Bebelusi de iulie-august 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Giana, am vazut intrebarea despre suc si am zis sa-ti raspund aici. E posibil ca lui Dani sa nu-i placa sucul tau pt. ca e marul mai acru sau porto. Incearca intai cu un mar dulce( golden) sau cu mai putina portocala.Care sunt proportiile pe care i le dai? Cat si Cat din fiecare? Apoi mai discutam. In nici un caz nu-i da Phaner. I-a placut tocmai pt. ca a fost dulce. El e invatat cu gusturile dulcege.
Vezi ce cereale cumperi. Sa fie pt. 4 luni. Incearca De la Milupa cu mar si morcov.Victoria mananca din astea de la 3 luni jumatate si i le dai cu lingurita.Iti mai scriu dar vreau sa vad ce ti-au mai raspuns la "Intrebari"

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Delia, uite ca am timp sa-ti raspund cum ma organizez, ma pregateam sa aman, dar fata e la tura ei de somn de 2h.
Deci, fac cumparaturile o data pe saptamana, miercurea, ca atunci nu e multa lume. Iau tot ce stiu ca am nevoie pentru o saptamana si in rest mai cumparam paine, daca e cazul, sau din piata una, alta.
Curatenia o facem joia, sa avem weekend-ul liber. Aici sotul e maestrul principal, eu sunt doar cu finisajul. In rest ma straduiesc sa pastrez casa cat mai aranjata, dar nu-mi prea iese. Mereu ma impiedic de cate o mamaruta dansatoare sau un urs cantaret in drumurile mele.
Masina spala in fiecare seara, soacra imi calca hainele fetei si eventul ale sotului o data pe saptamana.
De gatit o fac impreuna cu Sara, vreau sa o invat de mica poate-i va placea ei si voi scapa eu de o grija. Fac ciorbe rapide, fripturi, gratare, chestii care nu ocupa mult timp. Si gatesc pentru 2-3 zile. Si soacra ma mai salveaza cand o rog(daca as ruga-o mi-ar gati zilnic, dar noua ne place mai mult mancarea facuta de mine ca e simpla si gustoasa). In weekend gateste sotul.
Trebuie sa-ti spun ca sunt o rasfatata a sortii, am un sot extraordinar, imi ia treaba din mana cand are timp si are si 2 job-uri si munceste foarte mult, cu satisfactii materiale prea putine, dar noi sa fim sanatosi. Daca nu m-ar ajuta el nu as reusi sa ma descurc asa bine, cred ca, in fond, asta e secretul meu.
Pana acum m-am ocupat singura de fata, dar intentionez sa o chem pe soacra mea cand are timp sa se obisnuiasca Sara cu ea si sa am putin timp si pentru mine(asta zic de mult, sa ma vad cu practica).
Cam asta e, in mare, organizarea mea. Pupici pentru Adi si Medeea, cred ca mult mai greu cu 2, dar bucuriile sunt mult mai multe.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Truli-Luli eu ii dau de o luna puiului meu seara cereale cu lapte. E destul de simplu pt ca adaug la lapticul formula preparat 2 lingurite de cereale. Cerealele folosite de mine sunt de la Ulker pentru 4 luni, fara gluten. Am citit pe undeva ca e mai bine sa incepi cu cereale fara gluten mai laes daca are sub 6 luni bebelul. A si am cumparat o tetina pt cereale (are gaura mai mare) si bea cu bibi. II plac tare mult. Daca vrei sa-i dai cerealele cu lingurita poti sa le prepari mai gros adica sa pui 3 lingurite de cerale.
Clubul GROH-GROH isi incepe activitatea deci de la 01 ian. Sa avem ambitie mamici si sanatate. Pt mamicile care mai alapteaza eu le-as sfatui sa-si intrebe medicul daca au voie sa inceapa un regim alimentar.
Inchei si eu aici cu urarea de [blue]LA MULTI ANI ![/blue] .Sa avem parte de multe bucurii, sa ne bucuram cit mai mult de copii nostrii si multa sanatate va doresc. Bebici pt voi va urez sa cresteti frumosi si sanatosi, sa fiti mereu curiosi si dornici de a invata lucruri bune. Pupici multi pe burtici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Nu am citit,dar ma mananca limba si trebuie sa anunt:
Oana are 2 dintisori
Azi i-am vazut!Cica eu trebuie sa ii cumpar ceva ca i-am vazut prima!

de fetita cu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Tot azi ne-am si diversificat.Am inceput cu pudra de orez amestecata cu laptic de la mine,cat de mult i-a placut!A mancat cu asa o pofta si nu mi-a scuipat deloc,nu pridideam sa ii indes lingurita pe gat,tot vroia.Am gustat si eu,bineinteles,si chiar e f bun.

de fetita cu fundita

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MONAI

Fetele, am tras o spaima cu Sara, in seara asta a facut febra, nu mare (38), dar suficient sa intru in trepidatii. E reactia la vaccinul de ieri, sunt sigura, i-am admministrat Calpol si a scazut. Chestia e ca eu azi toata ziua i-am pus mana pe frunte si nu mi s-a parut mai fierbinte decat de obicei, sotul meu a sesizat diferenta. Si azi a fost mai maraita decat de obicei, saracuta. Acum a adormit satula, dar nu am indraznit sa-i fac baie, deci nu stiu ce program voi avea la noapte, asa ca ma retrag.
Va pup.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Sper sa nu mai aveti probleme.A si aseara fata mea s-a trezit doar de 2 ori: la 3 si ceva si 5.40.Doamne ajuta!

de fetita cu fundita

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Noi am fost tare ocupati
Ieri la somnicul nr 3 am dormit si eu si va vaz ca gata un alt cap.Ce bine ca e iar frumos!Eu asa am invatat-o pe fata somnul nr 3 am luat-o in pat cu mine si asa adormea initial,acum doarme si in patut,nu neaparat cu mine.Si doarme mai mult de o ora.Plus o ora-1h jum la pranz si cel putin 45min dimineata dupa ce s-a trezit o schimb,ne jucam,papa si iar nani.

de fetita cu fundita

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

giana,
pt inceput poti sa pui cereale de orez in bibe. mie pediatra mi-a zis 1-2 lingurite la 100ml. eu la inceput i-am pus doar 1 ligurita la 170ml apoi am marit la 3 in 3 zile. vezi ca-ti trebuie tetina cu gaura mai mare ca sa curga.

eu am biberoane de la bfree cu tetina variabila cu care ii dau si lapte si lapte cu cereale; au 3 pozitii in functie de cum vrei sa curga mai incet sau mai repede: 1, 2 si 3 picaturi. e misto ca poti sa schimbi fluxul chiar in timpul mesei in functie de cum trage si bebe. eu uneori la inceput cand e mai fomista ii dau pe 2 picaturi (adica curge mai repede) iar la sfarsit cu 1 picatura (mai incet). si cei de la avent au tetine cu flux variabil. bfree-ul are avantaj ca are supapa si nu inghite deloc aer bebe. super biberoane. eu am colectie de avent, chicco si nuk acasa dar dupa ce le-am descopeirt pe astea m-am oprit. ce economii de bani as fi facut daca le gaseam de la inceput...

poti sa-i dai si separat amestecate cu apa plata si cu un pic de lapte praf ca sa se faca mai dulci. ii mai dau si eu din cand in cand sa vad daca a invatat sa inghita :) da nu pare prea incantata: pune mana pe lingurita si o suge si nu-i mai da drumul. daca-i dai cu lingurita e bine la inceput sa-i dai juma de bibe ca sa nu moara de foame.

eu fac asa: pun 2 lingurite cereale si 1 lingurita lapte praf si apoi adaug cate putina apa pana se face ca o ciulama. amestec cu furculita sa nu se faca cocoloase. si apa o pun la temperatura camerei ca eu asa ii dau si laptele. tu daca ii dai mai cald poti sa o incalzesti un pic la sfarsit.

uite aici si un ghid de diversificare care mie mi-a placut tare mult.
www.babycenter.com/refcap/baby/babyfeeding/1400680.html" target="_blank">Age-by-age guide to feeding your baby

mie pediatra mi-a zis sa-i bag in luna a 5-a 2 mese de cereale: dimineata si seara. ii dau la masa de la ora 10 cu lingurita, iar la ora 18 in bibe. dupa 2 sapt de cereale doarme tun noaptea de la 21.30-22.00 pana la 6-7 dimineata.

mamica de Maria, 5 luni fara 2 zile

Mergi la inceput

KULTA-sper ca copilasii tai sunt bine,nu mai au febra azi.Esti o scumpa sa spui ca poate o sa ne luam casa si noi ,ce bine ar fi.Nu avem sanse inca
Acum eu nu dorm cu fata pt m-am odihnit aseara.Nu,avem de facut curat prin casa si facem amandoi ca sa fim mai rapizi.Eu am pus si un pui la cuptor si acum stau un pic la barfa cu voi.Fata e la somnul nr 3 si trebuie sa fiu atenta sa o trezesc la 6 daca cumva se intinde la .Doarme de o ora si 10 min deja.Noi am fost un picut la cumparaturi in orele in care fata e treaza.Am pus un pui la cuptor.Voi mai pune si rufe la spalat sa nu prinda anul nou cu rufe multe nespalate.
Mai citesc si revin,vad ca aveti spor la scris nu gluma

de fetita cu fundita

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Emaaimee .FELICITARI pt dintisori..neaparat trebuie sa-i cumperi ceva.Tot asa am patit-o si eu

In sfarsit am reusit sa-i prind si eu dintisorii in poza.Ia sa vedeti!!!

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput