Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 10
silvia_d spune:
Fetelor,multumesc ptr raspunsuri!!
Doamne,mi-ati mai dat curaj!
Sa va zic la d-na dr:m-am dus cu cosuletul pe ploaia asta,si am asteptat-o pe madam de la 12 pana la 1 fara 5,si madam era in cabinet,scria acte!!!!
Pai,cucoana,cu copil de-o luna ma lasi pe hol pe curent,offf??
Si plangea bebele de numa-numa...
I-am zis:la 2 luni nu mai ne vedeti pe-aci...ori veniti acasa...ori...cu bani,bineinteles!"
"Ei,daca e cu bani,venim,bineinteles...!"
Va jur,asha a zis...
Acum la PROBA SUPTULUI:FETELOR, INTR_O ORA DE SUPT:10 ml!!!!!
De 3 zile e bebele meu nemancat,de-aia plange asha isterizat,de-aia isi mananca manutele,off,am plans de am innebunit,mi-am tinut baitu nemancat...10 ml intr-o ora,la 2 sani!!!!!!!!!!!!
Mi-a dat sa iau Humana,bineinteles il pun la san mai intai si apoi 60 ml supliment...sper sa treaca faza cu laptele praf...ca si cand vad biberoanele astea prin casa,m-apuca plansu'!!!
Acum,ce biberoane folosesc:de la CHICCO-dintr-alea fiziologice,cu tetina care imita mamelonul si areola,costa ca dracu:90.000-tetina,si 300.000-bibe,dar bebe l-a luat imediat,pe-ala clasic nici sa nu-l vada...
ma stimulez in continuare cu ceaiuri,galactogil,beri...etc...dar dac-o mostenesc pe mama...si pe bunica!!!
Si dupa lapticul ala,manca-l-ar mama,nu adormea,tot cauta tziti,si i0am mai dat,ca asta e tabietul lui sa adoarma la titi!
O sa va sun fetele cu cantarul,multumesc mult ca v-ati oferit,tata a dat comanda la un prieten in Sibiu,kiar de-acolo,dar daca e valea oltuului blocata,cred c-ajunge in vreo 3-4 zile...
Mai scriu,dar iar s-a trezit bebe,apropos e nedormit de la 4 dimineata,pana acum!!!
bb_alinus spune:
Tania, ti-am trimis un email, sa imi zici daca il primesti si se vede ceva!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
tania-z spune:
Alina, nu a intrat nimic pe mail. Iti mai dau o adresa: gabriela.marcu@rdslink.ro Sper sa mearga! .
Tania & BB Stefan
Poze
felicia74 spune:
Fetelor, dar voi chiar sunteti grabite sa terminati subiectul si sa ne mutam dincolo. Ca scrieti, nu gluma!
Lavi poate parea incredibil dar mama mi-a zis ca eu in prima luna am luat 1,3 kg. Si ma alimenta la cerere, fara modernismele de acum - Galactogil, Nutri-pisici - ca era doar un copil de 19 ani venit de la tara. Mai tarziu am devenit mofturoasa la mancare, cand a inceput tata sa ne indoape cu program si sa ne impuna portii obligatorii de papa. Asa ca, daca nu vreti sa faceti din bebei oameni slabanogi nu-i obligati sa manance.
Dar nu ma suparam daca Ilinca semana cu Doru, care are 100 kg (ma rog, de cand cu Ilinca a mai slabit si el).
De cand a aparut fata mea in peisaj, stiti cine a mai slabit? Motanul blocului! Ehe, cum sufera el dupa Whiskasul oferit de mine si ca cata scarba se uita el pe vremuri la Kitekat, Darling. Dar asa patesc puricosii!
Tania cum sa-ti povestesc? Pai ar trebui sa scriu un roman. Problemele au fost cam asa: copil semi-prematur (nascut la aproape 37 saptamani), nascut cianotic - deci a suferit la nastere, a avut icter puternic si de aceea nu manca.
La inceput eu nu am avut lapte - pediatra mi-a dat Galactogil. In consecinta am facut febra laptelui - un san avea 38 grade (nu radeti, ca celalalt san era la temperatura normala!). Asa ca m-am muls de aproape ca il rupsesem.
