rog sugestii pentru bufet rece
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Buna
Simbata fetita mea face 1 an, ocazie cu care i se va rupe si turta (sarbatorim acasa). Vom avea invitati dar nu vreau sa intind masa in mijlocul camerei, sa fac sarmale, friptura samd pentru ca abia am scapat de ele.
Vreau sa fac bufet suedez cu diverse gustarele si va rog pe voi sa ma ajutati cu sugestii si retete. Iata ce am pus eu deja pe lista:
- salata de ton cu porumb
- ciperci cu maioneza
- salata de vinete
- ciuperci la gratar
- zacusca
- placinta cu carne
- platiu rece (kaiser, sunca, masline, cascaval, brinzica, rosii, castraveti)
Mi se pare cam saracut, asa ca orice sugestie e binevenita. Spre rusinea mea, , sint destul de nepriceputa intr-ale gatitului.
multumesc
Leta si un bebe
2005 - primul an de viata
bebe in 2006
want my life back
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
diadaniela spune:
Pui shanghai,chiftelute,crochete din cascaval,friptura rece,icre,oua umplute.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lauraa spune:
Leta, fii atenta,am o sugestie faina de tot!
Iei un pepene si multe betigase de-alea de plastic colorate,daca nu gasesti iei niste scobitori mai lungi.
Iei pepenele si-i tai un capac de la fund,cat sa-l faci sa stea pe masa fara sa se rostogoleasca. In el implāntzi scopbitori pe care in prealabil ai implāntat () chiftelute mici, bucatele de cascaval, cabanos taiat bucati mici si fript,nboabe de struguri,masline si ce-ti mai trece prin cap.Si asa umpli tot pepenele de scobitori pana arata ca un arici. Il pui pe un platou sa nu se scurga sucul din el pe masa si il pui in mijlocul mesei,arata super!
Inca o sugestie:Cosulete de foietaj cu crema de somon:
Iei o cutie de branza Philadelphia sau Exquisa, 200 g de branza de vaci (cauta una mai fina) si 100g de somon afumat. Branzele le mixezi bine iar pestele il tai marunt de tot si il incorporezi in pasta. Pui si niste frunze de patrunjel tocate. Cu toate astea umpli cosuletele de foietaj.Daca nu gasesti cosulete ia un castravete,il speli bine si tai bucati mai grosute (cu coaja cu tot) pe care spritzezi crema de mai sus.
Mama de Lara Celine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lucia_cs spune:
Un aperitiv pe care noi il servim cu o placere deosebita sunt ardei iuti cu branza si sunca.
Reteta si pozele le gasesti aici:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7068
Daca nu gasesti ardei jalappeno, poti incerca cu orice ardei gras (preferabil verde), am incercat eu si au fost superbi.
Succes!
_
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Danna_36 spune:
Rulada de carne:
felii marisoare de carne(porc, vita, pui, ce preferi) se bat un pic, se presara cu piper si sare.
Mai ai nevoie de 1-2 morcovi fierti, 1-2 castraveti murati tari si cateva felii de sunca afumata pe care le tai betisoare lungi cat felia de carne si le asezi pe aceasta(cate un betisor de fiecare culoare pe felie, astfel incat atunci cand tai rulada, in sectiune sa apara 3 partatele colorate:alb,portocaliu si verde), apoi rulezi, fixezi cu scobitori si le dai la cuptor ca pe o friptura obisnuita, in tava cu apa si ulei.Se scoate cand e bine rumenita.
Se serveste rece, taiata felii grosute si usor oblice, ca sa se vada sectiunea in toate splendoarea ei...
Salata de telina cu maioneza
Telina curatata se da pe razatoarea mica si se amesteca cu maioneza, sare piper si usturoi, (daca doresti). Este delicioasa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Porumbel30 spune:
Completare la Salata de telina a Dannei: poti pune si mar acrisor dat tot pe razatoatea mica.Ii da o savoare deosebita!
Eu fac salata de ton cu porumb cu paste in forma de spirale sau fundite.Tu cum o faci?
Ai mai putea servi tartine (facute din feliute de bagheta sau felii ibisnuite de franzela taiate in forma de triunghi) cu pate de ficat, cu pasta din unt frecat cu sardele(sau pasta de peste) sau ce alte combinatii iti mai vin in minte.
Parerea mea e ca ce ai pus tu deja pe lista plus sugestiile pe care le-ai mai primit, sunt suficiente pt. un bufet suedez...
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
romana_74 spune:
Poti sa faci si pasta de peste... iei doua conserve de ton file, le storci bine de ulei si amesteci cu mixerul pestele cu un pachet de unt, putina sare si lamaie dupa gust. Daca vrei poti sa pui si ceapa tocata marunt. Pasta astfel obtinuta o poti unge pe felii mici de baghete sau pe castravete spritata sau o poti sprita in gogosele de ecler, sunt de cumparat.
Apoi mai poti sa faci o salata de oua...oua fierte, cam 5 bucati si maioneza si cacaval sau telemea, mai bine merge cu telemea, rase si pui astfel... un rand de oua razalite pe razatoarea mica, un ran de maioneaz, un rand de cascaval, branza, sare si piper si iar de la capat, iar ultimul strat sa fie de cascaval.
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corbioana spune:
Eu mai fac o pasta de branza de vaci mixata si frecata cu putin unt si sare, adaug in ea niste busioc si menta se poate pune si o lingura de smantana sa fie mai cremoasa si se umplu jumatati de ardei gras de diferite culori sau rosii scobite.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mica-mica spune:
Eu fac niste rulouri din sunca presata in care pun un amestec de : 2-3 castraveciori acrii taiati marunt, 2 oua fierte tari,tocate si ele si branza topita la sul.Acest amestec il pun intr-o felie pe care o rulez, o prind cu scobitoare si in varful scobitorii pun o maslina.
Mai fac si salata de peste : 2 conserve de ton in suc propriu, o conserva de porumb dulce, putin iaurt si 1 castravecior acru.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
In primul rind sa-ti traiasca fata - sa creasca mare si sanatoasa!Pot sa-ti sugerez si eu o Salata de telina (din tulpini de telina) cu alune de padure si maioneza (e de fapt o varianta de salata Waldorf - poti sa o faci si din telina-radacina rasa si in loc de alune de padure sa pui nuci) - e super gustoasa si usoara si de facut si de digerat... Pentru masa de Revelion eu am mai facut choix-uri (gogosele) - o parte din ele am umplut cu brinza, iar alta cu peste frecat cu unt. Alta salata foarte gustoasa si usor de facut este Salata de ton (pui paste fierte si racite - foarte bune sunt "funditele", porum, masline, ciuperci si ton - ajunge sa pui doar uleiul de masline de la conserva de ton si putin lamiie).
O varianta a ceea ce ti-a spus Lauraa - poti sa iei bete pentru frigarui in care infigi de toate (brinza, rosii - cele mici Cherry sunt mai bune si mai aspectuase, castraveti, ciuperci, cascaval, crenvursti, etc) - frigaruile le infigi intr-un mar mai mare pe care l-ai imbracat in staniol.
Pofta buna si petrecere frumoasa!
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
viorica avram spune:
pe langa toate bunatatile pe care le-au insiruit fetele de mi-a lasat gura apa am si eu ceva bun pt tine .sper sa-ti placa.
cumperi ficatei si kaiser din acela cu grasime
tai kaizerul in felii subtiri ,iei cate un ficatel il infasori in felia de kaiser si-l fixezi cu o scobitoare.
faci asa pana umpli o tava pt. cuptor .bagi la cuptor si astepti sa se faca ficateii.nu pui ulei pe tava pt ca se topeste sunca.cand sunt gata scoti scobitorile si le asezi pe platou pe un pat de salata verde.
si mai am una care are un aspect comercial extraordinar:tai cubulete mici egale sunca presata ,muschi file afumat cascaval si un fruct la alegere intre kiwi,ananas din compot sau struguri .pe o scobitoare bagi o buc de sunca ,una de cascaval, una de muschi iar deasupra fructul.sunt foarte gustoase .mai sunt fructele de mare care merg servite la platou si sunt foarte bune.
oricum sunt sigura ca te descurci
de altfel si friptura taiata bucati potrivite se poate aseza pe platou cu diverse legume.
viorica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)