Dilema
Baiatul meu face 2 ani in 7 martie.Prin mai as vrea sa-l dau 4 ore la o gradinita.Oare e prea devreme?Trebuie sa astept pana in toamna?
Cum e mai bine sa procedez?
Familia mea
Razvan
Raspunsuri
eve44 spune:
E prea mic ,ce ai cu el?Eu l-am dat pe cel mare de la 3 ani si vreau sa-ti spun ca in anul acela a racit cit nu racise in viata lui.Nu mi-a placut nici gradinita ,"desi era un pom laudat",am fost tare dezamagita,dar nu am avut de ales.Apoi am renuntat si l-am dat la 5 ani .A fost f bine,era mai mare,alta viata,f adevarat a fost la o gradinita particulara si se ocupau altfel de ei.
In fine ,acum cel mic are 2 ani dar nici nu ma gindesc sa-l dau momentan .Sunt pareri pro si contra,cum ca se socializeaza mai usor si vezi doamne il ajuta.Tu faci cum crezi.
daniella4 spune:
Dar ii primesc pe pici la gradi de la 2 ani? E un subiect care ma intereseaza f tare, eu stiam de 3 ani.
Daniella
eve44 spune:
Depinde de gradinita.Unde a fost fiul meu cel mare era o gradinita particulara f buna si primeau copii f mici dar care nu mai faceau in pampers.Stiu ca avea o colega de 1an si 7luni,care era superisteata si au acceptat-o.
Danna_36 spune:
Parerea mea e ca e inca micut pentru gradi.Ma gandesc la sculatul cu noaptea in cap in fiecare dimineata, plansul inevitabil si razboiul la imbracat, chinul de a-l duce indiferent de vremea de afara, bolile care apar imediat dupa introducerea in colectivitate, inevitabile si ele...
pe la 3,5 sau 4 ani poate ar fi mai usor, desi nici atunci nu te intelegi cu ei, nici macar la scoala nu accepta cu placere sculatul de dimineata si tot ritualul...
Eu am avut noroc cu vecina de alaturi, o asistenta medicala pensionara. Ea venea in fiecare dimineata, la 7 cand plecam eu. Lasam fata dormind (si mai dormea inca 2-3 ore) si era simplu si pt doamna, care nu avea nevoie sa se scoale la 5, sa se imbrace si sa iasa din casa.Venea in capot, dupa ce se trezea fata, stateau cand la mine cand la ea, in felul asta putand si ea sa isi mai faca din treburi. Eu asa am facut si am fost f.f. multumita, dar recunosc ca am avut noroc, ceea ce va uram si voua.
Carti personalizate pentru copii
Calendare personalizate
Alte "Personalizate"
Raluca spune:
Nu cred ca va fi prea mic pentru a incepe gradinitza mai ales in regim de 4 ore. Fiica mea a inceput gradinitza la 2 ani si 8 luni, avea un program lejer, 9-13 deci nu se punea problema de traumatizare a copilului. Cu sanatatea nu am avut probleme majore, mai grea a fost, dupa cum ma asteptam, acomodarea....dar asta-i o alta problema care apare la orice varsta, mai ales cand e vorba de copii dependenti de mamici asa cum a fost a mea!
Succes!
Raluca mama Ilincai de 4 ani
asi spune:
Va multumesc pentru pareri.Imi sunt de un real folos.
M-am gandit sa il dau la o gradinita pentru ca isi doreste sa fie cu copii.El inca face in scutecel deci poate dupe ce scapam de scutec vom incerca.
Am vrut sa il dau in mai pentru ca atunci sunt mai putine viroze si asa sa evitam putin intrarea brusca in colectivitate.
Familia mea
Razvan