Apoi ragade - am luat mameloane de silicon NUK - nu a mers. Ilinca nici nu punea gura pe ele. Am luat de latex - la fel. M-am chinuit si am alaptat cu rani dureroase, de tipam de durere cand puneam copilul la san. Odata chiar am smuls-o brutal pe Ilinca de la san - Doamne cat am regretat dupa ca am speriat copilul. Acum dupa o luna e totul OK - parca nici nu au fost.
Epiziotomia a supurat - acum toate ma veti certa, dar asta e - am intepat pungile cu puroi si am scurs. Slava Domnului s-a vindecat rana cu bine, ieri la control mi s-a confirmat.
Am facut mastita cu 4-5 galme cu pete rosii pe san in dreptul lor. M-am chinuit sa mulg sanul de facusem rani si pe sani - cred ca am jupuit pielea.
Momentan cam atat imi aduc aminte - dar... au trecut.
Gata, e timpul sa pape Ilinca. Revin!
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
lordra spune:
Pān'la urma, cine de pe acest forum alapteaza exclusiv la sān si la cerere?...ca io vad doar bebei alaptatzi la program si uneori cu ceai administrat intre mese. Io una ma declar alaptatoare la cerere, adica, daca Dara-mi cere si la 1 ora, ii dau si la 1 ora. Si fara alte lichide in afara de laptele matern. Pana acum mi-a crescut frumos in greutate si n-au fost probleme (in afara ca mi-a tocat mie nervishorii). Mai e cineva care procedeaza ca mine si e cu cugetu'-mpacat?
Silvia, help me!, daca potzi. Stii cumva vreun antiinflamator pt. dureri articulare (tendoniale, in cazul meu) care poate fi luat daca alaptez? Intreb asha, informativ deocamdata. Sper sa ajung cat mai curand la un ortoped, sa vad ce naiba fac cu māna asta, ca e jale. Am citit despre boala-mi ca, daca nu dispare durerea nici cu atela nici cu medicatie, se ajunge la operatie. Brrrrrrr!!!! Numa' de asta n-aveam eu chef acuma.
catutza spune:
Dordia multumesc mult de urari! Sa-ti traiasca si tie baietelul
Lavi02 mie preotul mi-a facut 2 molifte...una de 8 zile-a venit el acasa,atunci i-am dat 20 lei,si una de 40 de zile,am fost eu la biserica-atunci i-am dat 10 lei.
Taxa pentru botez o platiti voi-parintii,la biserica,iar nasii platesc preotul dupa botez...cat vor sau cat se inteleg...
Eu pentru iritatii (a fost iritata rau la pasarica) i-am dat cu violet de gentiana cateva zile,apoi mi-a adus o prietena care lucreaza la un spital de copii "DESITIN" ,acum nu mai are nimic,sa vindecat foarte bine.
Catutza si Bianca-Maria
Bianca-Maria
Buluci spune:
Multumim pentru felicitari!
In primul rind urez si eu cu mica intirziere Un AN NOU FERICIT, PLIN DE REALIZARI< BUCURII NESPUSE DE PE URMA BEBELACILOR SI NU IN ULTIMUL RIND MULTA< MULTA SANATATE!
Cosmarul s-a sfirsit, sunt cea mai fericita mamica din lume, si cea mai binecuvintata de Dumnezeu! Copilasul meu nu stiu cum a supravietuit, a avut Bunul Dzeu mila de noi! Circulara de cordon ca in filmele de groaza, parca nu se mai sfirsea cind descolocea doctorita cordonul!
......Oricum , am sa scriu povestea curind, doar sa-mi revin cu ochii ca inca vad in ceata, mi-au plesnit exagerat vasele de singe si abia azi am reusit sa vad un oftalmolog! Dioptriile n-au crescut inca, dar vad in ceata din cauza singelui! Cred! Sceptica ca de -obicei in legatura cu medicina practicata in tara asta!
Bebelul meu e cuminte, doarme toata ziua dar noaptea mai putin! Tre sa-i skimb programul! Problema e ca facem baita devreme, atunci cind imi vin ajutoarele( eu inca nu-i fac baie, mie frica), si deasta doarme bine ziua!
