Principesa HELP !
Cum poti sa convingi o femeie tanara , cu un copil mic, aflata intr-o tara civilizata unde poate gasi ajutor , care are serviciu bun unde este apreciata, cum poti sa o convingi sa-si paraseasca sotul (betiv )care o abuzeaza non-stop fizic, mental, sexual ????
Michelle 7
Raspunsuri
roxana1974 spune:
...in opinia mea trebuie sa o convingi doar sa vorbeasca cu cineva de specialitate de la o fundatie care se ocupa cu abuzul domestic. sunt sigura ca ei vor sti cum sa puna problema...sper sa vina si Principessa, poate-ti da ea un indiciu, cum sa pui problema ca sa o convingi macar sa vorbeasca cu cineva in tema...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
Elise spune:
Michelle, da' poate ea nu vrea sa il paraseasca!
Nu-i poate impune nimeni asta... cred.
Limitele suportabilitatii difera la fiecare dintre noi - daca ea ar fi atins acea limita, l-ar fi lasat de buna voie.
Poate ca dinafara pare abuzata - dar nimeni, in afara de ei 2, nu stie exact ce se intimpla in cuplul lor si ce rol joaca fiecare....
Elise
Mica-mica spune:
Michelle, din pacate nu cred ca poti sa o convingi.
Important este ca ea, sa constientizeze ca POATE sa-l paraseasca.
Daca ea nu are incredere in fortele ei si nici in ajutorul pe care-l poate primii, nu cred ca v-a face pasul asta...
Principesa spune:
Ce descrii tu Michelle, ma face sa inteleg dorinta ta de a interveni, de a face ca lucrurile sa fie altfel. Insa ce se intampla in acea familie este un joc patologic, din care fiecare partener are niste beneficii secundare suficiente pentru a-l mentine in acea relatie.
Chiar daca femeia este apreciata, problema este ca ea nu are un nivel ok de autoapreciere si asta o face sa se mentina in aceste relatii care din afara pot parea sado-masochiste.
Pentru ea, asa cum stau lucrurile acum reprezinta o forma de echilibru chiar daca greu de inteles pentru cineva din afara.
Ea are nevoie sa isi restructureze imaginea de sine. In acest sens, tu poti fi o prezenta suportiva si atat, sa ii reflecti aspectele ei pozitive si sa o incurajezi sa interiorizeze si ea aceasta conceptie despre sine.
Numai cand ea se va simti mai puternica in interiorul ei va putea sa treaca la alt nivel de satisfacere a nevoilor si poate atunci va lua in calcul si aceasta relatie disfunctionala. Pana atunci, oricat ar fi de trist, victima are nevoie de calaul ei
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
daniella4 spune:
Cred ca va trebui sa astepti sa se trezeasca ea. Si daca poti, sa-i fii aproape, indiferent cand sau daca va lua hotararea asta.
Daniella
cryssa29 spune:
Am avut si eu o prietena ce a trecut printr-o situatie similara, de fapt trece. Este casatorita de 5 ani, isi plange de mila de ti se rupe sufletul, insa nu vrea sa il paraseasca. Am incercat sa o incurajez, insa nu mi-am permis sa-i propun sa-si parasesca sotul.
Fiecare are motivele sale ptr care se complace intr-o situatie sau alta...E greu sa stai sa privesti suferind sau sa o vezi batuta...E greu sa o incurajezi fara sa-i spui ce are de facut. Poate intr-o zi se va satura si va avea puterea sa o ia de la capat...Nu incerca sa o impingi spre a-l parasi, caci s-ar putea sa-ti pierzi prietena. Incerca sa fii alaturi de ea.
Numai bine!!!
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by Elise
Michelle, da' poate ea nu vrea sa il paraseasca!
Nu-i poate impune nimeni asta... cred.
Limitele suportabilitatii difera la fiecare dintre noi - daca ea ar fi atins acea limita, l-ar fi lasat de buna voie.
Poate ca dinafara pare abuzata - dar nimeni, in afara de ei 2, nu stie exact ce se intimpla in cuplul lor si ce rol joaca fiecare....
Elise
cu gura ei spune ca nu mai rezista si ca isi pierde mintile cand vede ca-i sufera copilul. ce spune e ca ii e frica ca nu se va descurca singura si ca daca il paraseste el ar putea sa o omoare sau sa-i ia copilul. ea nu pleaca de frica nu din alte motive.
Michelle 7
cryssa29 spune:
Sper sa gaseasca puterea(in ea) de a se desprinde de sotz, de a avea incredere in ea. Si o va face cand nu va mai fi dependenta de el.
Si-ar face un bine nu numai ei ci si copilului.