rog sugestii pentru bufet rece
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Leta, si eu am aceeasi preocupare ca si tine zilele astea, pt ca maine Bianca face 6 ani, dar i-i serbez ziua vineri.
Eu iti mai adaug doua retete (prima am testat-o acum si a iesit f. bine):
Tarte cu somon afumat si marar
INGREDIENTE:
ALUAT:
300g faina
100g unt
o lingurita de sare
cateva linguri de apa rece
UMPLUTURA:
200g file de somon afumat
400g smantana
o legatura de marar
4 oua
sare, piper alb
ALUATUL:
- se face un aluat clasic de tarta: faina se cerne intr-un vas, se adauga sarea si untul taiat bucatele;
- apoi se lucreaza untul si faina pana cand rezulta un amestec asemanator rumegusului:
- se adauga apoi apa rece cate putin, pana se formeaza aluatul care se lucreaza repede, se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora:
- aluatul scos din frigider se intinde pe planseta, se taie cercuri rotunde potrivite cu formele de tarta. se captusesc formele, se acopera cu folie de aluminiu sau cu boabe de fasole (ce va e la indemana) si se coc orb, la 200 de grade celsius, cam 12 minute. iata-le mai jos pregatite de copt:
- intre timp se pregateste umplutura: ouale se bat cu smantana, se adauga sare (nu prea multa, ca oricum pestele este destul de sarat), piperul alb si mararul maruntit fin:
- se taie fileul de somon in fasiute subtiri.
- formele de tarta cu aluatul copt se scot din cuptor si in ele se aranjeaza felii de somon:
- deasupra se toarna amestecul de oua, smantana si marar:
- formele se pun in cuptorul incins la 180 grade, cam 20 de minute
- se scot foarte usor dupa ce se racesc din forme, cu un cutitas ascutit.
Chec aperitiv
ingrediente:
- 150g masline verzi(eu pun de obicei jumate verzi si jumate negre),
- 250g sunca,
- 4 oua,
- 150g faina,
- 4 linguri ulei,
- 150ml lapte,
- 1 plic praf de copt,sare si piper.
mod de preparare:
- puneti intr-un castron faina,praful de copt si 2 varfuri de cutit de sare
- faceti la mijloc o adancitura,incorporati ouale si amestecati turnand cate un pic de lapte.
- adaugati uleiul,maslinele si sunca taiata cubulete.amestecati bine toate ingredientele,sarati si piperati.
- Se poate pune in plus o jumatate de gogosar din otet taiat cubulete,frunze de patrunjel taiate marunt si putina nucsoara.
- Se varsa aluatul intr-o forma de chec unsa cu ulei si se da la cuptorul incins la 180 grade.
- Se lasa la copt o ora si 15 min.
- Se pune aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 26*13 cm, si ca sa fiu sigura ca nu se lipeste de fund,am pus hartie ptr copt.cand este gata rasturnati-l pe un gratar si cand este rece taiati-l felii sau cubulete.
Anul trecut. la ziua Biancai am facut ceva asemanator cu ce ti-a recomandat Laura, dar nu pe pepene ci pe o jumate de varza, pe care am invelit-o in Alufolie si a iesit un super arici!
La multi ani, sa-ti traiasca papusa si sa va bucurati de ea! Petrecere frumoasa!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Leta spune:
Va multumesc frumos pentru sugestii si retete, le-am copiat pe toate - unele le voi face acum, dar si celorlalte le va veni rindul, ca prea suna bine toate.
Leta si un bebe
2005 - primul an de viata
bebe in 2006
want my life back
![](images/user_woman.png)
romana_74 spune:
Poate ne spui si noua ce ai facut... ne dai idei si de un meniu complet! Spune-ne cum a iesit si cat timp ti-a luat sa pregatesti masa de petrecere. Sa va simtit bine si LA MULTI ANI pentru fetita ta!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)
![](images/user_woman.png)
romana_74 spune:
Poate ne spui si noua ce ai facut... ne dai idei si de un meniu complet! Spune-ne cum a iesit si cat timp ti-a luat sa pregatesti masa de petrecere. Sa va simtiti bine si LA MULTI ANI pentru fetita ta!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)