O sa revin curind cu intrebari ! S-a trezit! Ma duc sa-i dau sa pape!
Cristina Baku & Simon( 9 zile)
joy04 spune:
Lordra si nu te confrunti cu colici daca-i dai si la 1 ora??
Eu la cerere alaptez, dar nu i-am dat mai devreme de 2 ore (nici nu a cerut decat de cateva ori) si ceaiul l-am scos si nu-i mai dau altceva.
De pus parul pe bigudiuri...astazi m-a secat de enerigie piticu' De dimineata de la 5.30...numa in scancete a tinut-o. Luat in brate, numai plangea, dar tot se agita, isi freca picioarele, se arcuia...nu stiu de ce face colici la suptul de 4-5 dimineata...Pan la urma adormea in brate dar daca-l lasam jos, nu statea mai mult de juma de ora.
Si i-am dat sa manance (pt prima data) la 1 ora .....numai stiu cand trebuie sa manance, sa doarma,,,
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze
Bubamara spune:
Tania, bb a avut colici de la 4 zile, ca m-a impins naiba sa mananc niste mere, habar n-aveam ca am voie. Pediatra mi-a zis sa-i dau Sab de 3 pe zi cate 9 pic. dar n-a prea avut nici un efect. Acum incerc cu baby drink si mi se pare ok, mai ales ca l-a acceptat cu placere.
Eu o alaptez pe Maria la cerere inca, se intampla sa ceara si la o ora, dar o mai aman cam o ora jumatate sa aiba intre supturi. Noaptea, in schimb, ii dau la 10 seara si se mai trezeste la 4 si apoi la 7. Ziua este un cosmar, cere la intervale mici tzitzi.
lavi02 spune:
Bubamara, felicia, catutza multam pt info. Eu ma gandesc la vreo 300k daca tot fac eu deplasarea la biserica...
Lordra EU alaptez la cerere si fara ceaiuri, ape plate sau alte zamuri. Adica mai nou beau ceai eu + bere fara alcool. In fct de ce zice cantarul zilei o sa iau si Galactogil sau Nutrinatal sau nimic. Cerere - cerere, dar acum nu-i mai dau pana la baita. Pe la 19.30 ii fac baita si dupa aia.
felicia, TI-A IESIT UN SFANT DIN GURA, adica din deshte, asa e, si eu am ajuns asa mofturoasa si mai ales scheletica pe la 10 ani pt ca am fost fortata sa mananc si mai toate mesele se terminau cu scandaluri. Cu mama mai era cum mai era, ca se enerva numai daca nu mancam nimic dar duminica si in concedii cand era tata cu noi la masa de pranz era cosmarul meu. Cum pisici sa mananci in scandal si daca cineva (tata) se binocleaza non-stop la tine in farfurie? Si daca alegeam carnea de grasime in loc sa se bucure in gand ca mananc si sa taca din gura se apuca de morala.
Asa ca eu Silviei nu-i fac niciodata observatie la masa. Mananca cat si daca vrea. Dar ma enerveaza taica-meu ca incepe cu indemnurile la adresa ei. Si daca o bate cineva la cap la masa, nu mai mananca. Uneori ea declara ca nu vrea aia, nu vrea cealalta, eu ii pun in farfurie si ii zic ca mananca ce vrea de acolo. Si dupa ceva timp o vedem pe Silviuta noastra ca mananca ce inainte zicea ca nu-i trebuie. Noi, bineinteles, ne facem ca nu observam, ne vedem de ale noastre. Si e muult mai bine. Nu-i Silvia o grasana, dar nu se compara cu mine la varsta ei.
Silvia dar ce ai facut sa ajungi de la sani arhiplini la 10ml? Poate era doar o chestie de moment, atunci la drita, poate i-ai dat acasa sa manance... Tu continua cu stimulatul si toate cele; nu uita sa-l pui la fiecare masa la san chiar daca dupa aia ii dai lapte praf. Reia Galactogilul.. vezi si tu, lupta-te pt lapticul tau!!! Si nu dispera, nu esti mama denaturata nici daca ii dai lapte praf!
Eu va las, sa-i mai tin de uratlui Nati!
Lordra antiinflamatoarele evita-le cat poti, SCAD LAPTELE!!!!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)