut ca incercati un regim Atkins. Nu stiu daca asti si inceput cursa cu regimul sau nu. Eu voi incepe de luni un regim Montegnac, care se bazeaza pe separarea alimentelor lipide de glucide, se elimina dulcele (cu exceptia ciocolatei amarui cu masa de cacao de minim 60% si alte cateva princiii usoare. Eu am mai tinut regimul asta acum 2 ani si a dat rezultate. Problema e ca regimul se bazeaza pe anumite principii de digestie pe care trebuie sa le respecti toata viata. Nu elimina multe alimente si nici nu este restrictiv cantitativ. Si in completare am luat dividiuri cu aerobic si tae/bo cu Miki, fosta mea profesoara de aerobic. Asa ca sigur astept rezultate vizibile relativ repede.

Si pt ca m-am intors "acasa" adica pe DC si aici mi-ar regasit prietenele dati-mi voie sa ma plang. Cred ca voi fi nevoita sa incep serviciul de la 1 februarie sau 1 martie. Eu sper sa fie 1 martie sa mai stau cu bb acasa. Asta pt ca m-am enervat atat de tare pe seful meu incat am zis gata. Jadi, parca tu mai lucrai acasa pt serviciu, dar la mine lucrurile luasera o cale anormala.

Inca de la 3 saptamani ale copilului am inceput sa primesc lucrari acasa de la seful meu - si cu termene limita de 24 de ore. Asa ca stateam frumusel noaptea si lucram, in loc sa ma odihnesc sa mearga productia de lapte. La 1o luna si o saptamana stupoare, seful meu imi aranjeaza o intalnire importanta, zicea el. Eu, plec la intalnire cu bb in sezlongul lui. Stupoare pe fetele partenerilor, eu zambitoare toata si ridicand din umeri. La un momendat incepe copilul sa planga eu ma ridic in mijlocul discutiei, imi cer scuze politicoasa si ies afara cu bb sa-i dau sa manance. M-am intors in 30 min si am reluat discutiile. Dupa aceea iar lucrari ca la balamuc, si imi si ia fax si imprimanta acasa pentru a lucra cu mai mult spor. Cam pe la 2 luni, intr-o duminica dupa ce ne intorceam de la impartasit primesc telefon de la seful sa merg la un client sa vad doua documente, ca numai eu imi pot da o opinie corecta!!!!!!!!!!!!!!!!! Cele 2 documetne erau de fapt o intrega poveste cu lovituri de palat, cu implicarea unor senatori luminati, fapte penale etc. Eu cu copilul in brate si o tanti care nu se mai oprea din povestit... i se face copilului foame asa ca ii spun ca trebuie sa-i dau sa manance...ma duc intr-un colt al camerei ea dupa mine si dai si vorbeste si dai si vorbeste. Dupa asta, alte lucrari si mai adauga si consultatii la telefon. Precizez, pentru toata activitatea nu am vazut ul leu, nici vechi si nici greu. Culmea tupeului, in decembrie o pune pe secretara sa ma anunte ca pe 6 ian am un proces, sa stiu de acum sa nu-mi fac planuri. Bun, ii dau telefon si ii spun sa ne dea banii pe concediul de ingrijire al sotului pt sfarsitul lui noiembrie si decembrie, dupa cum ne intelesese. Vine seara acasa sotul meu si spune> ti-a dat seftu banii pe noiembrie .2.800.000 lei si a zis ca pe decembrie nu are sa ne dea. si punct.... Drept pentru care am sunat-o pe secretara si i-am zis sa-i transmita ca nu ma duc la proces ca daca-si aminteste am un copil de 2 luni jumatate si nu am cu cine sa-l las. La petrecerea de Craciun de la birou, secretara i-a transmis mesajul meu. Reactia lui> nu stiti sa vorbiti cu ea, trebuie sa i papagal cu am eu si sa vezi ce-o scol de pe scaun...asta spusa in gura mare si fixandu-l pe sotul meu cu un zambet larg. Pe 3 ianuaie telefon de la secretara...sa-ti trimit dosarul pentru procesul de pe 6. Eu, nu si nu, sa-i spuna sefului ei ce-o vrea. Pe 4 ian, ne intorceam de la strabunica si primeste sotul meu telefon de la seful nostru "Daca miki nu se duce la proces, de luni nu mai faceti parte din cabinet nici tu nici ea." Ma asteptam la ideea parasirii cabinetului dar nu la santaj, ceea ce m-a enervat cumplit. Asa ca reactie imediata sa sun. Nu vrea sa raspunda. Ok, eu nu mai sun. Telefoane intre timp pt stabilire intalnire cu clienti, gata sa ma reapuc de lucru. Sotul sa stea acasa cu copilul pt ca veniturile mele sunt mai mari ca ale lui. Primesc Telefon la ora 22,oo de la sefu'. "M-ai sunat azi". "Da. Mi-a spus sotul de discutia voastra". "E, eram nervos...ce nu poti sa te duci 5 minute..." "nu.". "Bine, o sa ma duc eu maine sa vad dosarul si te sun spune-i sotului tau sa vina cu mine.- pe post de paza de corp" Dar toata discutia asta era numai lapte si miere. L-a tinut ieri pe al meu sot pana la ora 8 seara. A fost o dulceata de sef. Acum l-a chemat iar si s-a dus cica la proceul'meu". Iar e lapte si miere. Numai ca luni va avea o surpriza. Voi merge de manuta cu sotul meu si copilul la birou si ii vom spune ca al meu sot va sta in concediu de crestere a copilului si eu incep munca dar nu la el in cabinet. Si daca vrea sa colaboram, numai pe bani. M-am intins o gramada si asta este varianta scurta. Sper ca nu v-am plictisit dar simtem nevoia sa ma descarc.

Cee ce ma ingrijoreaza este ca voi fi nevoita sa-i introduc supliment lui Alexandru, ramanand sa-i dau sa suga dimineata si seara si poate in biberon inca o masa pt la pranz. Asta voi vorbi cu doctora marti, cand vom merge la vizita de 3 luni.

Cam atat pt dimineata asta, va mai las si pe voi, ca eu am monopolizat. Deh, asta e reactia dupa ce esti privat de un lucru drag: cand ai acces iar la el abuzezi. Scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

Buna dimineata!!
mihaela _e si Dennis al meu tot asa se trezeste in fiecare dimineata la 7,nu am mai dormit mai mult nici nu mai stiu de cand,eu tot sper ca dupa ce va mai creste poate ,poate cine stie.va dormi si el mai mult.
puoci mihaela si dennis 20.09.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'Neata fete!

Jadi, si eu tot d'aia sunt neajutorata cu inscrierea lui Victor la scoala fiindca sunt o biata provinciala.

Eu incerc sa ma mobilizez ca maine vine Seful cel Mare (Victor) acasa.

Mihaela_e, imi pare rau prin ce treci, of-of, sefii astia.
Si pe de alta parte, si eu sunt deprimata ca trebuie sa ma duc la serviciu peste o sapt. Cand ma uit la Anca cum ma soarbe din priviri dimineata, ma apuca disperarea.
Imi tot repet: ca ma intorc la ea seara, dar tot greu este.

Hai ca fug la trebi,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput