Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 14

romana_74 spune:
Si Luca are la 4 luni 7950 gr si 68 cm. Papa o masa de fructe pulpa si suc dupa masa, si o masa de cereale cu mar si morcov. A ramas cu 4 mese de lapte pe zi. Intentionmez si eu sa ii bag supa de radacinoase si apoi carnea de pui sau manzat...M-am uitat in jurnal si deja Matei manca de zor radacinoase si carnita de curcan! Din borcanel, of course! Nu stiu ce am dar cu Luca sunt putin mai atenta si mai paranoica! Oricum respect in mare ce scrie in CC in legatura cu diversificarea de la 4 la 5 luni! Cred ca ne iasa dintele nr. 2 abia astept ca isi face rana la pumn cat il tot suge. Incercarea cu inele gingivale sau suzi a esuat! Inelele devin repede plictisitoare, iar suzi o foloseste doar la adormire si apoi o scuipa sau ii cade din gurita. Si Matei a folosit exect asa suzi, iar pe la un an si cateva luni pur si simplu nu i-am mai dat-o/. Asta e unul din avantajele suzetei... nu e la purtator ca degetul si o poti lua cand consideri ca e copilul pregatit!
Am intrat putin la mamici de sept-oct 2006... sa le felicit si sa retraiesc emotiile... Doamne ce vremuri, superbe cu adevarat, nu?
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

locca spune:
Va doresc un an bun tuturor!
Am reusit si eu acum sa pun mana pe calculator, l-am trimis pe berbat la munca. Incerc sa mai citesc din urma. Ioana, bine ai revenit in bucuresti!
ruxandra, mama de matei (13 sep. 2005)

cge spune:
Nicole, Ioana si Ancutza noastra au aceleasi castronele si aceleasi biberoane.
cu supa de radacinoase lucrurile stau asa:
- compozitie : morcov, pastarnac si o feliuta telina;
Eu pun mai mult morcov, ca sa iasa dulce cum ii place fetei.
Fierbi legumele astea, pana devin moi, numai bune de sfaramat.
In primele zile, ii dai fetele numai zeama asta de legume.
Eu i-am dat-o in biberon, sau daca nu o accepta o poti folosi ptr laptele praf.
Apoi, treptat pasezi legumele (cu blenderul prestez io).
Si adaugi in zeama, 1 lingurita de piureut, apoi inca una si tot asa.
Dupa ce s-a obisnuit cu consistenta asta, o iei de la capat cu cartoful: in sensul ca fierbi si cartoful, apoi ii dai numai zeama fara sa pasezi cartoful, apres, il pasezi si pe dumnealui, adaugi 1lingurita de piureut si tot asa.
Dr mea mi-a zis supa decat cu legume, in CC, scrie ca putem adauga si ceva ulei.
Dupa ce bb s-a obisnuit si cu cartofiorul, se trece si la imbogatirea supei cu piept de pui.
Eu ii dau Ancutzei masa de 10-11 cu suc de fructe si urmatoarea cu supa. Ea nu stie inca sa manance cu lingurita, supica mananca, dar piureut solid inca nu. Dar o luam incet, ca suntem micute.
Cand trecem la piureute, cred ca trecem si noi la borcanase, desi la Victor nu le-am folosit decat in cazuri extreme.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Tonnia spune:
Neata!
Ioana, bine ai revenit pe aici!
fetelor, pe mine ma ia cu rau la propriu cand ma gandesc la diversificare! Nu-nteleg nimic, nici macar ce-nseamna sa-i dau pulpa de fructe, adica cum efectiv, ras? Nici robotul nu stiu sa-l folosesc!Vai de capul meu!

cge spune:
Nici noi n-am iesit afara azi, e vreme naspha, ma apuca depresia.
Bine, depresia ma apuca oricum, ca de pe 16 ian, exact cand face Anca 4 luni, trebe sa zbor la serviciu.
Sambata avem petrecere acasa, vine Seful cel Mare (VICTOR), care implineste 6 ani.
Si joia viitoare , pe 12, alta petrecere uriasa la Kid's Planet, cu colegii de gradinita.
Ioana, cum e 'en deux chez vous' ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

b_irina_c spune:
Mary poza e facuta de Craciun cand l-am pus si pe el la masa. I-am dat cateva lingurite de suc de morcov. Dar aia a fost tot. Inca nu m-am pus serios pe diversificare ca nu stiu exact cum sa fac. Asa ca ma rezum la cereale seara in biberon...
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze

nicole74 spune:
Cristina merci frumos! Mi-au placut castronelele!
In legatura cu borcanelele, eu vreau sa-i dau numai cand nu suntem in Bucuresti. Acasa prefer sa-i fac eu sau mama natural. Tocmai de asta nu am bagat nici piersicile sau caisele ca sunt din import.
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze

gabiarama spune:
Fetelor ,
Vreau niste informatii despre Baby Biotics .Unde gasesc pe net ?Se poate da si la copil de 2 ani pt refacerea florei intestinale?
Gabi
Poze

natydea spune:
In primul rand va doresc tuturor un an nou plin de impliniri, realizari si multa sanatate si sper ca anul asta sa fiu mai activa pe forum.
B irina c spune-mi si mie te rog cu ce mulgi? Ai pompa manuala sau electrica? Eu am pompa manuala si nu reusesc niciodata sa golesc complet sanul.
Dea si Darius (6.10.2005)

b_irina_c spune:
Dea am 2 pompe cu 5 degete . Serios acum, mulg manual. Nu am nici un fel de pompa... La inceput mulgeam rar si apoi am devenit experta
asa ca nu m mai cumparat pompa. Cred ca in capitolul asta i-am explicat Simonei cum fac.
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze